Kakkaongelma ,,,

cgdvb085vhbjl09

Meillä on kaksi kissaa, molemmat tyttöjä, noin 12-vuotiaita. Arempi viihtyy hyvin ulkona (mahis päästää sinne), syö normaalisti ja tekee tarpeensa kissavessaan, eli kaikki ok. Sitten tämä meidän "pomo" ... Viihtyy vain sisällä, oli kesä tai talvi, syö aivan valtavasti ja koko ajan (on madotettu) ja kakkaa JOKA KERTA lattialle. Pissalla käy laatikolla. Kaksi laatikkoa, rauhalliset paikat, jne. Eli ei ole väliä, onko laatikko juuri putsattu, kakat tehdään aina sen viereen, muualle samaan huoneeseen tai mihin vaan. Tätä on jatkunut ehkä 1,5 vuotta. Ei auta Feliway, uusi hiekka tai muukaan.
"Pomolla" on käynnissä ikuinen valtataistelu, aran kissan se alistaa aina, mutta meidän ihmisten kanssakin se käy kovasti taistoa. Ei ole lupa tulla meidän ruokapöytään = tottakai meidän ruokapöytään tullaan, mun ei tarvi olla kuin keittiössä. Ei ole lupa mennä makkariin (ei kakkaa sinne, kiitos) = kytätään pöydän alla ja sinne livistetään, kun vaan ikinä on tilaisuus. Kissoilla on täällä silti useampi huone käytössä, tilaa, ruokaa, lämmintä ja rapsutuksiakin (kun on kiitoksen aika) on tarjolla. Kyseisen kissan saa ulos oikeastaan vain niin, että avaa oven selin kissaan ja on ei kuin huomaisi sen ulosmenoa. Ainut konsti että saa tälle vähän ulkoilmaa ja aktiviteettiä. Tänään oli auringossa portailla 14, väkisin sain kissan sinne (plus kivat veriset kynnenjäljet yläkroppaan kiitokseksi). En tiedä, mistä tässä loppujen lopuksi on kysymys, onko esim. dementoituminen mahdollista kissoilla ja voisiko se ilmetä näin ?

1

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyujhgf

      On dementoituminen hyvinkin mahdollista. Samoin ongelmat näössä, kuulossa tai muissa aisteissa esmes tunto, jotka saavat kissan noin käyttäytymään. Jos kuitenkin pissaa laatikolle, niin tuskin unohtaisi kakkimisen sinne, eli ettei taustalla olisi ummetusta tai haavaumia jotka tuottaisivat kipua ulostaessa? Kaikki kissat ei vaan halua käydä ulkona, vaan viihtyvät sisällä ja ruokailusta sinä olet vastuussa, eli ruokaa vain ruoka-aikoina ettei ala lihoa ja kehitä näin itselleen lisää terveysongelmia.

      Meillä oli kanssa tuommoinen pomokatti, ja en yhtään valehtele jos sanon että vaikka sohvalta sen olisi saanut siirtymään vain rautakangella. Samoin kun halusi rapsuja, niin niitä kanssa saatiin, eli tuli naaman päälle keskellä yötäkin rötköttämään että sai huomion. Jos tönin pois, niin raapi käsiä ja hyökkäili varpaisiin ja jatkoi naaman päälle könyämistä niin pitkään että mielestään oli saanut huomiota tarpeeksi, jolloin varasti tyynyni, eli meni sen päälle nukkumaan. Kyseinen katti ulkoili vain ihmisten kanssa, eli meni ulos kun ihmisetkin, käveli ihmisten perässä ja tuli sisään kun ihmisetkin. Änki mukaan autoon, lastenrattaiden tavarakoriin, saunaan, suihkuun... Pirun persoonallinen katti, mutta toki rasittava.

      Kun meille oli uusi vauva tulossa ja pinnasänkyyn änki nukkumaan, niin lopulta iskin kontaktimuovia liimapuoli ylöspäin sänkyyn; kahteen kertaan sinne pomppasi ja sitten jäi pinnikseen hinkuminen. Ei oikein ollut muita vaihtoehtoja kun katti paineli sänkyyn myös pinnojen välistä. Sitterissä vauva pötkötti katin päällä, hitot se suostu mihkään siirtymään, mut ei raapinutkaan. Olla möllötti vaan vauvan alla/vieressä. tollo. Ja totta munassa sen piti päästä juuri niihin paikkoihin joihin oli ehdoton kielto. Saman tien kun ovi raottui niin katti sujahti huoneeseen kuin rasvattu salama ja sitten tapeltiin sitä sieltä veks.

      Ei se koskaan "oppinut". 7 vuotta eleli tätä herrakuningas -elämää ja lopulta jäi auton alle kun lähti seuraamaan tyttöä kouluun. Voin kuvitella tilanteen, varmaan se jästipää on mennyt mukavaan lämpimään aurinkoon keskelle tietä makaamaan, mulkassu lähestyvää rekkaa asenteella -mä mitää väistä, moon mr. Big. Ja siinä se.

      Teillä kuitenkin tilanne alkanut joskus, eli ei aina ole ollut samanmoista, eli uskoisin että taustalta löytyy jokin syy. Se hännänalus nyt ainakin on syytä tarkistaa ja jaskan koostumus, eli onko kuin kovaa ja onko haavaumia, jotka voisivat aiheuttaa ulostelun sinnetänne. Voit vaikka lisätä kissan ruokaan tavan levolaciakin ja katsoa onko siitä mitään apua, samoin jätä kaikki vilja kissan ruokavaliosta pois ja vaikka jokin öljylisääkin vielä päälle, josko liukas jötkäle jouduttaisi laatikolle palaamista. Myös elinalueen rajaamista voisit kokeilla, eli ei enää pääsisikään niin suurella alalla liikkumaan, vain jokin tietty tai kaksi huonetta sisällä ja halutessaan ulos. Myös hiekkalaatikon vaihtamista johonkin matalaan malliin voisit kokeilla, vaikka kuljetuskopan alapuoli, johon pääsee kävelemään ilman jalkojen nostelua, ties vaikka mokoma toimenpide olisi hänen arvolleen soveltumatonta.. Ja jos se helkkari hinkuu niin pirusti sinne makkariin niin kokeilepa käänteistä psykologiaa mokomaan pomottajaan ja anna mennä kun kerta kiinnostaa, anna samantien jäädäkin sinne, olkoot sitten vaan makkarissa kerpele ja pomppikoot vaikka ikkunasta ulos.

      Ihailtavan kauan oot jaksanut, mulla oli ihan tarpeeksi rasittavaa vaikka sentään tarpeillaaan aina laatikolla kävi. Ja kerpele että on sitä karmeeta kattia vieläkin ikävä. Semmosta persoonaa ei toista ole eikä tule. Toivotaan että kevät ja kesä teillä houkuttavat matamia pihalle, jotta saisit hetken levon kikkareitten kuokkimisesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe