Akut

naksnaks

Tuli tuossa alkukeväästä hankittua bussi, kun mielessä oli että siinähän kulkee hyvin tavaraa paljon ja mielessä on ollut että joskus voisi itselle bussin ostaa.

Niin, sellainen sitten tuli pihaan, ja kesällä muutaman kerran sillä ajelinkin. Sitten lomien loputtua ym. jäi ajelut vähemmälle ja bussi pihaan seisomaan.

Nyt näin talviloman kunniaksi ajattelin käydä ajelulla, no meinasin laittaa webaston aluksi tunniksi päälle että lämpiää, paskat se mitään syttynyt. Akut ihan tyhjät, ei edes päävirtakontaktori napsahda päälle, kojelaudan jännitemittari nollassa. No, lähtihän se sitten kun kahdesta autosta otettiin apuvirtaa aluksi n. puoli tuntia, sitten hehkutus ja siitähän se käyntiin jyrähti.

Laturi antaa moottorin käydessä jotain 28-30v kojetaulun mittarin mukaan. Kaikki toimi moottorin käydessä normaalisti, webasto oli päällä, sisävalot, puhaltimia ym... Eli laturi lataa ja sähköt muuten kunnossa.

Nyt kuitenkaan vaikka kävi pihassa vajaan tunnin ja sitten n. 150km ajelu ja sitten vielä pihaan ja kävi puoli tuntia, moottorin kun sammutin niin voltit putosi silmissä, n. 10 minuutissa alle 20v jonka jälkeen yritin käyntiin, ei tapahtunut enään mitään. Tuossa 10 minuutin aikana oli päällä sisävalot.


Onko akut nyt mennyttä? Vai eikö muka tuollainen n. 3 tunnin lataus niitä riitä täyttämään?

5

234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • --------------------

      Myyntiautoissa on monesti valmiiksi paskat akut.

    • 14+13

      ensinnäkin jos tosiaan virta on ollut niin loppu ettei mitään tapahdu niin akut on myös jäässä eikä ne jäisinä ota virtaa vastaan. laturi toimii oikein 28-30v.

      ehjät akut pitäisi kyllä olla jo täynnä tuolla ajomäärällä, onhan se monta tuntia käynyt. tosiaan myyntiautoissa on valmiiksi jo paskat akut, itsekin kun tuli bussi ostettua niin se oli laitettu käyntiin huoltoautolla.

      käytiin koeajolla ym. sitten ajo kotiin, n. 6 tuntia moottori kävi yhtä mittaa. varikolla katsottiin akkuja, silloin näyttivät vielä ihan siisteiltä. pihassa sammutin moottorin, sisävaloja ym. oli myös silloin päällä. n. 20sek moottorin sammutuksen jälkeen päävirtakontaktori aukesi itsestään eli akut ihan tyhjät.

      meinasin mitata tuleeko latausvirta akulle asti, apuvirtaa meinasin antaa niin toinen akku oli pullistunut ja keittänyt nesteet pihalle. toinenkin akku oli aivan pirun kuuma, onneksi ei jysähtänyt kumpikaan.

      eli kannattaa ennen pitempiä ajeluita vaihtaa ne akut, tosin tuolloin oli kesäkuuma, saattoi vaikuttaa asiaan. latauksessa ei ollut vikaa ja uusilla akuilla toimi moitteetta.

    • jkjkjkk

      Olisiko ne akut vielä jäässä? Jos, niin pitää ottaa lämpimään ja ladata laturilla sulaneet akut. Olen saanut näin onnistumaan asian. Edellyttää tietenkin, etteivät akut ole haljenneet tai muuten menneet piloille jäätyessään.

    • late.laturi

      Laturi lataa niinkun pitääkin ja kyllä tuossa ajassa pitäisi akkujen latautua, mutta syitä on muutama. Minkäs merkkiset akut ensinkin on kyseessä tai tärkeempää se missä tehdyt? Kaikki halpis akut mallia vinkuintia ei ole mitään pakkasakkuja. Toimii hyvin kesällä mutta pakkasella ei ota eikä anna virtaa.
      Toinen vaihtoehto on se että ovat jäässä. Selviää kun vie sisälle sulamaan.
      Kolmas vaihtoehto on se että ovat tiensä päässä. Sehän tulee vastaan joka tavaralle joskus.

      • naksnaks

        Vanhat akut oli merkiltään Genolite. Tarkkailtiin akkuja koneen käydessä ja n 5 minuutin kuluttua mootorin käynnistyksestä alkoi toisen akun yhdestä korkista nousta höyryä ja akku oli hyvinkin kuuma siltä kohtaa. Toinen akku oli pullistunut toisesta päästään, toinen normaali.

        Niimpä ostin uudet akut, 2x 225ah Vartat paikallisesta akku liikkeestä. Nyt lähtee käyntiin kuin tyhjää vaan vaikka webasto ensin 1-2 tuntia päällä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      198
      2044
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      64
      1416
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1165
    4. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      65
      1112
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      153
      1042
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      85
      979
    7. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      84
      855
    8. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      828
    9. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      63
      775
    10. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      759
    Aihe