EI SEKOTELLA

Mouruaja

Monista mainitsemistanne sekotuksista tullut,luonnevikaisia,jopa ihmisvihaisia.Varsinki Karjalankarhukoira huono vaihtoehto sekotuksiin.Omat rodut ominaan,vaalitaan vaan kotimaisia tervelinjaisia,upeita,metsäverisiä sukuja.Jalostukseen myös sinisennauhanKVA.ot.

13

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • terve is best

      No, vihaisuus ym vikaisuus on aikapitkälle pentukohtelun tulosta. Ei paljoa euroja kiinni ni ei panosteta kuten puhd.rotuiseen jolla kovat od. arvot. Minusta jalostukseen kaikki terveet koirat. Lonkka ym perinn.vikoja kantavat pois vaikka kuin ois minkävärisiä sukkanauhoja. Rotujen terveys pitäisi olla yhtä tärkeää kun käyttö ja muoto.

    • seropeja kaikki

      Itseasiassa montakohan rotua on maailmassa jota ei olis millään toisella rodulla sekoitettu. Mitä suomen ajokoiran historiastakin löytyy.

      • vinkuvinku

        Kaikki sudesta poikkeavat ovat sekarotuisia. Ei kait erilaisia koirarotuja ollut olemassa kun koira kesyyntyi.


      • Mouruaja
        vinkuvinku kirjoitti:

        Kaikki sudesta poikkeavat ovat sekarotuisia. Ei kait erilaisia koirarotuja ollut olemassa kun koira kesyyntyi.

        Kotimaiset pystykorvat ok.mut just.Suomenajokoira jalostettu liian jaloksi ja on tosiaan pahastikki serobi..Tosi sairaita saatu,linja ja sukusiitoksella.


    • Itselläni nyt kolmas sekoitus ja kaikki olleet luonteeltaan todella hyväluonteisia. Nykyinen karhukoirasekoitus on todella mukava ja lapsiystävällinen. Mielestäni tuo luonnevikaisuus ei liity sekarotuisuuteen, vaan kasvatukseen ja opetukseen.

      • periytyminen===

        Ehkä sekarotuisten luonnevikaisuus perustuu pentutehtailuun, jossa koirien kasvatukseen käytetään luonnevikaisia yksilöitä. Koirien luonteet ovat periytyviä ja niiden suhteen tulee olla kasvatuksessa todella tarkkana, mutta pentutehtailijat eivät aina piittaa koirien luonteista laisinkaan, vaan saattavat koittaa tienata rahaa jopa kahden (uros ja narttu) erittäin aggressiivisen koiran jälkeläisten myynnillä (salaten tietysti koiranpentujen vanhempien luonteenpiirteet). Sinun seropisi taitavat olla hyvistä suvuista.


    • Kiinnostaa kovasti

      Vastaatkaas viisaat montako % oikeita luonnevikaisia ja montako kasvatustulos luonnevikaisia? Kun osaatte niin kovasti puhua niistä.

      • Kiinnostaa kovasti

        Kymmenien koirien kanssa pelannut, puhtaita ja sekarotuisia ja eri ikäisiä. Nähnyt sit myös ihme parantumisia. Jos koira ei ole oppinut luottamaan ikinä ihmiseen, se puree ja puollustautuu kun ihminen lähestyy. Jos sitä ei pennusta asti totutettu lapsiin se näkee ne saaliina tai uhkana. Miksi mets.koira totutetaan pikkuhiljaa laukaukseen?


      • Mouruaja
        Kiinnostaa kovasti kirjoitti:

        Kymmenien koirien kanssa pelannut, puhtaita ja sekarotuisia ja eri ikäisiä. Nähnyt sit myös ihme parantumisia. Jos koira ei ole oppinut luottamaan ikinä ihmiseen, se puree ja puollustautuu kun ihminen lähestyy. Jos sitä ei pennusta asti totutettu lapsiin se näkee ne saaliina tai uhkana. Miksi mets.koira totutetaan pikkuhiljaa laukaukseen?

        Tottakai kasvatuksella ja olosuhteilla on suuri merkitys,mikå koirasta tulee..Ns.Näyttely koirissa on tapahtunut,niin kielteistä,kuin myönteistä kehitystä.Esim.Karjalankarhukoirien luonteet parantuneet(lauhkeampia,kuin ennen).Suomenajokoirat aristuneet,jopa urokset luimistelee häntä mahanalla ja syynä,jalostus..Yleensä,kun sitten sekotellaan esim.kovaluonteisia metsästyskoiria joidenkin paimennusvietin omaavan koiran kanssa,tuloksena saattaa tulla vihaisuutta..Saksanpaimenkoira/Jämpti yhdistelmiä tiedän 2. Kaikilla pennuilla hullunkiilto silmis.jo pentuna ja aikusena 90%ihmisvihaisuutta..Hyväluonteiset, Suomenajokoira/Karjalankarhukoira yhdistelmä,näistä 1 lempeä luonne ja loput jossainmäärin agressiivisia,jopa lääkäri reissuja vaativia pusuja..Vihaisuus on puhdasrotuisissa koirissa harvinaista,et sekotelkaamme täyspäisiä ns.paperikoiria.


    • Kiinnostaa kovasti

      Se sun nimittämä "hullunkiilto" on se merkki että koiralla on intoa, halua toimia. Se vain tarvii ohjata oik suuntaan ja karsia ei halutut toimet pois tiukasti. Kuka toko, mets, palvelukoira, akility harrastaja ei olisi nähnyt kun koiran silmät suorastaan palavat kun koira hommassa yli 100 mukana. Koskee ihan kaikkia rotuja. Onneksi työssäni tapaamani jotkin harvat sihut ja ym pienet koirat eivät ole olleet isompia. Edelleen sormeni osoittaa sinne hihnan ei lukkopäähän, vaan lenkkipäähän.

    • CMFuii

      "ei ole olemassa ongelmakoiria, on vain ongelmaomistajia!"

      toki joku 1/1000 saattaa olla ihan normisti vinksahtanut päästään - niinhän se on ihmisissäkin. Ympäristö vaikuttaa kaikkiin eläimiin ihan samalla tavalla. Harvassa on ne yksilöt, joilla on ihan oikeasti joku nappi aivoissa väärin päin. Ja sellaiset pitää sitten heti karsia pois.

      Muuten "ongelmakoirat" on vain sellaisilla omistajilla, joilla ei pitäisi olla koiraa ollenkaan!

    • ongelma-nuori 40v.

      Se on tosiaan kumma kuinka usein saa huomata että jonkun kohdalle osuu vain "luonnevikaisia" koiria, ja jollekin toiselle "hyväluonteisia" koiria riippumatta mitä rotua/ rotuja on...
      Usein jopa voi käydä niinkin että kun tällainen huonon onnen omaava antaa pitovaikeuksien takia pois tällaisen "luonnevikaisen joka joutaisi lopetettavaksi" sellaiselle jolla on sattumalta ennen ollut vain "hyväluonteisia ja täysipäisiä" koiria, niin tämä "ongelma-koira" parantuu aivoissa olevata vammastaan ja muuttuu normaaliksi...
      Ja joskus jopa niin ettei tässä uudessa kodissa edes tarvitse mitään erikoisempia "koulutus-temppuja" tehdä.

    • Kiinnostaa kovasti

      Olen myös tavannut ihmeparantumisia omistaja vaihdon myötä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4603
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1443
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. SOSIALI DEMOKRATIA

      AATE , JOKA ETENEE.
      Suomen sosialidemokraattinen puolue
      23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe