HAASTATTELU!

semmoosta

Onko kenellekkään siis käynyt niin että ei olis haastattelun perusteella valittukkaan? Itse olen menossa exploriuksen haastatteluun ja mietin että kannattaako varautua siihen että ei pääsekkään vai pääseekö yleensä helposti?? Enkun numeroni ovat laskeneet aika alas nyt lukiossa, mutta mielestäni silti puhun ihan hyvin kieltä. Olis muutenkin kiva kuulla kaikkien kokemuksia haastatteluista!?

4

2729

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -anon-

      Hmm itse olin YFU:n haastattelussa, mutta eiköhän minusta kuitenkin jotain hyötyä ole :D
      Eli sinut VOIDAAN hylätä haastattelun perusteella, en ole vielä kuitenkaan ikinä kuullut näin käyneen. Jos olet esim törkeä tai ylimielinen(semi teinipissisprinsessa) haastattelijaa tai muita haastateltavia kohtaan tms, tai olet aivan lukossa haastattelu tilaisuudessa, sinut voidaan hylätä.
      Sitten jos olet vaikka Japaniin hakemassa tai muuhun maahan johon on hyvin rajoitetusti paikkoja niin kilpailu viimeisistä paikoistahan on kovaa, joten järjestö kylmästi valitsee heidän mielestään soveltuvimman (yleensä kuitenkin koulumenestyksen perusteella).
      Haastattelussa on ehdotonta olla oma itsensä, mutta sitä ei kannata turhaan jännittää. Haastattelijat ovat yleensä harvinaislaatuisen mukavia ja ymmärtävät kyllä pienen jännityksenkin.
      Kannattaa myös miettiä läpi hieman asioita, mitä sinulta todennäköisesti kysytään , kuten miksi haluat vaihtoon, mikä tulee luultavimmin olemaan sinulle haastavinta vaihdon aikana, miksi juuri siihen maahan, miten yleensä käsittelet negatiivisia tunteita yms.
      Yleensä näihin perus USA, Ranska, Saksa, UK, N-Z yms pääsee lähes kaikki halukkaat, joten ei kannata ottaa mtn turhaa stressiä siitä haastiksesta :DD

    • Ole tarkkana!

      Haastattelu on pelkkä muodollisuus ainakin STS:llä ja EF:llä.
      Yrittävät jäljitellä jotakin Rotary-järjestöä siltä osin. Muuta yhteistä tasokkaampiin järjestöihin ei STS:llä eikä EF:llä sitten olekaan. Tietty psykologinen merkitys varmasti on hakijalle, kun haastattelun jälkeen saa tiedon, että:
      "Onneksi olkoon, sinut on valittu vaihto-oppilasohjelmaan." Totuus on kuitenkin se, että rahan ahneuksissaan ainakin STS hyväksyy kaikki, joille vaan jonkin paikan pystyvät osoittamaan - tai edes lupaamaan.

    • turha--

      En tiedä ketään, kuka ei vaihtariksi olis päässyt. Suurimmat syyt olla hyväksymättä näillä valtavirtajärjestöillä on jos oppilaalla on mielenterveysongelmia tai muuta vaikeita terveysongelmia. Haastattelut on monilla järjestöillä pelkkää muodollisuutta, pääset kysyy kysymyksiä jos sua jokin mietityttää. Omalla järjestölläni UP-Educationilla tilanne tuntu olevan hiukan eri. Niillä on oppilaita vuosittain noin 50, joka on paljon vähemmän kuin useimmilla järjestöillä, eli niillä on vähän karsintaakin. Mut en huolehtis siitä. Sun enkku on luultavasti ihan hyvä, ja jos vaa oot oma ittes sun pitäis selvitä hyvin. :) Oo vaa avoin ja ilonen, sillä pärjää pitkälle.

      http://thebeautyoflife-utah.blogspot.com/

    • :))

      Tietääkseni lähes kaikki 99,9% pääsee! Jos ei sitten ole mielenterveysongelmia tai muuten ole todella unstable. Olin itse kahdessa haastattelussa ja nykyään pidän itse haastatteluita AFS:llä.

      Asse/ Australia:
      Olin noin 16 v ja about 22-24 v tyttö piti haastattelun. Soitti viikkoa ennen ja sovittiin ajankohta. Oli oikein mukava ja aluksi rupateltiin kaikkea. Sen jälkeen jouduin vastaamaan pariin kysymykseen englanniksi "do you have a boyfriend", "do you like to travel" & "do you smoke" vastaukset oli niin simppelit että "yes yes no" :D ei sen vaikeampaa. Sitten oli vielä englannin pieni koe n. 20min joka on hyvin basic, vaikka itse olin todella todella huono englannissa. Koko haastattelu kesti noin 1h. Hyvä fiilis jäi.

      AFS/USA:
      En muista kovin paljon tästä haastattelusta. N. 25v ja 50v naiset pitivät haastattelun. Olin kokonaan suomeksi ja kyseltiin, että miksi haluan lähteä, mitä odotan vuodelta jne. Kesti muistaakseni 30min ja ihan hauskaa oli.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7548
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2822
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2412
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      113
      2129
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1809
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1399
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1337
    Aihe