Kertokaapa vähän Nizzasta!

1.kerta välimerelle

Olen kuullut Nizzan ravintoloiden olevan kallita , mutta miten on? Löytyykö myös kohtuuhintaisia hyviä ruokapaikkoja ja millainen hintataso on marketeissa?Pariisissa marketeista saa punaviinipullon eurolla ja muunkin evään hankkiminen on kohtuuhintaista. Onko Nizza paljon kalliimpi paikka kuin Pariisi?
Entä minkälaiset palvelut rannalla? Voiko vuokrata aurinkotuoleja , myydäänkö rannalla limonadia , jäätelöä yms.virvokkeita? Onko Nizzan rannat lapsiystävällisiä? (sopiiko 5-7 vuotiaille?) Ezessä ajattelimme käydä.
Hyviä vinkkejä lapsiperheelle Nizzassa viikon lomalle kaivataan.
Saavumme Nizzaan toukokuun lopulla. Kiitän hyvistä vinkeistä etukäteen.

7

3731

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NissaBella

      -Nizza, kuten Pariisi, ovat Ranskan kaksi suosituinta turistikohdetta, joten on täysin selvää, että tietyissä asioissa hintataso on muuta Ranskaa korkeampi.
      -Ruokaa saa ravintoloista sekä erittäin kalliilla että halvalla. Nyrkkisääntönä: mitä lähempänä rantaa ollaan sitä kalliimpaa. Esimerkiksi kukkaistorin/vanhan kaupungin seudun ravintolat ovat korkeahintaisia, koska siellä viihtyvät nimenomaan turistit. Halvemmalla pääsee kun menee syömään ranskalaista arkiruokaa esim. bistro tyyppiseen tunnelmalliseen paikkaan joita Nizzasta löytyy.
      -Hintataso marketeissa on ainakin Helsinkiin verrattuna mielestäni huokea. Juuri viini tai oikeastaan kaikki nesteet ovat huomattavan edullisia. Muutenkin marketeista saa kyllä kaikkea herkkua halvalla, Ranskassa se ostoskulttuuri/herkuttelu on täysin erilaista kuin täällä Suomessa. Patongit kannattaa hankkia leipomoista.
      -Rannalta saa juomia yms., mutta hinnat ovat siellä tietysti väh. 5x marketteihin verrattuna. Nizzan varsinainen rantaviiva on sileää kiveä, ranta on erittäin kaunis. Hiekkarantoja löytyy sitten lyhyen matkan päästä vaikkapa Antibesista tai Juan Les-Pinsistä. Nizzan rannassa on erikseen ns. vapaita alueita ja alueita, joissa tuoleista joutuu maksamaan. Kesällä väkeä on yleensä todella paljon. Kyllä tuolla lapsetkin viihtyvät.
      -Eze on vaikuttava paikka. Eze village on se varsinainen Ezen turistivetonaula, ylhäältä rinteeltä näkee mahtavasti koko Enkelten lahden loiston.
      -Toukokuu alkaa olemaan Rivieralla jo erittäin kuumaa aikaa ilmojen puolesta. Turistejakin alkaa tuolloin jo löytyä, ranskalaisten lomat ajottuvat ennemminkin elokuulle.
      -En ole ehkä paras neuvomaan junioreille tekemistä, mutta kyllä sieltä vähän kaikkea löytyy. Monacossa on esimerkiksi meri-akvaario, Antibesissa Marine Land missä voi seurata mm. vesieläinten esiintymistä. Voisi tuo Marineland olla aika kova sana lapsille.

    • MikkeMan2

      Kannattaako mennä häämatkalle (HONEYMOON) Nizzaan vai Marsilleen? Mietinnässä on kumpikin, onkohan nizza mennyt piloille turismin takia ja joutuu tönimään että pääsee eteenpäin vai olisiko marseille ihanan romanttinen ja tunnelmallinen häälomakohde? Ajankohtana heinäkuu 2012.

      Kiitoksia kommenteista ranskan matkailijat!:)

      • Sanoisin näin:

        Häämatkalle menisin Nizzaan. Siellä viettää parikn viikkoa ilman, että pitkästyy.

        Pari vinkkiä:
        - rautatie vuorille
        - maksullinen ranta, jossa on oma ravintola


    • Nissaamoremio
      • Nizzukka

        Älkää hyvät ihmiset menkö häämatkalle Marseilleen! Voi sinne yhden junamatkan tehdä, mutta kaupunki ei ole romanttinen ainakaan minun mielestäni. Nizzan kaupungin matkailusivuilta löydätte esitteen, jossa on lueteltu erilaisia häämatkalle sopivia hotelleja Nizzassa. Kannattaa lukaista.

        Itse menisin honemoonille johonkin ihanaan hotelliin pikkukylään esim. Ezeen, St Paul de Venceen tms. Tosin niistä molemmista on matkaa ihmisten ilmoille.


    • nicoise

      Suomen hintatasoon verrattuna Nizzan ravintolat ja kahvilat eivät ole yhtään kalliimpia. Tuskin olen maksanut Nizzassa missään leivästä ja jääteestä 10 euroa niin kuin eilen suomalaisessa keskikaupungin kuppilassa. Nizzaan mennessä ei kannata pelätä että rahat loppuisivat kuin tyhjästä- toki shoppailtavaa riittää ja herkkuja on.

    • nizzailija

      Nissabellan kommenttiin ei mitään muuta lisättävää kuin että ei ehkä kannata mennä yksistään Marinelandiin, liput ovat törkeän kalliita siihen nähden mitä tarjotaan vastineeksi. Kannattanee mieluummin ostaa yhdistelmälippu eli lippu joka pitää sisällään sekä vesipuiston sisäänpääsyn että tuon Marinelandin. Marinelandiin on hyvät yhteydet junalla, Biot'n asemalta pari sataa metriä kävelymatkaa, suosittelen, varmasti lapset ainakin tykkäävät, ja juu ne pingviinit vaan on niin lutuisia :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      439
      2014
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      207
      1710
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      184
      1478
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1471
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      50
      1157
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      1
      1122
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      130
      1068
    8. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      1006
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      96
      978
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      34
      956
    Aihe