Yläpohjan oksamassa

10cm lisäys.

Villaa 25cm ja päälle huolellisesti levitetty pahvi? Oksamassa vai mikä lie? Nyt käynyt mielessä villan lisääminen vintille. Miten menetellä tuon pahvin kanssa? Jätetäänkö alle vai pitääkö repiä pois ja uusi uuden villan päälle?

15

2494

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ja taas...

      Ja taas hengittävän rakentamisen hörhöt alkaa avautumaan.

    • ml213.

      Parempi vaihtoehto olisi ottaa se paperi pois,- koska sitä ei ole tarkoitettukaan eristeiden sisälle, vaan pinnalle.

      Toisaalta onko paperilla ollut erikoisen suurta merkitystä eristeen pintakerroksien eritävyyden parantamiseen. Muuta, merkitstähän koko paperilla ei ole. Puhallettavan eristeen päälle taas paperi on vaikea asentaa.

    • jos sisäpuolinen höyrysulku on varmasti kunnossa, voinee tuollaisen aika huokoisen pahvin jättääkin

      kunhan pintaan tulee jotain vielä huokoisempaa

      jolloin itse ehkä varmuuden vuoksi vähän rei'ittelisin mutta jättäisin eristeen mahdollisia sisäisiä ilmanvirtauksia hillitsemään

    • 10+1

      Jos pahvissa ei ole muovikalvoa tai bitumia, voit jättää pahvin sinne. Pahvi itsessään on vesihöyryä läpäisevä. Eli voit laittaa suoraan siihen päälle lisää eristettä. Mitä eristettä ajattelit käyttää?

    • 10cm lisäys

      Anteeksi huonosti selitetty juttu. Katosta puuttuu aluskate ja luulin et tämä paperi on villan päällä siksi ettei kattoon höyrystynyt? vesihöyry pääse vaan kastelemaan villaa..
      Mitä suosittelette päälle laitettavaksi? Korkeus noin 120cm max.

      • Joku vaan

        Se paperi eristeiden päällä on kattoeristeen tuulensuojapaperi. Se läpäisee vesihöyryä, joten voit jättää sen paikalleen ja laittaa lisäeristeen päälle. Minä laittaisin Karhuntaljaa tai vuorivillaa.


    • AsiantuntijaRKm

      Riippuu miten se on levitetty. Onko se siis oksamassa pahvia vai pakkauspahvia? Pakkauspahvi jossa on teippijäämiä vai ihan puhdasta pahvia. Itse rakennusalan ammattilaisena ottaisin nuo pahvit pois. Koska en tiedä varmasti miten ne käyttäytyvät siellä välissä. Parempi pelata varmanpäälle kuin olettaa liikaa.
      Ota pahvit pois, eristä lisää, asenna pahvit takaisin.
      Muttta puhuit repimisestä eli ne ovat todennnäköisesti paperipäällysteistä lasivillaa, eli entistä Ahlströmin villaa. Soitapa tekniseen tukeen tai tuotetukeen ja kysy sieltä ensin. Jos sieltä ei saa vastausta tee testi. Eli eristä pieni alue yhden vuoden ajan paprein päältä ja katso mitä tapahtuu...

      • Joku vaan

        Kyllähän tuo paras menettely on, mutta pahvin poisto ja takaisin laitto on suuritöistä ehkä matalalla ullakolla. Siksi ottaisin varsin teoreettisen riskin ja jättäisin pahvin eristeiden väliin.


      • aluskate
        Joku vaan kirjoitti:

        Kyllähän tuo paras menettely on, mutta pahvin poisto ja takaisin laitto on suuritöistä ehkä matalalla ullakolla. Siksi ottaisin varsin teoreettisen riskin ja jättäisin pahvin eristeiden väliin.

        Kai ne pahvit aika helposti saa pois, en ymmärrä miksi niitä pitäsi laittaa takasin? Muutenkin tuntuu että mahdollisesti heikosti höyryä läpäisevä paperi villojen päällä on enemmänkin kosteusriski.

        Tosin olisiko syytä tehdä suurempikin kattoremontti ja lisätä ne aluskatteet yms.


      • Joku vaan
        aluskate kirjoitti:

        Kai ne pahvit aika helposti saa pois, en ymmärrä miksi niitä pitäsi laittaa takasin? Muutenkin tuntuu että mahdollisesti heikosti höyryä läpäisevä paperi villojen päällä on enemmänkin kosteusriski.

        Tosin olisiko syytä tehdä suurempikin kattoremontti ja lisätä ne aluskatteet yms.

        Eihän tuollainen paperi ole kosteudenläpäisyn suhteen mitään seinissä yleisesti käytetyn yli 10 mm paksuisen bituliittilevyn rinnalla.

        Ei kattoremonttiin kannata tuon takia alkaa. Minunkin talooni tulee täällä meren rannalla myrskyllä lunta, mutta kyllä se sulaa ja kuivuu.

        Eli, jos työskentelytila ei ole ongelma, minä ottaisin sen paperin pois, lisäisin eristeet ja laittaisin paperin takaisin. Siten ei kondenssivesikään tippuisi eristeisiin. Näillä palstoilla kun joku voivotteli aluskatteett puutetta petikattoisessa autokatoksessa.


    • 10+1

      Suosittelisin kuitenkin eristeeksi puukuitueristettä, koska aluskatettakaan ei ole ja vesitippoja saattaa tippua. Tässä tilanteessa pahvi "siirtyy" aiemmista olosuhteista lämpimämpään ja kuivempaan tilaan, joten ei pitäisi ongelmia syntyä.

    • Ihme reikä

      Eikö tuollanen puukuitueriste lennä taivaan tuuliin? Meidän vintillä ainakin reunoilla isot. Siitähän se hötö varisee nurmikolle

    • Varman päälle

      Se pahvi estää vesi tippojen pääsyn villaan.Samalla näät siitä jos joku paikka vuotaa.
      Jos jätät sen pois ja laitat 20cm puukuitueristettä päälle vesi menee ajan kanssa sinne villaan. Kamala ajatus!!
      Ota paperi pois ja lisää samaa tavaraa vaikka 20cm ja siihen uusi paperi päälle. Täysin varma ratkasu

    • 20+9

      Puukuitueristeen pintaan voi halutessaan ruiskuttaa ihan kevyen vesisumun. Pintaan tulee pieni "kuori" joka ei lähde tuulen mukaan. Kannattaa tehdä kuivalla alkukesän kelillä, että kuivuu nopeasti. Tuulenohjaimet myös auttaa asiaan. Vesisumun laittaminen ei ole katastrofi. Puukuitueristettähän puhalletaan seiniinkin märkänä, eikä aiheuta ongelmia, jos asiaan hieman paneutuu...

      • ml213.

        Jos selluvilla kostuu (tilapäisesti) pahasti eli esim. katossa on vuoto, niin 400mm eriste kuivuu ja imee kosteuden pois erittäin hyvin ilman mitään purkamisia tms. Riittää kun on erittäin hyvä tuuletus ja lämpötila ullakolla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      356
      4257
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      280
      2404
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      136
      1713
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      103
      1494
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1443
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1287
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1275
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      57
      1170
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1084
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      343
      1026
    Aihe