sokeat/sumeat kohdat

Pelottavaa

Mulla on kohta kahden kuukauden ajan ollut toisessa silmässä (tarkan näön ulkopuolella) muutama pallo, jotka ovat sumeita ja niiden läpi ei oikeastaan näe. Tummaa vasten pallot ovat kellertäviä, vaalealla taustalla tummia. Joskus ne väreilevät tai vilkkuvat. Niiden taakse peittyy, riippuen etäisyydestä, ihmisiä ja asioita. Lääkärissä tehty kaikki mahdolliset silmätutkimukset, mutta mitään selitystä noille puutosalueille ei löydy. Nyt vaan seurataan tilannetta. Mitään sairauksia tai perinnöllisyysjuttuja ei ole (ei pitäisi olla). Olen kehitellyt kaikki mahdolliset sairaudet itselleni ja tilanne tuntuu epätoivoiselta, ahdistaa tämä epätietoisuus. Voiko näkökyky noin vain alueittain lähteä ilman mitään näkyvää selitystä? Lääkäristä tuli tunne ettei sitä kiinnosta miltä musta tuntuu. Pelottaa mihin tämä vielä etenee. Näkyykö kaikki silmän sairaudet silmälääkärin tutkimuksessa ja väriaine-valokuvissa? Tämä jatkuva pohtiminen haittaa jo elämää, kun on koko ajan mielessä! :( Kohtalotovereita? Mitään neuvoja mihinkään?

17

2579

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jhfgckhgfljvhöhgydtj

      Mitä tarkoitat pallolla.. paremminkin ympyrää tai epässäännöllistä ympyrää...soikiota. Onko alueen rajat selvät vai häipyvä,

      MInula on sellainen sumea suttu tarkan näön vieressä minkä kohdalla esimerkiksi kirjaimet jää sokeaksi.

      • pelottavaa

        Ihan ympyrän muotoisia. Ehkä vähän haaleampia reunaa kohti. Huomaa erityisesti kun räpäyttää silmää tai vaihtaa valoisasta pimeään tai päin vastoin. Onko sinun suttusi vain normaali silmän sokea pi7te? Löytyykö sama toisesta silmästä samoilta kohin? Mutta haluan edelleen tietää, voiko silmään tulla ns. sokeita kohtia ilman syytä?! Siis ilman et lääkäri näkee silmäs mitään?! Neurologinen status normaali ja magneetti myös. Kaksi eri lääkäriä tutkinut. Pitääkö täs vaan uskoa et kaikki on ok vaik ei siltä näytä!?


    • Toinen mielipide

      Itse menisin vielä toiselle lääkärille, jotta saisin selityksen tilanteeseen. Kuvaustulokset voit viedä näytille, ne kuuluvat asiakkaalle.

    • Diabeettinen retinopatia?

    • tippitappitip

      Kannataisikohan lääkäriltä kysyä onko tarvetta pään magneettikuvaukseen?

    • Silmälääkärin vastaus?!?

      Voisikohan tällä palstalla kommentoinut nimimerkki silmälääkäri vastata tähän? Onko hän nykyisin enää linjoilla?

      • opiskeleesilmälääkär

        Ehkä kantsis vaa marssii sinne silmälääkärille ja maksaa sen 70e. Vai haluatko tulla sokeaksi?


    • Toinen pelokas

      Voi ihanaa, juuri tämän asian vuoksi tälle palstalle eksyinkin! Itselläni on siis täysin kuvailemasi kaltaisia täpliä! Ovat olleet jo 7 vuotta. Toisessa silmässä niitä on neljä ja toisessa yksi, juurikin näkökentän keskikohdan ympärillä. Reagoivat enimmäkseen valaistuksen vaihtumiseen ja myös fyysiseen rasitukseen.

      Lääkäreillä olen käynyt useamman kerran, myös yksityisellä. Mitään selitystä ei ole löytynyt, eivätkä lääkärit ole sen enempää olleet kiinnostuneita. Sanovat vain että tuskin on mitään vakavaa koska eivät itse näe mitään! Lähetteitä muualle eivät oikein suostu antamaan. :/

      Eniten huolta on herättänyt se, että tässä vuosien varrella on koko ajan ilmennyt uusia oireita. Eli pari uutta täplää, sinisiä välähtäviä täpliä aamuisin, nopeasti liikkuvia valojuovia, taivasta vasten katsoessa pieniä kirkkaita pisteitä jnejne. Viime kesänä todettiin myös lasiaisirtaumat kummassakin silmässä. Lääkäri oli ihmeissään sillä sellaista ei pitäisi parikymppisillä vielä ilmetä.

      En mitään lohduttavaa osaa sanoa, mutta tiedän kyllä sen turhauttavan ja pelottavan tunteen kun mitään ei löydy :( Näiden täplien kanssa on kyllä oppinut elämään, eivätkä ne häiritse enää. Toisinaan vaan ajatus alkaa harhailemaan kaiken maailman mahdollisissa sairauksissa..

      Jos lääkärisi löytävät selityksen, olisi kiva jos voisit tulla kertomaan siitä täällä! Kysyisin vielä, että missä tilanteessa olet täpläsi ensi kertaa huomannut? Itse olin tuolloin kipeänä, ja olen pohtinut onko sillä tai jollakin syömälläni lääkkeellä ollut vaikutusta asiaan. Tietäisikö joku muu kävijä mistä voi olla kyse?

      • ap pelokas

        Hei voisitko toinen pelokas kertoa tarkemmin palloistasi. Kuinka isoja ne on ja onko ne täysin sokeita kohtia vai sumeita, esim valoa läpäiseviä? Lääkäri on ymmällään, sanoo ettei nyt huolestua tarvitse mut outoa on!!!


      • Toinen pelokas
        ap pelokas kirjoitti:

        Hei voisitko toinen pelokas kertoa tarkemmin palloistasi. Kuinka isoja ne on ja onko ne täysin sokeita kohtia vai sumeita, esim valoa läpäiseviä? Lääkäri on ymmällään, sanoo ettei nyt huolestua tarvitse mut outoa on!!!

        Hei! Kiva kun olet vielä linjoilla. Tuntuu että sokeiden kohtien koko on erilainen riippuen kuinka kauas katson.. kuvittelenkohan vain? Mutta esimerkiksi tässä tietokoneruudulla näyttäisi yksi pallo olevan hieman isompi kuin tuo peukalonappula. Periaatteessa kohdat ovat sokeita, mutta näyttävät yhtä lailla sumeilta kuin vaikkapa vesipisara kameran linssissä. Vuosien myötä nämä ovat hieman haalistuneet. Eivätkä sinänsä normaalivalaistuksessa häiritse, koska toisen silmän näkökenttä korvaa toisen puuttuvat alueet.

        Mikähän on, etteivät lääkärit osaa auttaa. :/ Onko sinun oireissasi tapahtunut jotain muutoksia?

        Tuo diabetes jota täällä on ehdotettu on itsellä suvussa perinnöllisenä, mutta ihan pari viikkoa sitten testattiin ja sitä ei pitäisi olla.


    • messtext

      Diabeettisen Retinopatian takia silmälääkärillä käyntejä on muutaman kuukauden välein. Siellä ei tosin hoideta, saati haluta ihmetellä mitä nuo täplät, tai sanotaan sokeutuneet alueet ovat. Ihmetellään vain että jännä on. Oireet muistuttavat kuvausta makulan ikärappeutumasta, mutta ei kuulemma voi olla (liian nuori). Varsin ikäviä sokeat alueet kun niitä on ilmestynyt vuosien myötä juurikin tarkannäön alueelle, häiritsemään esimerkiksi lukemista. Sokean alueen havaitseminen vaihtelee ajoittain, joskus ne salamoivat ja välkkyvät selkeästi. Joskus niitä ei huomaa (tosin vasta kun yrittää lukea jotain tai etsiä tähteä taivaalta). Varsinaista väriä sokealla alueella ei ole, sen väri tuntuu olevan keskiarvon sille mitä juuri katsoo. Se on lienee jotain aivojen tuottamaa tulkintaa sille että tuossa kohdassa ei yksinkertaisesti ole näköaistimusta.
      No mutta eipä tehdä turhaa ja pitkää tekstiä. Sellainen vain tuli mieleen että jos silmäoireet johtuvatkin juuri diabeteksestä, siitä aikuistyypin versiosta. Kuulemma heillä kehittyy verkkokalvovaurioita enemmän salakalavasti koska itse diabetes todetaan myöhään. Tosin oikeat sokeritaudin oireet verkkokalvoilla ovat uudissuonet jotka joskus puhkeavat ja vuotavat verta lasiaiseen, ne näkvät sitten ensin selvinä tummina pisteinä, viiruina ja hiljalleen edetessään lasiaisessa sumenevat, leviävät ja säilyvät näkökentässä kuukausia...

      • jjjjjjuhhh

        Onko ne kirkkaita palloja joilla on mustat reunat näkyy taivasta ja lunta vasten silloinki ku siristää


      • more mess
        jjjjjjuhhh kirjoitti:

        Onko ne kirkkaita palloja joilla on mustat reunat näkyy taivasta ja lunta vasten silloinki ku siristää

        Edellisellä käynnillä tutkittiin kerrankin sokeaksi mennyttä osaa tarkan näön vieressä. Juuri sillä kohdalta lääkäri ei löytänyt mitään ja verkkokalvokin oli parhaimmassa kunnossa. Kuvasivat jollain jännällä kerroskuvausmenetelmällä. Päässä vikaa :(


    • liisa

      minullakin on molemissa silmissä jotain outoja valoarkuutta ja ruskeita pyöreitä palloja mustuaisen ympärillä.outo ku ei oikein tiedä pitäisikö käydä silmälääkärissä.

    • Jkckjggjkc

      Tässä puhutaan nyt vähän sekaisin asioista.Diabeetikon vaurioita seurataan silmänpohjakuvin tai lääkärin tsekkaamana, eikä sillä ole mitään tekemistä tän pintasuonitusten puhkeamisen kanssa tai lasiaisvaivoissa. Jokainen silmälääkäri tarkastaa AINA silmänpohjat. Välkevalot aiheutuu tyypill. verkkokalvon ja lasiaisen hankauksesta. Asiaa on seurattava eli riittää esim vuosittain silmälääkärin tsekkaus.Jos näkö yhtäkkiän putkittuu tai nokisadettuu, äkkiän päivystykseen jos on tarvetta laseroida verkkokalvoreikiä.Onneksi ne ei ole kovin yleisiä kuitenkaan.

      Ne sameat pallot ykeensä on lasiaissamentumia. Tyypillisiä likinäköisille ja voi tulla siten nuorillekin.Häiritseviä, kyllä, mutta niihin ei kuole eikä sokeudu.Ittellä on niitä vaikka millä mitalla.Samoin näitä vilkkuvaloja ja juoksevia varjoja näkee tyypilliseti kirkasta taivasta tai valoa vasten.Pahin varmaan kirkas talvipäivä.

      Googlta lasiainen tai lasiaisirtauma, lasiaissamentumat. Koska olet käynyt silmälääkärillä, ja mitään erityistä ei ole löytynyt on vaivat ihan takull lasiaisperäisiä.Relax.Niihin palloihin tottuu ajan kanssa:)

    • Ulalla

      Moi! Onko aloittaja vielä linjoilla? Ajattelin kokeilla sillä kirjotuksesi istuu omien oireideni kanssa täysin yksiin. Toivottavasti olisit vielä linjoilla.

      • Pelottaataas

        Onkohan tähän ketjuun kirjoittaneita tavoitettavissa.. Ap täällä. Pitkään oli rauhoittunut tilanne silmässä, 4 vuotta oikeastaan oireeton. Ja nyt eilen huomasin uuden sumean läikän samassa silmässä, jossa edellisetkin ovat. Ihan tarkannäönalueen vieressä taas..silmälääkäriin siis!
        Kuulisin mielelläni miten muilla menee?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2936
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2692
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2168
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1757
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe