Tartteeko kani seuraa?

hjninhp

Hei! Olen tässä miettinyt että tarvitseeko kani kani seuraa?

14

1752

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä lajitoveri olisi aina paras vaihtoehto yksinäiselle kanille. Mikäli kanit eivät ole asuneet yhdessä ne pitään ensin totuttaa toisiinsa ennen samaan häkkiin päästämistä. Kanit viihtyvät parhaiten toistensa seurassa joten suosittelen hankkimaan mieluummin kaksi kania kuin yhden :)

    • Hmph, itselläni on yksi kani. Hyvin se on yksin pärjännyt. Riippuu tietenkin siitä miten vietät sen kanssa aikaa. Jos kani saa juoksennella vapaasti, sillä on tekemistä (mm. aktivointipallo ym.), luulen että pärjää ihan hyvin(:

      Tietenkin jos mahd. ja aikaa riittää kaksi kania on aina yhtä parempi. Muista kuitenkin että totuttelu on tärkeää.

      • Anonyymi

        Kiitos tiedosta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos tiedosta

        Ap: nä tiedustelen, että aijotkos hankkia kanin?


    • kanikani

      Ihmisen seura ei ikinä korvaa toisen kanin seuraa. "Ihan hyvin se on pärjännyt" ei ole mikään peruste sille, että kani ei olisi mieluummin toisen kanin kanssa. Kanit ovat yhdyskunta/laumaeläimiä, joille lajitoverin seura on tärkeää.

    • kkjhgygytt

      Minullakin on 3 v. hermeliini poika, joka asustelee yksin häkissään. Ja hyvin sekin on pärjännyt, vaikkei lajitoveria olekkaan. Mutta tietysti toinen kani olisi kanille paras kaveri, ihminen ei voi koskaan korvata täysin toista kania vaikka pupusen kanssa touhuaisikin paljon. Mutta ei minun mielestäni ole mikään rikos ottaa kania, vaikkei sille olisikaan mahdollisuutta hankkia kaveria. Kunhan muistat touhuta kanisi kanssa paljon ja pitää sille seuraa, etkä jätä sitä jököttämään häkissään!!

    • kluppaa

      Mulla oli eka yksi kaaäpiluppa ja luulin sen olevan tosi onnellinen kani.
      No kumminkin taloon päätyi toinenkin kluppa ja huomasin ettei se yksinäin kani ollutkaan niin onnellinen vaan siitä tuli rohkeampi ja pirteämpi ystävänsä myötä :)

      • Tyttö ja kani

        Minulla on myös vain yksi kani, mutta olen ostamassa sille toista kaveria.. Voinko laittaa kaksi urosta samaan häkkiin, jos kumpikin on leikattu? (tiedän sen että niitä ei voi laittaa toisen kanin entiseen häkkiin.:) ) voiko 5 vuotiaan uroksen leikata vielä?


      • siirilydia
        Tyttö ja kani kirjoitti:

        Minulla on myös vain yksi kani, mutta olen ostamassa sille toista kaveria.. Voinko laittaa kaksi urosta samaan häkkiin, jos kumpikin on leikattu? (tiedän sen että niitä ei voi laittaa toisen kanin entiseen häkkiin.:) ) voiko 5 vuotiaan uroksen leikata vielä?

        Kaksi urosta eivät kovin usein tule toimeen keskenään vaikka kumpikin olisi leikattu, toki on niitäkin jotka tulevat. Tuo ei tarkoita vielä mitään että ei voi laittaa toisen kanin vanhaan häkkiin, älä missään nimessä sulje kahta kania ylipäätään mihinkään pieneen tilaan keskenään mikäli et ole 100%varma että ne ovat ystävykset. Ellet halua ottaa riskiä ja löytää vaikkapa aamulla herätessäsi häkin yltäpäältä veressä ja kanin/kanit kuolleena. Totuttaminen tulisi tapahtua vieraalla, ei-kenenkään-maalla, jotta kumpikaan kani ei näkisi tarpeelliseksi puolustaa reviiriään. Jos kanit tulevat siellä toimeen niin voidaan varovasti antaa niiden jaloitella toisenkin kanin reviirillä, mutta ikinä ei saisi tämän vieraalla alueella totuttelun jälkeen suoraan tunkea häkkiin. Jos jompikumpi kaneista päättääkin hyökätä, niin toisella ei ole mitään paikkaa jonne paeta, ja tällöin jäljelle jää vain vaihtoehto puolustautua -> tappelu. Eli ensin totuttelet pari päivää vieraalla alueella, sitten pari päivää isommassa tilassa jossa on pakoreittejä, jossa entinen kani siis on aina ollut jaloittelemassa. Ja vasta sitten jos tulevat toimeen keskenään, syövät kiltisti yhdessä, "pusuttelevat", makoilevat vierekkäin ym. voit valvonnan alla katsoa mitä tekevät jos laittaa samaan häkkiin. Silloinkin pidä vielä luukkua auki että kani pääsee mahdollisesti pakenemaan hyökkäystä.


    • Meillä ei 3vuotiaalla hermeliinipojalla ole kania ollut kaverina, mutta viihtyy paremmin kun hyvin koiran ja kissan kanssa :) leikkii niiden kanssa sun muuta :D

    • Kanininni

      Kanilla on hyvä olla seuraa sillä kani on laumaeläin ja ihminen ei täytä kanin kani seuran paikkaa ja ihminen ei riitä kanin seuraksi jollet ole 24/7 kanisi vieressä puuhailemassa kokoajan ja antamassa huomiota.kani siis tarvitsee toisen kaverin joka mahdollisesti olisi eri sukupuolta sillä uros ja uros eivät tule toimeen vaikka molemmat olisivat leikattuja tai tämä on hyvin harvinaista mutta en väitä tämän olevan mahdotonta mutta kannattaa totutella kanit hetki hetkellään eikä heti lyödä samaan häkkiin ovet kiinni sillä muuten kani ei pääs pakenemaan jos toinen kani alkaa puolustamaan reviiriään.suosittelen ostamaan kanille kani kaverin ja jos toinen on naaras niin toisen kannattaisi olla uros mutta uros ensin ja sitten naaras mutta sekään ei ole virhe jos sinulla on jo naaras ja olet hankkimassa uros kania :) totuttele kanit paikalla jolla ne saavat jalotella ja niillä on pakoreittejä ja ei missään nimessä toisen kanin häkissä koska kaikilla kaneilla on oma sisäreviiri jolle ei saa tankeilla jos kani ei pidä siitä ja usein kani puolustaa sisäreviiriänsä ja sehän on kanin häkki.

    • Anonyymi

      Onhan se hyvä jos ois, mutta itsella on vain yksi Kani.

      Plussat ja miinukset toisen kanin otossa:

      Kanilla on seuraa
      sulla on enemmän vapaa-aikaa(kun ei tartte leikkii nii paljo niiden kanssa)


      - Jos otat kaks kania niistä tulee TODELLA läheiset, ja ihminen jää siinä tapauksessa ulkopuolelle.
      -täytyy siivota häkki useammin.


      Onhan niitä miinuksia ja plussia enemmänki, mutta tiivistettynä, jos on kaks kania ne jättää ihmisen ulkopuolelle. Jos on yks, susta ja sun kanista tulee hyvt ystävät. Enkä siis tarkoita tolla "kaks kania syrjii ihmisen" nii ettei ne haluais olla sun kaa jne. Tietty ne on kesyjä sullekki tms. Mutta ne leikkii sitte enemmän kahestaan😃. Toivottavasti oli apua.

    • Anonyymi

      Kyllä se pärjää ihmisen kanssa. Ja riippuu vähän kuinka paljon sen kanssa ollaan

    • Anonyymi

      tottakai, poikkeuksia tietenkin on jos kani on toisista kaneista traumatisoitunut mutta se on harvinaista.

      kaneja täytyy siis olla kaksi tai enemmän yleensä kaksi on paras vaihtoehto ettei tule riitaa kenen kaveri ja mitä jne.

      kanit ovat jäniseläimiä ja luonnossa jänikset rusakot jne. ovat suurissa yhdyskunnissa ja siksi kaneillakin pitää olla se kaveri.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3839
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2298
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1694
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      301
      1228
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe