Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Onko laillista?

maanomistaja

Tässä olen miettinyt ampumista pitkille matkoille, kun nuo youtuben videot esim. Ameriikoissa ovat alkaneet kiinnostaa. Tarkoitukseni olisi ampua kiväärillä OMALLA, SULJETULLA MAA-ALUEELLA JONNE ON ULKOPUOLISILLA PÄÄSY KIELLETTY, esim. pelto tai metsähakku-alue. Ideani pohjautuu siihen kun rataolosuhteissa maksimi matkaa olisi vain 200 metriä, eli yksinkertaisesti olisi kiva ampua pidemmälle kun sopivaa kivääriä löytyy. ELI ONKO LAILLISTA?!?!

7

234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omalla maalla saa

      Jokamiehen oikeudet antavat kyllä ulkopuolisille kulkuoikeuden melkein mihin tahansa, jotta varovainen pitää olla.
      Omalla maalla saa toki ampua, mutta ampumarataa ei omin päin saa perustaa.
      Riippuu naapurista ja satunnaisista kulkijoista, miten usein voi ammuskella.

      • maanomistaja

        Eli kuitenkin huvikseen saa ampua, jos vaikka sopii joitain tiettyjä aikoja metsästysajan ulkopuolella? Käsitinkö oikein? Ja missä vedetään raja ampumaradan ja satunnaiseen kekkalointiin tarkoitettu alue? Ja olisiko mahdollista perustaa omaan käyttöön laillinen "ampumarata", koska olen kuullut niistäkin?


      • jokatoinen mies

        Ei kylläkään tietääkseni ole jokamiehen oikeuksien nojalla mitään kulkuoikeutta esim. pihapiiriin, puutarhaan, _viljapellolle_ ja selvästi aidatulle alueelle.


      • maalaisjärki.
        jokatoinen mies kirjoitti:

        Ei kylläkään tietääkseni ole jokamiehen oikeuksien nojalla mitään kulkuoikeutta esim. pihapiiriin, puutarhaan, _viljapellolle_ ja selvästi aidatulle alueelle.

        No mitä sillä asialla on tämän jutun kanssa tekoa? Viljellyllä pellolla ei saa kulkea, mutta miten siihen ampumaradan laitat, ei kukaan omalla viljapella kuljeskele.
        Samaten asia myös pihapiirin kanssa, 200m ampumarata pihapiiriin?

        Pitääkö aina lukea, kuin piru raamattua?


      • jokatoinen mies
        maalaisjärki. kirjoitti:

        No mitä sillä asialla on tämän jutun kanssa tekoa? Viljellyllä pellolla ei saa kulkea, mutta miten siihen ampumaradan laitat, ei kukaan omalla viljapella kuljeskele.
        Samaten asia myös pihapiirin kanssa, 200m ampumarata pihapiiriin?

        Pitääkö aina lukea, kuin piru raamattua?

        Tässä se "raamattu", lainaus edeltä:

        "Jokamiehen oikeudet antavat kyllä ulkopuolisille kulkuoikeuden melkein mihin tahansa..."

        Eli ns. jokamiehen oikeuksista oli kysymys. Jokamiehen oikeudet eivät anna kulkuoikeutta "melkein mihin tahansa".

        Suomalaisessa metsässä jokamiehen oikeudet yleensä pätevät, mutta on yleensä vaikea ampua hallitusti esim. 600 metrin päähän koska metsässä - yllätys yllätys - on puita.

        Jos aiotaan satunnaisesti ampua kauas niin tarvitaan avoin alue. Esim. viljelysaukea voi olla tällainen. Viljelty pelto ei kuitenkaan ole jokamiehen oikeuksien piirissä vaikka jotkut viherhipit tuntuvat näin kuvittelevan.


    • hyvät välit?

      Ampumarata omaan käyttöön? siihen tarvitaan viranomaisilta lupa ja sen pitää täyttää ampumaradalle asetetut ympäristönormit.
      Nykyään noita seurojen "hiekkamontturatoja" suljetaan, koska eivät täytä ympäristönormeja. Lyijyä ei saa päästä maaperään ym.
      Eikä sitä lupaa noin vain saa muutenkaan.

      Satunnainen paukuttelu on vähän ympäristöstä kiinni. Naapurin ammuskelee kiekkoja, parina päivänä kesässä. Itse kohdistan lataukset, samaten muutaman kerran kesässä.
      Asia on paljon kiinni lähialueen ihmisistä, yksikin valitus poliisille, niin se on sitten liikaa, mutta asia on toki sovittavissa aluuen muiden asukkaiden kanssa.

    • Ennen oli paremmin

      En tiedä onko enää laissa erotettu AMPUMARATA ja AMPUMAPAIKKA...
      Ampumarata oli (muistaakseni) joku jota piti säännöllisesti käyttää joku tietty määrä ampujia, ja ampumapaikka joku jota käyttää pienempi määrä satunnaisesti.
      Eli omalla maallahan saisi (ja ainakin ennen sai) ampua itse, ja vaikka pari kaveriakin. Myös monilla metsästys-seuroilla oli oma ampumapaikka jossa pystyi järjestämään esim. seuran jäsentenväliset ampumakilpailut tai kohdistamaan kiväärinsä ennen hirvikokeeseen menoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1773
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1460
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1394
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1331
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1318
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe