Ohjelma: Unelmien talo

kalevi 69

Onko kukaan katsonut liv kanavalta ohjelmaa: Unelmien talo? Eikö niitä sisustusohjelmia tule jo aivan tarpeeksi?? Ohjelmassa keskitytään liikaa niihin asioihin jotka eivät edes kuulu älvsbytalon talopakettiin. Ummikkona voisi kuvitella ohjelman perusteella, että sisustussuunnitelma ja terassi kuuluvat talopaketin hintaan. Ohjelmassa tutustutaan kauhajoen talotehtaaseen ja joka jaksossa tehdään eri talon osia...eipä siitäkään saa mitään selvää... jos pitäisi ohjelman perusteella tilata älvsbytalopaketti jäisi se minun kohdaltani tilaamatta !!!
Onkohan Älvsbytalo yrittämässä puhdistaa mainettaan ohjelman avulla...

42

1914

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älvääräii

      hieno ohjelma! Lopuksi kun vielä tehdään kunnon laaduntarkastus :D. Eli ilmanvuotoluku ja lämpöluvaus suoritetaan!

    • Hyvä ohjelma

      Olen katsonut.

      Tämä kyseinen ohjelma onkin ainutlaatuinen juuuri siitä syystä, että kohteena on täysin uusi talo eli sisustuksen kohde ei ole suunnitteluvaiheessa edes olemassa.

      Minun mielestä on hienoa, että joku talovalmistaja tekee moista yhteistyötä.

      Viime jaksossa nähtiin kuinka näppärästi se Älvsby nousee tontille.

      Tunteet ovat voimakkaita, koska aika moni ohjelmaan osallistunut todellakin muuttaa 70-luvun tiilitalolätystä unelmiensa taloon.

      • katsoja kettu 69

        Ohjelma ? Sanoisin kyllä että kyseessä on maksettu mainos. Ruotsissa tuli samanlainen jo vuosia sitten.

        Ihan mukava silti katsella. Ainakin juontajaa.


      • unelma

        Näppärästi nousi älvsby ,mutta miten helppoa se loppu viimeksi oikeesti on ?? Ohjelma silti antaa väärää kuvaa sisustussuunnitelmasta ?? Eihän sellaista tulla tekemään jos tilaat älvsbyn... tai siinä tapauksessa jos itse maksat ja otat suunnittelijan. Itse joudut kaikki valitsemaan tapetit ja pistorasioiden paikat.


      • Älvsbypaskaa

        Näppärästi pystytettiin nostureilla. Nosturipurkua vaan ei saa tehtaan kautta. Tilaaja itse järjestää ja maksaa nosturipurun. Enpä ihmettele miksi ohjelmassa ei näyetty vakio purkutapaa. Tilaelementit pudotetaan perustusten päälle siinä vaiheessa kun kelkka vedetään pois alta. Meillä pudotuksissa repesivät patterit irti seinistä. Ja ei korjattu. Jokai ikinen patteri on vinossa.

        Koko ohjelma on mainosta alusta loppuun. Tosiasiallisesti vain harva asia sujuu kitkatta. Perustusten tekemien siirtyi meillä monta kuukautta myyjän kanssa sovitusta ja myyjän lupaamasta ajankohdasta. perustusten teon vuodenaika vaihtui kesästä talveen.


      • pettynyt5

        Muutaman vuoden kuluttua kyllä huomaavatkin asuvansa lastulevyparakissa.Unelmista ei tietoakaan,5vuoden kokemus on.


    • kakka 69

      perseestä koko älvsbytalo!

      • kerttukatsoja

        oletko kenties jo tilannut kyseisen talon ??Mistä moinen kommentti ??


      • kakka69
        kerttukatsoja kirjoitti:

        oletko kenties jo tilannut kyseisen talon ??Mistä moinen kommentti ??

        olen tilannut ja asunut jo viisi vuotta... ikkunoista vetää, lattia aina kylmä, saunassa jalat jäätyy kun lauteiden alla oleva luukku vuotaa!!! ikkunat suorastaan vetää ulkoilman sisälle, kesällä kämpässä neljäkymmentä lämmintä ja talvella pari astetta pakkasta kodinhoitohuoneen ovella. muovimatoissa näkyy selvästi naulan kannan jälkiä, tapetit repsottaa ja muutenkin älvsbytalon henkilökunta ihan perseest!


    • tyytyväinen

      Itse en ole talostani mitään vikaa löytänyt, palvelu on pelannut älvsbyllä tosi hyvin, ja tykkään talosta tosi paljon. Aikaa talon pystytykseenkään ei mennyt kuin päivä.

    • Koti-idylli

      No onhan se söpöä kun pikkurouva pääsee ihan sisustustussuttelijan kanssa päättämään, mikä kolmesta tarjouslaminaatista (Bauhasissa samaa 4,90 m2) laitetaan lattiaan ja pesuhuoneeseen on tarjolla muovimattoa ... ym. Aivan ihanaa!

      Katsojaa aliarvioidaan pahasti tällä maksetulla mainosohjelmalla.

      • tahmatassu

        Koti-idylli: olen kanssasi täysin samaa mieltä!!


      • pettynyt5

        Itselläni matto lattiaan vaihdettiin 2 kertaa,eikä hyvää saatu.Antoivat laminaatin joka piti asentaa itse.Jo vuoden kuluttua laminaatti viallista,saumat käpristyivät miten sattuu.Laatu aivan sekundaa,lupasivat vain uutta laminaattia,itse pitäisi asentaa.Koko lattia pitäisi purkää,tähän en kyllä suostu.Kyllä takuun pitäisi vastata myös asennuksen.


    • fgjufjf,nmk

      ohjelma ainakin on ihan peestä, ajattelin että ihanaa, hyvä aihe, mutta toteutus kusee.

      ois ollut kiva tietää siitä talopaketin valinnasta, budjeteista jne jne ratkaisuista. talojen tekeminenkin on ihan varmaan eka otolla purkitettu.

    • usko eevertti

      täyttä hömppää, ainut idea taitaa olla että saadaan kauniille missille töitä.

    • Älbnarina

      Talon tekoa ei oikasti näytetä yhtään, jotain isoja osien kääntöjä ja nostureita.
      Olisi ullut mukava oikeasti tietää miten se talo tehdään, muut ei sitä näyttetä. Ohjelma on naisille suunnattu stalausmeininkiä ym. höppää. Joo ne perustukset ovat ainutlaatuiset, ävärin oma malli. Huomasiko kukaan laitoivatko sen huopasuikaleen sokkelin ja alimmaisen puun väliin?

      • usko eevertti

        Kaiken lisäksi ne osien kääntelemiset nosturilla ovat asiakkaan itsensä hankkimia ja asiakkaan vastuulla. Perustusten päällä oli jokin suikale. Olisivat näyttäneet miten perustuksen päällä oleva suikale-eriste saadaan pysymään ehjänä kun elementtejä tunkkaillaan paikoilleen.


    • f34r34r453r

      Älvsby on perseestä. Jo suunnitteluvaiheessa alkoi ongelmat, melkein pakottivat ostamaan talon. Kuluttajaneuvojan kautta asiaa piti hoitaa. Ihan mulkku myyjä. Varokaa paska firma ja paskat myyjät.

    • upeeta on

      Ompa mahtavaa katsella sisäkuvia älväristä. Ensimmäisenä pistää silmään valtaisa huonekorkeus, laadukkaat kodinkoneet, 80-luvun kaapistot, lastulevyseinät ja lattia, lämmitys pattereilla ym ym, lista on loputon. Eihän tätä nyt kukaan voi tosissaan väittää laadukkaaksi???!!

      • asian sivusta

        Ei oo kitchiä ei, mutta useita vuosia on älvärissä asuttu ilman ongelmia. Sitähän se laatu tarkoittaa, että ei ole vikoja eikä ongelmia.
        Luksus on sitten kokonaan eri asia, sitä älväristä ei löydy. Mutta eipä löydy meidän kunnasta oopperataloa tai nykytaiteen museotakaan.
        Mun koti on asumista varten, ei näyttelytila.


      • Älväristä risti

        Älvärin omatoiminen rakentaminen/tunaaminen alkaa aika eri tavalla kuin minkään muun talon kohdalla. Älvärissä aletaan ensiksi aina purkamaan kerran rakennettua.

        Esim sokkelin pinnoitus/maalaus. Paikallaan rakennettavissa sokkeli tulee kerralla valmiiksi jo perustusvaiheessa mitään purkamatta. Älvärissä aletaan ensiksi hiomaan sokkelia ja rälläköimään elementtisaumojen patteja tasaiseksi. Sen jälkeen sokkeli painepestään ja kuopat tasoitetaan. Vasta sitten voi maalata/pinnoittaa.


    • muistelija

      Se juontaja-Noorahan oli juojntamassa myös sitä metsäsarjaa vihreä kulta. Siitä ohejlmasta oli jotakin kirjoituksia, että se ohjelmaidea oli kai jotenkin varastettu joltakin pieneltä kustantjalta ja se ohjelma kai loppui sitten siihen että MTV alkoi pelätä oikeusjuttua tai että se alkoii rasittaa sponsaajan mainetta.

