Varajäsenen status

kaarloka

Yhdistys on rekisteröity.

Voiko halituksen varajäsen saada jollain tapaa varsinaisen jäsenen statuksen muutoin kuin toimimalla varsinaisen jäsenen tilalla kokouksessa? Voiiko hallitus antaa varajäsenelle täydet varsinaisen jäsenen oikeudet ja vastuut?
Säännöissä ei puhuta mitään ko asiasta.

4

3256

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rahattomuudenhoit.

      Kyseessä lienee kovin pieni yhdistys. Yhdistyksen kokous periaatteessa valitsee jäsenet hallitukseen ja erikseen varajäsenet. Säännöissä ei yleensä ole näitä asioita kovin tarkasti kirjattu.

      Mikäköhän lienee tarkoituksena, onko kyseessä hallituksen täydentäminen vai varajäsenen arvonnousu? Hallitus ei noin yleisesti ottaen voi myöntää varajäsenelle täyden jäsenen oikeuksia -.tai vastuuta.

      • varajäsen

        Jos säännöissä sanotaan: varajäsenellä on hallituksen kokouksessa puheoikeus, niin onko hänellä myös ehdotusoikeus? esimerkki: varsinainen jäsen ehdottaa menettelyä A ja varajäsen ehdottaa menettelyä B, onko siis kaksi asiaa joista äänestetään?


    • vbnm3

      Käsittäkseni tässä tapauksessa varajäsen voi kyllä ehdottaa mutta varsinaiset hallituksen jäsenet päättävät. Mikäli asia menee äänestykseen varajäsen ei voi osallistua siihen. Mikäli hän on henkilökohtainen varajäsen niin silloin hänellä on "normaali" oikeudet varsinaisen jäsenen ollessa estynyt. Mikäli yhdistyksessä ei ole henkilökohtaisia varajäseniä vain esim. kaksi varajäsentä niin olisi mietinnän paikka pitäisikö sääntöjä muuttaa. Varajäsenelle tulisi automaattisesti täydet oikedet.

    • Nuija

      Hallitus kokonaisuudessaan valitaan yhdistyksen kokouksessa. Hallitus itse ei voi vaikuttaa sen kokoonpanoon. Hyvä käytäntö on, että varajäsen kutsutaan aina hallituksen kokouksiin. Se laajentaa demokratiaa. Jos kaikki varsinaiset jäsenet ovat paikalla, on varajäsenellä puheoikeus, mutta ei äänioikeutta. Kun hallitus tekee päätöspöytäkirjoja, joissa näkyy ainoastaan päätös (vaihtoehtona selostus- tai keskustelupöytäkirja), on aivan sama, kuka asian on ottanut esille.
      Varajäsen saa varsinaisen jäsenen statuksen vain silloin, kun hänen henkilökohtainen varsinainen jäsenensä ei ole paikalla. Jos varajäsen ei ole kenenkään henkilökohtainen varajäsen, hän saa varsinaisen jäsenen statuksen, kun yksikin varsinainen jäsen puuttuu.
      Jos joku varsinainen jäsen vaikkapa kuolee, on varajäsen kauden loppuun varsinaisen jäsenen statuksella. Hallituksella ei ole oikeutta valita uutta varajäsentä, vaan sen tekee yhdistyksen kokous.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      4992
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1556
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      39
      1538
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1181
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe