Jopa + Vaimon kanssa

Odotellen....

Ei ole vastattu joten aloitetaan oma ketju. Tuolla aikaisemmin olen kysynyt:

Kerro missä maassa on maito parempilaatuista kuin Suomessa?
Kerro miksi Suomalaiset vihannekset maksavat tukussa vähemmän kuin Hollantilaiset/Espanjalaiset, mutta kaupassa Suomalaiset maksavat enemmän? Ja miten tukipolitiikka on tähän syyllinen?

Kerropa myös kuinka miksi suomalaisesta siasta tehdyt pekoniviipaleet kannattaa käydä viiploimassa ulkomailla ja tuoda takaisin Suomeen?

Linkkiä Sinulle:

http://www.kuluttaja.fi/Page/e990c044-22fc-4383-8b93-d87678268cc5.aspx

Siis tämä on Snusta hienoa elintarvikkeiden tuottamista?

Kysymyksiä vois jatkaa, mutta alkakaa näistä.

94

314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -

      -

      • -

        -


      • .

        .


      • -

        -


      • -

        -


      • -
        - kirjoitti:

        -

        -


      • -
        . kirjoitti:

        .

        -


      • -
        - kirjoitti:

        -

        -


      • ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
        - kirjoitti:

        -

        semmosii,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


      • ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
        - kirjoitti:

        -

        ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


    • -

      -

      • ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

        ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


      • -
        ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, kirjoitti:

        ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

        -


    • -

      -

      • akka vaan

        miinustaja hoi, mikä on sanoma ja kelle. Telepatian taito puuttuu


      • -
        akka vaan kirjoitti:

        miinustaja hoi, mikä on sanoma ja kelle. Telepatian taito puuttuu

        -


      • -
        - kirjoitti:

        -

        -


    • Voihappoitiö

      Minua ärsyttää etenkin tuo väittämä, että suomalaisessa maidossa olisi jotain vikaa. Tämän väitteen jopa_vain perustelee sillä, että Valio tuo pienen erän yhtä tiettyä juustoa Virosta. Kuitenkin puolueettomat tutkimustulokset selvästi osoittavat suomalaisen maidon puhtauden ja hyvän laadun. Mitä taas juustoihin tulee, niin kuten olen jo aiemmin maininnut, suomalaisesta maidosta valmistettavat Emmentalit eivät onnistu ilman parasta laatua olevaa maitoa. Jos maidossa on liikaa voihappoitiöitä, Emmental kirjaimellisesti räjähtää muotistaan kypsytysvaiheessa. Voihappoitiöitä maitoon pääsee huonon lypsyhygienian ja heikkolaatuisen säilörehun johdosta. Voihappoitiöiden vähyys suomalaisessa maidossa on kiistaton osoitus suomalaisten maidontuottajien huolellisuudesta ja ammattitaidosta. Tässä asiassa faktat ovat niin selvät, että jopa_vainin kannattaisi pyytää anteeksi perätöntä väitettään!

      • Muamuija

        Syy yksittäisten erityisjuustojen tuontiin on se, että pieniä kulutuseriä varten ei ole kannattavaa rakentaa tuotantolinjaa, ellei samaa prosessia voida käyttää useampaan tuotteeseen. Esim kova parmesantyyppinen juusto tuodaan siksi ulkoa, suuremmin volyymin tuotteet tuotetaan itse.


      • Onhan noi
        Muamuija kirjoitti:

        Syy yksittäisten erityisjuustojen tuontiin on se, että pieniä kulutuseriä varten ei ole kannattavaa rakentaa tuotantolinjaa, ellei samaa prosessia voida käyttää useampaan tuotteeseen. Esim kova parmesantyyppinen juusto tuodaan siksi ulkoa, suuremmin volyymin tuotteet tuotetaan itse.

        selviä asioita, Jo_Vain olisi anteeksi pyynnön velkaa maidontuottajilta solvauksistaan.


      • -

        -


      • -
        - kirjoitti:

        -

        -


      • -
        Onhan noi kirjoitti:

        selviä asioita, Jo_Vain olisi anteeksi pyynnön velkaa maidontuottajilta solvauksistaan.

        -


      • -

        -


      • -
        - kirjoitti:

        -

        -


    • -

      -

      • -

        -


    • Tuontijuustoa...

      Tiedä sitten johtuuko mistä ja minkä laadusta ja / tai hinta/laadusta vai mistä mutta suomalaisten ostamista juustoista jo noin 46% oli viime vuonna tuontitavaraa. Enää ei mene kuin vuosi pari niin suurempi osa juustoista on jo tuontitavaraa eikä kotimaista jos sama kehitystrendi jatkuu. Samaten jogurteista jo yli 30% on tuontitavaraa ja osuus on ollut koko ajan nouseva.

    • Tuontijuustoa...
    • -

      -

    • -

      -

    • -

      -

      • -

        -


      • -
        - kirjoitti:

        -

        -


      • ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
        - kirjoitti:

        -

        semmosii,,,,,,,,,,,,,,


    • -

      -

      • Rehu/Maito

        ei meillä Suomessa yliosaajia olla maataloustuotteiden osalta, jussit luulee paljon yli oman osaamisensa vielä tietävän/osaavan vielä enemmän, todellisuus aivan toinen!


      • Jauheena
        Rehu/Maito kirjoitti:

        ei meillä Suomessa yliosaajia olla maataloustuotteiden osalta, jussit luulee paljon yli oman osaamisensa vielä tietävän/osaavan vielä enemmän, todellisuus aivan toinen!

        Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton maitoasiamiehen Sami Kilpeläisen mukaan tuonti on hiipunut pääasiassa alhaisten kuluttajahintojen takia. Tilastokeskuksen mukaan maidon kuluttajahinta laski viime vuonna 8,8 prosenttia.

        - Eurooppalaisittain Suomen hintataso on poskettoman alhainen. Maidosta saa paremman hinnan myymällä se jauheeksi tai voiksi maailmanmarkkinoille, Kilpeläinen sanoo.

        Hintaero halvimman kotimaisen ja ulkomaisen maitolitran välillä liikkuu 5-10 sentissä.


      • Eräs emäntä
        Rehu/Maito kirjoitti:

        ei meillä Suomessa yliosaajia olla maataloustuotteiden osalta, jussit luulee paljon yli oman osaamisensa vielä tietävän/osaavan vielä enemmän, todellisuus aivan toinen!

        Perustele vähän, muuten tuo on vain luulo, ja kaiken lisäksi virheellinen.


      • Helppo perustella
        Eräs emäntä kirjoitti:

        Perustele vähän, muuten tuo on vain luulo, ja kaiken lisäksi virheellinen.

        siemenistäkin toinen puoli menee peltoon VÄÄRINPÄIN..


      • Kokonaisuudessaan
        Eräs emäntä kirjoitti:

        Perustele vähän, muuten tuo on vain luulo, ja kaiken lisäksi virheellinen.

        Anna Laukkanen
        15.2.2011 7:00 (Päivitetty 5.2.2012 18:46)
        Arla Ingmanin ruotsalaisen maidon tuontimäärät ovat laskeneet alkuvuodesta viisi prosenttia. Myös tullin tilastojen perusteella maidon tuonti Suomeen on vähentynyt. Syys-marraskuun aikana tuonti laski 6,6 prosenttia edelliseen kolmeen kuukauteen verrattuna.

        Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton maitoasiamiehen Sami Kilpeläisen mukaan tuonti on hiipunut pääasiassa alhaisten kuluttajahintojen takia. Tilastokeskuksen mukaan maidon kuluttajahinta laski viime vuonna 8,8 prosenttia.

        - Eurooppalaisittain Suomen hintataso on poskettoman alhainen. Maidosta saa paremman hinnan myymällä se jauheeksi tai voiksi maailmanmarkkinoille, Kilpeläinen sanoo.

        Hintaero halvimman kotimaisen ja ulkomaisen maitolitran välillä liikkuu 5-10 sentissä.


      • Voihappoitiö
        Rehu/Maito kirjoitti:

        ei meillä Suomessa yliosaajia olla maataloustuotteiden osalta, jussit luulee paljon yli oman osaamisensa vielä tietävän/osaavan vielä enemmän, todellisuus aivan toinen!

        Suomalaisen maidon kohdalla kyse ei ole luulosta, vaan tutkimukseen perustuvasta tiedosta. Maidon laatu on helppo tutkia ja laatuun vaikuttavat työtavat ovat olleet jo pitkään tiedossa. Maidontuottajat on laatukoulutettu, samoin lomittajat. Myös maidon kuljettajilla on laatukäsikirja ja tieto/taito siitä miten heidän osuutensa on hoidettava niin, ettei maidon laatu kärsi. Jokainen maitoerä tutkitaan ja jokaisesta tilan maitosäiliöstä otetaan näyte ennen kuin maito siirretään auton säiliöön. Jos laatupoikkeamia esiintyy, pystytään syy jäljittämään tilalle asti ja tila on vastuussa koko pilalle menneestä maitoerästä. E-luokkaisesta maidosta maksetaan taas laatulisä. Siinä kannustimet minkä vuoksi suomalaiset maidontuottajat tekevät ammattimaisesti työtä laadun puolesta. Laatu ei ole luuloa, vaan faktatietoihin perustuva todellisuus. Luuloa ei myöskään ole se tieto/taitomäärä, mitä tämänpäivän maidontuottajilta vaaditaan, jotta tuloksena olisi tuota E-luokkaista maitoa, mistä saamme olla ylpeitä.


      • -
        Kokonaisuudessaan kirjoitti:

        Anna Laukkanen
        15.2.2011 7:00 (Päivitetty 5.2.2012 18:46)
        Arla Ingmanin ruotsalaisen maidon tuontimäärät ovat laskeneet alkuvuodesta viisi prosenttia. Myös tullin tilastojen perusteella maidon tuonti Suomeen on vähentynyt. Syys-marraskuun aikana tuonti laski 6,6 prosenttia edelliseen kolmeen kuukauteen verrattuna.

        Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton maitoasiamiehen Sami Kilpeläisen mukaan tuonti on hiipunut pääasiassa alhaisten kuluttajahintojen takia. Tilastokeskuksen mukaan maidon kuluttajahinta laski viime vuonna 8,8 prosenttia.

        - Eurooppalaisittain Suomen hintataso on poskettoman alhainen. Maidosta saa paremman hinnan myymällä se jauheeksi tai voiksi maailmanmarkkinoille, Kilpeläinen sanoo.

        Hintaero halvimman kotimaisen ja ulkomaisen maitolitran välillä liikkuu 5-10 sentissä.

        -


    • -

      -

    • Tosiasioita maidosta ja maitotuotteista.

      1) Suomi tuottaa vähemmän maitoa mitä kiintiö
      sallisi. Mikäli laatu olisi ylivertainen,
      olisi tuotantokin tapissaan.

      2) Suomalaisen maidon tuotantomäärien on ennustettu
      vähenevän. Mikäli laatu olisi ylivertainen, suunta olisi
      varmaan toinen.

      3) Naturel (lisäaineeton ja maustamaton) jugurtin markkinajohtaja
      Suomessa on saksalainen tuote. Mikäli laatu olisi ylivertainen,
      tällaista ei pääsisi tapahtumaan.

      4) Naturel (lisäaineeton ja maustamaton) rahkan markkinajohtaja
      Suomessa on saksalainen tuote. Mikäli laatu olisi ylivertainen,
      tällaista ei pääsisi tapahtumaan.

      5) Valio tekee ykköshittinsa Musta Salaneuvos-goudajuuston
      virolaisesta maidosta. Tavalliseen ja halvempaa goudajuustoon
      Valiollakin kelpaa kotimainen maito. Mikäli laatu olisi ylivertainen,
      tällaista ei pääsisi tapahtumaan.

      • Etkö ymmärtänyt

        aloitusta, SIINÄ KYSYTTIIN MISSÄ MAASSA MAITO ON PAREMPI LAATUISTA KUIN SUOMESSA ?


