Tasoitustapetti pois vai kipsilevyä päälle?

Reactor

Meidän asunnossa on edellinen asukas käyttänyt seinien tasoittamiseen tasoitustapettia, mutta huonosti on homman tehnyt.

Olohuoneessa on 1 seinä betonia, jonka päälle tämä seppä on laittanut tasoitustapetin ja maalannut sen (miksei ole tasoittanut betonia, en käsitä!?). Ongelma on, että siinä on sopivassa valossa silminnähtäviä kuplia ja kupruja, kun tapetti on paikoitellen irronnut seinästä ja jotain kiviainesta tai muuta on tehnyt pieniä teräväkärkisiä kupruja.

Toisella seinällä on puolestaan alla kipsilevy ja sen päälle on vedetty ilmeisesti jotenkin epämääräisesti päällekkäissaumattuna tuota tapettia, koska seinässä on pystysuuntaisia kohoumia saumakohdissa, mutta kohouman leveys vaihtelee. Tämäkin on sitten maalattu päälle.

Mikähän olisi helpoin ja/tai fiksuin tapa korjata seinät? Yrittää jollain tapaa raapia tasoitustapetti ja x-maalikerrosta veke, vaiko esim. 6 mm saneerauslevy laittaa päälle? Ja jos jälkimmäinen, niin millä laittaisin saneerauslevyn kiinni, varsinkin betoniseinälle, kun siinä on tuo maalattu tasoitustapettikin. Mahtaako pysyä kiinni muuten kuin ruuvaamalla (seinä tosi kova, hankala porata).

4

7582

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .....------------...

      Kipsilevy kannattaa laittaa jos ei jaksa koko vuotta seinää väsätä. Betoniseinälle voit laittaa hyvin kiinni liimalla esim. Cascolla ja Sialla (sikabon/sikaflex) on tarkoitukseen sopivia liimoja.

      • Canis Lupus

        Saneeraus laasti on kaikkein parasta. Antaa kuivua pari päivää ennen kuin pinnoittaa sen levyn lateksilla niin kerkee kuivua.


    • löjm ojlm nmk ökn m

      Kompataan, levytä päälle. Ehdottomasti helpoin/nopein tapa.

      Liimaamiseen löytyy hyviä rakennusliimoja. Eip ole tullut kokeiltua levyjen liimaamista seinään, oletettavasti onistuu, kun keksii niksit. Itelle tuli kyllä mieleen, että rimakoolaus petoniseinään propattuna ja levyt ruuvaten rimoihin.

      Et maininnut millainen asunto. Asoy:ssa ei oikein saa ominluvin tehdä muuta kuin maalata ja tapetoida, käytännössä kaikesta muusta pitää ainakin ilmoittaa taloyhtiölle, oletan, levytys voi olla asia, mistä ainakin syytä kysäistä lupa. Ok- talo eri asia.

      Ainiin. Levytys parantaa oletettavasti pikkasen äänieristystä, että se on perusteltavissa silläkin. Koolauksen jos laittaa, sine voi laittaa jotain äänieristemattoa tai villaa väliin, jos haluaa.

    • jyrcelö

      Tapetti veke ja tasoitus niin tulee hyvä. Tapetin poistossa oma hommansa kuten myös tasoituksessa mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä. Tuo kipsilevyn laittaminen ei ole niin iisi homma kaikkinensa kun täällä annetaan ymmärtää. Levyjen saumat pitää nauhoittaa ja tasoittaa ja lisäksi levyt täytyy käyda trailerilla hakemassa. Myös listojen kanssa joutuu kikkailemaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3078
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1046
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      50
      937
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      816
    Aihe