Rinneturvallisuus

siika1234

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/moottorikelkka-karkasi-kasista-tahkolla---osui-poikaan-/art-1288452936301.html

Tuli mieleen pari asiaa rinneturvallisuudesta/säännöistä/vastuusta.
Korostan että tahkon tapahtumiin ei siis liittynyt alkoholin käyttöä.

Onko totta että rinnetyöntekijät eivät saa puuttua esim. humalaisiin laskijoihin?

Jos hypoteettisesti ajatellaan että vaikkapa Rukalla humalainen on laskenut toisen laskijan päälle niin olisiko hiihtokeskus tästä vastuussa?

Tai jos tapahtuisi niinkuin tuossa linkissä kuvataan ja tuo poika olisi kuollut niin kuka olisi vastuussa siitä?

Mitä mieltä olette tuosta kelkoilla tavallaan tarpeettomasti ajelusta rinteissä aukiolon aikaan?

Tajuan kyllä että ensiapuhommissa ja vastaavissa rinteissä on pakko ajella kelkalla mutta eikö noihin siirtymisiin voisi tehdä vaikka reitit niin että ei tarvitsisi liikkua rinteissä?

1

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valitettavaa tosin

      Rinnetyöntekijöillä eli hissihenkilökunnalla, ski patrolilla ja hiihtokoululla on oikeus puuttua rinnealueen häiriökäyttäytymiseen! Liian humalassa oleva laskija poistetaan rinteestä. Kyllä laskija on itse vastuussa omista tekemisistään, koska päälle laskenut voi olla juonut itsensä humalaan esim. oman reppunsa eineksillään jossain laavulla tai metsän laidalla ja tätä henkilökunta ei pysty millään seuraamaan.

      Tahkon tapauksessa oli noudatettu oikeita liikkumisreittejä. Hissihenkilökunta noudattaa erityistä varovaisuutta rinnealueella liikkuessaan mutta aina ei vaan voi millään nähdä jokaista rinteen kohdan kuntoa kuten esim. irtolumen alla olevaa jäistä kohtaa tai esim. flättivalon aiheuttamaa rinteenmuotojen häviämistä. Ja mitä olen tässä vuosien mittaan seuraillut vierestä niin ihmiset ovat liiankin piittaamattomia rinteessä liikkuviin koneisiin ja laskevat aivan liian lähelle, eivätkä seuraa ympärilleen, mitä siellä tapahtuu. Rinnesääntöjä rikotaan todella usein ja kaahaamisella vaarannetaan toisten turvallisuus turhanpäiten. Ilmeisesti suurimmalla osalla on pahoja niskavaivoja, koska pään kääntäminen tuottaa erittäin suuria vaikeuksia.

      Henkilökunta joutuu liikkumaan rinnealueella eri näköisin konein. Talven aikaan tykistyshommissa, hissien vuorojen vaihdossa ja iltapäivällä tamppareiden lähtiessä kunnostamaan jo siltä päivältä suljettuja rinteitä. Vuorojen vaihto on tärkeää työntekijän sekä virkeyden tason säilyttämiseksi että myös ruokailun / wc:ssä käynnin takia, koska kovin monessa hissikopissa ei löydy vessoja. Olisi aikamoista kärvistelyä istua samalla penkillä 4 tai 8 tuntia ilman kunnon syömistä ja muita taukoja.

      Reittien osalta ei ole järkeä lähteä ohjaamaan kelkkaliikennettä kapeille huoltoreiteille, koska laskijat käyttävät näitäkin varoituksista piittaamatta laskemiseen, joten tällöin tulisi entistä enemmän vaaratilanteita, kun väistämistila ja näkyvyys olisi pienempi kuin rinteessä liikkuessa.

      Tapahtunut asia on valitettavaa ja toivottavasti molemmat osapuolet selviävät tapahtuneesta ilman suurempia vammoja. Tällaiset tapahtumat ovat erittäin harvinaisia, että kelkka karkaa käsistä. Olosuhteet ja kelkan tekniset ominaisuudet ovat tällöin todennäköisin syy.

      Viime vuosina rinnekulttuuri on muuttunut huonompaan suuntaan. Laskijat ovat entistä piittaamattomampia, rinteissä kaahailla ilman aivojen käyttöä ja turhaan vaarannetaan muiden laskijoiden turvallisuus. Toivottavasti tähän alkaisi tulla muutosta nopeasti ennen kuin tosissaan tulee ruumiita.

      Älkää jättäkö aivojanne narikkaan, vanhemmat miettikää, miten itse toimitte rinteessä ja mitä opetatte käyttäytymisellänne lapsillenne. Ymmärtäkää oma taitotasonne ja tarvittaessa hankkikaa opetusta. Huomaavaisuutta rinteessä toimimiseen niin säästytään aivan turhilta ja järjenvastaisilta vaaratilanteilta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4550
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3958
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2511
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      196
      1513
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1055
    Aihe