Libanon

sstt_suomi

Kenelläkään kokemuksia Libanonista turistikohteena? Mitä hotellia suosittelisit Beirutista? Mitä asioita kannattaa huomioida? Yleiset kokemukset?

S

6

1297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ruiskaunokkikamomill

      Libanon on fantastinen maa, todella rikas kulttuuri, paljon historiallisia nähtävyyksiä. Ihmiset ystävällisiä ja suvaitsevaisia. Monipuoliset ostomahdollisuudet, aitoa itämaista basaarimeininkiä, kohtuullinen hintataso. Mahdollisuus myös bilettämiseen, alkoholinkäyttöön suhtaudutaan suvaitsevasti toisin ku monissa muissa arabimaissa.

      Naiset voi käyttää normaaleja länsimaisia vaatteita mutta myös näkee paljon perinteistä muslimipukeutumsita, basaareista tekee hyviä kaftaani- ja mattolöytöjä.

      Miehet on Lähi-Idän miesten tapaan sitä mitä ne on, mutta etupäässä kilttejä ja hyväkäytöksisiä.

    • fazervaimo

      Hieno maa, jossa yhdistyy monta erillaista kulttuuria ja aluetta. Itse vietin kuukauden miehen sukulaisten luona elokuussa. Asuvat Beirutissa, lähellä lentokentän aluetta. Matkailimme myös pääkaupungista etelään noin 25 minuuttia, toiseen kaupunkiin Zaidaan sekä vielä etelämpään lähelle Israelin rajaa. Pohjoisessa ei päästy käymään siellä olleiden levottomuuksien vuoksi valitettavasti.

      Ihmiset
      Asukkaat ystävällisiä ja kohteliaita. Täällä ei törmää siihen ahdistavaan kaupitteluun ja flirttaileviin silmäniskuihin. On uskomatonta kuinka, kaiken sodan ja hädänkin jälkeen, jonka Libanonin kansa on saanut kokea he jaksavat silti hymyillä ja olla onnellisia siitä mitä heille on suotu.

      Ruoka&Juoma
      Ravintoloita joka lähtöön ja monen hintaisia.Beirutin Downtownin alueella kovimmat hinnat ja kovimmat trendiravintolat. En suosittele etsimään ainakaaan libanonilaista ruokaa keskustan alueelta, koska esikaupunki alueilta saa samaa ruokaa halvempaan hintaan ja näkee tavallisia libanonilaisia. Kaikkia pikaruoka paikkoja helposti löydettävissä kuten KFC ja Subways. Vesipiippu yleisesti hyväksyttävää polttaa ravintolassa. Rouchen ranta bulevardilla upeita ravintoloita, romanttisia rantakahviloita ja matkan varrella iso maailmanpyörä ja jo elämää nähnyt huvipuisto alue.

      Majoitus
      Libanonin matkailuun ja varsinkin Beirutin keskusta alueelle on viime vuosi sijoitettu todella paljon rahaa ja se näkyy katukuvassa. Lähellä Saint Georgen satama ja lounge-aluetta rakennettu todella luxus tyyppisiä hotelleja. Myös ranta bulevardilla hotelleja, joista upea näkymä merelle. Luulen että hotellien hinta taso saattaa olla varsin korkea, kasvaneen turismin seurauksena. Kannattaa katsoa avoimia asuntoja joita vuokrataan päiväksi ja viikoksi netistä, jos haluaa erillaista majoitusta.
      esim: http://www.only-apartments.com/apartments-beirut.html

      Liikkuminen&Liikenne
      Liikenne Libanonissa on eurooppalaisen silmään täysin sekasortoista! Keskustan muutamaa katua lukuunottamatta, varsin vähän jalankulkijalle turvallista tilaa. Libanonilaiset liikkuvat autoilla. Maassa ei ole junia tai metroja. Toiseen paikkaan pääseminen onnistuu halvimmin ja jännittävimmin tienvieressä seisomalla ja odottamalla pienen minibussin tai taxin saapuvan paikalle ja niitä menee paljon! Kannattaa sopia hinnasta ennen autoon menemistä. Normaalitaksa noin 2000-4000 LBP välillä. Hienommat autot verottavat enenmmän ja auton voi myös tilata, mutta varsin kallista. Zaidaan lähtee Beirutista minibusseja ja ilmastoimattomia isompia normaaleja busseja päivittäin.

      Aktiviteetit
      Pääkaupungissa ja isoimmissa kaupungeissa paljon nähtävää!
      Kannattaa tutustua nettisivusto www.timeoutbeirut.com, siellä kaupungin kuumimmat uutiset ja menomestat, museot ja muu matkailijalle tärkeä, englannin kielellä!

      Muuta
      Et tarvitse viisumia tullessasi maahan, vaan saat sen lentokentältä (turisti viisumi 3kk) Muista rokotukset ja turvallisuus tilanteeseen nähden hanki matkavakuutus!
      Tarkkaile uutisia ja mediaa, tilanteet voivat muuttua nopeasti. Suomen-Libanonin suurlähetystö on Turkin Ankarassa. Kannattaa ilmoittaa viranomaisille ennen maahan lähtöä.
      Varaudu turistiripuliin, hygienia taso varsin hyvä mutta ei Suomen luokkaa. Juo paljon pullotettua vettä. Kraanaveden nauttiminen kaikilla alueilla ei ole turvallista. Pimeän aikaan varsin turvallista liikkua, mutta yksinään liikkuvan naisen kannattaa silti olla aina hieman varuillaan. Opettele muutama arabian kielen lause, monet tavalliset kouluttamattomat libanonilaiset eivät puhu paljoa englantia ja ruokalistat saattavat olla arabiaksi tai ranskaksi.

      Ja tietenkin pidä hauskaa ja nauti!

      Tässä siis muutamia vinkkejä omalta osaltani, toivottavasti valaisi jonkin verran, minulta saa myös kysyä jotain yksityiskohtaisempaa jos mieleen juolahtaa! Lähden tässä marraskuun aikana pidemmäksi aikaa Libanoniin opiskelemaan kieltä,kulttuuria ja elämään rakkaan mieheni luo tietenkin!

    • mr.trollilolli

      Olisi kiva käydä beirutissa mutta vähän epäilyttää tuo turistien turvallisuus. Onko beirutissa paljon suomalaisia tai pohjoismaalaisia turisteja?

    • isah allah

      Turvallisuus mielestäni varsinkin Beirutissa turistille erittäin hyvä, kokemusta myös pohjoisesta ja etelästä, jonne en välttämättä äkkinäistä turistia neuvoisi, ellei ole maasta aikaisempaa kokemusta tai tuttuja. Kuitenkin Beirutissa ei mitään ongelmia.

      Ihmiset Beirutissa ja ympäri maata aivan upeita ja Libanonilaisen ruoan nostaisin yhdeksi maailman parasta.

      Kaiken kaikkiaan Libanon on kokemisen arvoinen, Fantastico.
      Harmittaa vaan tuo hintatason nousu, joka rupeaa jo olemaan turistille Suomen luokkaa ja hotellien osalta jopa yli.

      Keväällä mahdollista lasketella myös päivällä vuorilla ja olla rannalla illalla Beirutissa, kokeiltu on.

      Klubit loistavia, mm. Sky bar, White... Ei halpoja, mutta kannattaa tsekata, ja mikä parasta, ei täynnä teinejä Ibizan tyyliin.
      Rohkeasti vaan matkaan ja tulet yllättymään positiivisesti.

      • Anonyymi

        U Thantin hommissa saarella ollessani sieltä oli mukava pistäytyä Beirutissa.


    • Anonyymi

      Tollaine p..a maa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      138
      3972
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      120
      1551
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1392
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1366
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1224
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1111
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1108
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1071
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1066
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1018
    Aihe