      • tarkastaja

        Olet tosi pöhkö, maidonlaadulla ja määrällä ei ole mitään tekemistä keskenään, vaikka tuottaisi miten hyvää maitoa, jos se ei ole kannattavaa, se on lopetettava. Suomessa on paljon sellaisia tiloja joille ei ole löytynyt jatkajaa, tai ei ole mahdollisuuksia tehdä suuria laajennuksia. niin se on syy miksi tuotanto vähenee koko ajan. Olet tosi huvittava kun sekoitat maidon laatukysymyksen tuotannon kannattavuuteen.
        Vanha isäntäpari jatkaa niin kauan kuin jaksaa, monet melkein 70 vuotiaaksi entisellä volyymilla, mutta nuoret katsovat ettää siitä hommasta pitäisi saada muutakin kuin navetanhaju vaatteisiin, ja laajentaminen on niin riskialtista, ja kaikilla ei ole edes peltoa tarvittavaa alaa, Naapurin pojatkin ovat olleet jo montavuotta sähköyhtiön hommissa, eivätkä varmasti jatka maidontuotantoa vanhan parin lopetettua, joista toinen on jo 73vuotias.
        Joka vuosi käyvät pokkaamassa palkinnon E- luokan maidon tuottamisesta.
        (E-luokka on parasta maitoa)


    • -

      -

    • "Joka vuosi käyvät pokkaamassa palkinnon E- luokan maidon tuottamisesta."

      Oman pikkupiirin palkintosijat eivät takaa maailmanmesteruuksia.

      Kyllä laatu sillä tavoin (huvittavasti tai ei) on merkittävä, että ylivertainen
      laatu nostaa tuotteella kuin tuotteella hintaa niin paljon, että siiä jäisi
      muhkeat voitot vaikka tuotantokin olisi kallista. Koskee myös maitoa.

      Suomalaiselle maidontuotannolle ei riitä edes normaali kansallinen tuki vaan
      sille on aika ajoin annettava extralisiä. Ei siinä E-pokaalit lämmitä.

      • Puhut läpiä

        päähäsi, tuottajahinta on hyvä, ellei maailman parhain ja markkinat Suomalaisten tuottajien hallussa, joten lopeta nyt nuo paskajututut. Olet sanonut että maitomme on huonolaatuista et kuitenkaan kerro missä maassa tuotetaan parempi laatuista maitoa niin meillä on syytä epäillä että VALEHTELIT tietoisesti ja olet anteeksipyynnön velkaa Suomalaisilta maidontuottajilta..


      • -
        Puhut läpiä kirjoitti:

        päähäsi, tuottajahinta on hyvä, ellei maailman parhain ja markkinat Suomalaisten tuottajien hallussa, joten lopeta nyt nuo paskajututut. Olet sanonut että maitomme on huonolaatuista et kuitenkaan kerro missä maassa tuotetaan parempi laatuista maitoa niin meillä on syytä epäillä että VALEHTELIT tietoisesti ja olet anteeksipyynnön velkaa Suomalaisilta maidontuottajilta..

        -


    • Tuontijuustoa...

      Mutta miksi näin että

      http://ammattilaiset.valio.fi/portal/page/portal/valioyritys/ajankohtaista/uutinen?p_channelid=4&p_id=6171

      "Suomessa Valio kilpailee monikansallisten suuryritysten kanssa joka tuoteryhmässä. Tuontijuuston osuus kasvoi vuonna 2011 jo yli 40 %:iin ja tuontijogurtin noin 30 %:iin."


      Jos kerran suomalainen maito eli juuston raaka-aina on maailman parasta ja hinta-laatu täysin ylivertaista? Niin miksi ihmeessä ulkomaisten juustojen ja jogurttien osuus myynnistä kasvaa koko ajan? Miksi?

      • -

        -


    • "Jos kerran suomalainen maito eli juuston raaka-aina on maailman
      parasta ja hinta-laatu täysin ylivertaista? Niin miksi ihmeessä
      ulkomaisten juustojen ja jogurttien osuus myynnistä kasvaa
      koko ajan? Miksi?"

      Kun Valion teknisestä taidosta huippuluokan juuston
      valmistaminen ei ole kiinni, kuten voimme todeta haukkaamalla
      palan Valion v i r o l a i s e s t a maidosta valmistamaa
      Mustaleima Salaneuvos-goudajuustoa, niin jääkö siinä
      enää muuta vaihtoehtoa kuin laatu.

      Nämä ovat suorastaan huvittavia nämä A,B,C,D ja E-luokan
      luokitukset, jossa verrataan keskenään vain suomalaisia maitoja,
      ja tehdään siitä sitten surkuhupaisesti numeroa.

      Todellisuudessa ollaan tilanteessa, että saadakseen
      kunnollista, - etten sanoisi oikeaa - jugurttia, on
      ostettava ulkoatuotua. Kotimaiseen jugurttiin on
      poikkeuksetta sotkettu ties mitä lisukkeita,
      marjoja ja s o k e r i a ainakin ja aina.

      Maustamattoman, sokerittoman, aidon jugurtin tuottamiseen
      vaaditaan ennenkaikkea kunnon maitoa. Suomalaisten
      keskinäinen E-luokkakaan ei siihen tarkoitukseen
      kelpaa, koska sellaista kotimaista jugurttia vain ei
      ole myynnissä.

      Muistuupa mieleeni tarina eräästä kylän miehestä,
      joka kolusi vielä nelikymppisenäkin piirimestaruus-
      hiihtokisoja. Ja joka kerta palasi vielä ikämiehenäkin
      pokaali kainalossa kisoista, vaikka lehdessä ei nimeä
      tulosluettelon kärkisijoilta milloinkaan löytynytkään.
      Sankari kävi itse ostamassa pokaalinsa! Tässä
      maidon laatuluokittelussa on samoja tragikoomisia
      piirteitä.

      • Lopeta nuo

        paskajutut ja kerro MISSÄ MAASSA MAITO ON PAREMPI LAATUISTA KUIN SUOMESSA ? Olet sanonut että maitomme on huonolaatuista et kuitenkaan kerro missä maassa tuotetaan parempi laatuista maitoa niin meillä on syytä epäillä että VALEHTELIT tietoisesti ja olet anteeksipyynnön velkaa Suomalaisilta maidontuottajilta


      • Hinta ei aakkoset
        Lopeta nuo kirjoitti:

        paskajutut ja kerro MISSÄ MAASSA MAITO ON PAREMPI LAATUISTA KUIN SUOMESSA ? Olet sanonut että maitomme on huonolaatuista et kuitenkaan kerro missä maassa tuotetaan parempi laatuista maitoa niin meillä on syytä epäillä että VALEHTELIT tietoisesti ja olet anteeksipyynnön velkaa Suomalaisilta maidontuottajilta

        STTSuomalaiset tarttuvat kaupassa edelleen mieluiten kotimaiseen maitopurkkiin. Ulkomaisen maidon tuonti on hieman laskenut viime vuodesta, jolloin ruotsalaismaidon myynti polkuhintaan nostatti suuren mekkalan julkisuudessa.

        Viime vuonna ulkomaista raakamaitoa tuotiin noin 50 miljoonaa litraa, tänä vuonna litramäärä jäänee reiluun 40 miljoonaan, arvioi maanviljelijöiden etujärjestö MTK.

        MTK:n mukaan tuonnin vähenemisen taustalla on parempi hintataso niin Ruotsissa kuin maailmalla. Tuottajahinnat ovat Ruotsissa nousseet, joten maidon vienti ei ole enää yhtä kannattavaa kuin viime vuonna. MTK:n maitoasiamies Sami Kilpeläinen arvelee, että suomalaiset ovat myös maitosodasta oppineena valveutuneempia maidon alkuperästä.

        Arla Ingmanin mukaan ruotsalaismaidon kysynnässä ei ole ollut viime vuoden jälkeen suurta heilahtelua suuntaan eikä toiseen. Arla Ingmanin tuotantojohtaja Reijo Kiskola muistuttaa, että tuontimaidon osuus on Suomessa vain pari prosenttia maidon kokonaiskulutuksesta.

        Ulkomainen juusto käy sen sijaan hyvin kaupaksi. Juustoista yli 40 prosenttia tuodaan ulkomailta.


      • Jogurtin syöjä

        Käväiseppä kurkkaamassa Pirkka-kreikkalainen jogurttipurkin kylkeä.
        On tosi hyvää maustamatonta aitoa jogurttia ja tekijänä on suomalainen Juustoportti. Myös Valio tekee (tehnyt jo TOSI KAUAN) Bulgarian jogurttia. Ja nyt uusi Valion Turkkilainen jugurtti on tullut markkinoille myös laktoosittomana.
        Joten älä puhu läpiä päähän ....
        Tiedoksi: en ole maidontuottaja mutta minua vit...aa tuommonen paskanjauhaminen varsinkin kun sinulla Arvon Jopa_vain ei ole pienintäkään hajua maidon laatuluokituksista,ei ole luokkia A,B,C ja D
        Miksi pitäisi jokaista juustolaatua varten perustaa oma juustola? Sinähän olet aina ollut tehokkuuden ystävä? Kustannustehokkainta on tuoda erikoisjuustot vaikkapa Virosta. Tosin en osta kyseistä juustoa......


      • -
        Lopeta nuo kirjoitti:

        paskajutut ja kerro MISSÄ MAASSA MAITO ON PAREMPI LAATUISTA KUIN SUOMESSA ? Olet sanonut että maitomme on huonolaatuista et kuitenkaan kerro missä maassa tuotetaan parempi laatuista maitoa niin meillä on syytä epäillä että VALEHTELIT tietoisesti ja olet anteeksipyynnön velkaa Suomalaisilta maidontuottajilta

        -


      • 05.00 ja kaikki hyvi
        Lopeta nuo kirjoitti:

        paskajutut ja kerro MISSÄ MAASSA MAITO ON PAREMPI LAATUISTA KUIN SUOMESSA ? Olet sanonut että maitomme on huonolaatuista et kuitenkaan kerro missä maassa tuotetaan parempi laatuista maitoa niin meillä on syytä epäillä että VALEHTELIT tietoisesti ja olet anteeksipyynnön velkaa Suomalaisilta maidontuottajilta

        Jogurteista puheen ollen olen sitä mieltä, että se valion kopio OLO jogurtti
        ei pärjää AKTIVIALLE, sillä OLOSSA ei ole samoja maitohappobakteeri
        pitoisuuksia, joten tässä kohtaa kuluttajana ajattelen omaa parasta. Näin
        valintani osuu aina AKTIVIAAN. That´s it.!


      • Muamuija
        05.00 ja kaikki hyvi kirjoitti:

        Jogurteista puheen ollen olen sitä mieltä, että se valion kopio OLO jogurtti
        ei pärjää AKTIVIALLE, sillä OLOSSA ei ole samoja maitohappobakteeri
        pitoisuuksia, joten tässä kohtaa kuluttajana ajattelen omaa parasta. Näin
        valintani osuu aina AKTIVIAAN. That´s it.!

        Olon menekki ylittänyt Aktivian jo, eikä kyseessä ole kopio juuri siksi, että Olossa on eri maitohappobakteerikanta.


      • -
        - kirjoitti:

        -

        -


    • Jotain hyvää eu:sta

      Suomalaisen maidon laatu on parantunut Suomen EU-jäsenyyden aikana. Parhaan laatuluokan osuus meijereihin toimitetusta maidosta on noussut EU-aikana 88 prosentista lähes 93 prosenttiin.

      Lähes kaikkien maitotilojen tuottama maito täyttää laissa määritellyt solu- ja bakteerivaatimukset. Maitohygienialiiton toiminnanjohtajan Osmo Myllykankaan mukaan 0,2 prosenttia maidosta ei viime vuonna täyttänyt lain vaatimuksia.

      Suomalaisen maidon laatu on pysynyt hyvänä 1990-luvun alusta lähtien, jolloin Suomessa otettiin käyttöön laatuun perustuva hinnoittelu. Myllykankaan mukaan laatuhinnoittelu on karsinut pois ne maitotilat, jotka eivät ole pystyneet täyttämään vaatimuksia.

    • Voihappoitiö

      No jo on epätoivoista todistelua siitä, ettei suomalainen maito muka olisi huippulaatuista! Tässä asiassa ei kuitenkaan ole minkäänlaista tulkinnan varaa. Maidon laatu on selvitettävissä hyvin yksiselitteisesti ja suomalainen raakamaito on kansainvälisissä tutkimuksissa osoitettu laadukkaaksi. Ihmettelen suuresti intoa väittää toisin, kun voisimme olla kaikki rehellisesti ylpeitä tästäkin asiasta!

      Ihmisten kulutustottumuksiin ei kuitenkaan vaikuta pelkästään laatu ja suomalaisessa elintarviketeollisuudessa on tehtävä jatkuvaa tuotekehittelyä ja markkinointia. Raaka-aineen laadusta ei kuitenkaan suomessa ole ongelmaa ja siitähän tässä nimenomaan on koko ajan ollut kyse.

      Hupaisaa, tai oikeastaan ärsyttävää, Jopa_vain, että jatkuvasti vedät esiin tuon virolaisen tuontijuuston. Kaikesta päätellen olet hyvin mieltynyt itse kyseiseen juustoon, mutta se ei suinkaan tee tästä juustosta Valion ykköshittiä. Tälläisen meriitin saa se tuote, joka on myydyin ja tuo tunnettavuutta yritykselle. Tämä oma suosikkisi ei ole sellainen, vaan Valiolla on kyllä huomattavasti tunnetumpia ja ostetumpia juustoja olemassa ja nämä sitten valmistetaankin kotimaisesta maidosta. Ja muuten, kyllä niitä maustamattomia jugurtteja on ollut aina myös kotimaisesta maidosta valmistettuna. Tälläkin hetkellä niitä on kaupan kylmätiskissä useamman meijerin nimellä varustettuna, myös Valion.

      Onko sinussa, jopa_vain, miestä pyytämään anteeksi? Sillä sen todellakin olet velkaa! Maidon laatua ei määritellä makutottumuksilla, vaan yksiselitteisillä mittareilla. Tulokset ovat kertatoisensa jälkeen todistaneet suomalaisen maidon yhdeksi puhtaimmista koko maailmassa. Maidon laatua ei vertailla vain Suomen rajojen sisällä niinkuin annat ymmärtää. E-luokka tarkoittaa kansainvälisestikkin vertailtuna erinomaista laatua.

      • Luokkatietoa

        Maidon koostumus- ja laatuhinnoittelu
        Koostumushinnoittelu tarkoittaa sitä, että tuottajalle maksetaan maidosta sen sisältämän valkuaisen ja rasvan määrän perusteella. Maidon valkuaisesta maksetaan enemmän kuin rasvasta. tällä halutaan ohjata maidon koostumusta enemmän valkuaista ja vähemmän rasvaa sisältäväksi.

        Laatuhinnoittelun tarkoituksena on ohjata tuotantoa mahdollisimman puhtaan maidon tuotantoon Laatuluokittelu on tuottajamaidon laatuhinnoittelun peruste. Luokittelu tapahtuu seuraavasti:

        Laatuluokka Bakteerien pesäkemäärä kpl/ml Somaattisten solujen määrä kpl/ml
        E alle 50 000 alle 250 000
        I 50 000-100 000 250 000-400 000
        II yli 100 000 yli 400 000
        E- luokan maidolle maksetaan laatuhyvitystä, I-luokan maidolle maksetaan perushinta ja II- luokan maidosta vähennetään laatupidätys.

        Lisäksi hankintaosuuskunnilla on erilaisia hintakannustimia tilan kokonaisvaltaisen laatutyön kehittämiseksi.


      • -

        -


    • Tuontijuustoa...

      Kukaan ei ole edelleenkään vastannut että miksi?


      Mutta miksi näin että

      http://ammattilaiset.valio.fi/portal/page/portal/valioyritys/ajankohtaista/uutinen?p_channelid=4&p_id=6171

      "Suomessa Valio kilpailee monikansallisten suuryritysten kanssa joka tuoteryhmässä. Tuontijuuston osuus kasvoi vuonna 2011 jo yli 40 %:iin ja tuontijogurtin noin 30 %:iin."

      Jos kerran suomalainen maito eli juuston raaka-aina on maailman parasta ja hinta-laatu täysin ylivertaista? Niin miksi ihmeessä ulkomaisten juustojen ja jogurttien osuus myynnistä kasvaa koko ajan? Miksi?

      • Muamuija

        Kaikkia tuoteversioita ei ole kannattavaa tuottaa. Suomessa on keskitytty erilaisiin jogurtteihin kuin mitä ulkomailta tuodaan, esim. Ei käytetä liivatetta, keinotekoisia väriaineita eikä keinotekoisia makuaineita, samoin sokerin osuus on perinteisesti täällä pienempi. Samoin terveysvaikutteiset tuotteet tuotetaan lisenssoiduilla bakteereilla, joita ei saa muualta. Tuotteet ovat erilaisia ja eri hintaluokassa, eri tuotteilla on eri ostajat.


      • Tuontijuustoa...
        Muamuija kirjoitti:

        Kaikkia tuoteversioita ei ole kannattavaa tuottaa. Suomessa on keskitytty erilaisiin jogurtteihin kuin mitä ulkomailta tuodaan, esim. Ei käytetä liivatetta, keinotekoisia väriaineita eikä keinotekoisia makuaineita, samoin sokerin osuus on perinteisesti täällä pienempi. Samoin terveysvaikutteiset tuotteet tuotetaan lisenssoiduilla bakteereilla, joita ei saa muualta. Tuotteet ovat erilaisia ja eri hintaluokassa, eri tuotteilla on eri ostajat.

        Tajuan kyllä tuon että tuotteet eriytetään jne. Mutta se ei edelleenkään selitä sitä miksi tuontijuustojen osuus on kasvanut koko ajan ja samaten tuontijogurttien. Miksi? Onko niissä kuitenkin parempi hinta/laatu -suhde? Vai ovatko kuluttajat vaan niin tyhmiä että eivät osta huippulaatuisia kotimaisia vaan enenevässä määrin tuontitavaraa?


      • Juustoa kuten
        Tuontijuustoa... kirjoitti:

        Tajuan kyllä tuon että tuotteet eriytetään jne. Mutta se ei edelleenkään selitä sitä miksi tuontijuustojen osuus on kasvanut koko ajan ja samaten tuontijogurttien. Miksi? Onko niissä kuitenkin parempi hinta/laatu -suhde? Vai ovatko kuluttajat vaan niin tyhmiä että eivät osta huippulaatuisia kotimaisia vaan enenevässä määrin tuontitavaraa?

        jugurtteja dumpataan maahan ei sen kummempaa..


