Venäjän kieli ♥

möhmöh

Haluaisin tietää, onko venäjä haastava kieli. Tänä keväänä on edessä haku lukioon ja olisi kiva tietää, kannattaako siellä opiskella venäjää. Kielipäätä löytyy suhteellisesti, mutta ranskaan se ei taipunut niiden viiden vuoden ajan, jotka sitä opiskelin. Pääasiassa tämän takia haluaisinkin tietää venäjän haastavuudesta: en millään haluaisi siitä mitään riippakiveä. Merkistön uskoisin olevan minulle melko helppo juttu, sillä olen opetellut useita merkistöjä (mm. futhark) ulkoa. Onko kielioppi haastavaa? Kuinka paljon kirjoitusasulla ja lausumisella on yhteyttä? Pitäisikö sittenkin opiskella saksaa eikä venäjää?

14

2081

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • venäjävaikeayy

      Ei todellakaan ole mikään helppo kieli.. erittäin monimutkanen,vaikeimmasta päästä. Jos motivaatiota riittää niin siitä vaan..

    • 4+15

      Kirjaimiston, ei merkistön, oppiminen on se helpoin juttu. Sen oppii kuka tahansa noin tunnissa.
      Jos ranska ei uponnut, en suosittele venäjää. Kielioppi on todella haastava ja monimutkainen.
      Ota mieluummin saksa, ruotsi auttaa sen oppimisessa.

    • harshoojisik

      Kannattaa ottaa venäjä! Olen nyt opiskellut lyhyen venäjän lukiossa enkä vaihtaisi sitä mihinkään muuhun kieleen. Kyrilliset aakkoset oppii heti ja kielioppi on selkeää. Tykkään venäjästä paljon enemmän kuin saksasta, saksa tuntuu paljon monimutkaisemmalta ja venäjän taitoa tarvitaan Suomessa paljon enemmän kuin saksan taitoa. Olen kuullut, että ranska on haastavampaa kuin venäjä, eikä lyhyen ranskan opiskellut osaa kieltä yhtä hyvin kuin lyhyen venäjän opiskellut venäjää! :)

    • Jokunen, Jaska U.

      "Onko kielioppi haastavaa?"

      On. Sääntöjä on paljon, samoin poikkeuksia. Italia, ranska ja espanja ovat erittäin helppoja verrattuna venäjään. Venäjä kuitenkin on erittäin palkitseva kieli, mutta sen kanssa on tehtävä alusta saakka kovasti työtä ja oikeasti opeteltava kielioppi.

      Verbioppi on kaikkein vaikein. Se saattaa aluksi tuntua helpolta, mutta mitä pitemmälle opinnot etenevät, sitä mutkikkaammaksi se osoittautuu.

      Jos venäjän kielioppia ei osaa, niin pitemmälle päästessä kieli karkaa käsistä. Venäjässä jokainen sana taipuu. Ja silloinkin kun ei taivu, täytyy tietää, miksi ei.

      Suosittelen lämpimästi venäjää, mutta kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä sen oppiminen vaatii, jos aikoo päästä pitemmälle kuin ulkoa opeteltuihin lauseisiin.

      Jos tahdot jonkun helpon kielen, valitse esimerkiksi espanja. Siinä pääsee pitkälle, kun taivuttaa verbin ja latoo sanat suunnilleen sen jälkeen oikeaan järjestykseen. Venäjässä kaikki on paljon mutkikkaampaa.

    • cirofuta

      Hei,
      Itse olen vielä niin vähän aika Suomessa, mutta haluaisin tietää Suomi kieli hyvin. Kuka haluaisi tietää venäjää? Voimme vaihtaa?! ;) Suomi kielin sijasta Venäjä.
      Voimme puhua keskenään, kirjottaa sähköpostiin kirjettä. Kuka myös haluaisi opiskella , kirjotaa minun sähköpostiin [email protected]
      Minä autan mielellään. Kiitos kaikille, kuka kirjoitaa.
      Terveisin, Nastja

    • rjk3

      Minusta venäjän kielioppi on helppo verrattuna esim. suomen kielioppiin. EI ole niin paljon sijamuotoja kuin suomessa. Esim. minä matkustin , olen matkustanut ,olin matkustanut on sama Ja jehal. On tietysti poikkeuksia, mutta esim. kaikki urheilutermit tulee englanninkielesta ja monet tekniset sanat samoin ruotsista ja saksasta on paljon tuttuja sanoja. Tietysti kielta pitäis päästä sitten puhumaan jotta taito kehittyy.

    • gkgkjhg

      Aloitin lukiossa venäjän opiskelun ja olen tyytytyväinen valintaani. Ruotsissa ja englannissa olen saanut 8-9, vaikken ole kovin paljoa harjoitellut. Venäjän opiskeluun käytän paljon enemmän aikaa ja numerot ovat 5- 8.

