Vietnam kusettaa turisteja

jeee..

Hei, haluan tiedottaa että vietnamissa saattaa törmätä todella rankkaan kusetuksiin, itseasiasa en oo missään kohdannu noin härskiä vedätystä. Matka Saigon - Nha trang - hoin ann- danang . Hanoi oli yhtä helvettiä kun sinisilmäisenä idioottina luotin liikaa paikallisiin. ensiksi pankki/otto automaatit ei toimi kunnolla, en vielä tiedä veloitettiinko mun tililtä simmat mitkä yritin nostaa mutta rahaa ei saannut kuin yhdestä automaatista...sitten hotelleissa huijataan todella paljon. joskus ilmastointi ei olllut kovin hyvä van täytyi kärsiä hiestä vaikka propelli katossa pyörikin. ja sitten ikävintä on maassa että tuntuu että on virnamilaisten kansalaisvelvollisuus vedättää länsimaista matkaajaa, esitellä amputoitiuja raajoja, muka niin et pitäs tuntea myötätuntoa. kuvottavaa. ja taksit on kyllä ihan p----stä, pieniä kuumia tunkkaisia, ylihintaisia. ruoka on parhaimillaan siedettävää, eli pystyy syömään jos ei nälkään halua kuolla. liikenne kulttuuri sucks, jotkut bussit on todella vaaralllisia surmanloukkuja, näin monta bussinraatoa maanteillä. tässä on vaan muutama vinkki niille jotka tahtoo lähteä reissuun, mutta en oikeen keksi syytä miksi lähteä. huoh, onneksi seuraava reissu on varattu thaimaahan ja malesiaan...

18

1282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jeps.

      Jassoo. Ollaankohan me samassa maassa. Täällä on pyöritty kuukausi ja pääosin myönteisiä kokemuksia takana. Ainahan jotain pientä on joka maassa. Ellei sitä hyväksy kannattaa pysyä kotona valittamassa Suomen asioista.

    • höperöt kirjoiteelee

      Vaikuttaisi tekstin sisällön ja oikeinkirjoituksen perusteella trollilta tai sitten vain avohoitopotilaalta.

      Lienee ollut mielikuvitusmatkalla.

    • Paljon kusetuksesta en kirjoituksestasi löytänyt. En tiedä millainen kusetus esimerkiksi amputoidun raajan esittäminen on. Joillain matkailijoilla on kummallinen taipumus matkata kehitysmaahan majoittua halvimpiin hotelleihin ja sitten mekastaa kun esimerkiksi ilmastointi ei toimi. No shit Sherlock. Jos sille länsimaiselle tasolle asettaa laatuvaatimuksensa, niin miksi siitä sitten pitäisi päästä kaikkein halvimmalla hinnalla.
      Se on kyllä totta, että kaupustelijat yrittävät vetää roinastaan kamalaa hintaa turisteilta. En tosin tiedä millaisesta kusetuksesta on kyse. Kaupantekohan on myyjän ja sopijan välinen sopimus. Ostaja maksaa juuri sen verran tuotteesta kun hän on valmis siitä maksamaan (ei yhtään enempää) ja kauppias yrittää saada mahdollisimman hyvän hinnan. Kutsumme sitä markkinataloudeksi.
      Haluaisin vielä tähdentää sitä, että kun lähtee matkalle olisi kiva jos yrittäisi edes vähän ymmärtää kohdemaan kulttuuria ja käytäntöjä.
      Vietnamissahan oli nk. kaksoispalkka ja -hinta järjestelmät kolonialismin jäljiltä. Tämä tarkoitti että länsimaiset saivat paljon parempaa palkkaa, mutta joutuivat vastineeksi myös maksamaan hyödykkeistä enemmän. Järjestelmä on purettu hintojen osalta. Periaatteessa länsimaisille ei enää ole eri hintoja, mutta palkkauksen osalta käytännöstä ei ole luovuttu. Samassa sairaalassa toimiva länsimaalainen lääkäri saattaa saada kolminkertaista palkkaa vietnamilaiseen verrattuna, siitä huolimatta, että kumpikin on koulutettu Ranskassa. Tällä halusin vain tuoda esiin sen, että en pitäisi sitä moraalisesti kamalan pahana jos vietnamilainen ajattelee, että länsimaalaisen kuuluukin maksaa enemmän.

      • jeee...

        Ziisus, tarkoitin vaan että matkakohteessa kaikki pitäisi tomia kuin junan vessa, jos haluaa nauttia lomasta, mutta vietnamissa ei näin aina ole...siksi kirjoitin varoituksen nille, jotka harkitsee vietnamia kohteekseen. Esim Thaimaassa on yleinen hinta/laatu taso turisteille parempi mielestäni. Vietnamissa ei ole ikinä varma mitä saa kun tilaa. Tervesin: Matkoja thaimaassa jo vuodesta 2003.....


      • jeee... kirjoitti:

        Ziisus, tarkoitin vaan että matkakohteessa kaikki pitäisi tomia kuin junan vessa, jos haluaa nauttia lomasta, mutta vietnamissa ei näin aina ole...siksi kirjoitin varoituksen nille, jotka harkitsee vietnamia kohteekseen. Esim Thaimaassa on yleinen hinta/laatu taso turisteille parempi mielestäni. Vietnamissa ei ole ikinä varma mitä saa kun tilaa. Tervesin: Matkoja thaimaassa jo vuodesta 2003.....

        Valitettavasti minulla ei ole pääsyä pääsi sisään ja siksi minun on arvioitava tarkoituksiasi kirjoituksesi perusteella. Ensimmäisessä viestissäsi väitit, että Vietnamissa kusetetaan turisteja. Saattaa olla tottakin, mutta viestissä ei ollut oikeastaan yhtään esimerkkiä siitä. Itse asiassa siitä välittyi tieto, että olet halunnut päästä kehitysmaassa mahdollisimman halvalla ja sitten itket täällä kun kaikki ei toiminutkaan kuin junan vessa. Köyhyyden näkeminenkin vaikutti sinusta sellaiselta, ettei turistin pitäisi joutua sellaista näkemään. Vaikutat siis varsinaiselta maailmaa nähneeltä "maailmanmatkaajalta" ;-).
        Jos olisit joskus vaivautunut pois Thaimaan turistipesäkkeistä olisit huomannut, että ei se Thaimaakaan niin auvoinen persaukiselle ole, joskus sitä saattaa olla vaikea löytää halvalla länsimaista standardia. Mutta tosiaan kuten itsekin ymmärsit, sinun on parasta pysyä siellä Thaimaan turistipaikoissa. Epäilen että se on kaikkien kannalta parasta.
        Mutta tohon viestiisi liittyen ehdotan, että kirjoitat viestisi ensin valmiiksi ja sitten mietit mikä on pointtisi jos ajatusten esittäminen kirjalliseen muotoon tuottaa vaikeuksia.


      • Naurava kulkuri.
        jeee... kirjoitti:

        Ziisus, tarkoitin vaan että matkakohteessa kaikki pitäisi tomia kuin junan vessa, jos haluaa nauttia lomasta, mutta vietnamissa ei näin aina ole...siksi kirjoitin varoituksen nille, jotka harkitsee vietnamia kohteekseen. Esim Thaimaassa on yleinen hinta/laatu taso turisteille parempi mielestäni. Vietnamissa ei ole ikinä varma mitä saa kun tilaa. Tervesin: Matkoja thaimaassa jo vuodesta 2003.....

        "Ziisus, tarkoitin vaan että matkakohteessa kaikki pitäisi tomia kuin junan vessa, jos haluaa nauttia lomasta"

        Thaimaassa tietysti kaikki toimii kuin junan vessa, buahhahahahaaaaaaaa!!!!


    • Hoi An

      Kolme viikkoa Vietnamissa vuoden vaihteessa ja vain kerran törmäsin kusetusyritykseen: taksin mittari oli rukattu nielemään kilometrejä, mutta siitäkin selvittiin.

      Vietnamissa hotellit olivat minusta hinta-laatu-suhteeltaan hyviä, käytimme keskihintaisia hotelleja 10-20 dollaria/yö. Kadulla toki myydään rihkamaa kovalla hinnalla, mutta ei sitä tarvitse ostaa. Sen sijaan palvelut olivat hyviä, räätälin tekemät puvut istuvat hyvin ja ovat kestäneet pesua, hinta oli vähemmän kuin junttilan valmisvaatteen ja laatu parempi. Silmälasit ovat ykköslaatu, mutta kyllä ne vietnamilaisittain maksoivatkin.

      Ruoka on tietysti makuasia, mutta minä rakastan vietnamilaista ruokaa ja varsinkin suoraan katukeittiöstä. Minkäänlaisat vatsatautia tai muutakan emme saaneet koko matkan aikana.

      Jeellä on tainnut olla todella epäonnistunut matka jos täällä pitää leimata koko Vietnam huijareitten maaksi. Ehkä olisi parempi pysytellä siellä Thaimaassa, missä kaikki on tehty länkkäreille sopivaksi...

    • JK

      Mulla on vain hyviä muistoja Vietnamista ja Vietnamilaisista ihmisistä! kun tutustut paikallisiin ihmisiin voit saada oikean käsityksen paikallisesta kulttuurista, joka on aivan mahtava kulttuuri. He ovat selvinneet monesta konfliktista, kuten Suomalaiset ja ovat siten meidän Suomalaisten kanssa voi sanoa että veljeskansaa. Muistan kun oli Vietnamin sota ja suomeen tuli pakolaisia, jotka otettiin avosylin vastaan ja he kaikki sopeutuivat hyvin Suomeen ja tämä tapahtui silloin -70luvulla.

      Vietnamissa on kerjäläisiä jonkunverran ja ei ole harvinaista että kadulla niihin törmäät, olen antanut muutaman dongin yleensä. Siellä on myös sotaveteraaneja joilta voi puuttua raaja sun muuta.

      Mitä tulee kusetukseen, niin sellainen ihmisen joka tulee kusetetuksi on yleensä syytä katsoa peiliin ja syyttää jotain muuta kuin jotain hotellivirkailijaa asiasta.

    • jkdhasjdhaskjhdk

      Kompaan kehujia. Vietnam on hieno maa, mutta kieltämättä kokemattomalle "maailmanmatkaajalle" selkeästi hankalampi kohde kuin vaikka Thaimaan turistipaikat. Ainut kusetus on Vietnamissa taksit eli varminta tapa on vain Vinasun, Petrolimax tai Mai Linh yhtiöiden takseja. Ja ihan vinkiksi, tästäkin on ollut juttua aika monessa paikassa. Vammaisia Vietnamissa sattuu olemaan melkoisesti kiitos varsin vaiherikkaan historian.

      Ruoka on aivan huippua, ehdottomasti yksi parhaista keittiöistä. Olisiko Ransakalaisilla vaikutusta?

      Ja HB, kerrankin ollaan samaa mieltä. Valitettavasti olen ollut reissaamassa Vietnamissa ja muualla eli en ole ehtinyt kommentoimaan....

    • D1.

      "ja taksit on kyllä ihan p----stä, pieniä kuumia tunkkaisia, ylihintaisia."


      Miksi et käyttänyt niitä 8-hengen tilatakseja? Ja kyllä kaikissa takseissa ilmastointi on tähän mennessä ollut. Tosin joillekin kuskeille joutuu erikseen sanomaan, että laittavat sen isommalle teholle koska monet paikalliset eivät ole tottuneet liian viileäksi ilmastoituun taksiin.

      Ja mihin vertaat tuota hintaa? Olisi mielenkiintoista tietää missä ajelet halvemmalla vastaavan tasoisilla takseilla.

    • näin kävi.

      Taksien kanssa täytyy olla varovainen ja vaikka olikin, tulimme pari kertaa kusetetuksi. Eka kerralla kun tultiin Saigoniin ja lähdettiin taksilla hotelliin. Siihen tuli kaveri ohjaamaan taksiinsa ja otti matkasta n. 15 € (oikea hinta yölläkin max 5 €). Sen jälkeen meni kuukauden matka meni hyvin, kunnes viimeisenä päivänä oltiin kadun varrella poimimassa taksia ja tuli jälleen kaveri hakemaan ja ohjailemaan. Luotimme tähän, koska tällä oli Vinasun lippis päässä ja auton katolla taximerkki ja matkamittari löytyi. Kuitenkin huomasimme vasta loppumatkalla, että mittarissa oli hirvee lukema. Rupesimme siitä riitelemään, mutta äijä vaan vinkui, että on tunnin muka meitä ajeluttanut. Uhkasimme poliisilla, mikä usein auttaa, mutta ei tätä konnaa. Pisti auton ovet lukkoon, kun yritimme lähteä. Mies sitten sanoi, ettei viitsi mokoman kanssa tapella ja antoi lähes pyytämänsä summan. Eli maksoimme lähes kymmenkertaisen maksun.

    • D1.

      Nämä Vinasunin taksintilaajat eivät pyöri missään kadulla lippalakki päässä. Yleensä ovat hotellikeskittymien edustalla, siististi pukeutuneita, kravatit kaulassa ja monesti naisia. Lisäksi kysyvät mihin olette menossa ja antavat kuitin jossa on kohteenne ja taksin tunnusnumero. Tuo on selvästi ollut huijaritaksi koska lukitsi ovet, vanha kikka.

      Nuo taksintyrkyttäjät kannattaa kiertää kaukaa, ovat 100% rottia.

      Voisitko tarkentaa mistä ajoitte ja minne?

    • näin kävi.

      Eka matka oli siis lentokentältä illalla hotelliin 3. districtille ja toinen Cholonista samaan hotelliin.

    • 24 viikkoa

      Aika moni taitaa tulla lievästi kusetetuksi tietäen tai tietämättään. Saigonissa vanhan ulkomaan lentoterminaalin ympärillä oli parkissa yleisesti pimeitä takseja tai takseja joissa oli ruuvatut mittarit. Uuden terminaalin taksijonossa ei näytä samaa ongelmaa enää olevan.
      Itsellä kävi muutama vuosi sitten niin, että kun poistuin vanhasta terminaalista ja valitsin yhden innokkaan taksivälittäjän taksin ja kun istuin taksiin huomasin, että taksamittarin paikalla oli vain irtonainen piuhanippu. Samassa kun kuski istui autoon, nappasi hän auton katolta koko taksikyltin pois...siinä vaiheessa totesin, että on aika vaihtaa taksia. Ilmeisesti taksin vaihtoa helpotti se, että poliisi seisoskeli siinä näköetäisyydellä.
      No seuraava taksi vaikutti huomattavasti luotettavammalta, mittari ja kaikki kunnon taksin tunnusmerkit, mutta pientä ystävällistä kusetusta senkin osalta, kuski ehdotti "edullista" 10 dollarin hintaa Nguyen Thi Minh Khaille (Q3), kyyti olisi kuulemma mittaria käyttäen kalliimpi. Sanoin, että ok, mutta pyysin kaveria käynnistämään myös mittarin, lupasin kyllä maksaa sen summan joka olisi suurempi...mittarilla olisi päässyt puoleen hintaan, mutta maksoin sovitun hinnan nauraen, ja kyllä siinä kuskiakin vähän nauratti.
      Ruuvattuihin mittareihin olen törmännyt joka vuosi, joskin se tuntuu olevan vähenemässä. Se vain ihmetyttää, että miksi mittareita on säädetty niin törkeän paljon, että hölmömpikin turisti sen huomaa. Kerrankin katsoin mittaria joka näytti myös ajetut kilometrit...risteyksen ylityksen aikana tuli mittarin mukaan ajettua 400 metriä. Jos näissä tilanteissa haluaa selvitä helpolla, kannattaa joko maksaa...ei se kuitenkaan niin kovin kallista ole tai pyytää autoa pysäyttämään sellaiseen paikkaan missä poliisi seisoskelee kadunkulmassa...neuvottelu onnistuu silloin yleensä asiakasta ymmärtäen ja virhettä valitellen.
      Vuosien varrella olen törmännyt pieneen vilppiin ainakin seuraavissa:
      Maahantulo, maksettu pikaviisumi piti maksaa uudestaan...maksoin
      Vesiskootterivuokraus Vung Taussa, pyydettiin maksua 3 kertaiselta ajalta...en maksanut
      Hotellin minibaarin ylilaskutusta...en maksanut
      Yhteenlaskettuna johonkin pieneen kusetuksen tapaiseen on tullut törmättyä useammin kuin käsissä sormet liittää laskemaan, mutta mitään muutamaa euroa vakavampaa ei ole omalle kohdalle tullut. Pääasiassa on näissä tilanteissa päästy myös tyydyttävään ratkaisuun, joten tilanteet ovat olleet enemmänkin huvittavia kuin kalliita tai muuten ikäviä.
      Pääasiassa kokemukseni Vietnamista liittyvät kaikkeen muuhun kuin turistien kusetukseen, joten voin kyllä suositella maata turvallisena ja melko rehellisenä lomakohteena.

      • Saigon-fani

        02/08 olimme 3-viikkoa Saigonissa. Yhden ainoan kerran taksamittari "pompsahti"
        10-kertaiseksi. Tämäkin Benh Thanh-markkinat - Districtille 1. Maksoimme, kun muuta ei keksitty. Kertokaa, miten poliisit on suhtautununut näihin juttuihin tai mitä juttua olette käyttäneet "neuvotteluun". Tilattu 02/13 jo hotelli/6vk. Lennot vielä hakusessa.


      • zzzxxxx
        Saigon-fani kirjoitti:

        02/08 olimme 3-viikkoa Saigonissa. Yhden ainoan kerran taksamittari "pompsahti"
        10-kertaiseksi. Tämäkin Benh Thanh-markkinat - Districtille 1. Maksoimme, kun muuta ei keksitty. Kertokaa, miten poliisit on suhtautununut näihin juttuihin tai mitä juttua olette käyttäneet "neuvotteluun". Tilattu 02/13 jo hotelli/6vk. Lennot vielä hakusessa.

        Ainoa neuvottelu taktiikka on se että heittää kuskille sopivan summan ja lähtee kävelemään veke, huomiomatta kuskin yrityksiä ehkä vähän repiä kädestä. Eriasia jos kuski panttaa matkatavaroita takakontissa. Poliisiin kannattaa ottaa kontaktia, ei noi huijaritaksit halua mitään hässäkkää kyttien kanssa. Vietnam on näissä asiossa thaimaata paljon turvallisempi, kun kuskilla tuskin on mitään asetta hanska lokerossa ja eivät ole niin taipuvaisia väkivaltaan. Hiljaisella kadulla yöaikaan voi olla tosin eri jjuttu.


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2459
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      55
      2194
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      190
      2133
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1712
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1277
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      7
      1252
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      18
      1212
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1108
    Aihe