Ruuan vaihto=kakan määrä moninkertaistui?

kakkaakakkaa

Siirryttiin Royal Canin penturuuasta James Wellbelovedin penturuokaan ja nyt kun 2kg pussi rupeaa olemaan tyhjä huomasin että kakkaa tulee kolmin tai nelinkertainen määrä kuin ennen..tänään oli jo vähän masu löysällä.. 9vk pentu kyseessä

15

1767

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paljon kakkaa =

      Jos kakan määrä on moninkertaistunut vaikka koira saa noin saman määrän ruokaa, se tarkoittaa että koira ei pysty hyväksikäyttämään uutta ruokaa yhtä hyvin kuin vanhaa. Eli huono ruoka = paljon kaakkaa koska ruuassa on enemmän ei hyvin sulavaa ainesta. Royal canine on todella hyvin sulavaa, en itse vaihtaisi mihinkään muuhun. Toki ei varmasti kaikille koirille sovi, mutta sinuna vaihtaisin takaisin.

    • kakkaakakkaa

      Selittääköhän tuo sulamattomuus eilen alkaneen ripulinkin?
      Pitänee hakea huomenna kun kaupat aukeaa uusi pussi sitä RCn pentupöperöä :)

    • Samira52

      Aloitusviestistä ei ilmene millaisella aikajanalla olit ruuanvaihdon tehnyt! Ruokaahan ei koskaan pidä vaihtaa kerralla vaan pieniä määriä ensin uutta ruokaa ja sitä uutta lisätään sitä mukaa kun pennun vatsa tottuu siihen. Vielä tärkeämpää kun kyseessä on noin pieni pentu. Ruokaa ei pidä koskaan vaihtaa samaan aikaan kun pentu muuttaa uuteen kotiin vaan mielellään annetaan sama ruokaa mitä se on syönyt kasvattajallakin noin viikon verran ja sitten vähän kertaansa vaihdetaan toiseen. Anna koiran totutella hitaasti uuteen ruokaan - päädyt sitten mihin ruokaan tahansa!

    • kakkaakakkaa

      Kyllä siihen totuteltiin pikkuhiljaa.. maha mennyt sekaisin nyt vasta kun jo pari kiloa uutta ruokaa syöty.
      ruokaa on pakko huomenna hakea kumminkin lisää niin vaihdetaan siihen RCn pöperöön takaisin jos ainakin kakan tulo vähenisi. Harmittaa vaan kun toisella ihan maha kuralla.. :(

    • Apuaa...

      toissa päivänä, kun ripuli alkoi se oli väriltään ihan vaaleaa..Nyt on kakka vähän ruvennut kiinteytymään (vieläkin tosin vähän löysää), mutta se on todella tummaa ja kakkaa paljon useammin kuin ennen. Onko nyt syytä panikoida vai onko ihan normaalia ripulin jälkeen?
      Ensimmäinen koira niin ei ole mitään aikaisempaa kokemusta näistä

      • kakkaakakkaa

        uskaltaako antaa matolääkettä (canex2,2) kun on masu kipeenä?


    • malttia :)

      Totuteltu pikkuhiljaa? Pentuhan on vasta 9vk eli max 2 vk ollut teillä. Pennun ruokintaa ei todellakaan vaihdeta heti kotiuduttua vaan ruokitaan kuten kasvattaja on neuvonut. Jos jostain syystä haluaa vaihtaa ruuan tehdään se myöhemmin ja todella pikkuhiljaa n. kahden viikon ajan.

      Anna matokuuri viikkoa ennen rokotuksia eli reilun viikon kuluttua.

    • okei...

      ollaan taas takasin RCn ruuassa ja vähän kun rupes näyttää siltä että maha rauhoittu niin löi eilen uudestaan kuralle...taitaa tulla ell reissu :( Ruoka kyllä kelpaa ja yhtä pirteä on kun aina ennenkin..
      Vähän huolettaa nyt

    • kmkmkmk

      Joo mitähän ne laittaa siihen Royal Caninin ruokaan laittaa kun oman koiran kakkaaminen on kyllä moninkertaistunut myös. Ennen riitti kaksi kakkapussia, nyt pitää olla kuusikin:O Ulosteen koostumus myös sellaista kumman kuivaa.

    • 5018

      RC ei ole kovinkaan korkealaatuista kuten JW myöskään. Samalla rahalla saa ihan kunnollistakin täysravintoa tai pöperöä mitä sitten kukin pennulle haluaa syöttää. Kun annat korkealaatuista ravintoa, et tarvitse lisäravinteita tai maitohappobakteereita.

    • liibalaaba123123

      Liian nopeasti menty vaihtamaan ruokaa, kun koira on vielä noinkin nuori ja uudessa kodissa. Se on ollut teillä vasta kaksi viikkoa maksimissaan.
      Uskon, että yksi suuri syy on stressi. Lisäksi muita syitä ripuliin on mm. madot ja LIIKA ruoka.

      Älä hätäile siellä. Jos pentu on reipas ja virkeä, ei hätää ole, kunhan juo tarpeeksi. Pennuilla menee herkästi massu sekaisin. Jos alkaa tulee useampana päivänä peräkkäin vesiripulia, niin sitten heti eläinlääkäriin. Tai jos mukaan tulee oksentelu.

      Eläinlääkäriä konsultoiden suosittelen myös hetkellistä paastoa, jotta massu tyhjenee kunnolla ennenkuin sinne tungetaan mitään uutta. Jos suoli ei saa levätä, vaan sinne tungetaan kokoajan jotain, niin ripuli voi pitkittyä. Sen jälkeen annat nappulaa taas pieniä määriä turvotettuna (sulaa paremmin). Ennen neuvottiin riisiä antamaan, mutta siitä koira ei saa kunnolla energiaa tai ravinteita.

      Matolääke myös ripuloiduttaa joitain koiria, eli ei ihme, että ripuloi, jos sitä olette antaneet.

      Suosittelen nappuloista viljattomia, kuten Taste of the wild, jota saa tilattua kotiinkin asti ilman postikuluja tietyistä nettikaupoista. Vilja ei usealle koiralle sovi.

      Royal Canin on huonolaatuista mössöä, jossa on liian vähän lihaa! Koira on suurimmaksi osaksi lihansyöjä, eikä mikään viljansyöjä. Lisäksi RC on ihan sikahintaista, vaikka ei ole laadukasta.

      • liibalaaba123123

        Voi hittolainen ja huomasin taas vasta, että triidi on vanha.

        MUTTA, onpahan tästä hyötyä tuleville tyypeille joilla näitä ongelmia =) itsekin usein löytänyt googlella vanhoihin keskusteluihin joista saanut apua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2723
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2070
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1817
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1696
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 95
      1625
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe