Myöhästyminen?

9lk.

Jos myöhästyy aamun ekalta oppitunnilta 20 SEKUNTIA, onko teidän mielestänne aiheellista laittaa wilmaan "myöhästynyt" merkintä? Ihmettelen vaan, onko muissa kouluissa tapana laittaa merkintöjä näin helposti..

28

5203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vilmatjarontterit

      Sama se, minkä verran myöhästyt, myöhästyminen on myöhästyminen. Eikä yhdessäkään oppilaitoksessa kymmenien sekuntien tarkkuudella eletä. Joskus vaan opella tulee kuppi yli näitä kahdenkymmenen sekunnin (lue: viiden minuutin) myöhästyjiä.

      • hoh!

        mä oon useesti myöhässä jtn 10 minuuttia, mikä ei haittaa koska opettajat ryystää vartin kahvia ennenkuin muistavat et heidän pitää mennä opettamaan


      • Anonyymi

        No en tiiä onko ihan reilua ku opettajat voi myöhästellä minkä huvittavat eikä vaikuta heidän työsuorituksiin.


    • mirtsu

      Meillä tulee myöhästyminen jos ope on vetänyt luokan oven kiinni etkä ole luokassa silloin. Ihan oikein. Muuten pitäisi ruveta säätämään sitä, kenelle pitäisi myöhästyminen antaa ja kenelle ei. Tämä on selkeä systeemi. Mitäs myöhästyit.

    • ,löel,emkmejnejkm

      On täysin aiheellista, lusmut persläpihemmotellut kakarat samperi.

      • 9lk

        No mutta jos olin oikeasti 20 sekuntia myöhässä käytävällä olevan tv:n mukaan. Lisäksi luokan ovi oli auki ja opetus ei vielä alkanut , osaa kaivaa kirjoja repusta.. Mutta joo, myöhässä kun myöhässä, jännä vaan että toisille pari viis minuuttia ei paina missään :/


      • mauri-koira
        9lk kirjoitti:

        No mutta jos olin oikeasti 20 sekuntia myöhässä käytävällä olevan tv:n mukaan. Lisäksi luokan ovi oli auki ja opetus ei vielä alkanut , osaa kaivaa kirjoja repusta.. Mutta joo, myöhässä kun myöhässä, jännä vaan että toisille pari viis minuuttia ei paina missään :/

        No johonkin se raja vaan on vedettävä. Entäs sitten, jos tulee myöhässä 25 sekuntia? 28? 30? Kenelle annetaan myöhästymismerkintä? Säätäjiä kyllä löytyy jos annetaan säätää.


    • hfuegeyu

      Jokainen open jälkeen luokkaan tullut häiritsee tunnin aloitusta luokkaan rahjustamisellaan. Kaverit alkavat kysellä miksi on myöhässä, tulee väistämättä supinaa, kolistellaan pulpettia, rapistellaan reppua, kysytään mitä tehdään, etsitään kirjoja, kynää jne. Häiritsee. Ennen kuin koko porukka rauhottuu työntekoon, on mennyt ylimääräistä aikaa. Sitten taas hetken päästä joku toinen tulee 5 minuuttia myöhässä ja alkaa taas sama show ja työrauha keskeytyy kun aletaan setviä miksi ollaan myöhässä jne. Oppilaan velvollisuus on olla paikalla määrättynä aika ja jos et ole, kutsutaan sitä myöhästymiseksi. Hyvä oppia jo pienestä, että sovittuun aikaan ollaan paikalla ja mieluummin vähän ajoissakin. Kyllä saa työelämässäkin kyseenalaisen maineen jos aina tulet kokoukseen myöhässä. Sillä ei ole mitään merkitystä onko ovi kiinni vai ei, häiritsee joka tapauksessa ja kertoo, että et kunnioita sovittuja aikoja/sääntöjä ja yleistä hyvää tapaa olla ajoissa. Ja kun kaikille laitetaan yhtenevästi merkintä joka myöhästymisestä, ei tarvitse sitten todistuksesta vanhempien ihmetellä huonoa käytös ja huolellisuusnumeroa ja toisaalta on muutenkin reilu peli kun samat säännöt koskevat kaikkia myöhästelijöitä.

      • jjjbhhh

        Pere


    • Olet jo iso

      Ysiluokkalaisen pitää jo osata tulla ajoissa.

      • Lukiolainen

        Itse olen lukiossa jossa on hyvä ilmapiiri ja mukavat oppilaat, mutta täsmällisyyden noudettamisessa on parantamisen varaa. Liian moni myöhästelee oppitunneilta! Opettajat ovat hyviä, mutta liian joustavia. Ehkä se myöhästelyongelma johtuu näistä seikoista 1) suurin osa oppilaista tulee kouluun bussilla ja 2) lukiossa ei ole jälki-istuntoja, kasvatuskeskusteluja tai läksykerhoa joita määrätään toistuvasta myöhästelystä peruskoulussa. Lukiolaisten pitäisi mielestäni osata tuntea vastuuta ja tulla ajoissa jos yläkoululaistenkin pitää. Ja luulisi että moni tällaisessa hyvässä lukiossa pitää sen verran opiskelusta että omaa motivaatiota opiskeluun ja täsmällisyyteen.


    • open pomo ja esimies

      No on taas joku itteään täynnä oleva opettaja asialla.

      Opettajat myöhästyy joka oppitunnilta 1 minuutista 10 minu!!! Muistan itsekin kouluajoilta, kun kellot soi ja lapset menivät luokkaan, niin kyllä sitä opettajaa sai oottaa tosi kauan. Siitä voisi tehdä ilmoituksen koulutoimenjohtajalle, että oppitunti ei koskaan ala oikeeseen aikaan vaan aina opettajan myöhästymisen jälkeen 5 min per tunti.

      Älä ota tota tosissasi, itse yliviivasin aina aikoinaan kun oli käytössä reissuvihko kun lapset oli pieniä, niin kaikki yliviivasin, mikä oli meni täysin yli ja oli typerää opettajan puolelta, siihen loppu turhat jutut opettajan taholta, kun en ottanut tosissani kaikkia väitteitä. Ylivalta on paha kun se on vielä opettajalla lapsia vastaan.

      • säälittävä tapaus

        Tällä logiikalla aloittaja on siis vähintään sen 1min 20s tai jopa 10min 20s myöhässä. Kun siis raahautuu luokkaan vasta open jälkeen. Eli ihan turha mussuttaa. Olet tunnilta myöhässä jos tulet tunnin alkamisen (=open saapumisen) jälkeen, aivan sama milloin tunti alkaa. Tässä keskustelunavauksessa puhutaan oppilaan myöhästymisestä, ei siitä milloin kukakin opettaja tulee luokkaan. Pysytäänpäs asiassa.

        Se on muuten jännää, että miten tällä open pomolla on ihan jokaisesta ongelmasta ja negatiivisesta asiasta kokemusta. Ja edelleenkin on sitä mieltä, että jokainen kanssaihminen (erityisesti opettajat) ovat ympärillä mätiä. Vai olisiko kuitenkin niin, että muut elävät yhteiskunnan sääntöjen mukaan ja sinä olet kehittänyt satamäärin omia oikeuksia? Sitten hämmästelet ja kiihkoat täällä kun muut ei elä niiden mukaan;-D? Taitaa olla valtakunnan moniongelmaisin tapaus tämä open pomo. Ei ole nimittäin asiaa mikä ei olisi hänen elämässään pielessä.


    • ope on äidin pomo

      Toi junttiäiti on niin katkera kun ei voi edes hakea OKL:een kun ei ole yo. Ei pääse edes avustajaksi kouluun, kun on niin juntti. Siivoojaksi saattais kelvata - jos siihenkään.

      • eiiii-hyvää-iltaa

        Mitähän oppiainetta äidin pomo "opettaa" ...

        "Edes avustajaksi"
        "siivoojaks saattais kelvata"

        Pitääkö ymmärtää, että näin alhaisen arvomaailman omaaja saa toimia opettajan virassa?


    • ......

      Meillä annetaan myöhästymisiä siitä, että hälistään ja ei kaiveta välineitä tunnin alussa tarpeeksi nopeasti ulos tai muuten viivytetään tunnin alkamista, vaikka olisi ajallisesti ollut ihan ajoissa luokassa (muuten ihan hyvä systeemi). Joten ihan aiheellisesti on sun ope pistänyt sulle merkinnän.

    • pikasest kouluun

      Meillä taas myöhästyminen on sitä, että jos ei 2 sekunnissa ole kirja auki ja teksti luettu 7 kertaa, saa merkinnän huolellisuuteen. Nopea pitää olla tai muuten käytöksen alennus.
      Välitunnille pitää mennä 3 sekunnissa ja sisällä taas 1 sekunnissa.

    • ajoissa

      On aiheellista ja kyllä merkitään.

    • Mursi niin monelle +

      8
      Elo
      2012
      Lapset, tuo kiusallinen viiteryhmä
      Kirjoittanut Katja Ståhl

      Lapsista on tullut karmeita. Ennen vanhaan ne osasivat käyttäytyä, mutta nykyään vaan haistattelevat ja piirtelevät seiniin. Laittavat päällensäkin ihmeellisiä rytkyjä, pylly näkyy ja tissit vilahtaa.
      Tämä on koulun syy.
      Opettajat ovat nykyään niin hankalia ja pikkusieluisia, että vanhempien on otettava osaa koulunkin tehtäviin. Kukaan ei ole kertonut opettajille, miten lapsia tulee kohdella. Laissa sentään lukee, että käsiksi ei saa käydä, mutta vittuilu on kyllä nykyään ihmisoikeus.
      Päivä tavallisen koululaisen elämässä voi mennä vaikka näin:
      – Äiti! Saatiin hissan kokeet takas.
      – Paljon sait.
      – Seiskan, mut oisin saanu paljon paremman jos ope ois kertonu mikä alue luetaan.
      – Mitä, eikö opettaja kertonut etukäteen koealuetta?
      – No ei, ku se niinku selitti et sillai pitää tavallaan tietää niinku nää jutut ja et luette niinku tän mitä on niinku opiskeltu nyt mut niinku et aijaa.
      – Siis ei kertonut koealuetta?
      – No emmä ainakaa kuullu.

      Puhelu opettajalle.
      – Miksi lapselleni ei ole kerrottu mikä koealue pitää lukea historiankokeeseen?
      – Anteeksi? Kyllä kaikille kerrottiin se. Saivat vielä printinkin, missä on lukuohjeet.
      – Meidän Pirjo-Leena ei ole saanut mitään ohjeita.
      – Kyllä hän on saanut ihan samat ohjeet kun muutkin.
      –  Miksi meidän Pirjo-Leena valehtelisi äidilleen?
      – (Tähän kohtaan opettaja haluaisi sanoa, että varmaan siksi, kun se vätys ei taaskaan kuunnellut, eikä myöskään ikinä lue kokeisiin, niin varmaan ottaa pattiin kun saa huonon numeron, mutta sanoo:) En kyllä yhtään tiedä, varmaan muisti väärin.
      Tämän jälkeen opettajan henkinen tasapaino, ulkonäkö, siviilisääty, seksuaalinen suuntautuminen ja ominaishaju käydään yhdessä perheen kesken läpi ja tullaan porukalla siihen tulokseen, että narsistihan se on. Hullu. Voimakasta yhteishenkeä uhkuen perhe lähtee saunaan.

      Samaan aikaan toisaalla saattaa olla näin:
      Opettaja laskee hiljaa luurin alas ja alkaa itkeä. Minkä helvetin takia läksin opettajaksi? Onko niin tuomittavaa haluta opettaa, että kaikki paska kaadetaan niskaan? Senkin ehkä kestäisi, jos liksa olisi edes etäisesti inhimillinen.
      Mikä mua vaivaa? Itken jonkun ärsyttävän pissiksen takia, jonka vanhemmat on hulluja? Eihän se mahda sille mitään, että sen vanhemmat on sekopäitä. Tuleekohan siitäkin semmonen, sekis? Miks kaikki vanhemmat on niin pimeitä? Vai oonkohan mä?

      Samaan aikaan kenties jossain etelähelsinkiläisessä olohuoneessa odotellaan syntymän suurta ihmettä. Laskettu aika on ihan näillä hetkillä. Nuoripari näpyttelee innoissaan tietokonetta. Voi, miten mahtavia kouluja ja päiväkoteja yksityisellä sektorilla onkaan! Ihanaa, että voimme ilmoittaa pikku Vauvelin jo nyt hyvään kouluun. Ettei sitten myöhemmin tarvitse harmitella opetuksen huonoa tasoa tai huonosti kasvatettuja luokkatovereita. Me olemme valmistautuneita. Meidän lapsesta tulee Hyvä.

    • 8lk

      meillä tulee myöhästymis merkintä siitä jos ope pistää ove kii ja avaat sen heti puole sekunni päästä ni oot kuulma myöhässä...

    • ehdinpä

      Juokset bussiin, mutta bussi lähti pysäkiltä jo 20 sekunttia sitten, myöhästyitkö? Ensi kerralla kannattaa olla ajoissa.

      • toiset_osaavat

        Juoksi bussiin, joka lähti 20 sekuntia sitten? Aika hyvä juoksija.
        Minä olen joskus juossut bussipysäkille, josta bussi olikin jo lähetnyt liikkeelle ennen tuloani.


    • 6.lk

      Myöhästyin, koska nukuin kokokoulupäivän. Mut sen pituus oli vaan 9.50-1.45

    • Scofields

      Vittu jos oppitunti alkaa 9.00, olet myöhässä jos menet tunnille 20 sekuntia yli 9 ja piste :-)

    • Talviaikaako_muka

      Korjaan: Tunti kaksikymmentä sekuntia ensi viikolla.

      Älä yhtään vähättele. Se on sentään jotain se.

      Enjoy it!

    • huonotapaista

      Ei ole asiallista

    • Anonyymi

      Kaikki täällä sanoo, että ihan huontapaista. No nepä ei tiedä, että opettajat on yleensä itse ainakin vartin myöhässä. Opettajille tässä pitäisi valittaa.

    • Anonyymi

      Totta kai on aiheellista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1333
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      989
    3. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      986
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      949
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      924
    6. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      870
    7. 3
      840
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      2
      831
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      4
      829
    10. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      828
    Aihe