Lapinkoiran agressiivisuus

abcdef

Minulla on alle 2v lapinkoira, joka on mahdollisesti agressiivinen. Pentuna se sai pari koiratraumaa.
Jos lenkillä tulee koira vastaan koirani alkaa haukkumaan rähisevästi ja vaikuttaa siltä, että se olisi valmiina puremaan. Sen huomiota ei sillon vie _mikään_.
Onko koirani agressiivinen. Se oikeasti vaikuttaa siltä, että jos olisi vapaanan, niin voisi purra.
Pystyttekö auttamaan, miten saisin edes lenkillä vähennettyä tuota, että ei haukkuisi/rähisisi toisille koirille? Voin kertoa lisää jos on kysyttävää!

15

2437

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei muuta mikään

      Koirasi on saanut pysyvän käsityksen muista koirista. Todella ikävää, jos koira juotuu pentuna muiden koirien puremaksi. Siitä vois jäädä koiralle elinikäiset naarmut pääkoppaan, eli koira voi käsittää pysyvästi muiden koirien olevan sille kilpailijoita. Tuollaisia draumoja ei välttämättä paranna mikään. Sellainen koira on aggressiivinen, joka syystä tai toisesta haastaa riitaa toisten koirien kanssa. Koirasi on aggressiivinen, eikä se ole sinun tai koirasi syytä. Koirasi sai kontakteja toisiin koiriin pentuna väärällä tavalla. Tuollaisessa tilanteessa ei ole enää paljoa vaihtoehtoja. seuraavat mahdollisesti yli 10 vuotta on elettävä koiran kanssa, jota ei voi päästää toisten koirien seuraan. Koiran pistäminen kiertoon olisi itsekästä. Ja aivan aikuisten oikeasti aggressiivisen koiran voi jo oikeutetusti viedä piikillekin, jos sitä ei mikään paranna. Aikuistuessa tuo käytös pahenee, kun koira tasapainottaa luonnettaan ja on lopullisesti päättänyt käsityksen maailman periaatteesta.

      • vaakku

        ota rauhassa ja koira kerralla niin lähtee sujumaan rauhallisuutta


    • abcdef

      Eilen kävin vielä myöhemmin lenkillä. Onnistui hyvin koirien ohitus, opin, että minunkin pitää olla sillon rauhallinen, luulen, että voin vielä saada sen kuntoon. AInakin osaksi.

      • pm

        Vanhemman lappalaisen omistajana voin sanoa, että lappalaisissa on luonnetta, joka näkyy näissä toisten ja erityiseti samaa sukupuolta olevien koirien kohtaamisissa.

        Oma koirani käyttäytyy toisen koiran ohitustilanteessa vihaisesti, koska se on peloissaan. Jos tätä pelkoa saa vähennetyksi, ohituksetkin onnistuvat.


    • gih

      Kyllä siitä voi vielä kunnon koiran saada. Kun toinen koira tulee vastaan nakki käteen vain ja oletko aivan varma että se on agressiivinen? Tiedän monta koiraa jotka rähisevät hihnassa ja ovat sen näkösiä että "tuu vaa lähelle,nii henki lähtee", mut ei ne sit kumminkaa oo purru. Muutaman kerran haisteltuaan kavereita on oltu kaikkien kanssa.
      Kannattaa myös etsiä rauhallinen ja tottelevainen lenkkikaveri,jolta saa luottamusta.

    • Koirasi ei todellakaan eikä välttämättä ole niin agressiivinen ettet saisi sitä koulittua.

      lapparit voivat olla kovapäisiä, ja jotkut tarvitsevat paljon tekemistä etteivät turhaudu. treenaa lisää tottelevaisuutta, lisää lenkkeilyä, niin saat koiran paremmin hallintaan. jos namit ei aina toimi niin toistoja tarpeeksi; kyllä kastematokin oppii jos tarpeeksi monta kertaa näytetään... ;)
      ja yritä etsiä harjoittelukavereita ohitukseen JA leikkimiseen.

      unohda nuo jotka hokevat jostain pysyvistä traumoista, eteenpäin vain! koira on vielä niin nuorikin että koettelee rajojaan, tee työtä sen eteen. oma urokseni oli nuorena sen verta kovaluonteinen etten edes uskalla suositella lapinkoiraa ensimmäiseksi koiraksi; nykyisin kyllä voimme auttaa vaikka arkoja tai agressiivisia koiria ohituksissa, tai mennä suoraan pikkulasten lauman paijattavaksi, vaikka on tullut kaikenlaisia "traumoja", mutta niistä on menty yli.

      työniloa!

      • traumaisen ex-isäntä

        Traumoista ei niin vain koira eroon pääse. Yksilöllisiä eroja toki on, eli jotkut koirat menettävät luottamuksensa toisiin koiriin suhteellisen helposti. Minun entinen koiranin ei enää ikinä sietänyt muita koiria sen jälkeen, kun 2 airedalenterrieriä hyökkasi sen kimppuun silloin kun koirani oli vasta pentu. Juuri pentu- ja nuoruusvaiheessa koira ottaan asiat kaikista vakavimmin muistiinsa.


    • mina12344

      omalla lapinkoirallani on samanlaisia ongelmia, myös pentuajan traumoista. Aluksi se näytti täysin toivottomalta ja mietinkin pitäisikö hankkia ammattiapua, jottei aina tulisi kauheita ohituksia, mutta sitten ymmärsin itse olla rauhallinen. Älä vedä tai kisko koiraasi vierelle kun näät toisen koiran tulevan vastaan vaan rauhallisesti kerää hihna käteesi ja rentoudu, muista hengittää rauhallisesti.

      itse olen harjoitellut ystäväni koiran kanssa sitä ettei koirani yrittäisi hyökätä hänen koiraansa kimppuun. Olen käyttänyt kuonopantaa apuna, mutta suosittelen sitä vain jos tiedät miten se toimii ja ymmärrät että virheellisellä tavalla voit satuttaa koiraa (käytin kuonopantaa sen takia, ettei koira pääse vetämään minua kumoon, sillä silloin oli hyvin liukasta). Kävelimme vieretysten, kuitenkin pitäen selkeän välimatkan toisiimme (muutama metri). koirani alkusi sai kauheat kilarit, mutta tottui ajatukseen ja antoi ystäväni koiran olla sillä ei kokenut sitä lenkin aikana enää uhkaksi.

      Älä anna periksi, koirasi ei välttämättä koskaan pysty seurustelemaan kunnolla toisten koirien kanssa, mutta kimppuun hyökkäämistä ohittamistilanteissa on mahdollista.

    • Lapparin isäntä

      Tunnen kohtaasi sympatiaa, ja haluan valaa voimaa vaikeuksiisi.
      Ensinnäkin minulla on ollut koiria yli 60 vuotta, kaikki ovat olleet ihania ja rauhallisia vaikka joukkoon mahtuu 2 Dubbermannia.
      Nyt ostimme 3 vuotta sitten suomenlapinkoiran, joka käyttätyy kiukkuisesti muita ihmisiä ja koiria kohtaan kotinurkilla.

      Mutta Mutta kun olemme kansainvälisisissä koiranäyttelyissa joissa saattaa olla tuhansia koiria, niin omamme käyttäytyy ihan moitteettomasti. Ei rähise kenellekkään, vaikka jotkut koirat ovat todella kiukkuisia muille.
      Tuomarien arvosanat miellyttävä käytös.
      Kävelemme kaupunkeissa minkään näköista vihan ilmaisua vastaantulevia kohtaan, olivat sitten vaikka rähiseviä koiria tai muita vastaan tulijoita.
      Selittäpä tämä, olisimme ikuisesti kiitollisia jos tähän saisimme avun.

      Olemme nimittäin riidoissa naapuriemme kanssa, jopa niin paljon että naapuri ilmoitti meistä poliislille. Koiramme eivät heitä ole purreet mutta rähisevät tavatessamme. Mitä tehdä,haluamme taluttaa koiriamme kuten koranomistajan pitääkin, ulkoiluttaa koiraansa. Tämän lisäksi juoksutamme koiriamme 1-2 tuntia vapaina metsässä jonne naapuri ei vielä ole keksinyt tulla häiritsemään ulkoiluamme.
      Olisimme kiitollisia hyvää tarkoittavista neuvoista

      • RL

        Epäilisin että kysymys on reviirin puolustuksesta. Mikä on lapinkoiran asema laumassa? On jostain syystä ottanut tehtäväkseen puolustaa sinua ja kotia. Lapinkoirat on todella hyviä myös tulkitsemaan omistajiensa tunteita. "Ai naapurit ikäviä? No mä hoidan homman!"- tuumaa lappari. Meillä vähän samanlainen tilanne.. Kun saa omat hermot kuriin, niin lapinkoirakin rauhoittuu. Ne on viisaita ja uskollisia, mut eläimen tavalla "ajattelevia". Meillä myös vähän väliä pitää näyttää asema laumassa. Tykkää ottaa omia oikeuksia jos vaikka vähän tulee annettua vääriä singnaaleja.


      • Porotus82

        Tuo vaikuttaa tosiaan reviirin puolustamiselta ja ehkä epävarmuudelta. Samanlaista se on porokoirani kanssa, paitsi olen saanut sen jo aika hyvin hallintaan. Näyttelyissä ja muualla kaupungissa ei rähjää niinkään helposti. Mutta reviirillänsä, elikkä meidän tapauksessa kotiovelta lähdetyllä lenkillä useamman kilometrin päähän vahtii voimakkaasti, seuraa jokaisen "asiattoman" auton, ihmisen, koiran liikettä. Jos joku menee "väärään aikaan" jossain, niin meinaa tulla puhinaa tai murinaa. Koirien kohdalla aikaisemmin oli rähinää, mutta olen saanut sen kitkettyä, ja enää tulee vain sitä puhinaa, tai kävellään edelleen karvat pystyssä ja jäykin jaloin.

        Teillä koirat rähisee muille, koska vahtivat reviiriään tarkasti. Teidän pitää ottaa se tehtävä, ja koiralle jokin muu työ. Jos koira sisälläkin ilmoittaa jostain, niin kannattaa mennä katsomaan, kuitata se, ja käskeä koira pois esim. ikkunasta vahtimasta. Lähtiessä lenkille, kannattaa koiria odotuttaa siten, että sinä menet ensin "tulilinjalla", ja koira tulee perässä. Kun vaikka se naapuri tulee jostain, niin huolehdi että itse olet ensimmäisenä ja pidä koira takanasi tai sivulla siten, että olet naapurin tai ohittavan koiran ja oman koirasi välissä. Tärkeää on keskeyttää koiran jo "puhina" tai pörhistely ja kieltää siinä vaiheessa, jo ennen kuin alkaa minkäänlainen äänenkäyttö. Älä mene suoraan naapureita tai ohitettavia kohti, vaan kierrä vähän kauempaa niin kauan kunnes koira alkaa luottamaan että hoidat tilanteen ja ei rähise. Tämä on vaikeaa tietty jos naapuri on aina pihalla ja lähellä. Mutta parempi on ottaa pieniä tavoitteita, esim. pääset rähisemättä ulko-ovesta ulos, pihan poikki, yhden naapurin ohi.

        Älä tapaa koirien kanssa naapureita seuraavan kerran, vaan pidä se takanasi ja menette ohi. Sitten kun koira luottaa tarpeeksi sinuun että ei rähise ohittaessa, sitten voi tavata pikkuhiljaa. Kannattaa tavata naapureita siis ilman koiria. Voit myös erikseen pyytää, että nyt kun koulutat koiraasi, niin voisiko naapuri olla huomioimatta koiraa millään tavalla ja kääntää vaikka selän sille.

        Jos on kaksi koiraa, niin kannattaa siis käyttää niitä aluksi erikseen harjoittelemassa. Sitten kun molemmat kuuntelevat sinua ja kuuntelevat kiellot, niin sitten voi alkaa harjoittelemaan yhdessä. Koirat yllyttää usein toisiaan huonoon käytökseen.

        Lappalaiset ovat aika itsenäisiä, ja ottavat helposti asiat omiin tassuihinsa. Kuitenkin oppivat hyvin helposti. Kaikki negatiiviset asiat saatetaan muistaa helposti ja pitkään, kun usein ovat hieman pehmeitä. Joten kannattaa pyrkiä saamaan koiriinsa hyvä suhde, ja että luottavat täysin sinun arviointikykyyn.


    • abcdef

      Mukava, kun tosi moni on jaksanut kysymykseeni vastata. Olen luopunut siitä ajatuksesta, että koirani olisi agressiivinen toisia koiria kohtaan. Nyt sujuu ohitus paljon paremmin. Koirani on lenkiltä jopa saanut yhden kaverinkin, joka on sitä isompi! Enää se ei edes hirveästi rähi hihnassa, joskus saattaa, jos en itse ole ehtinyt "valmistautua". Kaikku sujuu muuten todella hyvin, kiitos!

      Lapparin isäntä, itse en varmaankaan tuohon osaa auttaa, että toivottavasti joku osaavampi eksyisi tähän keskusteluun ja osaisi auttaa.
      Aina olen kuvitellut, että laumassa ne dobermannit juuri voisivat olla niitä joista koituu ongelmia, mutta tällä kertaa se onkin ystävämme suomenlapinkoira.
      Tosi ikävä tilanne kyllä, mutta meillä ainakin auttoi, että annan koiralle nappuloita/tai jotain herkkua joka kelpaa ja syötän niitä, sekä kehun jos koira ie inahdakkaan. Itse meinasin jo meidän tilanteessa hankkia ammattilaisten apua, mutta olisi tullut kalliiksi, koska ei tarvinnut uhrata kun pari päivää ja sitten se olikin jo puoliksi valmis (mutta vielä yritän parhaani mukaan kouluttaa niin, että ei tarvitse koskaan huolehtia, että rähiseekö se vai ei).
      Sinun koiraltasi ei ainakaan liikunnan puutteesta johdu, jos noin paljon saa juosta ja lenkkeillä. Minunkaan koira ei mätsäreissä rähise kenellekkään, mutta lenkillä saattaa.
      Itse jos olisin teidän tapauksessa niin hakisin kyllä apua ammattilaiselta.

    • amatööri

      En ole asiantunija enkä koiranomistaja, mutta olen viimeaikoina hoitanut paljon erästä lapinkoiraa, joka haukkuu ja rähisee muille koirille. Veikkaan että koira ei ole niinkään aggressiivinen vaan epävarma. Kokeilkaa vauhdikkaampia lenkkejä, meillä haukku ja rähinä loppui siihen, että lähdettiin juoksemaan, tuli toinen koira edestä tai takaa tai istä tahansa. Ohitukset tällä tavalla ovat parhaita onnistuessaan. Koira ei hauku vaikka joutuu kuin joutuukin kohtaamaan toisen koiran. Koira myös otti automaattisesti paikan vierestäni eikä säntäillyt. Myös ihminen tuppaa jotenkin tasoittumaan kun laittaa liikettä jalkoihin.

      • vaakku

        Komentojärjestys oikein ja HETi kiitokset perään käskytysjärjestys pitää olla oikein. voimalla se ei toimi vaan rauhallisuudella ja toistoilla.täsmällisyys on hyve alkaa tapahtua viisi omaa kasvattanut ja koira tarhalla elänyty


      • vaakku

        Kaikkin koiriin saa kontaktin liekasskin kun malttaa antaa NIILLE aikaa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 189
      2266
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2074
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      170
      1873
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      170
      1687
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1344
    6. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      32
      1339
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1257
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1195
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1178
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      14
      1178
    Aihe