      • -
        Juustoa kuten kirjoitti:

        jugurtteja dumpataan maahan ei sen kummempaa..

        -


    • Kun MTK:n maitoasiamiehenkin mukaan edullisinta
      suomalaisesta maidosta - olkoonkin E-luokkaista -
      olisi tehdä vain maitojauhetta ja voita vientiin,
      anteeksipyynnön paikka olisi ennemminkin maidontuottajilla,
      joille ei edes normaali kansallinen tuki riitä vaan
      maidontuotannolle on ollut annettava lisäksi extratukia
      veronmaksajien rahoista.

      Omalta osaltani voin todeta, että totuuden julkituonti
      - esimerkiksi Mustaleima Salaneuvous gouda-juusto Virosta -
      ei aiheuta koskaan anteeksi pyytelemiseen perusteita.

      • Voihappoitiö

        Osuuskunta maksaa tuottajalle saman tuottajahinnan riippumatta siitä mitä teollisuus siitä maidosta valmistaa ja mihin valmis tuote myydään. Tuki on aina ollut ja on edelleen korvaus alennetusta tuottajahinnasta. Laadun kanssa tällä asialla ei ole mitään tekemistä. Kysymys on siitä mitä itsekkin usein toitotat eli pitää valmistaa sitä mistä saa parhaiten voittoa ja myydä sinne mistä saa parhaan hinnan.

        Tietenkään sinun ei tarvitse pyytää anteeksi sitä, että pidät tästä virolaisesta juustosta. Oman mieltymyksesi mukaan et kuitenkaan voi perustella kotimaisen maidon laatua mitenkään ja sitä sinun olisi syytä pyytää anteeksi.

        Toisaalta ei sinun anteeksipyynnölläsi ole sen kummempaa merkitystä. Maito on edelleen laadukasta Suomessa vaikka sinä haluaisit asian olevan toisin.


      • -
        Voihappoitiö kirjoitti:

        Osuuskunta maksaa tuottajalle saman tuottajahinnan riippumatta siitä mitä teollisuus siitä maidosta valmistaa ja mihin valmis tuote myydään. Tuki on aina ollut ja on edelleen korvaus alennetusta tuottajahinnasta. Laadun kanssa tällä asialla ei ole mitään tekemistä. Kysymys on siitä mitä itsekkin usein toitotat eli pitää valmistaa sitä mistä saa parhaiten voittoa ja myydä sinne mistä saa parhaan hinnan.

        Tietenkään sinun ei tarvitse pyytää anteeksi sitä, että pidät tästä virolaisesta juustosta. Oman mieltymyksesi mukaan et kuitenkaan voi perustella kotimaisen maidon laatua mitenkään ja sitä sinun olisi syytä pyytää anteeksi.

        Toisaalta ei sinun anteeksipyynnölläsi ole sen kummempaa merkitystä. Maito on edelleen laadukasta Suomessa vaikka sinä haluaisit asian olevan toisin.

        -


    • :DDDD

      "Maustamattoman, sokerittoman, aidon jugurtin tuottamiseen
      vaaditaan ennenkaikkea kunnon maitoa. Suomalaisten
      keskinäinen E-luokkakaan ei siihen tarkoitukseen
      kelpaa, koska sellaista kotimaista jugurttia vain ei
      ole myynnissä"

      Tämäkö on tietotasosi, jopa_vain? Valiolla on ollut maustamatonta jugurttia myynnissä jo kauan ennen kuin täällä myytiin yhtäkään ulkolaista jugurttia. Perustelet väitteitäsi täysin huuhaa-pohjalta, joten enpä taida tästä lähtien edes vaivautua lukemaan sepustuksiasi.

      • &%¤####&&%#¤¤¤%&%&&%

        "Nämä ovat suorastaan huvittavia nämä A,B,C,D ja E-luokan
        luokitukset, jossa verrataan keskenään vain suomalaisia maitoja,
        ja tehdään siitä sitten surkuhupaisesti numeroa"

        Tässä toinen esimerkki jopa_vainin "asiantuntemuksesta". Naurattais ellei rupeis suunnattomasti suututtamaan tälläinen tyhmyys.


      • kumm
        &%¤####&&%#¤¤¤%&%&&% kirjoitti:

        "Nämä ovat suorastaan huvittavia nämä A,B,C,D ja E-luokan
        luokitukset, jossa verrataan keskenään vain suomalaisia maitoja,
        ja tehdään siitä sitten surkuhupaisesti numeroa"

        Tässä toinen esimerkki jopa_vainin "asiantuntemuksesta". Naurattais ellei rupeis suunnattomasti suututtamaan tälläinen tyhmyys.

        Samat laatukriteerit on käytössä muissakin maidontuottajamaissa, ei ole Suomalaisten omaa puuhastelua.


    • -

      -

      • -

        -


    • Makuasia tämäkin

      Valion jogurtit on paljon kitkerämmän, tai ei voi sanoa noin sanoisinko kirpeämmän makuisia kuin esimerkiksi danonen jogurttit jotka on tosi pehmeitä, samettetisia.
      Erityisesti eron huomaa oikein kylmissä jogurteissa, valion jogurtti paranee kun seisoo muutaman minuutin pöydällä ennen nauttimista.
      Viilit on valiolla onnistunu paljon paremmin kuin nuo jugurtit, ne ei ole väkeviä.

      Johtuukohan tuo valiolaisten kirpeys juuri vähemmästä sokerista?

      • Ei sokeria, kiitos

        Itse en pysty Danonen jugurtteja edes syömään juuri tuo äklömakeuden vuoksi. Makuasioista ei sovi kiistellä ja onneksi tarjolla on jugurttejakin joka lähtöön. Raaka-aineen laadusta nämä makuasiat eivät kuitenkaan kerro yhtään mitään.


    • Ei danone ole

      Sokerinen minun mielestä, se vaan on jotenkin pehmeämpi, olisiko maito rasvasempaa mistä se tehdään, ero tuntus löytyvän myös tavallisista juustoista.
      Suomalainen edami tai arkijuusto on monesti myös jotenkin kirpeää kun vertaa tanskalaisiin juustoihin joita kyllä erittäin harvoin syömme.

      Lapset syö tuota danonen jogurttia aamuisin mielellään, joten sinänsä aamulla satavista sokereista ei juurikaan ole haittaa, myös valion ykkösviilit kelpaa hyvin.

    • Hyvä jopa_vain

      Valion logo poistuu Valion maahantuomista maitopohjaisista tuotteista syksyn 2011 aikana.

      Valion johto haluaa päätöksellä helpottaa kuluttajien valintoja. ”Kuluttajan ei tarvitse miettiä, mistä tuote on peräisin, jos pakkauksessa on Valio logo”, kertoo Tuoretuotteet ja Markkinointi –liiketoiminta-alueen johtaja Rauno Hiltunen.

      ”Haluamme kuluttajan selkeästi tietävän, että Valio tuotteessa käytetty maito tulee suomalaisilta perhetiloilta, on GMO-vapaata ja että tuote on valmistettu kotimaisella työllä”, jatkaa Hiltunen.

      Valion johto päätti selkeyttää käytäntöä jo viime vuonna. Viimeisetkin Valion logolla varustetut tuontituotteet poistuvat kauppojen hyllyiltä tänä syksynä.

      Valikoimaa täydennetään valikoiduilla tuontituotteillaValio haluaa palvella kuluttajia ja täydentää tulevaisuudessakin tuotevalikoimaa herkuttelu- ja vaihtelujuustoilla, joita ei tuotantoteknologian tai valmistusmäärän vuoksi ole Suomessa kannattavaa valmistaa. Valio tuo maahan mm. Valio Eestin Võrun tuotantolaitoksen valmistamia juustoja, kuten italialaistyyliseen ruoanvalmistukseen soveltuvaa Forte™ -juustoa ja Musta Salaneuvos® goudajuustoa.

      Tuontituotteiden osuus Valion liikevaihdosta on alle prosentin."

      Onko tässä todellakin se Valion ykköshitti, jonka myynti on muiden tuontijuustojen kanssa vain alle prosentin ja jonka pakkauksen kylkeen Valio ei edes halua laittaa omaa logoaan?

    • Valio taisi saada huomatuksen kuluttajan harhautuksesta, josta
      syystä se otti logon pois. Valio nimi pakkauksesta edelleen löytyy.

      Mustaneuvos Salaneuvos pakataan Joensuussa, joten se lasketaan
      osittain suomalaiseksi tuotteeksi. En tiedä miten tilastoivat.

      Ykköshittinä sitä voi pitää korkean hintansa takia.
      Virolaisen maidon paremmuutta sen valmistamiseen osoittaa se,
      että tavallinen Salaneuvos Gouda tehdään kotimaisesta maidosta,
      ja se on hinnaltaan halvempaa kuin mustaleima. Juustoissa
      mustaleima on yleisesti ylintä laatua merkitsevä.

      • Voihappoitiö

        Mustaleima juuston nimessä ei kerro todellakaan raaka-aineen paremmasta laadusta muihin juustojen raaka-aineisiin verrattuna. Vai mites on kun Valio valmistaa mustaleima Emmentalinsa suomalaisesta maidosta? Hyvä jopa_vain, mustaleima juuston nimessä kertoo pidemmästä kypsytysajasta ja maun voimakkuudesta. Miedompia juustoja kypsytetään vähemmänaikaa.

        Korkea hintakaan ei tee jostain tuotteesta yrityksen ykköshittiä. kyse on siis pienen menekin tuotteesta, jota Valio maahantuo ei valmista. Aikas jännä juttu muuten, kun täällä on vouhkattu siitä miten kotimainen on kalliimpaa kuin ulkoa tuotu ja nyt kun tuontijuusto onkin kotimaista vastaavaa kalliimpi niin sitten se sinun mielestäsi kertookin paremmasta laadusta.

        Usko nyt, laatu osoitetaan laboratoriotestein ja kansainvälisestikkin vertaillessa suomalainen maito on laadukkainta. Se on sellainen tosiasia, jossa ei ole minkäänlaista tulkinnanvaraa. Olet tässäkin ketjussa jo osoittanut sellaista tyhmyyttä ja tietämättömyyttä, että minä en sinuna enää ilman anteeksipyyntöä kehtaisi jatkaa.


    • Maidon laadusta se näyttää johtuvan, että on yleensä
      kannattavaa toimia siten kuin Valio toimii
      Mustaleima Salaneuvos gouda-juustonsa kanssa.

      Ensin valmistaa sen Virossa, virolaisesta maidosta.
      Roudaa juuston sitten Joensuuhun pakattavaksi ja
      sitten takaisin etelään myytäväksi.

      Myynnin volyymi ei liene Mustaleima Salaneuvos -juuston
      salaisuus, mutta en usko Valion omaksi ilokseen
      tuollaista ruljanssia pyörittävän ellei juuri
      raaka-aineen laadusta olisi kysymys. Jokainen
      ymmärtää, että olisi huomattavasti edullisempaa
      kypsytellä siitä suomalaisesta, tavallisesta
      Salaneuvoksesta mustaleimaa Joensuussa, mutta
      nyt ei niin tehdä.

      • Voihappoitiö

        Se vaatisi ihan oman tuotantolinjan työntekijöineen, joten noin pienen volyymin valmistukseen ei kannata sellaista rakentaa. Valio tuo näitä pieniä eriä tuontijuustoja maailmalta ihan omaksi ilokseen, saahan niistä hyvää voittoa juuri tuon kalliin hinnan vuoksi. Kaikki kulut ovat taatusti hinnassa mukana. Jos asia olisi niinkuin väität, että kyse olisi raaka-aineen laadusta, niin miksi sitten Valio kuitenkin valmistaa Suomessa ja suomalaisesta maidosta Emmental mustaleimaa? Emmental, niinkuin on jo mainiuttu on kaikkein vaativin juusto raaka-aineen eli maidon suhteen. Kerroppa miksi tämän juuston valmistus onnistuu suomalaisesta maidosta? Jos suomalainen maito olisi heikkolaatuista, niin eihän emmentalin valmistus kannattaisi Suomessa. Kun juusto räjähtää, ei siinä mene ainoastaan se juusto myyntikelvottomaksi vaan myös koko kallis juustomuotti vääntyy käyttökelvottomaksi. Kalliiksi tulisi Valiolle Emmentalin valmistus ilman Euroopan laadukkainta maitoa.

        Kerroppa miten sinun mielestä maidon laatua pitäisi vertailla ellet hyväksy näitä laboratoriotestejä? Makumieltymykset eivät ole mitenkään objektiivinen tapa tarkastella jonkin asian laatua. Eikö olekkin yksinkertaisinta tutkia maidon koostumus ja mitata bakteerien ja solujen määrä? Myös lääke- ja vierasainejäämien määrä maidossa on hyvä mittari. Suomessa tässä asiassa on nollatoleranssi eli jäämiä ei sallita ollenkaan teollisuuden raaka-aineeksi menevässä maidossa. Näitä tuloksia on selvintä verrata muiden maiden tuloksiin, eikö niin? Ja nämä tulokset kertovat parhaiten oikean ja objektiivisen tiedon maidon laadusta.


      • 5

        Et oo sit käynyt Eestiläisissä navetoissa, kun et tiedä tuotanto olosuhteista mitään kyseisessä maassa. Kylmäketju katkee tämän tästä, eikä taida aina olla kunnolla jäähtynytkää tilalta lähteissä. Maidon noutokalusto on aika vanhaa, imuletkut mitä sattuu, lommoisia tankkeja, varmaan neuvosto ajalta. Lehmät syövät hapanrehua joka antaa maidolle oman pikantin makunsa. Voi olla että mustaleima juusto kuuluukin tehdä hapan rehulla tuotetusta maidosta, jossa on tietynlainen bakteerikanta, sekä riittävästi soluja. Niissä navetoissa jossa olen siellä käynyt, se siisteys taso ei yllä läheskään sille tasolle mitä on suomessa, maidossa on varmaan kaiken näköistä pöpöö, paskasta lähtien.
        Iljettää katella niitä likaisia lypsimiä, joilla lehmät lypsetään, eikä paljon huomioida oliko edellisessä lehmässä jotain utareissa, taudit siirtyy siinä taiston tuoksinnassa jioka lehmään.


    • ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

      ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    • Tutkitusti

      virolaisesa maidossa on moninkertainen solu- ja bakteerimäärä suomalaiseen verrattuna. Minä jätän virolaiset "herkut" suosiolla tyhmemmille. Otan osaa jopa_vain, mutta suosikkijuustosi valmistukseen käytetty maito on suomalaisen mittapuun mukaan juomakelvotonta ja on tarvinnut kovan käsittelyn ennenkuin sen käyttö juustosi valmistukseen on ollut mahdollista.

      • Ostajana

        pitää ihmetellä tietämystä juustonkin valmistuksesta, jopa-vain on taitava puhuttaja oikea psyykkaaja sanalla, älköön kukaan lähtekö nolaamaan itseään,tai jokainen tiedoillaan ja taidoillaan mukana!


    • ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

      ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    • Kaurapoik

      Miksi Sinä Jo_vain kohkaat tuosta Valion Viron juustosta. Joka on tehty Valion Viron tuottajien maidosta? Vastaatpa kysymyksiin näistä vihanneksista. Kuinka viljelijät huijaavat jos tukussa Espanjainen tomaatti on kalliimpaa kuin Suomalainen mutta kaupassa toisinpäin.

      Kerro mistä löytyy Suomeen työntekijöitä muutamalla eurolla tunti ilman muita kuluja.

      Miksi mm. Hollannissa käytetään hormoneja naudan kasvatuksessa mutta Suomessa ei?

      Mistä johtuu että Suomalainen broilerin tuottaja eii käytä antibiotteja. Ei rehussa eikä anna broilereille antibiootti kuureja. Saksalainen antaa antibioottista rehua sekä jopa 9 kuuria broilereiden lyhyen elinajan aikana. Johtuuko mm. tästä antibiootteikle resistanssit kannat bakteereilla?

      Kerro millaist amaatalouden pitäisi Sinun mielestäsi olla?

    • --

      --

    • ...

      Eilen Jopa_vain sanoi viljelijöitä amatööripuuhastelijoiksi kun siemenviljaa ei tuoda ulkoa vaikka siemenvijasta on pulaa. Siinäkin hän osoitti tietämättömyytensä, ei pitkän kasvukauden olosuhteisiin jalostettua viljaa kannata meidän olosuhteissamme kasvattaa, jyvä ei nimittäin ehdi kehittyä ja sato jäisi pieneksi.
      Mutta amatööripuuhastelija Jopa_vain kun luulee tietävänsä kaikki maataloudesta.

      Voidaanko siis käsittää aina niin että jos suomalinen yritys teettää jonkin tuotteen ulkomailla, esimerkiksi nokia kalleimman mallinsa, vertun Englannissa, on puhelimeen käytetty suomalainen raaka-aine huonoa.


      "Nokia omistaa Vertu-tuotemerkin sataprosenttisesti. Omistaja ei paljasta Vertun myyntimääriä. Vertut valmistetaan käsityönä Englannissa".
      http://www.kauppalehti.fi/5/i/mobiili/kl_mobiili/uutinen.jsp?oid=201111103749&ext=rss

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et olisi piilossa enää

      Vaan tulisit esiin.
      Ikävä
      66
      3085
    2. Sinä saat minut kuohuksiin

      Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai
      Tunteet
      26
      2153
    3. Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan

      Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä
      Ikävä
      68
      1739
    4. Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa

      Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t
      Kauhava
      25
      1597
    5. Tiedän, että emme yritä mitään

      Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian
      Ikävä
      16
      1341
    6. Miten hetki

      Kahden olisi paras
      Ikävä
      28
      1311
    7. Näin pitkästä aikaa unta sinusta

      Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni
      Ikävä
      6
      1226
    8. Mitä, kuka, hä .....

      Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja
      Kemi
      28
      1190
    9. Taisit sä sit kuiteski

      Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik
      Ikävä
      10
      1137
    10. Noh joko sä nainen oot lopettanut sen

      miehen kaipailun jota sulla EI ole lupa kaivata. Ja teistä ei koskaan tule mitään. ÄLÄ KOSKAAN SYÖ KUORMASTA JNE! Tutu
      Ikävä
      62
      1041
    Aihe