Harjaus

näyttelyyn

Miten harjaatte kauluksen. leuan alta? Kammalla auki vai miten? Vai karstalla, mutta sillä lähtee älyttömästi karvaa irti?

8

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 13+17=30
    • 15+9

      Karstalla tai jos haluaa pehmeästi tupsutella niin sitten paralla.

    • ap

      siis kauluksen? miten ihmeessä saatte sen paralla aukiharjattua?

    • Anneli65

      Harjaan Collieni joka viikko, ja onhan tuo kaluksen karva, todella työläs harjattava, ei voi kieltää, ostan yleensä myös sellaista geelijuttua, jolla saa takut helpommin pois, tai sitten suihkutan hieman sen märäksi, niin saa pohja villojakin pois, varsinkin näin keväällä, kun pohjavilla tuppaa myös lähtemään. Jos olen tunnin harjannut, niin loput kyllä saa jäädä, huomaan ettei meidän herra jaksaa enää tuntia pidempään seisoskella, tai olla paikallansa, jotenkin väsyy ja sitten vaan jatkan seuraavalla viikolla, vaikkei kaikkia takkuja saisikaan pois, en viitsi suinkaan eläinrääkkäyksen puolelle mennä...pääasia, että joka viikko harjailee, niin pysyy suht' hyvin kuosissaan.

      • turkit

        En tiedä miten kaulus harjataan näyttelyyn (en käytä näyttelyissä). Itse kastelen kauluksen ensin kokonaan sumupullolla ja harjaan siten,että nostan karvat ylös toisen käden käsivarren taakse ja aloitan Para- harjalla alareunasta läheltä jalkoja pienin askelin harjata. Käsivarsi pitää siis karvoja pois edestä, että harjaan tarttuu vain pieni osa, jonka se pystyy selvittämään juurta myöten auki. Harjaan kauluksen näin alhaalta ylöspäin ja sitten vielä toisen kerran.
        Takkujen aukaisuun on olemassa sellainen pieni vekotin, jossa on koukku, joka pujotetaan takun sisään ja partakoneenterän tapainen terä aukileikkaa takun helposti.


    • NaksuTinTin

      No mie karstaan ja Paralla sitten viimeistely. Ja harjaan collieni noin 2-3 kertaa vuodessa. Kyllä. En useammin, kun ei ole tarvis. Paksu kaunis turkki on, muttei takkua.

    • jepjjj

      Anneli65, onko koirallasi todella, siis todella, runsas turkki ja/tai onko se jollain tapaa huonolaatuinen? Kuulostaa todella omituiselta, että vaikka viikottain harjaisi niin silti on takkuja.

      Vettä nyt yleensäkin kannattaa aina harjatessa käyttää, eli harjaa vain hieman kostutettua turkkia. Kauluksen tai minkä tahansa paikan jos haluaa ihan tosissaan selväksi niin sitten kannattaa käydä se huolellisesti kammalla läpi.

    • turkit

      Minulla on kaksi collienarttua, vanhempi soopeli ja nuorempi bluemerle. Vanhemman turkki muuttui sterilisaatioleikkauksen jälkeen pehmeäksi ja runsaammaksi.Turkki menee takkuun (korvientakuset, kainalot, mahan alta ja kauluksesta), ellei sitä harjaa viikottain. Nuorempi on nelisen kk sitten leikkuutettu. Sen turkki on ainakin toistaiseksi pysynyt ennallaan, eikä sitä tarvitse harjata viikottain muualta kuin korvientakusista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      4992
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1556
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      39
      1538
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1181
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe