nähtävyyksiä joita ei välttämättä matkaoppaissa lue?

RomaRomaRomaRoma

Eli toista kertaa Roomaan olen menossa nyt keväällä ja olenkin selaillut ahkerasti jälleen matkaoppaita ja jonkin verran myös netin matkakertomuksia. Ensimmäillä kerralla tietysti tuli kierrettyä ne kuuluisimmat must nähtävyydet eli Vatikaani, Colosseum, Forum Romanum, Palatinus, Capitolum, Circus Maximus ja suihkulähteitä sekä muutama kirkko, on kävelty Tiberin rannoilla ja istuskeltu katukahviloissa aistimassa tunnelmaa. Nyt tekisi mieli kuluttaa se muutama päivä minkä Roomassa vietän vähän muutakin näkemässä eli olisiko jollain suositella nähtävyyksiä mitä ei välttämättä joka oppaassa mainita, mutta olisivat ehdottomasti näkemisen arvoisia? Paikkojen ei tarvitse olla suuria rakennelmia tms. Suunnitelmissa on varmaankin käydä kävelemässä Via Appiaa ja kenties käydä jossain katakombissa, nämähän kuuluvat näihin pakollisiin kohteisiin..

9

809

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vinkki
    • RomaRomaRomaRoma

      Appelsiinipuutarha ja ruusupuutarha kuulostivat hyviltä tuolla olleista. Vaikea rajata mitä tarkoitan tarkalleen, mutta ehkä jotain tyyliin upea veistos/maalaus jossain, upea talo jollain pienellä kujalla, mahtipontinen ovi (upeita ovia Roomassa riittää), sellaisia "pieniä" asioita, joiden takia johonkin paikkaan kannattaa mennä ja joiden vuoksi kannattaa poiketa ihan pienillekin kujille. Nähtävyyksiä tyyliin Totuuden suu ja vastapäätä oleva Cloaca Maxima, CM:ää ei ainakaan juuri missään kirjoissa mainita "nähtävyytenä", siihen viitataan usein sivulauseessa jolloin se saattaa jäädä huomioimatta. Toki siis Totuuden suun ja Cloaca Maximan olen käynyt tsekkaamassa :)

      • Roomaa

        Oletko käynyt Gianicololla Piazza Garibaldilla ihailemassa ehkä komeinta näkymää Roomaan? Vieressä on Villa Lante jossa on Suomen Rooma-instituutti, taloon pääsee myös tutustumaan arkisin klo 9-12. Kävelymatka Trasteveresta Vatikaanin suuntaan tai päinvastoin on mukava ja matkalla näkee juuri noita pieniä "nähtävyyksiä".

        Kaikkiaan kävelemällä ympäriinsä päämäärättömästi ja kurkistelemalla pihoihin tai kulmien taa, näkee usein sellaista mikä muuten jäisi näkemättä. Roomassa on niin paljon nähtävää ettei siihen riitä reissu eikä kaksi. EUR kaupunginosana on myös tutustumisen arvoinen erikoisen arkkitehtuurinsa takia, metrolla pääsee helposti.


    • taas roomaan

      Upea Pozzon käytävä mainitaan oppaissakin, mutta harva kävijä sinne löytää. Villa Farnesina hienoine maaluksineen.

    • fan italiana

      Oletko lukenut Mondon Rooman opasta - sieltä voi poimia näitä kaikkia kivoja 'herkkuja' - ja se on muutenkin mukavaa luettavaa, huumorilla höystettyä. 'jo viides pyhän teresan pää'.. jne. Ja selaile Rooman 3-ulotteista ggole-karttaa, sillä tavalla voi bongata milenkiintoisia juttuja, joita ei missään opuksissa mainita. Hotellimme 'takapihaltakin' löytyi ao tavalla hienoja raunioita, eikä niitä ollut missään noteerattu!

      Myös nettiblogi Donna Roomassa on antoisa aluettavaa, siellä vinkki poikineen mm tuonne katakombeille.

      Joka reissulla bongaa vaikka kuinka paljon kaikkea uutta kivaa ja kun käy eri vuoden aikoina, niin vanhoistakin koheista löytää aina jotain uutta.

    • RomaRomaRomaRoma

      Kiitos vinkeistä! Mondon opasta en ole lukenut, pitääpäs etsiä käsiin se. Taitaa olla viisasta vain seikkailla ja eksyä tahallaan :)

    • tjutju

      .

    • tjutju

      Anu Rinkisen rustaama Mondon Rooma-opas on omaleimaisesti kirjoitettu ja sopii ehkä niille, jotka pitävät hieman kevyemmästä tyylistä. Kadonnutta nuoruuttaan ilmeisen turhaan etsivä Rinkinen pyrkii kiusallisen epäonnistuneesti rennon humoristiseen kerrontaan, joka ei loppujen lopuksi sovi sen paremmin Mondon muottiin kuin Rinkisen omaan persoonaankaan.

      Keveys koskee valitettavasti myös asiasisältöä. Kliseitä toistavasta ja virheitä vilisevästä opuksesta huomaa, ettei kirjoittaja ole jaksanut kovinkaan paneutua taustatyöhön asioissa, joista hänellä ei ole riittävää tietoa. Lukijan aliarviointi tulee näkyvimmin esiin puhuttaessa ruuasta ja urheilusta

    • unitaliano

      Täysin samaa mieltä, siinä oppaassa oli vain muutamia ns. uusia vinkkejä, lähinnä oli turhaa jaarittelua ja antaa väärän kuvan roomalaisista aivan kuin kaikki polttaisivat tupakkaa tai ajaisivat bussia juopuneena! Kerrassaan järkyttäviä tarinoita, eri puolella Italiaa lähes kymmenen kertaa käyneenä en ole koskaan nähnyt vastaavaa.

      Kannattaa ehkä ottaa mukaan jokin englannin kielinen opas, jossa on myös erikoisempia nähtävyyksiä, näissä perusoppaissa turhan usein mainostetaan jo läpikäydyt kohteet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe