Nikon 1 - sarja

Uutta kameraa vailla

Kannattaako ostaa Nikon 1 kamera?
Olen alustavasti harkinnut sellaista minulle, myönnän että sen suuri mainonta ja kauneus on vaikuttanut minuun. Mutta olisiko sellainen hyvä kamera ja korvaisiko "perusjärkkärin"?
Olisi kyllä hienoa jos tuollainen pieni paketti olisi järkkärin tasoinen ja sillä saisi erittäin hyviä kuvia. Varsinkin tulevaa ulkomaanmatkaa varten haluaisin panostaa hyvään, tehokkaaseen ja kestävään kameraan. Myös muita kameraehdotuksia voi laittaa, jos sellaisia tulee mieleen.

Kaikki kommentit otetaan vastaan ja toivon selkeää selitystä (jos vastauksia tulee), koska tällainen kameramaailma on minulle vielä aika uusi asia.

5

299

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olyisti

      http://www.dpreview.com/reviews/nikonv1j1/

      Lue tuolta: ei kannata ostaa näillä hinnoilla. Esim Olympuksen isompikennoista E-PL 1 on saanut 300 €:lla. Mieluummin Nikon 3100 ( tai Canon 1100 D) jossa on paljon isompi kenno ja paremmat hämäräkuvausominaisuudet.

    • tuostanoin

      Se on esteettiseti kaunis katsella, ja sitä on näppärä käsitellä, ja sillä saa hyviä kuvia turistikohteista, ja siinä on nopea sarjakuvausmahdollisuus, ja sen videointimahdollisuudella saa otettua terävää teräväpiirtokuvaa. Niin, mikä se on? Se on Nikon 1-sarja. Kun ostat vielä sen kalliimman,niin siinä on optinen etsin, josta on hyvä tiirailla maisemia varsinkin auringonpaisteessa. Sitten sinua tulee tänne neuvomaan ihmisiä, joiden mielestä siinä on liian pieni kenno, mutta ethän sinä tarvitse suurikennoista rumaa muovirimpulaa, sinähän tarvitset kameran jolla saa hyviä kuvia turistikohteista päivänvalossa. Sitten tänne tulee ihmisiä neuvomaan, joiden mielestä Oly tai Sony on paljon parempi, ja halvempi. Mutta ethän sinä tarvitse Olya tai Sonya, vaan sinä tarvitset Nikon ykkös-sarjalaisen. Sen hinta on juuri sinun kukkarollesi sopiva ja sen omainaisuudet ovat juuri sinulle sangen riittävät.

    • Olen käyttänyt Nikon järkkäreitä alkaen D70 mallista, sen jälkeen D200, D90 ja D300s eikä yhdestäkään voi valittaa. Kaikki toimivat edelleen joskaan eivät minun kaikki käytössäni. Nikonin laatuun voinee siis luottaa koska tuolla uusimmallakin olen kohta laukonut 11 tuhatta kertaa. Lupaavat sille tosin 150 tuhatta joten kyllä se vielä.

      Tuosta sarjasta Nikon 1 ei ole paljoakaan kokemusta mutta jos matkustaa ja varustuksen koolla ja massalla on merkitystä se voinee olla hyvä valinta. Näissä kuvaustalkoissahan jokaisella on paras merkki, minulla on Nikon sattuman oikusta mutta kun kokemus muista puuttuu niin en osaa vertailla. Ehkä olisin onnellisempi Oly tai Pentax miehenä jos nuo merkit olisivat aikoinaan tarttuneet hihaan.

      Pieni kennoisilla kameroilla saa kuvia, itsekin osin kuvaan Panan bridgeillä kun kohdalle sattuu. Niissä kuitenkin kärii kuvanlaatu tarkemmin tarkasteltaessa vaan kuka niitä nyt 100% koossa tai suurempana jatkuvasti tsiikaa? Saa niistä ainakin A4 kuvia ja olen nähnyt A3 kokoakin joskaan en omistani.

      Saattaa olla, ettei noista uusista sarjoista joita pukkaa maailmalle jatkuvasti kaikki jää elämään mutta Nikon on varsin luotettavan tuntuinen kameroihin keskittynyt firma joten voisin luottaa siihen näissä uusissakin vempeleissä. Se paljonko ihmiset luiopuvat "oikeista" järkkäreistä muuttaakseen noihin tai siirtyvät pokkareista tähän suuntaan on vaikeaa maallikon arvuutella, ainakin tuolla luokalla näyttää olevan intoilijansa kuten kaikella uudella. Sekin vaikuttaa paljonko firmat satsaavat uusien linjojen ympäristöön eli paljonko niitä varusteiota kuten optiikoita jne. tulee kaupan.

    • moiemm

      Mua kiinnstoaa kans toi malli mut kerkesin jo ostaa Nikonin D3100 johon oon kyllä ollut enemmän kun tyytyväinen, mutta mietin tota 1-sarjan kameraa just sellasiin tarkotuksiin mihin ei oo niin kiva raahata möhkäle kameraa mukaan.

      • Snap Hunter

        Minullakin on D3100, joka on mielestäni hyvinkin vastannut siihen sijoittamaani rahaa.

        Vanhastaan minulla on pokkari, joka alkaa olla kennonsa resoluution, koon (iso) ja näytön koon (pieni) suhteen antiikkia. Ihmeen kelvollisia kuvia sillä kuitenkin edelleen saa! Akut vain alkavat olla jo varsin heikossa hapessa eikä vanhukseen viitsisi ostaa enää uusia.

        EN haluaisi kakkoskamerakseni tuollaista vaihdettavilla objektiiveilla varustettua peilitöntä minijärkkäriä (à la Nikon 1), vaan ihan oikeasti taskuun sujahtavan, laadukkaan pokkarin à la Canon PowerShot S100 tai Nikon Coolpix P310.

        Jos olisin hankkimassa AINOAKSI kamerakseni jotakin tämän päivän tyypeistä, saattaisin Nikon 1:stä harkitakin. Täyskokoiseksi luokiteltavan järkkärin rinnalle se on liiaksi tårta på tårta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1820
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe