Mitä tapahtui Tomb Raider -pelisarjalle? :(

saatanan_apina

Viimeinen Tomb, jota pelasin aikoinaan, lähemmäs 10(!) vuotta sitten oli Chronicles. Sen jälkeen ei tullut juuri videopelejä pelattua, mutta nyt pitkän tauon jälkeen huomasin, että sarjaanhan on tullut uusia pelejä, joten ostin PS3:lle Trilogyn. Sarjan viides osa, AOD on jäänyt minulta väliin.

Olen nyt pelannut Legendiä noin puoleen väliin ja ainoa asia mitä tästä voi sanoa on, että ei tätä peliä enää tunnista Tumpiksi. Peli muistuttaa enemmän jotain Jack&Dexteriä tai vastaavaa yksinkertaista tasohyppelypeliä, jossa ei tarvitse juurikaan omia aivoja käyttää ollenkaan, kunhan juoksee ja pomppii kentät läpi.

Kaikki Laran liikehdintä on laitettu uusiksi, kamerakulmat laitettu uusiksi, vanhoista Tomb Raidereista ei ole enää oikeastaan mitään jäljellä. Kaikki tatsi menetetty. Jos mä haluan ostaan Jack&Dexterin, mä ostan Jack&Dexterin. Jos mä haluan Tomb Raiderin mä haluan Tomb Raiderin enkä mitään Jack&Dexteriä, jossa Jackin hahmo on vaan vaihtunut Laraan, ja tarina on eri.

Se, että peleihin tulee uudistuksia ajan myötä on kai välttämätöntä, mutta minkä helvetin takia pitää mennä muuttamaan koko pohja ja alusta peliltä? Eli Laran kontrollointi, liikkuminen ja kamerakulmat, buzzlet, näiden muuttamisella on saatu hävitettyä kaikki se mihin Tomb Raidereissa tottunut.

Pelin tekijähän on vaihtunut Core Designilta Crystal Dynamicsille, ilmeisesti siihen loppui sitten sen Tomb Raiderin tarina mihin minä totuin. Se mikä minua eniten ihmetyttää on miten monet ko. pelisarjan ystävät ovat kehuneet tätä peliä vuolaasti. Mitä vittua?

5

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saatanan_apina

      ^ Sen verran kojausta, että Angel of Darknesshan on 6:s Tomb Raider.

    • X'Nedra

      Heip, et ole todellakaan mielipiteesi kanssa yksin. Suurimmilla kansainvälisillä TR-foorumeilla tunnutaan tosiaan sulattavan monenlaista ja Tomb Raidereihin vähemmän vihkiytyneet eivät ehkä näe asialla niin suurta merkitystä, mutta esimerkiksi Suomen suurimmalla TR-foorumilla Atlantiksessa yleinen mielipide on selvästi sillä kannalla, että Crystalin Tombeista on kyllä viihteeksi, mutta Coren Tombeille ne eivät missään suhteessa vedä vertoja. (Paitsi ehkä grafiikaltaan, heh.)

      Hauska huomata, että yhteisön ulkopuolellakin päädytään samoihin lopputuloksiin, välillä kun on tuntunut, että Atlis on se sielunsa klassikkotombeille myyneiden kyynikoiden yhteinen jurnutusnurkkaus, jossa kaikki sarjan uudet käänteet lytätään ihan periaatteesta. :D Mutta minkäs sille voi kun uudet pelit eivät nappaa.

      Crystalin Tombeista puuttuu henki, tunnelma, haaste. Ainakin omaan silmään Lara näyttää ruudulla ärsyttävältä poukkoilijalta. Närää on myös herättänyt Crystalin taipumus kehittää peliä haluamiinsa suuntiin välittämättä vähääkään aiemmista tarinankuluista tai henkilöhistorioista.

      Kyllä forumilta löytyy myös positiivisemmin muutoksiin suhtautuvia ja uudempienkin pelien faneja, mutta kuvailin nyt vuosien varrella syntynyttä yleistunnelmaa.

      Tänä syksynä julkaistava, tuleva Tomb Raider lupaa jälleen jotain uutta. Toivottavasti tuloksena on tällä kertaa peli jota jaksaa pelata, joskin annettujen tietojen perusteella vaikuttaa siltä, että alkuperäisten Tombien konseptista on lähdetty yhä kauemmas.

      • X'N

        Etkä muuten ole menettänyt AoD:n skippaamisessa paljoakaan, vaikka se vielä Coren Tombi onkin.


    • Tottahan se on, ja monet ovat asiasta maininneetkin, mutta itse olen löytänyt sen hyvän tunnelman myös vähän uudemmistakin peleistä. Tosin niissä vanhemmissa oli enemmän sitä jotain.

      • kunttaoeirriri

        Muistan jauhaneeni ensimmäistä Tomb Raideria ps1:llä yli 3 kuukautta jotta siitä pääsi läpi, jotkut kentät oli vaan todella vaikeita, Angel of Darknessiakin sai jauhaa PC:llä ja pari kenttää oli ettei päässyt läpi ilman walkthru:n avustusta. Legend ja Underwolrd taas meni läpi kunhan viitsi naputella ja puzzlet oli todella helppoja. Olen nyt sitten pelaillut Anniversarya huvikseni ja tuntuu aivan liian helpolta verrattuna siihen alkuperäiseen ykköseen eikä sitä samaa fiilistä saa kuin silloin kauan sitten. Muutamat sävärit kyllä silloin tällöin mutta osa niistäkin on pilattu freeze-framella joka kertoo mitä pitää tehdä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      220
      1883
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      67
      1699
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      68
      1485
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1179
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1100
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1065
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      4
      988
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      940
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      871
    Aihe