Mikä on paras häälomakohde Ranskassa?

MikkeMan2

Kannattaako mennä häämatkalle (HONEYMOON) Nizzaan vai Marsilleen? Mietinnässä on kumpikin, onkohan nizza mennyt piloille turismin takia ja joutuu tönimään että pääsee eteenpäin vai olisiko marseille ihanan romanttinen ja tunnelmallinen häälomakohde? Ajankohtana heinäkuu 2012.

Kiitoksia kommenteista ranskan matkailijat!:)

12

280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2+2

      Oletkohan sinä nyt ihan perillä siitä, minne olet menossa? Nizza on Helsingin kokoinen kaupunki, ei mikään pieni rantakylä. Siellä on myös alueen paikallishallinto ja tuomioistuin.
      Nizzassa on yliopisto ja korkeakouluja. Kyllä sinne turisteja paikallisten sekaan mahtuu.

    • diiidiiidiii
    • Joskus käynyt

      Heinnäkuu ei ole vielä huippusesonkia Välimerrellä, joten aika on ok. Ranskalaisten omat lomat ovat elokuussa.

      Nizza on sopiva häämatkakohteeksi, mutta se ei ole mitenkään erityisen ranskalainen. Se on (kuten tuossa yllä todettiin) Helsingin kokoinen yliopisto, satama ja liike-elämän keskus, jossa on parin sadan vuoden perinne nyky turismista. Mm. palvelua saa englanniksi. Samalla se on toki rantalomakohde.

      Nizzan hyviä puolia on juuri ranta-, kulttuuri- ja kaupunkiloman saumaton yhdistäminen. Kaikki on kävely tai ainakin raitiovaunumatkan päässä. Samalla Nizzasta on hyvät poikittaisyhteydet junalla pitkin rannikkoa sekä paikallisjuna vuoristoon. Päiväretkiä on todella helppo tehdä.

      Hotelli tai vuokra-asunto kannattaa katsoa läheltä raitioaunupysäkkiä. Nizzassa on hotellien lisäksi suuri määrä kohtuuhintaisia yksiöitä ja kaksioita vuokrattavana. Hintataso ei muuten ole mitenkään huippuedullinen, mutta Suomen hintatasoon verrattuna kohtuullinen, jos ei asio ihan rantabulevardilla.

      • Jupe2012

        Mont St Michel Normandiassa Bretagnen rajalla. Bretagnessa paljon historiaa ja luontoa mm linnoja ja majakoita ja myrskyisää merta, jos ne kiinnostaa.


      • ranskan anoppi
        Jupe2012 kirjoitti:

        Mont St Michel Normandiassa Bretagnen rajalla. Bretagnessa paljon historiaa ja luontoa mm linnoja ja majakoita ja myrskyisää merta, jos ne kiinnostaa.

        Noilla pohjatiedoilla, siis aloittajan, ei kannata mitään erikoista hakea. Nizza on ihan hyvä. Ranska on kallis maa ja se taas ylläpitää tasoa. Eli kuka tahansa ei sinne lähde senttejään laskemaan.


      • pakko nauraa
        Jupe2012 kirjoitti:

        Mont St Michel Normandiassa Bretagnen rajalla. Bretagnessa paljon historiaa ja luontoa mm linnoja ja majakoita ja myrskyisää merta, jos ne kiinnostaa.

        Ei tuolla voi asua. huijaat todella.


    • Ei Marseillelle

      Marseille on tosi väkivaltainen, harva se viikko jengiläiset teurastavat toisiaan. Toki nämä ovat alamaailman välienselvittelyjä, mutta kehnolla tuurilla voi joutua ristituleen sivullinenkin.

    • Kokemukseni;

      Ehdottomasti Nizza, Marseille ei ole yhtään romanttinen paikka, ei oikein miltään kohtaa... Nizzassa romantiikkaa on joka paikassa. Toki varmaan romanttisempiakin paikkoja löytyy, pieniä kaupunkeja, mutta Nizza on suurempi kaupunki jossa on taas kaikkin palvelut.. ja vieressä löytyy pienempiäkin paikkoja, päivämatkoille.
      Cote d'Azur "sininen ranta" on nimensä väärti.

    • Hyvää häämatkaa!

      Varmaan teillä jo matka varattuna -toivottavasti näistä vaihtoehdoista Nizzaan!
      Sinne menisin uudestaan koska vain, mutta Marseilleen en enää halua (tulin juuri) Niin rumaa kaupunkia en ole vielä koskaan nähnyt ! Kuin yli täyteen ahdettu sekatavarakauppa, jossa myydään myös kaikkea rikkinäistäkin rojua. Sotkuista, likaista, ahdasta, sikin-sokin rakennettua, keskeneräistä, arkkitehtuurissa ja kaavoituksessa ei mitään logiikkaa, jne...

    • Paikallinen

      Olen asunut Ranskassa jo pitkään enkä todellakaan suosittelisi Marseillen kaupunkia. Kuten jo edellä mainituissa viesteissä on todettu niin paikka on likainen ja vaikka katutappeluita on enemmänkin huonoissa kortteleissa niin siellä saa aina varoa lompakkoaan.

      Nizza ei ole sinäänsä kovinkaan romanttinen, enemmänkin suuri rantakaupunki jossa muuten rannalla on sileitä kiviä eikä hiekkaa.

      Jos rantalomaa välimereltä etsitte niin kannattaa katsoa jotain pienempää kaupunkia (silloin tietysti tarvitsette vuokra-auton). Rannaltahan löytyy kuuluisiakin pienempiä kaupunkeja kuten Saint Tropez ja Cannes.

      Jos jotain pienempää ja romanttisempaa etsii niin esimerkiksi Cassis on kaunis pikku kylä:
      http://www.ot-cassis.com/en/

    • france

      Itse ne kyllä NIzzaan menisi, "Marsille" parempi, Lyon, Biarritz jne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      139
      5868
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3575
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1915
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1738
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1502
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1396
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1388
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe