kotihoidontuki

kateuttako

keskusta kysyy kotihoidontuesta ,se oli huolissaan tuhansien perheiden hyvin voinnista,niin lestaadioperheet,miksi meidän pitää heidän vakaumuksentakia maksaa heillä on aina 2s alle3v kotihoidontuella äiti3n kanssa kelanpäivillä.sitten vierään yli3v hoitoon ,lapsia 10 jotka saa lapsilisiä .ne siis elää yhteiskunnan tuella eikä äiti kerkiä töihin.ite kuuluin niihin jotka aloin saada ja ei olis tullut mieleen viedä hoitoon.illoin olin2-4 t töissä.isä hoitilapsia.hyvä idea mutta toimis niin kun alunperin tarkoitettiin.se on iso summa jonka saa vakaumuksen takia.

12

295

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • LAPSET ETUSIJALLA

   eipä sulla oo tietoo summista ku tääl höpiset isoista rahoista.Ensinnäkin tuki on pieni ja tosiaankin meinaavat lyhentää sitä vuodella.Minusta ei ole oikein että saavutetut etuudet poistetaan.Lasten hoito kotona on arvokasta työtä ja miksi pitäisi roikottaa pienestä pitäen hoitoon.

   • kadekko

    kotia jaetaan kelan lehti sieltä voi jokainen lukea summat mitä lapsilisät on kotihoidon tuki kelan päivärahat laskeppa 10lle lapselle lapsilisät lisää päiväraha kotihoidontuki että silleen.vain uskonnon tähden parhaat suuret tuet menee lestaadioperheille.joku raja .


   • haukut väärää puuta
    kadekko kirjoitti:

    kotia jaetaan kelan lehti sieltä voi jokainen lukea summat mitä lapsilisät on kotihoidon tuki kelan päivärahat laskeppa 10lle lapselle lapsilisät lisää päiväraha kotihoidontuki että silleen.vain uskonnon tähden parhaat suuret tuet menee lestaadioperheille.joku raja .

    eipä ne kaikki suurperheet oo lestaadiolaisia...


   • Anonyymi

    Hyvä kun mamujen kodinhoidon tukea supistetaan reilusti vähenee kakara tehdas. Eihän suomea tartte mustilla kakaroilla täyttää joku laki sentään. Hyvä orpo jeeeee


   • Anonyymi
    kadekko kirjoitti:

    kotia jaetaan kelan lehti sieltä voi jokainen lukea summat mitä lapsilisät on kotihoidon tuki kelan päivärahat laskeppa 10lle lapselle lapsilisät lisää päiväraha kotihoidontuki että silleen.vain uskonnon tähden parhaat suuret tuet menee lestaadioperheille.joku raja .

    Kyllä mamuilla pitää olla supistettuu sosiaaliturva. Loppuu kakaratehdas


  • kannattas miettiä

   Kelan päivärahaa ei makseta jos saa kodinhoitotukea ja päinvastoin.
   Lasten kotihoito on arvokasta työtä ja yhteiskunnalle halpaa, verrattuna siihen jos nekin lapset viedään hoitoon. On kai joku laskenut paljonko lapsen hoito maksaa yhteiskunnalle?. Jos kodinhoitotuki evätään alle kolmevuotiailta hoitoonhan ne viedään koska se on vanhempien oikeus vaikka ei aina ehkä parasta lapselle.
   Turhaan sinä kadehdit lapsilisiä ym. kyllä ne tulee takas valtiolle. Laskepas paljonko menee 10 lla lapsella ruokaan, vaatteisiin, harrastuksiin, veteen, sähköön, ym. ja kaikissa niissä on arvonlisävero, joka maksetaan valtiolle ja vielä jos ajattelet että jokuhan ne tavarat tuottaa joista maksetaan veroa valtiolle ja kaupat jotka myyvät, tuottaa työpaikkoja, ilman asiakkaitaei olis työpaikkoja..... Näinhän se yhteiskunta pyörii. Ja hehän on niitä jotka sinunkin eläkkeesi, terveyspalvelut ym. tulevaisuudessa maksavat. Ja luultavimmin jokunen on joka sinutkin vanhainkodissa hoitaa........ Pitäsköhän katsoa napaansa pidemmälle...........

   • kommentti..,,.,.

    En ole ketjun aloittanut kirjoittaja, enkä edes lapsiperheellinen, mutta aiheesta kiinnostuneena sanon tästä sivusta vaan sen, että no hyvähän se on, jos joku tekee tähän maahan lapsia.:) Se, sensijaan, ei ole hyvä asia, että suomalaiseen yhteiskuntaan on syntynyt jokin outo "kierouma", missä ainakin jotkut kotihoidontuen fanaattisimmat puolustajat sekoittavat yhteiskuntavastuun ja yksilön yksilöllisen vastuun käsitetasolla täysin keskenään, ja tarkoitan sitä, että minun mielestäni joku kotihoidontuki on "tuki" siinä missä muutkin yhteiskunnan tuet ja muita kotihoidontukeen rinnastettavia yhteiskunnan yhtälailla täysin vastikeettomia tukia ovat mm., esimerkiksi, vaikkapa työttömyyskorvaus ja ihan samaan tapaan kuin kotihoidontuki. Ainakaan ylemmyydentunnetta muihin ihmisryhmin nähden ei kenenkään ei- itsetienattujen tukien nauttijoiden pitäisi kokea, eikä edes ja etenkään perusteella, että " on lapsia"! Valinta sekin on, että hankkiiko lapsia.

    Tämä nyt on mielipide ja nimetön sellainen, mutta mielipide ja varmaan yhtä arvokas, kuin jonkun kotiäidinkin mielipide, jonka mielestä hänelle kuuluisi nykyistä ja entistä enemmän rahaa omien lastensa kotona hoitamiseen ja ettei perheellisillä naisilla miesten tulot muka yhtään saisi edes vaikuttaa "kotihoidontukeen"; eikä edes siitä syystä, että siksi joku sinkku lapseton maksaa kaikesta palkkatyöstä epäoikeudenmukaisen määrän veroja lapsiperheiden tukemiseen tai että "kotiäitien" omat edeltäjät istuu kakkaisissa vaipoissa vanhainkodeissa, kun ei ole "resursseja" = "resurssit" on valtion yhteinen budjetti, missä pitää valita.

    Ja jos melkein rumasti sanoisi, niin kaikista lapsista ei automaattisesti tule veronmaksajia, _joten_ mitä yhteiskunta hyötyisi esimerkiksi älyttömien, nykyistäkin suurempien korvausten, maksamisesta naisille omien lastensa hoitamisesta kotona - kun kerran jotkut törkyturvat vaativat, että muka vieläkin lisää pitäisi sen 3:n vuoden päälle saada siitä metodista, että " minä nyt vaan olen hankinut lapsia"?

    Kysyn että _yhteiskunta_, että mitä se saa, naisten tukemisesta "kotihoidontuella", jos nyt ei puhuttaisi yksilöiden etuuksista, kun yhteiskunta tuet lapsiperhellisillekin kotiäideille maksaa ja kun luonnollisesti olettaa antamalleen rahalle vastinetta? Joku itsekunkin uskonto tms. seikat ei siihen liity pätkääkään, että millaisille ihmisille Suomessa jotakin kotihoidintukea maksetaan ( onneksi!), mutta se on outoa, että joku ihmisryhmä " fanaattiiset kotiäidit" eivät ymmärrä, että jos teet lapsia tähän yhteiskuntaan, itselläsi on vastuu niiille lapsille toimeentulo taata - yhteiskunta voi avustaa siinä ja avustaa vaikeissa tilanteissa, mutta ns. "kruunua ja sädekehää" lapsen synnyttämisestä ei tule siitä, JOS ajatellaan asiaa siten kuin kuuluu, eli että kyse on yhteiskunnan avustuksista.

    ..Ja näin etenkin siksi, että ainakin yksinhuoltajat voivat vain haaveilla joistakin pitkistä kotihoidontukijaksoista lasten kanssa kotona "laatuaikaa" viettäen, jos ovat veronmaksajia eli siten kotihoidontuen maksajia.

    Mulla ei ole lapsia, mutta jos mulla olisi ja jos olisin lapsia kotona pitkään hoitanut kotiäiti; sellainen muiden verovaroista kaikki tuet pitkälti ja pitkälle kotona olemiselle yhteiskunnalta saanut, niin minä kyllä kiittäisin siinä tapauksessa kädet ristissä uranaisia, jotka vie lapsensa päivähoitoon jo vaikka parivuotiaina ja menee tekemään yhteiskunnalle lisää verovaroja, joilla maksetaan ne nykyisetkin kotihoidontuet, enkä möykkäisi kuinka uranaiset on muka vääränlaisia naisia tai saatika vaatisi suurinpiirtein "kansalaispalkkaa" synnyttämisestä...


  • oi maamme armahin...

   Kyllä kait tässä kotihoidontuen leikkaamisessa on ajateltu niitä kouluttamattomia ja vakituista työpaikkaa vailla olevia naisia, jotka jäävät kotiin tekemään lapsia ja elämään sossun tuilla. Mies on linnassa ja käy vapaalla ollessaan "kylvämässä uutta siementä vakoon", jotta muija saa olla taas kotona yhteiskunnan tuilla.

   Nämä naiset haluttaisiin saada työelämään tai koulutukseen, ja toivottavaa olisi, että tämä sukupolvelta toiselle periytyvä malli katkeaisi ja näistä lapsista tulisi joskus veronmaksajia tähän yhteiskuntaan.

   Näillä vanhemmilla ei taida olla kovin suurta intressiä pitää huolta lastensa läksyjen tekemisistä ja tuskin paasaavat sormi ojossa, että "kuule Valtteri, sun täytyy tehdä läksyt jotta saat isona hyvän työpaikan". Näissä perheissä ei juuri tulevaisuutta suunnitella, vaan elellään päivä kerrallaan.

   Ainahan rupusakki on lisääntynyt eniten, Ryysyrannan Joosepistä lähtien. Tuskin mitään parannusta kuitenkaan on tiedossa. Nämä perheet tuottavat syrjäytyneitä lapsia ja nuoria, eikä sille mitään voida.

  • Normi matikkaa!

   Haloo

   Halvemmaksi tulee yhteiskunnalle hoitaa kotona jos kymmenen lasta. Pelkät hoitopaikkakulut on n.10000€/kk yhteiskunnalle. Ja äiti joutuu olemaan 10 lapsen vuoksi 200-300 työpäivää saikulla lapsien sairastamisen vuoksi vuodessa. Koska päiväkodeissam lapset sairastuvat helposti. Keskiverto lapsi sairastaa 20-30pv vuodessa!

   Eli kannattaisi ottaa selvää ennenkuin höpisee mitä sylki suuhun tuo!

   Ja vinkiksi kannattaa ajatella välillä myös itse eikä mitä ruiskukat höpäjää :)

  • katainen

   kotihoidontuki on pieni ja siitä menee vielä -20% veroo

   • Kateus on syvältä...

    Olen aina luullut, että jos äiti on kotihoidon tuella, silloin ei saa olla muuta palkkatuloa, miten on?
    Kukas kieltää aloittajaakaan tekemästä niitä lapsia niin paljon, ettei harmita muiden lapsilisät.
    Sitä paitsi, lapsen hoitokustannukset on lähimain 1000 euroa kuukaudessa, kun on päiväkodissa. Siitä voipi laskea, kumpi on yhteiskunnalle halvempaa.


  • Anonyymi

   Jos ei ole varallisuutta ja työtä , ei pitäisi vastuullisen lapsiakaan tehdä . Näinhän tässä maassa on toimittu kautta historian pääsääntöisesti ja siten on pärjätty kukin omillaan , ei ole ruikutettu yhteiskuntaa elättäjäksi .

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Valkeakosken tappo

   "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
   Henkirikokset
   212
   34150
  2. Kuka oli tekijä?

   Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
   Valkeakoski
   256
   21904
  3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

   Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
   Maailman menoa
   438
   11063
  4. Onko tekijän nimi tiedossa?

   Joko tiedetään?
   Valkeakoski
   83
   7127
  5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

   Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
   Poliisi
   27
   6655
  6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

   Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
   Maailman menoa
   53
   4995
  7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

   Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
   Valkeakoski
   196
   4087
  8. Tekijä on poliisin vanha tuttu

   Ihan supisuomalainen.
   Valkeakoski
   45
   1634
  9. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

   https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
   Valkeakoski
   43
   1617
  10. Valkeakosken murhaaja

   Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
   Maailman menoa
   34
   1586
  Aihe