      Kuten aiemmat vastaajatkin ovat sanoneet on kirjainten oppiminen helppoa. Ei kannatta pelästyä, jos niitä ei heti opi. Sijamuodot (genetiivi, akkusatiivi yms.) on myös melko helppo oppia, jos vain jaksaa päntätä. Verbioppi taas on jotain aivan kamalaa. Vaatii todella paljon työtä ja jotkut jutut täytyisi vain päätellä tai tietää. Itselläni on ollut aspkekti verbien kanssa jonkin verran hankaluuksia.
      Sanojen opiskelu on mielestäni haastavampaa kuin muissa kielissä, johtuisiko kirjaimista?

      Koen venäjän opiskelun kuitenkin hyvin motivoivaksi. Otin kielen aluksi vain työllistymismahdollisuuksien takia ja olen jo päässyyt hyödyntämään (heikkoja) venäjän kielen taitojani. Esimerkiksi joulun aikaan liikkuu Suomessa paljon venäläisturisteja, joista monet eivät osaa englantia. Tällöin on hyötyä, jos osaa itse venäjää. Olen kuullut sanottavan, että kohtalainen venäjän taito on huomattavasti hyödyllisempi kuin kohtalainen englannin taito, puhuvathan useammat englantia kuin venäjää melko hyvin.

      Kannattaa kokeilla rohkeasti ja lopettaa, jos tuntuu liian vaikealta. Näin ei kaduta myöhemmin, vaan tietää yrittäneensä. :)

    • veronika69

      Hei. Joku opiskelee venäjän kieltä? Kuka haluaisi harjoitella Venäjäksi skipessa?

    • Anonyymi

      Omaa kokemusta ei ole, mutta tuttuni opiskeli aikoinaan juuri ranskaa eikä siitä tullut juuri mitään. Lukiossa aloitti b3 venäjän ja kirjoitti niillä taidoillaan a2 venäjästä ämmän... kehui olevan helppo kieli

    • Anonyymi

      Ranskassa ensimmäinen iso haaste on ääntämisen oppiminen. Kirjoitus ja äänneasu poikkeavat toisistaan tuntuvasti. Kaikissa romaanisissa kielissä verbioppi on laaja ja rikkonainen, siinä riittää tekemistä.

      Venäjän kirjaimisto poikkeaa meille tutusta, mutta on helposti ja nopeasti opittavissa, ainakin auttavasti. Ääntämisessä on aluksi opittavaa. Venäjän kaunokirjoitus kuuluu venäjän osaamiseen. Kielioppi on runsas ja työläs, sanasto omanlaisensa.

      Yhdelle on vaikeaa yksi kieli, toiselle toinen. Vaikeutta ei kannata ajatella. Alusta aloitetaan, vähän kerrallaan opitaan. Kielitaidossa voi tulla koko ajan paremmaksi askel kerrallaan, olipa kieli sitten mikä hyvänsä.

    • Anonyymi

      jos itsellä on hyvä musiikkikorva se on iso apu. Osaa heti erottaa äänteet ja ääntämykset toisistansa. Puheen ymmärtäminen ja jopa tuottaminen syntyy silloin paljon helpommin kuin epämusikaalisilla. Mitä parempi kuulo sitä helpompaa.. Myös se millainen puheentuottokone (kurkunpää, kieli, suunontelo,hampaat) itsellä on niin sitä laadukkaampaa puhetta suusta pulppuaa ulos. Tässä vain pari juttua. Toki kovalla sinnikyydelläkin pääsee pitkälle jos vaikka ne omat luontaiset avut ovat heikompaa sorttia.

    • Anonyymi

      Venakot kielsivät aikoinaan suomenkielen. Kielletään me nyt venäjän puhuminen ja opiskelu. Mihin sitä tarvitaan, kun kaupan käynti ja keskusteluyhteys on mennyttä? Aika alkaa elää suomalaisille!

      • Anonyymi

        Mitä tarkoitat: "Venakot kielsivät aikoinaan suomen kielen."???

        Tällä hetkellä on varmasti vaikea motivoitua venäjän opiskelusta. Kuitenkin pitäisin erittäin tärkeänä, että Suomessa löytyy venäjää osaavia suomalaisia. Muuten ollaan heikoilla venäläisten kanssa.


      • Anonyymi

        Hmm? Tsaarinaikana Suomeen vasta saatiin mm. kattava lehdistö ja korkeampi koulutus suomen kiel.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2144
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      154
      1378
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1270
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1025
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      999
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      930
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      835
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      650
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      649
    Aihe