Aihe

Antennijohto

Janne

Onko myynnissä yli 10 metrin mittaisia antennijohtoja sillä itse en ainakaan ole mistään löytänyt. Jos ei ole niin miten television saisi huoneeseen johon on matkaa antennipistokkeesta yli 10 m?

24

9299

  Vastaukset

  • Ei ole osta pari 5 metristä ja liitin väliin niitä on olemassa.

  • Menet sellaiseen liikkeeseen joka myy sähkötarvikkeita, esim. elektroniikka liikkeeseen, ja ostat hyvä laatuista tarvittavan pituisen 75 ohmisen koaksiaalikaapelin, ja kunnolliset liittimet päähän. Hinta tuskin on lähelläkään sitä mitä kaupasta vastaavanlainen maksaisi. Pikkuisen kolvilla tinaa liitimiin, ja oikean pituinen antennijohtoon valmis asennettavaksi.

   • Valitan, olen aika tumpelo näissä asioissa. Onko tuo todella noin hankalaa vai eikö mistään saisi mitään valmista ratkaisua? Siis tuleeko se koaksiaalikaapeli kahden antennijohdon väliin vai miten?


   • Osta ne kaksi 5:den metrin johtoa ja pyydä samalla välikappale siihen, niin et tarvitse kolvia etkä muitakaan välineitä. Kauppias tietää kun pyydät että saat, yhdistettyä kaksi johtoa toisiinsa.


   • Olavi kirjoitti:

    Osta ne kaksi 5:den metrin johtoa ja pyydä samalla välikappale siihen, niin et tarvitse kolvia etkä muitakaan välineitä. Kauppias tietää kun pyydät että saat, yhdistettyä kaksi johtoa toisiinsa.

    Kiitoksia tiedosta, mutta tuleeko tästä tällä tavalla yli 10m pituinen? Tarvitsisin johtoa n. 15 metriä.


   • Janne kirjoitti:

    Kiitoksia tiedosta, mutta tuleeko tästä tällä tavalla yli 10m pituinen? Tarvitsisin johtoa n. 15 metriä.

    Kaapelia saa muistaakseni 8:deksan metrin mittaisenakin ja siihen kappale väliin.


  • Television saa huoneeseen, johon on matkaa antennipistokkeesta yli 10 metriä - kantamalla! Ainoa ongelmahan on että miten antennisignaalin saa televisioon.

   Nonni. Luepas tuo "Ja tapahtui niinä..." -vastaus ja toimi siten. Marssi liikkeeseen ja osta vaikka 20 metriä kaapelia, johon siten laitat liittimet molempiin päihin - ja voilá...antennikaapeli on valmis!
   Onnistuu muuten tumpelommaltakin, eikä tarvitse kolvata mitään!
   Kaapeleiden liittäminen toisiinsa huonontaa signaalia...okei, ehkä ei paljon mutta jos on jo muutenkin heikko signaali, niin en lähtis virittelemään!

  • Vaikuttaa siltä,että vaikka miten selittäisitte ja rautalangasta vääntäisitte,Janne ei tajua.Kaikilla ihmisillä älykkyyttä ei vaan riitä hengittämistä vaativampiin toimiin.

   Sikstoisekseen ei muutkaan vastaajat vaikuta ruudinkeksijöiltä.Jos ketjuttaa kaksi antennijohtoa,niin mitä helvetin välikappaletta siihen enää tarvii.Pääthän käy suoraan toisiinsa! Ja kyllä ne irtopäät on aina ruuvattavia,ei tartte mitään kolvia ja tinaa."Jos yhdistän kaksi 5-metristä piuhaa,tuleeko siitä sitten 15 metriä pitkä".VOI JEESUS!!!

   • Onko kaikkien liittimien päät aina jokatapauksessa ruuvattavia? Aikoinaan halusin, ja sain sellaiset liittimet joissa kaapeli tinattiin liittimeen kiinni.

    Ja kannattaa muistaa, että ei kaikki osaa kaikkea. Se mikä itselle voi olla äärimmäisen helppoa, saattaa toisella olla vaikeaa, koska ei ole ollut asian kanssa tekemisissä aikaisemin. En lähtisi ketään haukkumaan sen takia, että näiltä keskustelualueilta joutuu hakemaan apua.


   • pip kirjoitti:

    Onko kaikkien liittimien päät aina jokatapauksessa ruuvattavia? Aikoinaan halusin, ja sain sellaiset liittimet joissa kaapeli tinattiin liittimeen kiinni.

    Ja kannattaa muistaa, että ei kaikki osaa kaikkea. Se mikä itselle voi olla äärimmäisen helppoa, saattaa toisella olla vaikeaa, koska ei ole ollut asian kanssa tekemisissä aikaisemin. En lähtisi ketään haukkumaan sen takia, että näiltä keskustelualueilta joutuu hakemaan apua.

    Uusavuttomuus tuntuu tosiaan olevan nykyajan teema.Mutta miksi ei voinut vaan mennä lähimpään palvelevaan kodinkoneliikkeeseen/TV-huoltoon/tms. ja sanoa:"Päivää,tartteisin 15m antennipiuhan".Muutaman minuutin päästä sellainen olisi ollut kädessä.MITEN SE VOI OLLA NIIN H-E-L-E-V-E-T-I-N VAIKEETA!!!


  • Jos joku vielä viitsii vastata niin sellaista kyselisin että voiko kaupasta ostetun antennijohdon toisen pään laittaa seinään ja toisen tv:hen suoraan vai tarvitseeko vielä jotain välikappaleita?

   • Mitä mä sanoin.Ei se tajuu.


   • Hehheh! Taidatkin olla huumorimiehiä...

    Tarvii tietenkin muutakin, mikäli haluat nähdä televisio-ohjelmia olisi seinässä oltava antennipistoke. Televisiossasi sellainen onkin ihan vakiona.
    Mikäli johto ei heti istu paikalleen, niin koitapa kääntää se toisinpäin.


   • Sonny kirjoitti:

    Hehheh! Taidatkin olla huumorimiehiä...

    Tarvii tietenkin muutakin, mikäli haluat nähdä televisio-ohjelmia olisi seinässä oltava antennipistoke. Televisiossasi sellainen onkin ihan vakiona.
    Mikäli johto ei heti istu paikalleen, niin koitapa kääntää se toisinpäin.

    TV:ssä ja Seinässä on samannäköinen reikä liitin pistoke tappi, niin joddon kääntäminen ei taida auttaa. Silloin kannattaa ensi syödä välipala, polttaa pari pärettä ja käytä kaupasta hakemassa se kahden johdon yhdistämiseen tarvitty adapteri. Täytää olla tarkkana kumpaan päähän sen hankkii, ettei pala lisää hihoja. Samaa johtoa voi myöhemmin käyttää radion johtona, mutta yleensä on ehdottoman tärkeää kääntää johto toisin päin, radiosignaali, kun kulkee vastavirtaan.


  • Ehkä tuollaista 10 metrin kaapelia ei ihan lähikaupasta löydy. Käy esim. Bilteemassa, Clas Ohlsonilla tai tai jossain muussa kaupassa.

   • Ja näin saapui asiantuntija1991 pelastamaan päivän, alkuperäisen kysyjän yli 6 vuotta kestänyt odotus päättyy ja hän saa vihdoin television haluamaansa huoneeseen...


   • ... kirjoitti:

    Ja näin saapui asiantuntija1991 pelastamaan päivän, alkuperäisen kysyjän yli 6 vuotta kestänyt odotus päättyy ja hän saa vihdoin television haluamaansa huoneeseen...

    LOL !


   • ... kirjoitti:

    Ja näin saapui asiantuntija1991 pelastamaan päivän, alkuperäisen kysyjän yli 6 vuotta kestänyt odotus päättyy ja hän saa vihdoin television haluamaansa huoneeseen...

    Niin ja seuraava asiantuntija löytyikin jo 9 vuotta myöhemmin antamaan lisäohjeita. Kyllä varmaan nyt on aloittajalla hyvät johdot.


  • joko on tv käytössä alkuperäisellä kirjoittajalla?

  • 1.5 metr antenni johdoista tarpeeksi monta aikoinaan oli just 10 metrin etäisyys singali aika huono

  • No kun siinä tv-kaapelissa on päissä uros - ja toisessa päässä naarasliittimet niin niitä pystyy ketjuttamaan, tietenkin kannattaa välttää turhaa pätkimistä eli suoraan sen pituinen kaapeli kuin tarvitaan on paras. Biltemassa lienee parhaasta päästä tuo johtovalikoima että ellei sieltä löydy niin ei löydy muualtakaan kuin tilaamalla.

  • Eiköhän tuo ole viidentoista vuoden aikana jotain keksinyt.
   Mun on vaan pakko kertoa. Käytiin parikymmentä vuotta sitten kaupungilla ostamassa noin 15 metriä koaksiaalikaapelia antennipiuhaksi. No, sehän saatiin ja kun aikaa oli, niin lähdettiin siitä shoppailemaan.
   Kaisaniemenkadun Halosella sisäänmennessä hälyttimet vinkaisivat ja vartija pysäytti pari ulosmenevää naisasiakasta tutkittavaksi. Eipä sieltä tainnut mitään löytyä. Ulosmennessämme tuli taas hälytys ja totesin vartijalle, että ollaanpa täällä tänään herkällä päällä. Eipä meillä ollut kuin se muovikassillinen kaapelia, ja vasta myöhemmin tajuttiin että mehän se hälytys aiheutettiin jo sisään mennessä. Seuraavassa kaupassa Kaivokadulla oli sama juttu. Metelillä tultiin sisään ja silloin alettiin jo tajuta, että oli huono idea lähteä kiertelemään kaupoissa. Ulos päästiin silleen, että myyjä piti metelin aiheuttavaa kassia, kunnes olimme ohittaneet hälyttimen. Stockalla jätimme kaapelin infopisteeseen infotädin vastusteluista huolimatta. Silloin kun hälyttimiä oli joka kerroksessa rullaportaiden päässä, joten liikkuminen kaapelikassin kanssa olisi ollut todennäköisesti melko huomiotaherättävää.
   Siihen sitten kierros lopetettiin ja lähdettiin viemään mokomaa mölykassia kotiin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   9793
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   284
   5069
  3. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   93
   3193
  4. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   56
   3024
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   1422