Korvatulpat elokuviin?

leffa1234

Tarviiko? Mul ei tinnitusta,mut ottaa korviin helposti ja normi kohinoita on.

8

536

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1 +4!

      Käyn harvoin elokuvissa, mutta tulpat tietenkin tarvitsee ja sittenkin joskus vielä pitää käsillä suojata korvien päälle, mutta nuo äkkimelukohdat vaan on joskus arvaamattomia.
      Luulen että elokuvissa kävisi enemmän väkeä, jos ei ääni olisi niin epämiellyttävän ja vaarallisen kovalla. Elokuvahan kestää kauan, kova ääni niin kauan on haitallista.

    • Tintti12

      En käy enää elokuvissa kun korvani eivät siedä sitä kovaa melua. Nyt ovat telkussakin uusineet musiikkijuttuja, nk. alku ja väliaikamusiikkia, koneellisesti tehtyjä ja liian kimeää ja kovaa suhteutettuna muuhun ohjelmaan, käy korviin. Ykkösellä se kohta missä näytetään seuraavat ohjelmat ja eilen Kadonneen jäljillä ohjelmassa, ei tarvii pelästytellä!!!! Onko muilla samoja tuntemuksia?
      Olin laivaristeilyllä ja siellähän sitä kovaa melua olikin, kuten sanonta on kovaa ja korkealta, onko kuulo mennyt näiltä jotka niitä volymeja säätävät?

      • 312

        Kyllä TV:n äkkikovista on haittaa muutenkin. Kun asuu kerrostalossa, ei illalla myöhään voisi pitää TV kovalla, mutta sitten yhtäkkiä ... minkäs voit ja alakerta valittaa.


    • 5.1surround

      Taustatietoa tuohon elokuvien ääniongelmaan:

      Aikoinaan netissä oli artikkeli jossa käsiteltiin elokuvaäänen tekoa ja siinä oli haastattelussa joku alan suomalainen guru, olisiko ollut Pekka Karjalainen. Hän kertoi että kun nykyisiä elokuvaäänentoistoja suunniteltiin, haluttiin määrityksiin ja standardeihin äänen voimakkuudelle niin isot rajat että toiminta- ja taisteluelokuviin riittää varmasti desibelit aidontuntuisen äänen saamiseksi. Elokuvien ei siis haluttu huutavan mutta haluttiin vara että jos joku räjähdys, aseen ääni, lentokoneen melu, avaruusraketin lähtö jne. tulee kohtaukseen niin ääntä tehtäessä teatterien äänentoisto ei laita vastaan. Sitten kun laitteissa alkoi olla tehoja lähtikin miksaajilta homma hallinnasta. Joku halusi miksata elokuvan niin että ääni tulee aavistuksen normaalia lujempaa. Niin halusi muutkin. Sitten kun tämä tilanne alkoi olla standardi, halusi joku taas elokuvansa kuulostajan hiukan kovemmalta. Kierre oli valmis ja nyt elokuvat huutavat.
      Aikoinaan, kun äänentoisto ei ollut läheskään samoissa kehitysasteissa kun nykyään, homma hoidettiin toisella tavalla eli psykoakustiikkaa soveltamalla. Jossakin leffassa tehtiin niin että kohtaus yksinkertaisesti kirjoitettiin ääniefektien ehdoilla. Saluuna hiljeni pikkuhiljaa kunnes lopulta ainoastaan orkesteri soitti, sitten orkesterikin alkoi hiljentyä kunnes viimeinen viulukin vaikeni. Parin sekunnin hiljaisuuden jälkeen saluunan ovelle ilmestyi mies ja alkoi tulitus joka oli laitettu niin kovalle kuin suinkin. Vaikka ämyreissä ei potku tuohon riittänyt niin taitavasti tehdyssä kohtauksessa ihmisen korva ehti tottua hiljaisuuteen ja kun yhtäkkiä tulikin kova mökä niin se kuulosti kovemmalta mitä se itseasiassa oli.
      Sanoisin tuota ammattitaidoksi.

      • . :

        Sano mitä sanot mutta minäkin olen lopettanut elokuvissa käynnit kokonaan juuri metelin takia. Edes tulpat ei olleet riittävä että olo olisi ollut viihtyisä.
        En varmaan ole ainoa lopettanut.
        Kotona voi sentään itse säätää tv:n jne ääntä.


    • Nikspoks

      Mua ottaa vieläkin päähän että piti juosta ensimmäisen 10minuutin jälkeen ulos teatterista kun ei auttanut mikään, yritin varjella korviani kaikin mahdollisin keinoin. Minulla on paniikkihäiriö joten säikäytti aika kovasti. Nykyään ei pääse edes takaisin saliin kun sieltä on lähtenyt, ovet on lukossa ja työntekijää ei näy. Mieheni oli kuulemma yrittänyt käydä aulassa tarkistamassa vointiani, mutta ei ollut päässyt teatterista ulos; kummatkin ovet olivat lukossa. Ilmeisesti joku työntekijä oli ne sulkenut hetkisen kuluttua siitä kun elokuva oli alkanut. Onneksi itse pääsin pois, en tiedä mitä olisin tehnyt siinä tilanteessa jos en olisi ulos päässyt. Aika sadistista toimintaa. En tiedä viitsinkö enää edes kokeilla kunnon kuulosuojainten kanssa. Ja olen parikymppinen, ihan normikuulo, aiemmin ei ole kovat äänet säikkäytänyt. Mieheni on muusikko ja puolikuuro, silti oli valittanut että jotkut kohtaukset sattuivat korviin.

      Ärsyttää kun kaupungissani ei ole edes toista elokuvateatteria missä voisi käydä, finnkinolle en enää mene.

    • Anonyymi

      16.9. iso Omena Espoo, kaukana nautinnosta elokuvissa käynti.
      Kuulovian saa varmasti noilla decibeleillä!

      • Anonyymi

        Tinnituspotilaana jolla korva herkistynyt meluvaurion kautta melulle ihmettelen miten sitä pystyikään aikanaan käymään leffassa. Nykyään en viitsi edes riskeerata että korvat alkaa soida vaan pahemmin. Ei yhtään sen arvoista. Melu niin kova leffateatterissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2824
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      523
      2664
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1787
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1669
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1282
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1116
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      57
      1089
    Aihe