Rinneturvallisuus

siika1234

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/moottorikelkka-karkasi-kasista-tahkolla---osui-poikaan-/art-1288452936301.html

Tuli mieleen pari asiaa rinneturvallisuudesta/säännöistä/vastuusta.
Korostan että tahkon tapahtumiin ei siis liittynyt alkoholin käyttöä.

Onko totta että rinnetyöntekijät eivät saa puuttua esim. humalaisiin laskijoihin?

Jos hypoteettisesti ajatellaan että vaikkapa Rukalla humalainen on laskenut toisen laskijan päälle niin olisiko hiihtokeskus tästä vastuussa?

Tai jos tapahtuisi niinkuin tuossa linkissä kuvataan ja tuo poika olisi kuollut niin kuka olisi vastuussa siitä?

Mitä mieltä olette tuosta kelkoilla tavallaan tarpeettomasti ajelusta rinteissä aukiolon aikaan?

Tajuan kyllä että ensiapuhommissa ja vastaavissa rinteissä on pakko ajella kelkalla mutta eikö noihin siirtymisiin voisi tehdä vaikka reitit niin että ei tarvitsisi liikkua rinteissä?

1

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valitettavaa tosin

      Rinnetyöntekijöillä eli hissihenkilökunnalla, ski patrolilla ja hiihtokoululla on oikeus puuttua rinnealueen häiriökäyttäytymiseen! Liian humalassa oleva laskija poistetaan rinteestä. Kyllä laskija on itse vastuussa omista tekemisistään, koska päälle laskenut voi olla juonut itsensä humalaan esim. oman reppunsa eineksillään jossain laavulla tai metsän laidalla ja tätä henkilökunta ei pysty millään seuraamaan.

      Tahkon tapauksessa oli noudatettu oikeita liikkumisreittejä. Hissihenkilökunta noudattaa erityistä varovaisuutta rinnealueella liikkuessaan mutta aina ei vaan voi millään nähdä jokaista rinteen kohdan kuntoa kuten esim. irtolumen alla olevaa jäistä kohtaa tai esim. flättivalon aiheuttamaa rinteenmuotojen häviämistä. Ja mitä olen tässä vuosien mittaan seuraillut vierestä niin ihmiset ovat liiankin piittaamattomia rinteessä liikkuviin koneisiin ja laskevat aivan liian lähelle, eivätkä seuraa ympärilleen, mitä siellä tapahtuu. Rinnesääntöjä rikotaan todella usein ja kaahaamisella vaarannetaan toisten turvallisuus turhanpäiten. Ilmeisesti suurimmalla osalla on pahoja niskavaivoja, koska pään kääntäminen tuottaa erittäin suuria vaikeuksia.

      Henkilökunta joutuu liikkumaan rinnealueella eri näköisin konein. Talven aikaan tykistyshommissa, hissien vuorojen vaihdossa ja iltapäivällä tamppareiden lähtiessä kunnostamaan jo siltä päivältä suljettuja rinteitä. Vuorojen vaihto on tärkeää työntekijän sekä virkeyden tason säilyttämiseksi että myös ruokailun / wc:ssä käynnin takia, koska kovin monessa hissikopissa ei löydy vessoja. Olisi aikamoista kärvistelyä istua samalla penkillä 4 tai 8 tuntia ilman kunnon syömistä ja muita taukoja.

      Reittien osalta ei ole järkeä lähteä ohjaamaan kelkkaliikennettä kapeille huoltoreiteille, koska laskijat käyttävät näitäkin varoituksista piittaamatta laskemiseen, joten tällöin tulisi entistä enemmän vaaratilanteita, kun väistämistila ja näkyvyys olisi pienempi kuin rinteessä liikkuessa.

      Tapahtunut asia on valitettavaa ja toivottavasti molemmat osapuolet selviävät tapahtuneesta ilman suurempia vammoja. Tällaiset tapahtumat ovat erittäin harvinaisia, että kelkka karkaa käsistä. Olosuhteet ja kelkan tekniset ominaisuudet ovat tällöin todennäköisin syy.

      Viime vuosina rinnekulttuuri on muuttunut huonompaan suuntaan. Laskijat ovat entistä piittaamattomampia, rinteissä kaahailla ilman aivojen käyttöä ja turhaan vaarannetaan muiden laskijoiden turvallisuus. Toivottavasti tähän alkaisi tulla muutosta nopeasti ennen kuin tosissaan tulee ruumiita.

      Älkää jättäkö aivojanne narikkaan, vanhemmat miettikää, miten itse toimitte rinteessä ja mitä opetatte käyttäytymisellänne lapsillenne. Ymmärtäkää oma taitotasonne ja tarvittaessa hankkikaa opetusta. Huomaavaisuutta rinteessä toimimiseen niin säästytään aivan turhilta ja järjenvastaisilta vaaratilanteilta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe