Hurghada Triton Empire 24.2-2.3 Air Finland Osa 1

Hurghada Triton Empire 24.2-2.3 Air Finland

Varasimme äkkilähdön Hurghadaan Air Finlandilta pari viikkoa ennen reissua. Egypti ei ollut mikään ykkösvaihtoehto mutta talvilomakaudesta johtuen vaihtoehdot olivat aika vähissä. Itselläni on Hurghadasta kokemusta yhden reissun verran noin kymmenen vuoden takaa.

Lento lähti perjantaina aamusta aikaisin, kentällä lähtöselvitys sujui mallikkaasti ilman isompaa jonotusta. Air Finlandin kone oli ehkä hieman nuhjuisen oloinen ja vanha mutta hyvin se asiansa hoiti ja suomalainen matkustamohenkilökunta osasi hommansa.

Perillä kentällä oli vastassa Triton Travelsin englanninkielinen opas. Viisumia jonotettiin ehkä vajaa puoli tuntia ja siihen passin tarkastus päälle. Bussikuski pyysi jotain hiluja siitä että nosti laukut kyytiin. Matkalla hotellille opas kertoi perusasioita Hurghadasta ja kaupitteli jo alustavasti retkiä.

Hotellilla Check-in hommissa meni odotellessa äkkiä puoli tuntia. Hotelli on vanha ja pikkasen kulunut ja nuhjuinen. Huone oli iso, vaatimaton mutta varsin siisti., huoneestamme avautui isolta parvekkeelta näkymä kadun suuntaan Dahariin. Hotellin aulasta löytyy rahanvaihto/pankkiautomaatti. Molemmat ominaisuudet laitteessa tuntuivat toimivan hyvin ja kurssi oli hyvä. Hotellilla on oma lääkäripalvelu

Ranta on käytössä sisarhotelli Empire Beachissa johon on matkaa muutama sata metriä. Ranta on aika pieni mutta ainakaan nyt viikon aikana rannalla ei isompaa ruuhkaa ollut vaan aurinkotuolin sai mihin aikaan tahansa päivästä menikään rannalle. Rannalla pyörii matkojen myyjiä ynnä muuta porukkaa. Muutaman kerran päivässä tulee häirityksi näiden toimesta mutta kaupustelijat ei ole kovin sitkeää sorttia rannalla vaan luovuttavat melkein heti kun ilmaisee haluttomuutensa hieroa kauppoja. Empire beachin altaista yksi on lämmitetty 27´C asteeseen. Triton Empiren altaat eivät ole lämmitettyjä.

Meillä oli Air Finlandin kautta jo varauksen yhteydessä ostettu All Inclusive ruokailut/juomailut. Aamupala oli tarjolla Triton Empiressä, lounas Beachissa, ja illallista sai molemmista. Aamupala ei ollut kovinkaan erikoinen, valikoima oli kohtalaisen suuri esim kaikenmaailman pullia oli paljon mutta taasen leikkelettä ja juustoa vaan yhtä laatua. Plussaa munakkaista ja letuista joita paistettiin paikan päällä koko ajan. Lounaalla ja illallisella laatu parani hieman ja joka päivä oli joku eri teema minkä ympärille ruoat osittain sijoittuivat. All inclusive ruoat siis aika keskivertokamaa, ei pahaa eikä erikoisen hyvää. Kyllä niitä viikon söi. Empire beachin rantabaarista sai lisäksi vielä burgereita, pizzaa yms. Syötiin noutopöydistä ihan kaikkea ja mitään vatsatauteja ei tullut.

Juomista all inclusiveen kuului paikallinen hanaolut ja paikalliset paloviinat ja joitain drinkkejä. Paikalliset viinat maistuu aika lailla samalta pontikalta ihan sama mitä pullon kyljessä lukee. Kyllähän niitäkin nyt biljardipelin ja sosialisoinnin ääressä iltaisin tuli imailtua sen verran ettei all inclusive ihan hukkaan mennyt. Juomien hintoja muuten, puolen litran Stella olut ravintolassa noin 15 EGP, Pullo paikallista ihan ok viiniä 100 EGP. Paikallinen lisenssisavukeaski maksaa muistaakseni jotain 17 EGP.

Animation team houkuttelee porukkaa päivällä eri harrastusten pariin rannalla, tarjolla on lentopalloa, dartsia, arabian kielen opiskelua, vesijumppaa, napatanssia ja muuta. Illalla on tanssiesityksiä yms.

17

871

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osa 2

      Hotellin ympäristössä on kohtalaisen aggressiivista kaupustelua ja ärsyttävää terve,terve, nokia, nokia huutelua. Kaupustelu ehkä hieman helpottuu kun naamaan tulee väriä ja kun riittävän monta kertaa kieltäytyy kaupoista ,silti viimeisenä päivänäkin joka kaupassa olisi pitänyt käydä.

      Apteekki ja kioskeja löytyy ihan hotelin vierestä. Ainakin yhdessä kioskissa on kiinteät hinnat esillä ja siellä saa kätevästi rahaa rikki pienemmäksi kun ostelee jotain pientä.

      Triton Empiressä ei muuten herätä kukon laulun aikaan vaan ukon laulun aikaan, ainakin kadun puolen huoneisiin muslimin paasaaminen tornista puoli viiden korvilla aamulla kuuluu melko selkeästi joten herkkäunisimpien kannattaa ottaa korvatulpat mukaan tai riittävä puudutus päälle ennen nukkumaan menoa.

      Jotain vinkkejä ja hintaesimerkkejä:

      Pientä rahaa kannattaa pitää mukana. Takseilta esim on turha odottaa vaihtorahaa joten kätevin on kun kun on taskussa valmiina kympin seteleitä. Tinkimistä kun harrastaa on myös hyvä olla tasaraha heittää kaverin kouraan kun hinta on sovittu. Vaihtorahat kannattaa laskea tarkkaan.

      Taksista Daharista Sakkalaan kannattaa maksaa max 10 puntaa. Kuskit pyytää asiakasta määrittelemään hinnan. Itse ne pyytää yleensä jotain 30 puntaa mutta kannattaa tarjota kymppi jonka melkein kaikki hyväksyy ja ellei niin takseja on joka paikka täynnä eli seuraava kyllä vie kympillä. Hinnoista vääntäminen ja tinkiminen yleensäkin ei ole pihistelyä vaan reiluutta muita matkaajia kohtaan. Jos kaikki maksavat aina pyydetyn hinnan mukisematta se johtaa hintojen kohoamiseen ehkä jopa paikallisille pitkällä juoksulla. Kannattaa maksaa matka määränpäässä ja mielellään auton ulkopuolelta, eli jos kuski vielä keksii jonku viime hetken vedätyksen eli että hinta olikin per matkustaja eikä koko matkan hinta kuten aluksi sovittiin voi lyödä sovitun rahan kouraan ja lähteä kävelemään paikalta.

      Itse en tinkimisleikkiä jaksa kovinkaan paljon pelata niin vähäiset ostokset teimme Cleopatra Bazarista missä on kiinteät ja edulliset hinnat. Isohko laadukas sisha maksaa about 180 EGP, hajuvedet n. 1.5 EGP/g . Tuolla on hyvä käydä reissun aluksi tarkastamassa hintatasoa jos haluaa bazaareissa myöhemmin vääntää hinnoista. Henkilökunta on myös todella mukavaa.

      Ankaralla käsien pesulla ja käsidesin käytöllä vältyttiin vatsataudilta. Rahan käytön jälkeen kannattaa varsinkin käsiä desifioida. Paikallista vatsalääke Antinalia saa 10 EGP hintaan hotellia vastapäisestä apteekista. Ei mene hukkaan varmaankaan jos valmiiksi vatsaoireiden varalle paketin ostaa.

      Hienompaa ruokailuun voi suositella Hotelli Arabian alueella olevaa saksalaisomisteista ravintola Bordiehn´s:ia. Taksit löytävät parhaiten perille hotellin nimellä. Ravintola on kuuluisa kamelipihveistään joita tullaan kuulemma syömään kauempaakin (muutakin lihaa toki on tarjolla). Ruoka oli todella hyvää ja paikan rauhallinen tunnelma oli hyvää vaihtelua jatkuvaan hälinään ulkopuolella. Kaksi henkilöä söi alku ja pääruoat ja joi aperitiivit ja pullon tuontiviiniä noin 70€ hintaan. Plussana vielä näimme reissun parhaan vatsatanssiesityksen juuri tässä ravintolassa.

      Toinen kiva paikka paeta tööttäilyä ja päällekäyvää kaupustelua on satama “New Marina” missä on kivoja ravintoloita, kauniita veneitä ja mukavan rauhallista.

      Kelit suosivat reissun ajan, rannalla oli kiva löhöillä kun lämmintä oli n 24´C astetta mutta paahtava aurinko sai lämmön tuntumaan kovemmalta, toisaalta mereltä puhaltava tuuli vilvoittaa mukavasti. Yhtenä päivänä tuuli oli sen verran kova että rannalla ei juurikaan tehnyt mieli makoilla.

      Varasimme yhdeksi päiväksi jo ennen reissua privaatti veneretken merelle missä snorklattiin ja kalasteltiin. Päivä oli mukava vaikka tuuli kävikin iltapäivään mennessä melko kovaksi ja haittasi pikkasen kalastusta.

      Kokonaisuutena reissu oli ihan ok. Emme lähteneetkään hakemaan kovin aktiivilomaa vaan nimenomaan rentoa löhöilyä ja siihen meille kelit sattuivat kohdalleen. Palautuu mieleen ajatuksen kymmenen vuoden takaisesta reissusta samaan kohteeseen, silloin ajattelin että tuskin tulen koskaan takaisin ja samaa ajattelen nyt. Kivasta ilmastosta huolimatta miinuksia on ehkä enemmän kuin plussia. Kaupunki itsessään on melko ruma, nähtävää itse kaupungissa on vähän (Sukeltamista en Hurghadassa ole kokeillut ja nytkin jätin lisenssin kotiin pikku flunssan takia joten tätä puolta en osaa kommentoida) Päällekäyvät myyjät piinaavat joka paikassa joten hotellialueen ulkopuolella liikkuminen ei ole kovin rentouttavaa. Parasta antia auringon lisäksi, olivat muutamat mukavat lomailijat eri puolilta maailmaa keneen tuli tutustuttua ja tulipahan yksi yö eksyttyä jatkoille paikalliseen talouteen.

    • trippaliinuu

      Kiitos fiksusta ja selkeästä palautteesta. Itse olemme menossa 16.3. myös Hurghadaan, Minamark hotelliin, ensimmäistä kertaa (kerran Sharmissa käyty). Osaatko kertoa missä Sakkalan tax-fee noin suunnilleen sijaitsee? Lähellä Marinaa, olen ymmärtänyt...

    • Ei tullut käytyä tax-freessä eli en osaa sanoa missä sijaitsee, kotimaan päässä oli Finnairin myymälässä joku kampanja eli finskin pisteitä sai kerättyä hyvän satsin ostamalla viemiset jo suomesta.

      • Lisäsin youtubeen pikku videopätkän reissusta. Videokuva on hieman huojuvaa mutta niin oli lomalaisen olokin välillä.

        http://youtu.be/_XnFui5pEcc


    • Al

      Hei täälä myös 16.3 Minamarkkiin menossa. eikös lentokentällä ole tax free vai onko siinä bussiin niin kiire ettei ehdi käydä? On niin monta vuotta aikaa kun viimeksi olen missään ollut etten muista miten toimitaan.

    • Tuttu paikka ja hotelli, 5 kertaa käynyt, kertomuksesi on oikein hyvä ja selkeä. Videonpätkässä oli myös paljon tuttuja paikkoa.

    • möhnis

      tax free sijaitsee aivan Minamarkin lähellä...en tarkkaan nyt kohdista mutta ei kauheasti mene pieleen jos heitän 100-500m päässä :)

    • Matkalle keväällä

      Olen ehkä varaamassa huoneen joko triton empire hotellista tai minamarkista. Saako omia alkoholijuomia viedä huoneeseen? Otan kyllä all inclusiven mutta olisi kiva nauttia juomaa hotellihuoneessa! Mikäli ei saa viedä muualta ostettuja juomia huoneeseen niin mitä maksaa kaljatölkki ja paikallinen viini huoneeseen ostettuna?

      • Enpä muista oliko Tritonissa erikseen sitä kielletty. Eipä sitä kukaan siellä kyttää ja huoneessa on kuitenkin jääkaappikin olemassa. Olut maksoi hotellilla huoneeseen ostettuna (puolen litran pullo) jotain 15 EGP ja viinipullo paikallista noin 100EGP.


    • AL

      Voi kiitos möhnis tiedosta! Vielä muutama päivä matkaan! :)

    • tatatatar

      Kiitos asiallisesta kertomuksesta. Meillä matkaan olisi vielä reilu 2 viikkoa. Hotelli on juuri tuo Triton Empire hotelli, eli kertomasi olivat oikein hyödyllisiä.

      Kiitos, että jaksoit nähdä vaivaa!

      • 16.4 hurghadaan

        Miten Hurghadassa ostokset? Olen koittanut saada selville hintatasoa ja laatua keskustelu palstoilta mutta en ole löytänyt tietoa. Osaisi esim pakata t-paitoja mukaan sen verran että pärjää muutaman päivän ja ostaa sieltä lisää. Mutta onko hinta ja laatu mitä sattuu?? Miten muut vaatteet shortsit, uima asut?


      • Marska
        16.4 hurghadaan kirjoitti:

        Miten Hurghadassa ostokset? Olen koittanut saada selville hintatasoa ja laatua keskustelu palstoilta mutta en ole löytänyt tietoa. Osaisi esim pakata t-paitoja mukaan sen verran että pärjää muutaman päivän ja ostaa sieltä lisää. Mutta onko hinta ja laatu mitä sattuu?? Miten muut vaatteet shortsit, uima asut?

        Moikka!

        Itse olimme Hurghadassa muutama vuosi sitten. Kaksi aikuista ja 8 sekä 10 -v lapset. Tykättiin kovasti. Meillä oli All Inclusive joten ravintolahintoja ei ole tiedossa. Kysymistäsi T-paidoista. Tarkkaa hintaa en muista mutta ei ne siellä kalliita ole joten ihan voit jättää ostamisen sinne. Jos ja kun niitä sieltä ostat, tarkista paita ennen maksua! Me ostettiin lapsille paidat, Hurghada prodeerauksin, toinen ihan ok mutta toisessa oli auringon polttama raita keskellä paitaa, siis kun paita ollut hyllyssä taitteella.Muuten nämä paidat on ollut tosi hyvälaatusia. Mutta sitten, ostettiin myös isännälle muutama paita. Molemmat näytti "kaupassa" ihan hyviltä. Kotona laitettiin ne pesukoneeseen niin kuinka ollakkaan, toinen oli kutistunut XL koosta n. S kokoon ja toisen paidan helma kiersi niin että siitä tuli autonpesurätti! Nää on tietenkin asioita joita ei voi ennen ostoa tietää mutta jos niitä siellä voi sen muutaman päivän pitää niin heittää sitte vaikka roskiin käytön jälkeen, hinta kun ei kuitenkaan ole mitenkään päätähuimaava

        Jos mukaan lähtee lapsia, yksi varoitus. Tätä ei sattunut meille, osattiin varoa, mutta tutille kävi näin. Nämä tuttavat olivat ko.paikassa lasten kanssa ja kävivät tietenkin turistien tapaan näissä basaareissa. Yhdessä oli ihasteltu yhtä heidän pellapäistä lastaan ja myyjä oli antanut lapselle pienen pehmolelun, kun nyt olet niin ihana!! No, vanhemmat ajattelivat että mikäs siis jos kerran haluat lahjoja antaa niin siitä vaan ja olivat jatkaneet kaupan koluamista. Maksoivat ostokset ja kun olivat lähdössä pois, myyjä nosti kovan metelin että pehmolelu joka lapsella oli, piti myös maksaa!! Vanhemmat yrittivät selittää että juurihan sanoit että se on lahja ja nyt siitä pitäisikin maksaa. Myyjä ei antanut periksi mutta nämä tutut nakkasivat lelun tiskille ja kävelivät pihalle. Sama tapahtui toisessakin paikassa mutta silloin nämä olivat viisaampia eivätkä antaneet lasten ottaa myyjiltä mitään vastaan. Että tällänen tapaus!!


      • Marska
        16.4 hurghadaan kirjoitti:

        Miten Hurghadassa ostokset? Olen koittanut saada selville hintatasoa ja laatua keskustelu palstoilta mutta en ole löytänyt tietoa. Osaisi esim pakata t-paitoja mukaan sen verran että pärjää muutaman päivän ja ostaa sieltä lisää. Mutta onko hinta ja laatu mitä sattuu?? Miten muut vaatteet shortsit, uima asut?

        Moikka 16.4 hurghada!

        Jos satut lukemaan tämän ennen reissuanne niin, no tämä voi kuulostaa oudolta mutta lähtätkö s.postiosoitteeesi osoitteeseen : [email protected]. Olisi pieni pyyntö :)


    • Egyptiin pian.

      Hyvä matkakertomus, kiitos tästä.

    • EAEA

      Onkos kukaan käynyt tässä hotellissa viime aikoina?

    • iloveegypt

      olin syyskuussa -12, ei mikään kummoinen hotelli ja vanhassa kaupunginosassa (El Dahar) eli en suosittele kun parempiakin löytyy Sekkalasta tai New Hurghadasta :) hotellia valitessa kannattaa tarkastella rakennusvuosia..ne kertovat aika paljon..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe