Ehtiikö tunnissa?

Minutin myöhässä

Kysyin tätä joskus aiemminkin, mutta sain lähinnä pilkallisia vastauksia. Siis kone tulee etelästä klo 19.40 ja eri yhtiön kotimaan lento lähtee Hki- Vantaalta tasan tunnin kuluttua. Mukanani on ruumassa kulkeva laukku. Onko kukaan tämän lukija onnistunut jatkamaan matkaa tällä aikataululla? Lähtöselvitys ja laukku pitäisi olla tehtynä puoli tuntia ennen kotimaan lentoa. Onko aikaraja tarkka kuin Alkon ovi?

14

300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eipilkkaatälläkertaa

      Varmaankin on ehtinyt, mutta ottaa myös melkoisen riskin. Kyllä nuo aikarajat ovat melko tarkkoja. Talvisin varsinkaan ei kannata lähteä lyhyellä vaihtoajalla kokeilemaan onneaan. Helsinki-Vantaalla lyhyt vaihtoaika ei ole niin suuri ongelma kuin suuremmilla kentillä. Suosittelen kuitenkin varaamaan vaihtoaikaa vähintään 2 tuntia.

    • Minutin myöhässä

      Olitpa nopea. Kiitti vastauksestasi.

      Olen nimittäin pohtinut, että ostaisiko lentolipun tiukasta aikataulusta huolimatta. Jos ei ehtisi niin olisi sitten pääkaupungissa yötä tai lähtisi bussilla klo 01.05. Lennon hinta olisi n. 80 euroa, joten tuskin sen mahdollista hukkaan menemistä perinnönjaossa edes huomattaisiin. Huono homma sekin, jos sitten ehtisikin eikä lippua olisi.

    • Hyvä idea

      Jos lippu ei tuon kalliimpi ole, niin minä tekisin varmaan juuri noin kuin olet pohdiskellut.

      Niin, ja niitä pilkkavastauksia en kerta kaikkiaan voi ymmärtää. Jos ei tietoa ole tai kykyä asialliseen vastaamiseen, niin voi jättää aivan hyvin vastaamattakin.

    • yesr

      Selvityksestäsi ei saa ihan selvää mikä tulee mistäja mikä lähtee milloin, mutta ei hätää.

      Jos eteläsyä tuleva lento ja pohjoiseen menevä lento ovat samalla lentolipulla --> älkää holehtiko. Elleivät matkatavaray tule perille, Matkanjörjstäjä hoitaab matkatavarat PIKAISESTI kotisositeesen. Ellei lähtä-ja palultmo ole samalla lipulla, ettei voi muuta kun toivoa parasta..

      • Asia ymmärtä

        Hyve ystevä. mine jummarta sinu kirje, etä sine ole jostaki muu maa. Mine myös muu maa. Anteksi minun vähä suomi. Kysyjä matka varma eri lipula koska häne eri yhtio tule etelämaa ja jatka toinen yhtiö kotimaa. Tunti vähä aika. Onistuu tai ei onistuu. Kanataa koita. kysyjä varma rikas että vanha kun puhu peninönjako. Mine sano hänele, osta lipu kuitenki.


    • kaijaMay

      Kylla normaalijarkinen ymmartaa aivan selvasti, etta matkustaja saapuu Helsingin vantaan lentokentalle klo 19.40 ulkoman lennolta. Aikaa on 1 tunti, jonka aikana pitaa odottaa matkatavaroita, tsekata tavarat uudelleen, ja lentaa eri yhtion lennolla kotimaassa.

      Jos raha ei ole ongelma, kylla ehka tilaisin ko. lennon, ehtii tai ei, juoksuahan se voi olla. Teillahan on jo toinen vaihtoehto esilla, jos ei ehdi.
      Kylla sen sanon, etta ajat ovat aivan tarkkoja aikoja, ei niista jousteta, koneen kun on oltava lahtovalmis maarattyyn aikaan matkustajineen jne.

      • ei ummarra

        MIkä on Helsingin vantaan lentokentta?


    • 9+8

      Vaikka liput ovat erikseen ja eri yhtiöillä, niin aina kannattaa kysyä onnistuisiko tsekkaaminen perille asti. Usein se on kyllä teknisesti mahdollista mutta lentoyhtiöt eivät tee sitä, koska vastuu mahdollisesti katoavista tavaroista jää ensimmäisen yhtiön kontolle. Poikkeuksia kuitenkin tehdään joskus ja kysyminen ei maksa mitään. Tosin jos vastaus on ei, niin ei siinä mitään sitten voi.

      Uuden tsekkauksen onnistuminen ajallaan vaatii kyllä jo aika hyvää tuuria, koska Helsinki-Vantaalla menee helposti se puoli tuntia laskeutumisesta ennen kuin matkatavarat ovat edes hihnalla.

    • Minutin myöhässä

      Lähtökentällä tsekkaamista itsekin mietin. Ilmeisesti toimenpiteistä tulisi yhtiöille liian monimutkaisia. Sitäkin olen miettinyt, eikö mitenkään olisi mahdollista siirtyä välilaskukentällä ( tässä tapauksessa Helsingissä) jotenkin suorempaan uudelle lennolle. En tosiaankaan ole asiantuntija mutta se ei estä kysymästä tyhmiäkin.

      Entä jos kylmän viileästi jättää osoitteellisen "ruumalaukun" pyörimään hihnalle. Paljonko siitä tulee rahtikustannuksia?

      • Pitää tullata

        se laukku.


      • hymyilyttää kovasti
        Pitää tullata kirjoitti:

        se laukku.

        että mitä pitää tehdä...TULLATA? olet pikkuisen eksyksissä jos luulet että laukkuja tullataan....satamassa ehkä mutta ei lentokentällä.


    • Ehtii ihan

      hyvin ja kerkee ottamaan kaljankin jos mieli tekee mut se edellyttää että kone jolla tulet ei ole myöhässä ja ne tahtoo aina olla jonkun verran..

    • et ehdi

      Kaikki pitää mennä nappiin ja erittäin harvoin koneet tulee aikataulussa ja yleensä ovat myöhässä. Ei tarvita kuin 20 m myöhästyminen niin siihen se vaihto sitten meni.Vastaan ettet ehdi 90% varmuudella ja ei ainakaan matkatavarat. Ja lennot omilla lipuilla niin sinä vastaat myös matkatavaroista.

    • Minutin myöhässä

      Tuli juuri ilmoitus lentoyhtiöltä että lento aikaistuu kolmella tunnilla. Loppu hyvin kaikki hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1565
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1243
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1080
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      997
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      910
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      841
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      828
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      754
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe