Yläkaapit kattoon asti vai ei

Ursis

Hei!
Useissa mallistoissa on kaappien ja katon välille jätetty reilusti tilaa. Kapea yläkaappi on "muodissa".

Itse ehdottomasti haluaisin ylimmät kaapit kattoon asti, niin että sokkeli tulee ylös katon ja kaapin väliin tai mikä lista lienee. Huone korkeus on 253 cm, joten kaapit olisivat n. 71 cm ja yläkaappi 35 cm. Toimisikohan...

Miten ratkaisuun olette omissa keittiöissänne päätyneet.
Kiitos vinkeistä.

18

4982

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hhhhhhhhhhhhhhhhhhh

      Ei

    • zewqy hyugda

      Meillä lisättiin aikanaan olemassaolevien kaappien päälle vielä yhdet kaapit, niin että tuli lisää säilytystilaa kattoon saakka. Siellä oli tallessa astiat ja tarvikkeet joita harvemmin tarvittiin. Paremmin pölyltä suojassa kuin nosteltuna sinne kaapin katolle.

      Jos muoti nykypäivänä on toinen, niin ei se silti määrää mitä kukin tekee. Tuossa joku lapsellisuuttaan tööttäsi ilman perusteluja että "ei" mutta jokainen saa itse päättää minkälaisen keittiön tekee. Tuoliahan siinä tarvitaan kun kaapista jotain ottaa, mutta jos siellä ei tarvitse usein käydä...

      • Remontti tulossa

        Meillä on matalat yläkaapit vanhassa keittiössä, ja niin tulee uuteenkin. Raskaan näköinen jos kaapit on kattoon saakka.


      • heputtifu
        Remontti tulossa kirjoitti:

        Meillä on matalat yläkaapit vanhassa keittiössä, ja niin tulee uuteenkin. Raskaan näköinen jos kaapit on kattoon saakka.

        Saattaa tehdä vähän raskaan vaikutukseen, mutta käytettävyys ennen ulkonäköä. Ellei halua heittää perintöposliineja mäkeen...


    • kaulinkaisa

      meille tulossa myös keittiöremontti lähiaikoina. Olen illat miettinyt milaiset kaapit olisivat, ja tosiaan kun tuota säilytystilaa ei ole ikinä liikaa niin kahdet kaapit päällekkäin olisivat kyllä hyvät. Olen ajatellut mattavalkoisia vetimettömiä ovia, niin yläosa olisi mahdollisimman eleetön -ja siten ei niin raskas.

    • ...

      Kaappitila loppuu aina kesken.

      Nykyisessä köökissä tavalliset korkeat yläkaapit. Jos olisi remontin tekemisen tarvetta, laittaisin kaksiovisina. Olisi paremmin erotettuna kaappeihin muuten vaan varastoitu roju ja käyttötavarat sitten alempana.

      Ulkonäköjutut on tietenkin aina tärkeitä, mutta kaiken ohi kyllä menee käyttökelpoisuus ja tarpeet, ei muodit. Joopajoo, oishan se pieni urheiluauto kiva, mutta miten siihen mahtuu nelihhenkinen perhe kesälomamatkalla?

      Ehkä kehno vertaus, mutta näissä kalliissa remonttihommissa pitää ottaa järki käteen. Jos köökissä meinaa tehdä ruokaakin ja säilyttää elintarpeita jne, se on niinkuin yllättäen eri asia, kuin mitä sisustuslehdistä saapi katsella.

    • Elisaxx

      Käytännöllisyys ennen kaikkea. Meille tulee uuteen(kin) keittiöön kattoon asti ulottuvat kaapit. Yläosa peitetty peitelevyllä. Kaappitilaa ei ole koskaan liikaa.

      Kaikkein pahinta on se rasvapöly, joka kerääntyy kaappien päälle. Jos tykkää siivoamisesta, eikä omista paljon astioita, niin sitten voi harkita näitä matalia yläkaappeja. Itse en ottaisi missään tapauksessa. Minun silmääni hivelee enemmän korkeiden kaappien yhtenäinen linja.

    • Ursis

      ...........Olen ajatellut mattavalkoisia vetimettömiä ovia, niin yläosa olisi mahdollisimman eleetön -ja siten ei niin raskas....
      Tää on hyvä vinkki. Tuleeko oviin siis painamalla avautuva mekanismi vai ura oven alareunaan vai kuinka?

      Just se rasvapöly on hirveetä. Meillä myös on tungettu välillä sinne katon ja kaapin väliin tavaraa....

      • kaulinkaisa

        Avaamismekanismia en ole vielä loppuun asti päättänyt. todennköisesti ura oven alareunassa ja/tai sitten rako kaapinoven ja alimmaisen hyllyn välillä, jolloin oven voi avata helposti. Pomppusalpa saattaa olla ok, mutta kun kävin yhdessä liikkeessä sellaista ovea kokeilemassa, niin kiinnilaitettaessa ei pomppusalvallinen ovi sitten pysynytkän heti kiinni. piti uudelleen oikein keskittyä ja painaa ovea kiinni -joten ainakaan kaikki painamalla avautuvat ovet eivät ole hyviä.


    • 1+6

      - yläosa avoimeksi, eli vain normaali yläkaappi, ei muuta
      - säilytystila jos loppuu, on aika käydä roinaläjänsä läpi ja viedä vaikka kirpputorille
      - ja jos perintöastioita haluaa säilyttää, niin suosittelen pakkaamaan varastoon. Kuulostaa aika pöljältä sen takia pilata keittiön ulkonäkö.
      - ja jos haluaa vielä lisää tilantuntua, niin nostaa niitä yläkaappeja vakiokorkeutta vähän ylemmäksi. Välitila kasvaa.

    • Elisaxx

      Minäkin ajattelin ensin laittaa yläkaapit vetimettömiksi. Suurin osa firmoista tarjosi ratkaisuksi pomppusalpoja. Vain puustellissa olisi kaapin ovi ulottunut niin alas, että sen alaosasta voi vetää oven auki. Tästä ratkaisusta tykkäsin eniten. Ulkonäöllisestikin oli parhaan näköinen. Ei tarvittu erikseen valolistoja. Puustellin keittiötä emme kuitenkaan valinneet, koska en löytänyt mieleistäni ovimallia sopivassa hintaluokassa.

      Lopulta tulin pohdinnoissani siihen tulokseen, että otan yläkaappeihinkin vetimet. Pomppuja voi olla ärsyttävää painella pidemmän päälle. Lisäksi se painelukohta alkaa varmasti erottumaan oven pinnassa ikävällä tavalla jossakin vaiheessa. Harmi, ettei valitsemallamme firmalla ollut pompulle muuta vaihtoehtoa.

      1 6: Alle 170 cm ihmisten (= naisten) ei kannata nostaa yläkaappien korkeutta yhtään tai käyttö menee todella hankalaksi. Keittiö on käyttöä varten, eikä esittelytila.

    • Ikeamies

      Minä laittaisin yksiosaiset n. 90cm korkeat yläkaapit tavallisilla teräskahvoilla. Mattavalkoiset kahvat ovat pian mattamustat ellei keittönomistaja ole siivousfriikki. Harva muistaa missä mikin tavara on jolloin korkean yläkaapin ylähyllyjen sisällön voi tarkistaa ilman että tarvitsee nousta tikkaille. Hankintahinta on myös edullisempi kun yläkaappien runkoja, ovia, kahvoja ja saranoita tarvitaan puolet vähemmän (toki isommat kaapit maksaa hieman enemmän kuin pienet).

    • makuasioistaei kiis

      Vetimet on helppo vaihtaa. Jos kaapin päällysten siivoaminen tuntuu liian työläältä, mikset laittaisi sinne yläkaapin päälle vaikka jotakin remonttimuovia, jonka voi vaan heittää pois joulusiivousta tehdessä ja uusi muovi tilalle. Muovin vaan pitää olla vähän ryhdikästä, ettei kurttuile, jos sinne laittaa jotakin kaapin päälle. Muuten kaappien korkeus on sekä ulkonäkö- että säilytystilakysymys. Eli makuasia ja käytännöllisyys verrattava.

      • Tavarat kaappeihin!

        No voihan sinne kaapin päälle jonkun muovin laittaa, mutta se ei poista mitenkään sitä ongelmaa, että sinne kaapin päälle laitetaan kuitenkin myös ne isot salaattikulhot ja boolimalja ja se vanha yleiskone, ja kun se tila on avoin, niin töhkäähän niihin esineisiin kertyy, ja sen töhkän pois peseminen on se ongelma. Siksi kaapit ylös asti.


    • dsfsölkfölk

      Käytännöllisyys on minun ohjenuorani. Kaapit kattoon asti. Ovet joko yksiosaiset ja niihin vedin tai sitten jos tulee kahdet ovet (=kaapit) niin molempiin vetimet. Mulla on hyvä ja tukeva A-tikas keittiössä, joten ylähyllyn käyttö ei ole ongelma.

      Astioita on ihan normaali määrä, mutta keittiöni (oikekastaan keittokomero) on pieni, joten tilaa ei ole tuhlattavasksi, jos kaapeissa säilyttää jotain muutakin kuin espressonappeja.

    • gfgfd

      Jos tila ei ole ongelma, niin ehdottomasti matalammat yläkaapit ja niiden päälle ei mitään hiton kattiloita tosiaankaan. Päälle sopii hyvin epäsuora valaistus keittiön yleisvaloksi.

    • Päädyin keittiöremontissa valkoiseen (tylsään) mdf oveen, valkoisin rungoin. Kyseessä on oikeastaan keittokomero, jonka halusin pysyvän vaaleana ja valoisana. Yläkaapit ovat korkeat ja ilman sokkelia. Katonrajaan jää n 25cm tyhjä tila, jonne sain järjestettyä vanhojen kahvipurkkien kokoelmani =).
      Harkitsin hieman vaakasuuntaisia kaappeja katonrajaan, mutta ne olisivat varmaan näyttäneet oudoilta erilaisen leveytensä vuoksi noin pienessä tilassa/lyhyellä matkalla.

    • Anonyymi

      Jos katossa on heti lämpöeristys, niin tuleeko kaapin sisälle kylmä ja kastepiste?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      155
      6469
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3888
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2005
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1969
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1799
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1553
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1508
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      19
      1499
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe