Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mikä on suosikkipystykorvarotunne ?

viinakoira

Eli FCI5-ryhmän roduista. Perusteet mukaan.

Eikä sitten aloiteta tappeluita, kuten haukuta muiden rotuja, sillä sellaista täällä tapahtuu jo aivan riittävästi ! Tämän kyselyn tarkoitus on viihde ja vaihtelu tällä palstalla :-)

53

1573

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • namurum

      Siperianhusky - koska ovat niin alkukantaisia,terveitä sekä täysin omaa luokkaansa vetämisessä.

    • Perinteet kunniassa

      Suomenpystykorva - tietysti. Ja perusteena että suvussa ollut niitä vähintään neljässä sukupolvessa, luultavasti perinteet juontaa vielä pidemmällekin... Terveitä ja pitkäikäisiä koiria.

      • Perinteitä täälläkin

        Suomenpystykorva. Ja perusteet suunnilleen samat, kuin yläpuolella!


    • mikku77

      Mulla on kaksi suosikkia:

      siperianhusky- vetokoira joka aina tekee parhaansa
      suomenlapinkoira- hyvä harrastuskoira joka viihtyy säässä kun säässä

      • Kuka muu kuin minä?

        Olen samaa mieltä. Suomenlapinkoirat sopivat lapsiperheisiin ja leikkisä ulkokoira kaipaa seuraa. Rotu taipuu moneen. Tosin lappalaiset vetävät päljon ja voimakkaasti kokoonsa nähden.

        Ps. Minulla on koirapalsta jossa vastaan suomenlapinkoiriin liittyviin kysymyksiin. Palstan nimi on kaikki lappalaisista. Katsokaa myös kaverini kaikki kaneista-palsta!


    • viinakoira

      Mukava kuulla ihmisten mielipiteitä ja huomata että kyllä eri roduille ihailijoita riittää.

      Jo siperianhusky, suomenlapinkoira ja suomenpystykorva ovat tulleet vastausten joukkoon, eli täällä on ainakin näiden rotujen suosijoita :-)

      Lisää keskustelijoita vastaamaan ja esittelemään omia suosikkipystykorvarotujanne, sellainen on mielenkiintoista luettavaa.

    • Suomi-rodun edustaja

      Karjalankarhukoira.

      Elävää suomalaista kulttuuriperintöä, joka nyt yhdessä Suomenpystykorvan kanssa vähän hätää kärsimässä harvalukuisuutensa, susien ym. vuoksi. Karhukoirassa miellyttää sen kaunis peruskoiramainen ulkonäkö ja luonne, joka on rohkea, itsepäinen, periksiantamaton, uskollinen, nöyrä ja kiltti. Karhukoira on jäätävän älykäs ja sen vuoksi sen kanssa on mm. mahtavaa olla hirvimetsällä, koska se on niin saumatonta ihmisen ja koiran yhteistyötä. Tietää myös sen, että jos vaikka karhu meinaa tulla päälle, niin Karjalankarhukoira suojelee omaa ihmistään vaikka viimeiseen hengenvetoonsa saakka. Karhukoira pistää myös omistajansa liikkumaan, joten sohvaa ei tarvitse niin usein vaihtaa kun ei se niin kulukaan. ;)

      Sanoisin, että karhukoirissa on sellainen mielenkiintoinen yksityiskohta, että niillä on kertova haukku, joka kuuluu vähintään(!) 2 km päähän. Haukusta tietää mikä eläin siellä on edessä. Pienemmän desibelin äänelläkin karhukoira voi toimittaa asioitaan ja silloin saatetaan sanoa, vaikka murr tai mau. Ja murr on ihan ystävällistä murinaa. Karhukoiralla löytyy laaja valikoima erilaisia ääniä. :D

    • Pikkunallet

      Mun suosikki on mittelspitz. Rotu yllätti mut itsenikin. Minä, joka aina oon sanonut, että koiran täytyy olla koiran kokoinen... Rakastuin suinpäin näihin ihaniin pikkunalleihin. Seurallisuus ja uskollisuus, on se mikä viehättää. Samoin kuin laaja harrastusmahdollisuus. Iso koira pienessä paketissa. :)

    • Pohjis! <3

      POHJANPYSTYKORVA!!! Siinä on koira jolla on Persoonaa isolla P:llä!

      Tämä siksi että olen saanut kokea ihania metsästys ja erä retkiä tämän rodun edustajien kanssa. Lasten kanssa aivan ykkönen perhe koira ja itse olen niitä karhun kaatajana käyttänyt.Kyllä joku tuntuu hirvenmetsälläin niiden kanssa käyvän.

      Ihania veijareita! Ja ennen kaikkea terveitä ja pitkä ikäisiä! Oma koirani eli 17vuotta ja 4kuukautta vanhaksi.

    • Top 1, pohjis!

      Pohjis täälläkin lemppari rotuna juuri nuiden edellä mainittujen asioiden takia :)
      Mutta omalla koiralla on enempi taipumusta pienriistalle kuin suurriistalle.

    • suomipystis <3

      Suomenpystykorva ! Seuraavin perustein:

      -alkukantainen
      -kaunis
      -äärimmäisen uskollinen
      -kaiken riistan koira ja hyvä harrastuskoira
      -lapsirakas
      -itsepäisenä niin hauska
      -sään- ja vedenkestävä
      -ihana luonne
      -sopeutuvainen, eikä kerrostaloissa asuessa yleensä hauku

      Loistava rotu, jota en ikinä vaihda mihinkään muuun :-)

    • Kyllä jämpti on näin

      Jämtanninpystyorva.

      koska se on lojaali omalle perheelleen, loistava eräkaveri, mainio hirven/karhun haukkuja, ei räksytä tyhjää, alkukantainen, kaunis väritys, lapsi ystävällinen

      Paras kaveri mitä metsästäjä voi vaan saada!

    • AR

      pomeranian, uskollinen rakastava ystävä

      • pomeranian lover <3

        MInä myös Pomeranian on ykkönen! Luonnetta ja tempperamenttia riitää, ja uskollisuudelee ei vertaa


    • Hurmaantunut rotuun

      Pohjanpystykorva. Tuolla ollaankin jo sanottu minkä takia se on "paras" :)
      Uskollinen kuin mikä ja ennennäkemättömän kaunis!

    • mustisnorjis

      Mustanorjanhirvikoira! En omista sellaista, mutta törmäsin sellaiseen yhdessä Ruotsissa pidetyssä näyttelyssä, kun kävin siellä sattumalta (kuulin näyttelystä vasta paikan päällä ja päätin käväistä) mennessäni tapaamaan Ruotsissa asuvaa tuttuani, ja ihastuin rotuun heti. En ymmärtänyt koiran omistajan (jos omistaja nyt se koiran ohjaaja oli) puhetta, koska hän puhui Ruotsia, enkä itse osaa sellaista. Mutta hän selkeästi antoi halukkaasti minun tervehtiä koiraa. Se mustis oli tavattoman ystävällinen minua kohtaan, alkoi heiluttaa häntäänsä kun minua tuli tervehtimään. Upean näköinen ja hienon kokeinen pystykorva, jonka turkki vaikutti loistavalta.

      Myöhemmin katsoin rotutietoja netistä ja muualta, eikä ollut epäilystäkään, etteikö siinä olisi rotu minua varten. Komea metsästyskoira, joka varmasti toimii minunkin suosimassani minkkijahdissa, jossa koiran tarvitsee haukkua saalis puuhun tai tappaa se itse. Samalla hieno harrastuskoira varmasti ainakin vetoharrastuksiin, mejään ja hakuun sekä ainakin rakenteensa puolesta myös agilityyn.

      Myös harvinaisuus siinä rodussa minua kiihottaa. Lisäksi Norja on minusta hieno valtio ja rotu on norjalainen.

      Joskus minulla vielä tulee mustanorjanhirvikoira olemaan. Se täytyy ulkomailta tietysti tilata. Nyt minulla on suomenajokoira, mutta seuraava koirani tulee varmasti olemaan mustanorjanhirvikoira :-)

      Eli oma vastaukseni on mustanorjanhirvikoira !

      • Suomi-rodun edustaja

        Ruotsissa ja Norjassa kun harrastetaan näitä sekotuksia niin kiinnostuin heti, että onko nyt harmaaseen sekotettu karjalankarhukoiraa, mutta enemmänkin näyttäisi, että e-v laikaa ja varmaan sitä ruotsin lapinkoiraakin. Ihan hyvä ja kiva koira varmaan, en väitä vastaan.


      • mustisnorjis
        Suomi-rodun edustaja kirjoitti:

        Ruotsissa ja Norjassa kun harrastetaan näitä sekotuksia niin kiinnostuin heti, että onko nyt harmaaseen sekotettu karjalankarhukoiraa, mutta enemmänkin näyttäisi, että e-v laikaa ja varmaan sitä ruotsin lapinkoiraakin. Ihan hyvä ja kiva koira varmaan, en väitä vastaan.

        Enpä tiedä, mutta komeita ja tehokkaita hirvikoiria meidän isot pohjoismaiset (Venäjäkin mukaan lukien, oliko se sitten pohjoismaa, mutta joka tapauksessa) pystykorvat ovat aina karjiksesta jämtlantiin, valkoisesta ruotsalaisesta harmaaseen ja mustaan norjalaiseen, kanalintujen haukkumista varten jalostetuista pohjan- ja suomenpystiksestä laikoihin ym. ehkä jopa grönlanninkoirakin. Mutta kyllä täällä pohjoisessa koirarodut ovat upeita, kuten todella terveitä, vietikkäitä ja alkukantaisia, eivätkä pelkät pystykorvat, vaan muutkin pohjoismaiset rodut :-)


    • Elämäni rotu!

      Jämttlanninpystykorva- Mikä muukaan?

      Koska:

      - Hieno haukku tiheys
      - Kaikelle suuriistalle
      -Koti oloissa rauhallinen ja metsällä pelkkää tulta tappuraa
      - Lojaali

      Ja paljon muuta ihanaa!

    • viinakoira

      Kiitoksia mukavista vastauksista, joita on mielenkiintoista lukea :-)

      Kukaan ei ole vielä maininnut ja esitellyt minun suosikkiani, vaikka sitä vartosin täällä kuulevani ;-)

    • Elämäni rotu!

      mikäs se sun suosikki on?

      • viinakoira

        Se on lapinporokoira :-)

        Mahtava rotu kokonaisuudessaan :-) Hyvä perhe-, harrastus- ja työkoira. Käy niin paimennukseen kuin metsästykseen. Alkukantainen ja terve. Todella kaunis. Mukava, sosiaalinen luonne. Monen mielestä lpk on luonteeltaan hallitsematon, mutta sellaiseksi se muuttuukin, jos ei saa jatuvasti reipasta liikuntaa ja aktivointia, kuten hyvinä työkoirina säilytetyt rodut yleensäkin. Energisyys ja kestävyys ovat hyviä puolia koirassa minun mielestäni, en halua mitään sehvaperunaksi jalostettu pelkkää seurakoiraa. Lapinporokoira on myös loistavasti sään- ja vedenkestävä. Ei hauku turhia, paitsi jos on kokemattoman tai laiskan koiraihmisen omistuksessa. Suojelee uskollisesti perhettään/laumaansa. Poikkeuksellisen helposti koulutettava, erittäin moniuolinen kaikkiin töihin ja harrastuksiin :-)

        Ei laiskan tai kokemattoman koiraihmisen lemmikki, vaan intohimoinen työkoira . Sopii reippaalle, koiraharrastuksista nauttivalle perheelle sekä paimenelle (karjan laadusta riippumatta) tai metsästäjälle (kaikelle riistalle) :-)

        Valitettavasti lapinporokoiria myydään liikaa kokemattomille ja laiskoille koiraihmisille, jota kuvittelevat rotua helpoksi kauniin ulkomuodon perusteella, jonka seurauksena koirista kasvaa luonnevikaisia ja rodun maine kärsii :-(


    • Hieman harvinaisempi tapaus: keeshond eli vanhalta kutsumanimeltään hollanninpystykorva. Kuuluu siis saksanpystykorviin kuten myös pomeranian/zwergspitz, kleinspitz, mittelspitz ja grosspitz. Kessuahan saksankielisissä maissa kutsutaan wolfspitziksi värin (harmaa) mukaan.

      Perustelut: kessu on kaunis ja kompaktinkokoinen, erittäin oppivainen ja miellyttävä hälyttävä vahti, joka ei kuitenkaan turhia räksytä. Niillä on ilmeikkäät kasvot, omaleimainen ravi ja äärimmäisen upea turkki, joka pysyy kunnossa melko pienellä vaivalla. Lisäksi näitä ei tule vastaan ihan joka paikassa. Ovat myös harvinaisuutensa takia vielä melko terveitä, perinnöllisiä sairauksia ei ole kauheasti.

    • Keeshond kunniaan

      Keeshond/ Saksanpystykorva ehdottomasti :)

      1. Mahtava persoonallisuus
      2. Helppo kouluttaa ( mutta koulutus on kuitenkin aikaa vievä)
      3. Hyvä vahti
      4. Ikuinen pennun luonto
      5. Leikkisyys
      6. Vankkumaton luotto omistajaan
      7. On se vaan niin perskeleen hyvän näkönen!!!!!
      8. Ei ole jokaisella vastaan tulijalla

    • inkeriä

      Lapinporokoira.

      Terve, uskollinen säänkestävä peruskoira. Ei mistään kohtaa liioiteltu fyysisesti eikä psyykkisesti. Työhön ja rauhoittumaan kykenevä. Paras mahdollinen yhdistelmä paimenkoiramaista nöyryyttä ja kuuliaisuutta sekä pystykovamaista alkuvoimaa ja sinnikkyyttä.

    • hfjvhfh84758457hjsv7

      Siperianhusky ja suomenlapinkoira on ehottomia suosikkejä.
      Mutta siperianhusky voittaa hilkulla.
      sanon siperianhusky!!




      ÄLKÄÄ KOSKAAN OSTAKO PENTUTEHTAISTA TAI TUNTEMATTOMISTA ALKUPERISTÄ

      (PENTUTEHTAASTA OSTAMINEN ''RUOKKII'' PENTUTEHTAITA!!!!!!!!!!!!!)

      • hfjvhfh84758457hjsv8

        SIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKY


      • dtfhjhymgbj
        hfjvhfh84758457hjsv8 kirjoitti:

        SIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKYSIPERIANHUSKY

        Niin pitkä sana että menee jo palstankin yli


    • akitalove

      akita ehottomasti ja on hyvä mettästys koira ainakin meidän kyoshi haukkuu lintuja ja karhu metilläkin joskus isä onkin niistä harvoista jotka käyttää harvinaisia käyttökoiria niinku yleensä mettästäjillä on joitain karjalankarhukoiria sii voi lol

    • pävö

      mulla oli keeshond ja se oli kuin ihmisen mieli upea vahti syrjäisellä omakoti alueella jossa oli vain 5 vaki asuntoa loput kesämökkejä oli hyvä kun koira ilmotti jos joku kulki ja kyllä sitä moni pelkäskin. Marjat söi puskista joten ei ollut hyötyä vaikka ajoi rastaat pois. Vahti vaunuja ja lapsia kiltti se oli.Ensin piti kokeilla kuka pelkää haukuntaa ja jos vaan jäi paikalleen eikä juossut pois antoi silittää ventovieraankin. Jos vielä joskus muutan omakotitaloon tiedän minkä koiran otan.

    • hfjvhfh84758457hjsv8

      Spämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähäSpämmäsin vähä

    • Jämtlanninpystykorva. Todella upea koirarotu, loistava metsällä, mutta myös perheystävällinen.

    • ruubenger

      "ku yleensä mettästäjillä on joitain karjalankarhukoiria sii voi lol"

      Johtuisiko vaikka siitä, että niillä tekee jotain metsällä toisin kuin akitalla. Ok, ilkeillä ei saanut, mutta hän aloitti lollailun.

      • no sehän on

        Kleinspitz....Mukavan oikukas oikukkaalle ihmiselle :)


    • oikea kaunotar

      ainut ja lemppari
      kun ei ole muista koirista kokemusta, ainoastaan tästä 1vuotiaasta narttukoirastamme joka on suomepystykorvan (emä on lapissa metsästykoirana) ja lapinporokoiran risteytys.
      Ulkonäkö on kuin suomenpystykorva, mutta väriltään musta.
      Terve,kaunis, iloinen, oppivainen, vilkas, sosiaalinen,huumorintajuinen, erittäin energinen, vähä haukkuinen (poikkeuksena oravat tai koira kaverien kanssa keskustelu), osaa lauma käyttäymisen ja taltuttaa arankin ( vihaisen/epäluuloisen) koiran eleillään -jonkin asteinen koira psykologi.
      Metsässä tottelee ja kuuntelee ohjeita paitsi jos on saalis hajussa tai kuulolla.
      Negatiiviset puolet ovat liiallinen älykkyys; ei huijata, herkuilla ei paljonkaan merkitystä opetuksessa, halu pihalta karkailuun ja itsepäinen villiys joka on myös sen ihana puoli ;-)
      Kaivaa kuoppia , puree puita silpuksi, vetää pensaita juurineen, syö marjoja ja jäniksen papanoita.... siis ihanan touhukas
      Asumme kaupungin liepeillä omakotitalossa ja tämä koira olisi onnellisimmillaan lapissa vapaana ja "villinä" -sen näkee siitä. Koira on niin onnellinen metsässä; hymyilen se katsoo minua ja kalisuttaa hampaitaan.

      Paljon aikaa ja huomiota vaativa koira mutta on "love of my life"

    • Husky ja hokkaido

    • Marde1

      Meillä on shiba. Itsenäinen ja älykäs, siisti koira. Ei ole mikään sylikoira ja paijattava, mutta silti ihana. Uskollinen ja reipas. Omaa tahtoa löytyy, joten ei maailman helpoin koulutettava. Uskoo kuitenkin, kun jämptisti käsketään. Ollaan harrastettu agilityakin. En vaihtaisi :)

    • shibalover<3

      Meillä shiba kans:) aivan erityinen rotu, persoonallinen ja kaunis. Itsenäinen mutta uskollinen. Suomessa vain vähän kasvattajia, joten vaikea saada(Suomesta)... Suosittelen !

    • martta7

      Siperianhusky - löytyy uros iteltä. aivan ihana kaveri

      • Akita love 13v

        Husky ja Suomenpystykorva näyttäis olevan suurimmalla kannalla
        (muiden suosikit eivät käytä aikaansa tämmöisiin). No, sanonpahan minäkin nyt sen oman kommenttini.
        AKITA
        -tutustuin rotuun vähän erikoista reittiä...
        nimittäin Ginga nagareboshi Gin herätti rakkauteni.
        Se on niin mahtava kuin olla ja voi, siksipä päätin selvittää
        millainen on tuo Akita mitä Gin ja Riki esittävät.
        En ollut aiemmin edes kuullut mistään akitasta.
        -On kyllä yliluonnollisen ihana koira


    • Pressutalli

      Pohjanpystykorva ja jämpti, luottokavereita!

      • viinakoira

        Kiva kuulla, mutta esitän vaikean kysymyksen nyt. Jos olisi PAKKO valita, niin kumpi niistä? Olisi kiinnostavaa tietää sinunkin Top 1 pystykorvarotusi :-)


    • envious97

      Kotoa löytyy Alaskanmalamuutteja ja Suomenlapinkoiria, ja pakko sanoa että malamuutti on ykkönen :) Upea itsenäinen koira! Aina innokas menemään ja jokainen koira on aivan omalaatuinen persoona. Malamuuteissa on ihanaa myös niiden "juttelu", eli ihmistä silmiin tuijottaminen ja samalla öliseminen.

    • :)(:

      KAIKKI OVAT IHANIA!

    • sippefani

      Sipet eli siperian huskyt! Kauniita ja elegantteja, varsinkin sinisilmäisissä on se oma susimainen mysteerisyys, viekkaus ja viettelevyys. Mukavia lenkkikavereita ja valjakon kyydissä on muuten mukava olla!

    • diibadaaba

      Länsigöötanmaanpystykorva

      Hyvä perhekoira, tarmokas pieni suuri koira, eloisa... ja tottakai paras kaveri :)

    • cootaband

      Mittelspitz, suomenlapinkoira ja islanninlammaskoira ovat lempparini. :) Ovat alkukantaisia ja terveitä (kuten muutkin FCI5-rodut), ja niiltä löytyy miellyttämishalua.

      • öyh, yks asia

        Osanottni, ettei suomenlapinkoira ole alkukantainen. Sen turkki kerää valtavasti lumipaakkuja, joka on täysin vastoin porokoiran rodunomaisia piirteitä. Muutakin likaa se kerää liien herkästi lapin työkoiraksi. Sumenlapinkoira onkin lapinporokoiran näyttelyversio. Paimennusviettikin on hirvittävästi pienempi kuin lapinporokoiralla.


      • eddededewddw

        Läheskään kaikki FCI5-rodut eivät ole alkukantaisia, vaikka ollaankin säilytetty ulkomuodoiltaan muuttumattomina. Epilepsiat ovat yleistyneet suomenpystykorvilla ja siperianhuskyilla, vietit hävinneet suomenlapinkoirilta ja lunnikoirilta ym. valtava määrä pystykorvarotuja on joutunut säilyttämään alukantaisuutensa lähinnä ulkomuodollaan, mutta ei silläkään kaikki, esimerkiksi chow chow.


    • ainoa oikea koira

      Ei tähän voi muuta sanoa kuin Suomenpystykorva. Sille rodulle ei ole tällä pallolla vielä korvaajaa, eikä myöskään tule. Hieno luonne, kova riistavietti, kaunis ulkomuoto. Sen parempaa jahtikaveria ei voi saada.

    • tieten1

      Ehdottomasti Itäsiperianlaika. Kaiken riistan koira, alkukantainen, älykäs, uskollinen, sulavalinjainen ja kaikkea mitä koiralta voisi toivoakkaan. Koskaan en vaihtas.

    • moooi1

      Mittelspitz eli suomeks suomenpystykorva. se on tosi sulonen ja lapsiystävällinen. Se voi näyttäää laivakoiralta meillä on mittelspitz ja tosi moni on luullu sitä laivakoiraks -.-

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2267
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe