Lautta-/siltamaksut?

Ruotsi / Tanska

Hei..
Olemme perheen kanssa suunnitelleet matkaa tanskaan asuntoautolla. Tavoitteena olisi käydä Legolandissa..
Mikä ratkaisu olisi edullisinta siirtyessä Ruotsista Tanskaan ja myös Tanskan sisällä joko lautoilla tai siltoja pitkin?
Automme pituus on noin 7,5 metriä, paljonko lie ylityshinnat lautoilla ja silloilla?
Kiitollisia olemme tiedoista ja myös vinkkejä ja tietoa leirialueista ja Legolandista saa tulla..
Kiitos.

11

25723

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jeppe

      ks. alla vastaus

    • matkustaja
    • Magge

      Hei ! Itse olimme matkalla hlöautolla, mutta tulipa jatkoa ajatellen tsekattua asuntoautojenkin maksut eli Ison-Beltin ylitys 500 DKK, Öresundin 460 DKK. Öresundin silta ei ollut mikään "niin kauhean valtava", paljon vaikuttavampana pidimme Ison-Beltin siltaa ja jos lähdemme vielä toisen kerran samanlaiselle reissulle, menemme ehdottomasti lautalla yli Helsingöristä Helsinborgiin emmekä Öresundin siltaa pitkin -hintoja en sinulle nyt juuri saa, mutta nekin tuli otettua mukaan, löytyy kyllä netistäkin jostain. Legolandissa yövyimme leiriksellä mökissä ihan Legolandin vieressä ja mielestämme olimme onnistuneet järjestelyissä kiitettävästi eli tulimme leirikselle myöhään ma-iltana, ostimme liput Legolandiaan etukäteen leirikseltä ja heti tiistaiaamulla klo 9.45 olimme jo jonottamassa porttien takana sisäänpääsyn avautumista. Kierroksen aloitimme takaosasta, missä laitteet olivat ja jonottaa ei pahemmin tarvinnut, pisin jono oli tukkijoelle n. 30 min. Sattui vielä hyvä pilvinen päivä joten muksutkin jaksoivat tosi hyvin kiertää koko päivän klo 20 saakka. Laitteisiin pääsee välillä 10-18, kaupat ja alue on avoinna 20 saakka eli jättääkää ostosten teko viimeseksi: niin toki tekee moni muukin ja Legoshopissa on ääretön tungos !! Seuraavankin yön olimme leiriksellä ja jatkoimme matkaa vasta seuraavana aamuna hyvin nukutun yön jälkeen. Matkalla viivyimme kahdeksan päivää ja liian pitkän reitin olimme itsellemme järkänneet: olimme heti alussa yhden yön Göteborgissa ja menimme siitä yli Frederikshavniin, kävimme aivan liian pikaisesti Skagenissa ja ajoimme kuin höyrypäät Billundiin. Seuraavalla kerralla menisimme yli Varborgista Grenåån ja siitä Billundiin.

      • matkustus

    • jokeri12

      tosin henkilöautolla. 2 aikuista 14,11 ja 4 v lapset. Lähtö Joensuusta 24.6. ja paluu 1.7. Varattiin autopaketti (135 € / suunta A4 hytissä, kesäkuun tarjous) hotellit ja Legolandin liput sekä Helsingborg-Helsingör lauttamatka Viking Linen kautta. Lauttamaksu Helsingborg-Helsingör oli ennakkoon ostettuna 27 € (siltamaksu n. 32 €). Legolandin liput 20 € hlö (portilta 23-26 €). Oltiin Koldingissa Scandic hotellissa perhehuoneessa kolme yötä 114 €/yö ja tullessa Jönköpingissä (94 €). Muita kuluja Iso-Beltin silta mennen tullen á 34 € Öresundin silta tullessa n. 32 €.

      Mennessä oltiin lisäksi yksi yö Kööpenhaminassa. Lähes koko matka Tukholmasta saakka moottoritietä, joten matka joutui nopeasti. Legolandiin voi ottaa mukaan omat eväät. Alueen ravintoloissa ateriahinnat n. 10 € alkaen. Omia oluitakin sai alueelle tuoda. Portilla eivät antaneet mitään leimaa tai vast joten en tiedä pystyykö autolla välillä pistäytymään esim. syömässä. Parkkipaikkoja on runsaasti lähellä aluetta. Pilviset päivät ovat oikeastaan parempia kuin helteiset, sillä väkeä on vähemmän ja jaksaa paremmin kierrellä. Pieni sadekaan ei tahtia haitannut. Legolandissa on myös useita näytelmiä. Lapset sekä me aikuiset tykkättiin kovasti paikasta. Päivä menee yllättävän nopasti ja laitteet menevät kiinni klo 18 ja kaupat alue klo 20, joten kannattaa ensin kiertää laitteet ja sen jälkeen katsella Minilandia ja shoppailla. Tosin Minilandia katsellessa kaksi tuntia voi käydä lyhyeksi.

      Pistäydyttiin myös Saksan puolella Flensburgissa. Suosittelen, jos aikoo lomalla myös shoppailla tai ruokailla edullisesti. N. 1,5 h matka Billundista.

      Ennen matkaa tilattiin kartat leirintäalueoppaat ym esitteitä www.visitdenmark.com sivuilta sekä haettiin kirjastosta muita opuksia ja netistä taustaietoa.

      • Volvo

        Hei! Kiitos paljon tiedoista... mutta mistä saa lippuja Legolandiin etukäteen halvemmalla, kuin portilta?

        Lauttamaksu Helsingborg-Helsingör oli ennakkoon ostettuna 27 € (siltamaksu n. 32 €). Legolandin liput 20 € hlö (portilta 23-26 €).


      • jokeri12
        Volvo kirjoitti:

        Hei! Kiitos paljon tiedoista... mutta mistä saa lippuja Legolandiin etukäteen halvemmalla, kuin portilta?

        Lauttamaksu Helsingborg-Helsingör oli ennakkoon ostettuna 27 € (siltamaksu n. 32 €). Legolandin liput 20 € hlö (portilta 23-26 €).

        Me ostettiin sekä Legolandin että Helsingborg-Helsingör lauttaliput Viking Lineltä. Myös Tanskan hotelleissa myytiin lippuja etukäteen. Viking Linellä tosiaan tuo yhden päivän lippu on 20 €, mutta jos aikoo useamman päivän Legolandissa olla, niin itsekkin suosittelivat lippujen ostamista portilta.

        Kannattaa kysäistä lähimmästä matkatoimstosta.


      • äiskä

        Olimme myös perheen (2 aik lapset 7v. 9v) kanssa Tanskassa viime viikolla neljä yötä. Meno lentäen ja liikkuminen paikan päällä vuokra-autolla. Liput Legolandiin kannattaa kyllä hankkia etukäteen jollei ennätä heti aamusta paikanpäälle. Itse jonotimme tunnin :( ja edellinen tunti oli mennyt liikenneruuhkassa Koldingin ja Bredsten välisellä tiellä (en muista numeroa). Lippuja Legolandiin saa tilattua netistä, ostettua isommista hotelleita jne.
        Yövyimme Koldingin retkeilymajassa 2 yötä ja paikka osoittautui erinomaiseksi. Lisärakennus oli valmistunut tänä kesänä joten huone oli aivan uusi ja lisäksi tilava. WC ja suihku oli huoneessa ja mahdollisuus käyttää vieraskeittiötä jossa täys varustus mm. keraamiset liedet ja kaikki tarvittavat astiat, kahvin keitin jne. Ruokiakaan ei nyysitty jääkaapista....Lasten kans matkustaessa on helpottavaa kun voi välillä kokata myös itse.
        Yö maksoi noin 60 € aamiainen 6 € aik, 3 € lapset. Yht. 2 yötä meiltä 155 €, joten huomattavasti halvempi kuin hotellit ja mielestäni sopivampi lapsiperheelle. Heitä yöpyjät pääsääntöisesti näyttivät olevankin. Omat lakanat ja pyyhkeet kannattaa ottaa sillä ne maksaa erikseen. Peitot ja tyynyt on. Retkeilymaja on todella kauniilla paikalla mäen huipulla josta kauniit näkymät kaupungin yli. Suosittelen.
        Olimme myös yhden yön Vordinborgissa jossa myös tasokas retkeilymaja. Ja viimonen yö Scandic hotelissa Köpiksessa. Olisi pitänyt jättää varaamatta .... retkeilymaja vetää kyllä pitemmän korren laatu-hintavertailussa.
        Retkeilymajoja voi helposti vertailla/varata netistä
        http://www.danhostel.dk/


    • jokeri12

      tuolta samaiselta http://www.visitdenmark.com sivuilta löytyy myös linkit molemmille silloille.

      Siltamaksut voi maksaa euroilla (tai kruunuina), mutta euroilla maksettaessa vain setelit hyväksytään ja vaihtorahat tulevat Tanskan/Ruotsin kruunuina.

      Hintataso näin näppituntumalta Tanskassa suunnilleen sama kuin Suomessa. Puhuvat hyvin englantia ja ruotsillakin toimeen tulee.

      • mävaan

        Kävimme asuntovaunulla v.1991 perheen kanssa legolandiassa. Hyvä leirintäalue löytyi läheltä Billundia, tieltä 28, ennen Billundia vasemmalle.
        Paikka on muistaakseni nimeltään Randboldal. Kööpenhaminan kaupungin alueella,pohjoispuolella, meren rannalla on erittäin hyvä leirintäalue; Charlottens??(en muista nimeä tarkkaan), ei ole merkitty karttaan.


    • jussi kinnunen

      Hei!
      Kävin lasten ja myöhemmin lapsenlapsen kanssa Legolandissa ja jos säilytti Iso-Beltin kuitin sai lippuluukulta Legolandissa sillä alennusta ja myös vähän edullisemman lipun paluu ylityksestä.
      Kannattaa kysyä vaikka en tiedä vieläkö tuo on voimassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2523
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2031
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1403
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe