.338LM???

ajattelija67

Olen tässä harkinnut ostaa itselleni jonkin .338 lapua magnum kaliberisen TA- kiväärin. Se voisi olla vaikka TRG, mutta voisiko semmoiselle saada luvan noin pelkkää yli 300 metrin "hupiammuntaa" varten? Eli tarkoitus ei olisi kilpailla missään reserviläisten ammunnoissa vaan puhkoa taulua mahdollisimman pieneen nippuun. Itselataushan olis tärkeetä jo hinnan ja tarkkuudenkin osalta, kiikari pitäis olla kestävä ja pitkällä silmävälillä. Kuinka paljon peruslatauksella tuo k.o. kaliberi potkaishoopi, verrattuna vaikka .308 11,7 rammasella mettäpaukulla.?.

8

4538

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tekniikka ihanaa

      Sopivat suitset piipun nokassa ja perässä ni samaa luokkaa, ellei vähempi.

    • 338lm

      338lm on "tavallinen" kiväärin kaliberi jota koskee Suomessa samat lait kuin pienempiäkin. Eli jos omistat entuudestaan jonkin aseen en usko että tulee mitään ogelmia luvan saannissa.

      Käyttötarkoituksena pitkän matkan rata-ammunta ja osoitat että mahdollisuus päästä radalle niin se riittää. Seuraan varmasti kuulutkin? Metsästys tai Ampuma.

      Kaliberina 338lm antaa mahdollisuuden ladata muistaakseni noin 13-19.4 grammaisia luoteja ja joulet pyörivät siellä 4000-7500 välillä riippuen miten lataat. Jos ase TRG-42 ja Sakon suujarru ase potkaisee saman mitä 308 ilman suujarrua jos verrataan molempien normi paukkuja. Jos et käytä suujarrua suosittelen pitkää silmäväliä (väh 90mm) ja aseeseen perehtymistä sekä oikeita säätöjä perän suhteen, ei ole helppo ampua rennosti ilman suujarrua.

      Kiikarina hyvä vaihtoehto esim. Nightforce NXS sarjan putki.

      Siitä sitten vaan kokeilemaan, itse tuli tuollaisella yhdistelmällä aikoinaan ammuttua noin 3000.lks

    • ressu.

      Harkitse myös kevyempää kaliberia. Aseet ja paukut ovat paljon halvempia. Esim 6,5x55 on ballistiikaltaa todella hyvä. Eipä tuo tavallinen .308 mikään huono ole ja kelvollisia aseita löytyy vaikka kuinka paljon. .338 on tarpeettoman järeä, sillä kelvollisia ratoja on todellä vähän. Harvassa paikassa pääsee ampumaan yli 300m.

      Itselläni on 7,62x53R sekä .308 TA-kiväärit. Kummassakin löytyy alle .5 moan käynti.

      • ajattelija67

        No suujarru olisi aivan ehdoton varuste. Ja metsästys-/ammuntaseuraan kuukun kumpaakin. Rata olosuhteita olisi 500 metriin. Yks tuttu ehdotti Accuracy Internationalin AWSM tai tuttavallisemmin 115A3 eli mistä tommosen sais, hintaa varmaan saman verran kuin kotimaisella TRG:llä.


      • ressu.
        ajattelija67 kirjoitti:

        No suujarru olisi aivan ehdoton varuste. Ja metsästys-/ammuntaseuraan kuukun kumpaakin. Rata olosuhteita olisi 500 metriin. Yks tuttu ehdotti Accuracy Internationalin AWSM tai tuttavallisemmin 115A3 eli mistä tommosen sais, hintaa varmaan saman verran kuin kotimaisella TRG:llä.

        Teräasekeskuksessa on myynnissä aissi. TA-killan sivuilla löytyy trgtä.

        Harkitse kuitenkin myös noita pikkureikäsempiä, sillä niillä ampuu kevyesti tuota matkaa. Jos ammuntaa aikoo oikeasti harrastaa, niin patruunakustannukset ovat ratkaisevassa merkityksessä. Tietenkin, jos lämiskässä on muutakin kuin nahkat, niin mikä ettei.

        Aissi on hieno peli, mutta vähän kolho ja varaosapuoli saattaa tuottaa hankaluuksia. Trgtä liikkuu paljon ja palikoita saa helpommin. Lisäksi trgn jälleenmyynti on helpompaa. Ta pyssyn käynti on parhaimmillaan muutaman sadan laukauksen jälkeen ja alkaa hajoamaan muutaman tuhanne jälkeen riippuen latauksista.


    • 338lm

      Se vielä että suujarruissa on melkoisia eroja ja tämä Sakon suujarru on tehokkaimpia malleja mitä on eli vastaavan tyyppinen piipun päähän jos haluat potkaisua pois.

      Jos haet huippu tarkkuutta ja hiemankin epäilet rekyyliä niin suositan näitä kasa kalibereja koska ne eivät potkaise nimeksikään ja omaavat uskomattoman käynnin.

      Jos haluat tehokkaan aseen vain harrastusmielessä niin 338lm on kyllä hieno kaliberi ja osaava ampuja ampuu sillä uskomattomiin matkoihin.

      Käyt katsomassa vaikkapa www.finnaccuracy.com sivulla juttua. Sieltä löytyy useampaa kiikariakin.

    • Anonyymi

      Suujarru huonoin vaihtoehto kyseiseen aseseen,laita vaimennin heti,niin jää turha ostos pois.On kyllä kokemusta kyseisestä aseesta ja suujarrusta.

      • Anonyymi

        Kyllä suujarru toimii siinä missä vaimenninkin. Rekyyli putoaa samalle tasolle kummallakin. Vaimennin vähentää sivulle suuntautuvan paineen, joka suujarrulla on huomattava. Vaimentimen lämpeneminen aiheuttaa kylläkin lämpöväreilyä, joka häiritsee kiikarin kuvaa suuremmilla suurennoksilla. Vaimennin tekee aseesta myös etupainoisemman. Tarkkuuteen ei kumpikaan oikein asennettuna vaikuta. Itse ammun vaimentimen kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      86
      4559
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3978
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2531
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      197
      1555
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1253
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1065
    Aihe