kipsilevyseinän paikkaaminen

tapetseeraamaan

Jep tuttavalla iso reikä seinässä kun perheen poika paiskannut kiukuspäissään oven niin että oven kahva teki seinään ammottavan reiän, runko ilmeisesti peltirankaa.
Pitäisi mennä laittamaan tapetit uusiksi ja paklaamaan tuon reiän.
Onko kukaan kokeillut polyuretaanivaahdolla täyttää tuo reikä ja spaklata pintaan että ei tarvitsisi levynpaloja tuohon rustailla? onnistuuko pillivaahdolla vai kannattaako hankkia vaahtopistooli jolla saa ajettua vaahtoa säädellymmin? ettei turpoa liikaa ja saa siistin lopputuloksen, askarruttaa se että jos tekee paikan levynpalasta ja sen pinta pahvi liimataan allaolevan levyn pintaan , niin on hitonmoinen työ saada siisti kuhmuraton pinta uuden tapetin alle, tuo uretaani kevyttasoite houkuttelisi, mutta ettei turvota pohjia vaan paisuu onttoon väliseinääm.

9

4017

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ffff

      Suhtaudun vahvalla epäilyksellä moiseen ajatukseen. Jos reikä on pieni niin lyö se täyteen kipsilaastia.

      !

    • tapetseeraamaan

      päättelin niin kun se reikä oli nyrkinkokoinen että kipsilaasti alkaa valumaan ja päätin kokeilla, urtsi on nyt kuivumassa ja huomenna kevyttasoite pintaan jahka saan turvonneet urtsit leikattua pois.

      • Canis Lupus

        Laminoi se ihmeessä vaikka normi A4 arkilla se uretaanin päälle pakkelilla. Ei varmasti halkeile sen jälkeen pinta ja revi tapettia sitten.


    • korjattu on

      Helpointa paikata kipsilevypalalla. Pujota reiästä laudanpala ja ruuvaa se seinän läpi kiinni molemmista päistä. Ruuvaa sitten sopiva levynpalanen lautaan kiinni ja paklaile paikan reunat ja upotettujen ruuvine kohdat sitten umpeen. Siltä varalta että kiukkukohtauksia tulee jatkossakin niin laita se tukilauta vaikka kakkosnelosesta ja monella ruuvilla kiinni niin kestää seinä paremmin uudet paukuttelut.

    • tapetseeraamaan

      Hyvin oli urtsi täyttänyt reiän, piti kyllä antaa olla toisenkin yön kun ei ollut keskeltä ihan kuivunut täysin , mutta nyt ylimääräiset purseet positettu, paklattu ja teapetoitu ja hyvältä näyttää.

      • Paklari

        näin teit, kysyi neuvoa, ja teit silti omin päin.. eli, oot itsepäinen tumpula aasi.


    • korjattu on

      hyvä että onnistui. korjaamani reikä oli 30 cm halkaisijaltaan mutta miksei olisi onnistunut uretaanilla sekin. yhdestä tuubista riittää varmaan tuollaiseenkin reikään. täytyy pitää konsti mielessä.

    • Konstit on monet.

      Hauska idea.

      Ehkä tollasta viritystä joskus johonkin voi itekkin tarvita. Mä olen ite korjaillut vastaavia raakasti saneerauslaastilla. Jotain luutinkia reiän taa ja laastia reikä täyteen, mutta ei liikaa, ei sitä hio pirukaan. Lopuksi normaalisti kitillä. Se toi laasti on siitä hyvää, se kuivuu nopeasti, tarttuu melkein mihin tahansa, takuulla on kovaa ja kestää ja sitä on helppo laittaa. Eikä kutistu, niinkuin kitti kutistuu, se on siinä, mihin se kuivuu.

      Joutunut laitteleen lastulevyseiniä, ei niissä kittaukset tms toimi, lastulevy elää aina. Saneerauslaastia käyttänyt vaikka kuinka paljon kitin asemasta isompiin jälkiin ja kaikki on vielä vuosienkin jälkeen hyvässä kunnossa. Siis maaliseinissä. Tapetti vähän eri asia. Hah, joskus paikkasin pienen rasianreiän tapetin alle liimaamalla muovilevyä päälle. Vähän kittausta ja siinä se tapetti on edelleen siististi. Toi oli kyllä ihan vippaskonsti, eikä hyvän rakennustavan mukaista, mutta paikka sellainen, että ei sillä mitään merkitystä ole, kunhan näyttää siistiltä päällepäin.

      • Kipsissä

        Oisko kipsilaasti kivempaa käsitellä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3397
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2045
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      197
      1698
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1613
    5. 80
      1145
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      266
      1006
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      123
      948
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      909
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      865
    Aihe