      Minulla on vähän metsää ja olisin sen vuoksi voinut katsoa sitä ohejlmaa, ja Nooraakin siellä.

    • katsoja

      Ólisin kaivannut ohjelmaan vähän enemmän sitä "rakennuspuolta" sisustus on kuitenkin toisarvonen asia tällaisessa projektissa.

    • .-ä.'ä

      Satuin katsomaan viime jakson ja ihmettelin ku ei näytetty kylppäriä ja saunastakin vaan pari mustaa panelia.Yleensä tälläisissä ohjelmissa esitellään myös kylppäri ja sauna.Millaiset on kosteat tilat näissä taloissa?

    • SikaTepi

      Kosteat tilat on muovimattoa!

    • villaa väliin

      Oli hauska katsoa ohjelmaa, kun oma talopakettiprojekti (ei älväri) on menossa samaan aikaan. Ohjelmassa keskityttiin sisustukseen, vain yhdessä kuvassa vilahti lattian teko... Onko se lattia lastulevyä tai vaneria??? Täyttääkö talo ihan totta rakennusmääräykset?

      Sisustamisesta sen verran, että oman projektin kanssa se tulee jo korvista ulos tässä vaiheessa, vaikka olen nainen ja sovittiin, että se on minun vastuullani. Puolen vuoden ähertämisen jälkeen alkaa olla ihan yksi lysti, mikä on tapetin väri tai mitä laminaattia lattiiaan saadaan, kunhan sinne saadaan edes jotain. Täysin triviaali asia, minuakin olisi kiinnostanut talon rakenteet, sisustusta voi aina vaihtaa.

      Toivottavasti saadaan joskus asiallinen ohjelma talopakettirakentamisesta telkkariin. Harmittaa, etten tallentanut sitä ohjelmaa, jossa pariskunta laittoi itse Kastelli-taloa pienten lasten pyöriessä jaloissa. Omat kokemukset ovat vähän samansuuntaisia...

    • hgfjydgjg

      aivan totta, tässä vaiheessa pääasia että valmiiksi saadaan. nyt ymmärrän miksi niin monesta uudesta talosta puuttuu verhot, ei vaan jaksa.... ;) itse ostelin alkuinnostuksessa pari mattoa ja valaisinta, hyvä niin niin on ees jotakin uutta laittaa. mut katsellaan ens jouluna niitä verhoja olohuoneeseen.

      Ohjelmakta odotin kyllä paljon ja petyin vielä enemmän.

      • 323223

        TV-ohjelma Unelmien talo on kuin Älvsbytalo konsanaan. Lupaa liikoja, antaa vähän, tuottaa ison pettymyksen ja tilausta saa hävetä niin kauan kuin talosta on velkaa.


      • villaa väliin

        Ei tosiaan jaksa, kiva kuulla etten ole ainut väsynyt. Pitäisi olla joku viranomaisen varoitusteksti rakentajille, vähän niin kuin tupakka-askien kyljessä: Varo! Talopaketin hankinta voi vakavasti vaarantaa terveytesi, taloutesi ja aviolliittosi.

        Minulla on kokemusta jo kahden vanhan ok-talon remontoinnista ja molemmissa päästiin kumminkin paljon helpommalla kuin alusta saakka itse tekemällä, vaikka päinvastaista kuulee väitettävän.


    • testattu

      Kävin Alvsbytalon esittelyssä, eikä siinä talossa mitään muovimattoa ollut, vaikka joku tuolla aiemmin väittikin niin! Laattaa oli niin lattiat kuin seinätkin. Kaikki kaapit yms. näyttivät hyviltä. Ei mitään super-luxusta, mutta kokonaisuus näytti erittäin toimivalta. Ainoa onglema oli se, että olohuoneen laminaattilattia tuntui yhdestä paikasta notkuvan, joten enpä taida kuitenkaan itse uskaltaa ostaa älväriä...

      • Unelma Säleikkö

        Mitä eroa arevelet että voisi olla maksavalle asiakkaalle tehdyllä talolla ja esittelykäyttöön alun pitäen tehdyllä talolla? Tarvittaessa jatka listaa kääntöpuolelle.

        Esittelytaloa rakennettaessa tehtaalla on oma intressi rakentamisen ja viimeistelytöiden laadun suhteen, kun taas maksavan asiakkaan taloa tehdessä tehtaan intressi on lakannut myyntivaiheen jälkeen. Älvsbytalon laatu on sitä mitä sattuu tulemaan. Yhdellä ongelmana on lattiat, toisella seinät ja ikkunat, kolmannella katto. Laadun tasosta kertoo eniten se kuinka ongelmat korjataan, vai korjataanko lainkaan. Netti on väärällään älvsbytaklon rakennuttajia kohdanneita "sattumuksia".

        Kyllä älvärissä asua voi kunhan remontteeraa paikat kuntoon, mutta uuteen taloonsa muuttamaan päästyä asuminen on kaikkea muuta kuin iloista ja huoletonta. Siitä se rakentaminen vasta alkaa. Uuden ostajalla on lupa odottaa pääsevänsä helpommalla. Sen vuoksi en voi suositella älvsbytaloa kenellekään. Meidän talossakin piti tehtaan kanssa tekemämme esisopimuksen mukaan järjestää asuntoesittelyitä, mutta eipä sitten järjestettykään. Tehtaalla tiedetään kyllä miksi. Parempi kun näyttävät asiakkaille ehjää taloa.


      • Tasalaatuinen talo!
        Unelma Säleikkö kirjoitti:

        Mitä eroa arevelet että voisi olla maksavalle asiakkaalle tehdyllä talolla ja esittelykäyttöön alun pitäen tehdyllä talolla? Tarvittaessa jatka listaa kääntöpuolelle.

        Esittelytaloa rakennettaessa tehtaalla on oma intressi rakentamisen ja viimeistelytöiden laadun suhteen, kun taas maksavan asiakkaan taloa tehdessä tehtaan intressi on lakannut myyntivaiheen jälkeen. Älvsbytalon laatu on sitä mitä sattuu tulemaan. Yhdellä ongelmana on lattiat, toisella seinät ja ikkunat, kolmannella katto. Laadun tasosta kertoo eniten se kuinka ongelmat korjataan, vai korjataanko lainkaan. Netti on väärällään älvsbytaklon rakennuttajia kohdanneita "sattumuksia".

        Kyllä älvärissä asua voi kunhan remontteeraa paikat kuntoon, mutta uuteen taloonsa muuttamaan päästyä asuminen on kaikkea muuta kuin iloista ja huoletonta. Siitä se rakentaminen vasta alkaa. Uuden ostajalla on lupa odottaa pääsevänsä helpommalla. Sen vuoksi en voi suositella älvsbytaloa kenellekään. Meidän talossakin piti tehtaan kanssa tekemämme esisopimuksen mukaan järjestää asuntoesittelyitä, mutta eipä sitten järjestettykään. Tehtaalla tiedetään kyllä miksi. Parempi kun näyttävät asiakkaille ehjää taloa.

        Meidän Älvsbytaloa näytettiin ihan vapaa ehtoisesti, koska oltiin tyytyväisiä ostajia.

        Olen kuulut tuttavilta että joissakin talo Firmojen sopimuksissa on ehtona pitää talo näyttöjä vaikka ei haluasi. (PAKOTETAAN NÄYTTÄMÄÄN JOKO PUOLI VALMISTA TAI VALMIINA) en muista mikä talo firma....KAS...DES tai jokin muu.

        OLISI HYVÄ NÄHDÄ MUIDENKIN TALO FIRMOJEN PYSTYTYS OHJELMIA, vika on vaan siinä niitä ei voi näyttää kun se ei kestäisi päivän valoa. VIROLAISIA on rakentamassa ja on niin Suomalainen. Seinät on pystyssä monta viikkoa ei suojattu villat on pitkin tonttia märkinä, rakentaminen kestää useita kuukausia taivas alla. Vettä tulee solkenaan niin kuin viime syksyllä ei HYVÄ. ON NIIN LAADUKAS TALO ETTÄ!


    • 16+3

      Kylppärit ovat muovia. Ja Älvsbytalojen kanta on, että jos haluaa itse ruveta laatoittamaan, menee tehtaan takuut ja vastuut saman tien. Eli pitää joko odottaa että takuu on loppunut / hyväksyä ettei takuuta enää ole. Liittyy siis vesieristykseen.

      Ohjelmassa ei taidettu kertaakaan näyttää kosteita tiloja.

    • En huoli kumpaakaan

      Samaa tasoa talo kuin esitellyt Jyskin huonekalut. Lastulevyä.
      Kummankaan kanssa ei voi puhua laadukkaasta tuotteesta. Toki Älvsbyssä voi asua ja Jyskin tuolissa istua mutta kumpikaan ei suurta nautintoa tarjoa.

    • helppoa katsottavaa

      Meistä se oli mukava ohjelma. Katsottiin kaikki jaksot. Me tykätään tämän tyyppisistä ohjelmista. Noora on hyvä juontaja ja ohjelma oli muutenkin mukava.

    • 323223
    • rgergergeg

      Tekisivät mieluummin hyviä raksaohjelmia jossa kerrotaan vaikkapa talonrakennusprojektin kuvioista, aikatauluista, suunnittelusta yleensä (LVIS), omatoimirakentajien mahdollisuuksista jne asioista. Siellähän voisi sitten olla monen moista "sponssaajaa" eli vaikka kaikkien materiaalien valmistjat/myyjät ym. ym.

      Tuo ohjelma oli silkkaa paskaa...

    • Ihan ok.

      Tästä muovimatosta voin kommentoida sen verrran että joillekin se ehkä on ratkaisu. Omilla vanhemmilla oli aikoinaan muovimatto ja kun kaakelit vaihdettiin myöhemmin niin heti oli kylppäri homeessa. En tosiaan osaa selittää tämän tarkemmin että mitä kohteessa tapahtui. Ammattilainen sen teki.

      Minusta on ihan hieno ohjelma. On aika loukkaavaa että älsbytaloa parjataan näinkin paljon, niille jotka ovat sellaisen talon itselleen teettänyt. Teidän niitäkin jotka ovat taloon tyytyväisiä, toki ovat tehneet vähän muutoksia ja parannuksia itse kohteeseen esim. lamanaattien laittoa tai kaappien vaihtoa.

      Itseäni ärsytti ohjelmassa se että sisustussuunnittelija näytti yhdessä jaksossa päättävän sisustuksen asiakkaan puolesta. Asiakas vaan nyökytteli vieressä hölmistyneen näköisenä. Ei hyvä.

    • Kade123

      Naapuriin tuli älväri ja kyllä sitä rakentamista seuratessa moneen otteeseen hämmästyi. Heti alkuunsa pisti silmään minkälaisten tikkujen varaan talo loppujen lopuksi aseteltiin. Pystytysvaiheessa naapurin mies oli 10 tuntia katontekijöiden renkinä ja kantoi kattopellit katolle kun homma ei katontekijöille kuulemma kuulunut. Seuraavaksi sitten takkaa tehdessä hormin kohdalla olikin kattotuoli. Ja lopuksi lopputarkastus ei mennyt läpi kun useat älvärin ratkaisut eivät vastanneet määräyksiä.

      Muutaman vuoden asumisen jälkeen totesivat että halvemmalla olisi rakennettu design-talo jossa sähkönkulutuskin on huomattavasti pienempi maanvaraisen perustuksen johdosta kun älvärin rossipohja falskaa. Tässä kyllä älvärin markkinointi onnistui hämäämään halvalla perushinnalla mutta voitaneen kyllä hyvällä syyllä todeta että tässä tuli väärässä kohdassa säästettyä.

    • 321made

      eikös designtalo ole se toiseksi halvin? eli taistelee halvimman tittelistä juurikin älvärin kanssa?

      • Kade123

        Designtalo ja Valmiskastelli ovat aika lähellä toisiaan hinnoiltaan. Älväri on edullisempi mutta varustelutaso ja muut ratkaisut ovat halvimmasta päästä. Jos älväriä lähtee tuunaamaan niin oleellista hinnaneroa ei ole. Pointti tässä on se että Designtalossa ja Valmiskastellissa saa maanvaraisen perustuksen ja lämmitysratkaisuissa on valinnanvaraa. Siis näissä taloissa saa rahoilleen paremmin vastinetta kuin älvärissä.


    • Anonyymi

      Älvsbytalon perustukset eivät täytä edes hyvän rakentamistavan vaatimuksia. Ihemettelen, että joissain kunnissa rakennusvalvonta hyväksyy tällaiset perustukset. Putkiliitokset ihan laittomia elementtien välillä. Kaapien yläpuolella ei ole edes verhoilua. Kaikki LVIS tarvikkeet jostakin Kiinasta. Perustusten lisäksi koko talo on aivan onneton tapaus ja maksaakin yhtä paljon kuin muut talopaketit. Kaikki talot homeessa myös Ryuotsissa. Alla hyvä kirjoitus tuulettuvan perustuksen vaatimuksista.

      https://ainoakotini.blogspot.com/2023/11/tuulettuva-alapohja-on-merkittava.html

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4955
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3134
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1217
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe