Minkä ikäisenä pentu puistoon?

kysymysmerkki?

Vähintään puolivuotias? Vuoden ikäinen? Puolitoista vuotta?

Vai vasta aikuisena?

Mielipiteitä ja _asiallista_ keskustelua asiasta.

Meillä on tuttu koirapiiri johon kuuluu 7 koiraa, uroksia, narttuja, pieniä, keskikokoisia ja isoja joiden kanssa uskalsin pennun viedä puistoon nauttimaan lajitovereiden seurasta. Silloin puistossa ei siis ollut tuntemattomia.

Täysin tuntemattomien koirien ja ihmisten kanssa harvoin olen samaa aikaa puistossa vanhemman koiran kanssa, pennun kanssa en ikinä.

12

1258

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pentupuistoon

      aloita sosiaalistaminen niin pian ku mahdollista ni aina parempi, elikä sillo ku rokotukset annettu ni ei muutaku puistoon, näin tehny jokaisen koirani kohdalla ja kaikista tullu sosiaalisia, ei räyhää ei dominoi ei oo aggressiivisia.

    • Joobax

      Koirakontakteja olisi hyvä saada jo ennen rokotuksia, eli pellolle leikkimään tuttujen ja terveiden, rokotettujen koirien kanssa. Pennulle kannattaa valita vain varmoja koirakavereita, jotta se oppii pitämään kaikista. Ikävät kokemukset ovat usein dramaattisia pennun elämässä ja niistä voi jäädä traumoja. Aikuinen koira ei ole enää niin herkkä, jolloin satunnaiset kärhämät ei tunnu enää missään. Riippuu niin paljon koiran luonteesta, milloin ja kuinka usein koira haluaa puistoilla. Jotkut eivät halua aikuisena viettää aikaansa lajitovereiden kanssa ollenkaan, mutta hyvin sosiaalistettuna tulee muidenkin kanssa toimeen.

    • hetivaan

      Me vietiin koirapuistoon jo 12 viikon ikäisenä ja siitä saakka käyty.

    • koirakoira--

      no rokotukset kannattaa olla ok, koska sit tulee pipi pikku koiruudelle. pelaa vaan varman päälle, rokotteet ja sit muitten kanssa peuhaa...

    • me käytiin kerran jo ennen toista rokotusta mutta sillon kun ei ollut ketään muuta.
      mutta kun kuulin myyräkuumeesta niin odotettiin rokotukset ja siitä asti ollaan oltu lähes päivittäin :) ja toimii! eli mahdollisimman pian!!

    • Miksi.

      Yleensä koira pitäisi viedä koirapuistoon? Koirapuistot ovat oivallinen paikka hankkia koiralle tarttuvia tauteja,loisia ja joutua koiratappeluihin.

      • ...

        Kyllä niitä tauteja tulee ilman suoraa kontaktiakaan, kun koiralla on rokotukset nämä vaaralliset taudit ovat luettu pois mitä sieltä saattaa saada. Loiset koirat saa ihan ulostetta haistelemalla, onnistut nykimään koirasi jokasen kasan luota ennen kuin nenä käy lähelläkään?

        JOS on paljon koiratuttuja ja avoimia lenkittäjiä liikkeellä että saa pennulle mahdollisimman paljon sosiaalista kanssa käymistä lajitovereiden kanssa ei koirapuistoon tarvitsekaan mennä, mutta jos pentu ei koskaan pääse tutustumaan toisiin koiriin niin siinä 99% todennäköisyydellä kasvaa remmissä toisille koirille rähjäävä tasapainoton koira.


    • hauhau

      sosiaalistaminen on hyvä aloittaa mahdollisimman nuoren koiran kanssa,koska myöhemmällä iällä se on aina hankalampaa. pitää kuitenkin varmistua että pienen pennun kanssa tapahtuvat koira kohtaamiset ovat positiivisia eikä niistä saa jäädä traumoja pennulle.
      mielestäni puistoon voi mennä kun rokotukset on hoidettu :)

    • Tipsupinseri

      Meidän toisen koiramme kanssa (karjalankarhukoira) aloimme käydä puistossa koiran ollessa n. 5kk ja kaikki meni tosi hyvin. Harmi että aikuistuessaan koirasta on tullut niin arvaamaton toisia uroksia kohtaan, kuten karhukoirilla on tapana, että puistoon vieminen olisi todella typerää. Nykyinen pentumme on 6kk ja haluaisin todella viedä sitä puistoon kun on niin sosiaalinen, mutta koska koira on pieni (3,5kg) ja täällä on vain yksi puisto jossa pienet ja isot koirat sekaisin en uskalla viedä ettei satu vahinkoa ja koira saa ikuisia traumoja.

    • pennun omistaja

      Suositus koirapuistojen säännöissäkin on että 16vk:n ikäisiä pentuja voi siellä käyttää..

      Pentua on kuitenkin hyvä sosiaalistaa, meilläpäin ainakin musti&mirri ja eläinlääkäri järjestää ilmaisia "pentupaineja"

    • Koira mamma

      Kumpa olisikin koirapuisto! Imatralla ei ole koirapuistoja ja Lappeenrantaan jossa on lähimmät k-puistot on matkaa 50 km. Siellä on ainakin 3 puistoa ja 4. tulossa, mutta Imatralla ihmiset ovat niin hiton tyhmiä, että vastustetaan joka asiaa, kuten koirapuistoa. Imatralla on tyyli, että vaikka asiasta ei tiedä, pääasia, että vastustetaan! Näin meillä Imatralla! On vaan niin älytöntä, että pitää ajaa 50 km, että pääsee sosiaalistamaan koiraa! Mutta kun kuitenkin aina välillä ajan sen matkan koiran takia, on todella ärsyttävää, että juuri silloin joku idiootti on tullut puistoon 4-5 vuotiaan lapsen kanssa ja aikani menee siihen, että vahdin, ettei koirani kaada lasta tai satuta sitä muuten, kun lapsi haluaa antaa koiralleni keppejä ja nuori, arka koira on kiinnostuneempi lapsesta, kuin toisista koirista. Eikö pitäisi olla sanomattakin selvää, että lasten paikka ei ole koirapuistoissa!! Minulla on kiltti ja suht tottelevaine koira, mutta se on vasta reilut 8kk vanha ja melko iso, painaa yli 40kg. Kenen on syy ja vastuu, jos koirani innostuessaan hyppii lasta vasten, tai juostessaan toisia koiria "karkuun" vauhdilla törmää lapseen ja lapsi kaatuu ikävin seurauksin? Eivätkä kaikki koirat ole välttämättä tottuneet lapsiin ja voivat jopa purra kepillä härräävää lasta. En ole lasten vihaaja, todellakaan. Itselläni on ollut 4 lasta (nyt jo aikuisia) ja minulla on lapsen lapsi, mutta ei tulisi mieleenkään viedä häntä koirapuistoon. Tämä kyseinen lapsi oli nimenomaan ilmeisesti mummonsa kanssa puistossa. Mitähän vanhemmille sitten selitettäisiin, jos lapselle sattuisi jotain?? Eikö koirapuistoissa voisi olla kielto esim. alle 10 v lapsille? Mitä mieltä muut olette?

    • Satsum

      Koira mamma olen kanssasi täysin samaa mieltä ! Asun Ruokolahdella ja olisin täältä valmis ajamaan Imatralle tulevan koirani kanssa MIKÄLI Imatralla olisi koirapuisto sinne ei kuitenkaan aja kuin n. 20min. En ymmärrä mitä pahaa ihmiset näkevät koirapuiston rakentamisessa. Ja kuten sanoitkin kaikki Imatralla on vain periaattesta kaikkia asioita vastaan.... eniten minua hämmästyttää se kun huomasin toissapäivänä että jopa Puumalasta löytyy viime vuonna perustettu koirapuisto !? Olen myös samaa mieltä siitä että pienet lapset eivät kuulu koirapuistoon. Mielestäni koirien hihnaan kiinnitettävää keltaista nauhaa tulisi enemmän mainostaa !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3633
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      165
      2242
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1959
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1834
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      396
      1268
    6. 80
      1195
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      134
      1071
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1010
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      960
    Aihe