Raamattu nykypäivänä

Minaqwy00000u

En ole Raamattuun pahemmin perehtynyt, mutta mitä siitä nyt tiedän, niin eikös ne jotkut tyypit myynyt oman lapsensakin orjaksi jne ... eli hyväksyykö Raamattu orjat ? Toinen juttu, eli nykypäivänä mielestämme saattaa olla sairasta, että muslimien uskonnossa aviorikkojat(en ole tähänkään perehtynyt sen enempää, korjatkaa jos olen väärässä) kivitetään kuoliaiksi ... koraanin kirjoittamisen aikaan se tosin oli tavallista. Raamatussakin on tämäntapaisia juttua, esim. naiset ovat paljon huonommassa asemassa kuin miehet. Kysymys siis on, että toimiiko Raamattu(tai muutkaan "pyhät kirjat") enää nykypäivänä ? Ja jos rakkaus on Jumalan lahja, eivätkö homoseksuaalit saa tätä lahjaa ? Homoseksuaalisuushan on tieteellisesti todistettu synnynnäiseksi, eli Jumalan on pakko olla luonut homoseksuaalitkin. Miksi Jumala loisi homoseksuaaleja, jos homous kerran on synti Raamatun mukaan ? Ja onko Jumalan mielestä oikein, että homoseksuaali mies elää aivoliitossa naisen kanssa, vaikka ei tätä pystykään rakastakaan ? Valaiskaa asiaa hieman ?

6

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yks heppu...

      Samoin mäki oon miettiny samaa. Miks kummassa minut ois luotu homojsi jos mut pitäs tappaa sen takia.

    • muffeli

      Oon ite ollut alusta lähtien sitä mieltä, että raamattu otetaan aivan liian vakavasti. Siellähän huoria, orjia ja ties mitä kaikkea. Sellasia asioita millä on koitettu ennen herätellä. Nyt ne on muuttunut. Mutta kuitenkin siellä on niin monta hyvää kohta mitkä toimivat mun mielestä. Siksi uskon suuresti jumalaan ja osittain raamatun sanaan ja samalla odotan että pääsen joskus naimisiin naisen kanssa kirkossa :)

    • ^^^

      Kun muistaa, että Raamatun kirjoittajat koostuvat ihan tavallisista ihmisistä, jotka elivät tietyssä ajassa ja yhteiskunnassa, kuvaten sen aikakauden tarinoita, elämäntapaa ja kulttuuria, niin ei sitä kannata ottaa niin sanatarkasti. Kun lukee vain ne vertauskuvainnolliset viisaudet mitä Jeesuksen väitetään sanoneen (hänkään ei ole tiettävästi kirjoittanut itse mitään ylös eikä ole perustanut yhtäkään uskontoa) niin pääsee paremmin henkisten totuuksien jäljille. Ja raamatustahan on jätetty myös pois paljon paljon tekstejä (apokryfiset kirjoitukset), joissa kerrotaan lisää Jeesuksen syvemmistä opetuksista. Raamattuun otettiin mukaan vain pieni osa sellaisia tekstejä, jotka sopivat tietyn miesjoukon käsityskykyyn ja arvomaailmaan.

      • Arto T

        Siis Raamattuun otettiin mukaan yleisesti hyväksyttyjä ja käytettyjä kirjoja, jotka olivat apostolista alkuperää, taas esim. gnostilaiset kirjoitukset jotka ovat sata vuotta myöhemmin kirjoitettuja kuin Raamatun evankeliumit eivät täyttäneet näitä kriteerejä, koska ne oli suljetun lahkon kirjoituksia, jotka oli vain laitettu jonkun tunnetun henkilön nimiin.

        Taas esim. Mooseksen laki joka annettiin juutalaiselle kansalle erämaavaelluksella ei sellaisenaan enään kuulunut pakanuudesta kääntyneiden kristittyjen uskonnollisen elämän vaatimuksiin edes raamatussa, vaikkakin myös Jeesus säilytti opetuksessaan joitakin Mooseksen lain periaatteita, esim kymmenen käskyä jne.


      • Arto T kirjoitti:

        Siis Raamattuun otettiin mukaan yleisesti hyväksyttyjä ja käytettyjä kirjoja, jotka olivat apostolista alkuperää, taas esim. gnostilaiset kirjoitukset jotka ovat sata vuotta myöhemmin kirjoitettuja kuin Raamatun evankeliumit eivät täyttäneet näitä kriteerejä, koska ne oli suljetun lahkon kirjoituksia, jotka oli vain laitettu jonkun tunnetun henkilön nimiin.

        Taas esim. Mooseksen laki joka annettiin juutalaiselle kansalle erämaavaelluksella ei sellaisenaan enään kuulunut pakanuudesta kääntyneiden kristittyjen uskonnollisen elämän vaatimuksiin edes raamatussa, vaikkakin myös Jeesus säilytti opetuksessaan joitakin Mooseksen lain periaatteita, esim kymmenen käskyä jne.

        Raamatun ihana jumala kuitenkin joissain olosuhteissa puoltaa kokonaisten kansojen tappamista, mukaan lukien lapset ja naiset, karja ja kaikki. Minä olen varmaan epäonnistunut jumalan kuvana koska en voi hyväksyä tuollaista ryhmärangaistusta.

        Jumala loi ihmisen, ja kaikkivaltiudessaan tiesi jo etukäteen epäonnistuneensa: hänen luomansa ihminen ei voisi edes haluta hyvää eikä tehdä oikeita valintoja. Jumala siis ensin sössi luomistyönsä ja sitten sysäsi kaiken syyn luomansa epätäydellisen ihmisen niskoille antaen tälle muodollisen valinnanvapauden, vaikka tiesi että ihminen ei pysty sitä oikein käyttämään.

        Vähän sama kuin antaa kaksivuotiaalle terävän puukon sanoen "älä nyt sitten telo itseäsi".

        Kun ihminen sitten täysin odotusten mukaan epäonnistuu, järjestetään kummalliset verilettu- ja lihakestit jonka jälkeen kaikki ovat tyytyväisiä ja Jumala on hyvillään taas.

        Tällainen siis on hyvä Jumala ja johdonmukainen Raamattu.

        Mistäkö sain tietää? Kun takapihallani puhuva aasi ja puhuva käärme juttelivat itsestään syttyneen palavan pensaan äärellä odottaen vedenpaisumusta sammuttamaan sen, menin porukkaan tarinoimaan.


    • Arto T

      #Raamatun ihana jumala kuitenkin joissain olosuhteissa puoltaa kokonaisten kansojen tappamista, mukaan lukien lapset ja naiset, karja ja kaikki. Minä olen varmaan epäonnistunut jumalan kuvana koska en voi hyväksyä tuollaista ryhmärangaistusta.#

      Niin minkähän takia kokonaisia kansoja tuhoutui, mm siksi että nämä kansat uhrasivat omia lapsiaan uhriksi omille Jumalilleen. Näiden kansojen syntien määrä oli viimein tullut täyteen ja aikanaan ne joutuivat tuomiolle ja samoin käy aikanaan myös meidän kansallemme. Luuletko että Jumala loputtomasti katselee myöskään meidän synnin harjoitusta puuttumatta siihen lopulta, ei kukaan ihminen elä täällä maan päällä ikuisesti, kun ihminen on oman vaelluksensa käynyt läpi, niin Hän vastaa siitä mitä teki tai jätti tekemättä.


      3 Moos. 18:
      21 Älä uhraa lastasi Molokille*, sillä jos niin teet, häpäiset oman Jumalasi nimen. 22 Älä makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, sillä se on kauhistuttava teko. 23 Älä yhdy mihinkään eläimeen, ettet tulisi saastaiseksi. Älköön kukaan nainen paritelko eläimen kanssa, sillä sellainen on luonnonvastaista.

      24 "Älkää saastuttako itseänne tällaisilla teoilla. Niiden takia ovat tulleet saastaisiksi ne kansat, jotka minä ajan pois teidän tieltänne, 25 ja myös se maa on tullut saastaiseksi. Siksi minä panen sen maan vastaamaan näistä pahoista teoista, ja se oksentaa ulos asukkaansa.

      #Jumala siis ensin sössi luomistyönsä ja sitten sysäsi kaiken syyn luomansa epätäydellisen ihmisen niskoille antaen tälle muodollisen valinnanvapauden,#

      Sinäkö siis julistat tuomion Jumalalle, sinäkö olet viisaampi kuin Jumala ja tiedät asiat paremmin? Eikö Jumala nytkin Jeesuksen kautta antaisi mahdollisuuden sinullekkin parannukseen ja sovintoon Jumalan kanssa, mutta sen sijaan haluat vain julistaa tuomiota Jumalalle, niinkuin muurahainen sanoisi auringolle. miksi minua kärvennät, sinä olet paha.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8464
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2575
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2297
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe