Skitsotyyppinen mielialahäiriö

sairas mutta terve

Eli psykoosipiirteinen persoonallisuus todettiin psykiatrin konsultaatio tilaisuudessa.
Sain lähetteen työterveys asemalta, kun he epäilivät psykoosia käytökseni vuoksi.
Omasta mielestäni olen psyykkisesti terve, mutta asiantuntijat ovat eri mieltä. Miten voisin tilanteen muttaa edukseni. Haluan terveen paperit, enkä halua leimautua hulluksi. Kerroin psykiatrille, että kun katson peiliin niin siellä ei ole minä, vaan joku tuntematon tyyppi. Näin on asia ollut yli 20 vuotta ja olen tämän kanssa tullut toimeen. Samoin kädet ja koko ruumis tuntuu vieraalta, sen myös kerroin.
Olen yksinäinen persoona, eikä ystäviä ole lainkaan, koska en kaipaa seuraa.
Olen saanut tietoa, jota muilla ei ole ja ne liittyvät maailman kaikkeuteen, aikaan, aineeseen ja gravitaatioon. Mielestäni olen siis viisas.
Olen ehkä hieman omituinen, mutta luulen olevani kuin muutkin, enkä hirveesti erotu massasta.
Olin rehellinen psykiatrille ja kerroin kaiken totuuden mukaisesti.
Hän sitten teki omat johtopäätöksensä ja sain sairaan paperit. Tällä hetkellä olen sairaslomalla ja sitä saatetaan jatkaa, koska eihän tämä sairaus ole mihinkään hävinnyt. Sain kaikennäköisiä lääkkeitä mm neuroleptejä, joilla on tarkoitus sekoittaa koppa lopullisesti ja saada pysyvä hoitosuhde.
Onko muita jotka eivät tunnista itseään, kun katsovat peiliin?

10

2717

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En ainakaan itse ole päässyt skitsopapereista eroon. Kerran tehty diagnoosi on voimassa ja minulla siinä todettiin psykoosi ja skitsofrenia. On totta että kuulen mielessänä kaikenlaista eli ajattelen. Joskus ääni on feminiininen eli naisellinen ääni ja asiat aika kummallisia. Olin sairaslomalla loppuun saakka ja nyt kuntoutustukipaperit vetämässä. Sain silti työvoimatoimistoon puoltavan diagnoosin siitä kuukausia jankutettuani. Minulla on ajokortti ja kelpaan lääkärin mielestä työvoimapoliittiseen koulutukseen mutta on se yksi tehty diagnoosi ja minulla on Abilify-lääkitys. Kelpaan siis avohoidossa työvoimatoimiston asiakkakksi kun sitä itse halusin. Kuntoutumistukikäsittely on kesken ja ajattelin odotella siitä päätöstä ennenkuin menen uuden diagnoosin kanssa työvoimatoimistoon. En minäkään erotu massata vaikkapa liikenteessä autoillessa tai Kelassa asioita toimittaen. Työvoimatoimistossa minun on oltava työmarkkinoiden käytettävissä ja eiköhän se onnistu. Vaikeampi paikka oli kun työvoimavirkailija vati lääkärin diagnoosia pitkän sairasloman jälkeen,työkykyisyydestä. Sain sen diagnoosin kautta rantain pyydeltyäni.

      Jos näet konkreettisesti jonkun muun kuin oman naamasi peilistä niin se on minusta mielenkiintoista ja sinuna pyytäisin jonkun piirtämään siitä kuvan. Tuo voi olla sellainen sanontakin jos näkee jotain muuta kuin oman itsensä. Minä kun ajan partaani niin näen ainakin oman itseni. Joku meedio olisi varmaan tosi kiinnostunut tuosta ja voisi selvittää asiaa jotenkin tajuttavaksi.

      Jos tulet toimeen ilman hoitosuhdetta niin sinullahan ei varmaan ole pakkohoitoa kuten ei minullakaan. Tilanteen voi muuttaa edukseen keskittumällä ns. oleellisiin yhteiskunnallisiin asioihin ja pitämällä ihmeasiat omana tietonaan tai ottamalla yhteyttä meedioon tms. muuhun asiantuntijaan kuin lääkäriin.

    • Jos haluat terveen paperit,niin selität,että et tarkoittanut näkeväsi peilissä jonkun muun vaan ,että sinusta ikään kuin tuntuu,että henkinen minäsi on niin paljon muuta,kuin peilikuvasi,ja sanot,että sinä ptykkäät lukea kirjaston kirjoista myös henkisiä ja sinusta tuntuu,että tavallaan ymmärrät ne hienot viisaudet,että sitä sinä vaan tarkoitit,ihan tavallisia asioita,joita muutkin tuntevat.Älä syö noihin juttuihin neuroleptejä olet vaan hiukan erilainen minun mielestäni hienolla tavalla.Nuo jutut ainakaan itsessään eivät ole sairaita ja eivät anna syytä syödä kovan luokan lääkkeitä.

    • Sairas, mutta terve

      Menin toiselle psykiatrille, koska ensin käyttämäni ei kuulunutkaan työterveyshuoltoni maksusitoutumis firmaksi, mutta tuomio tuli kerrasta, F21!
      psykoosipiirteinen persoonallisuus, skitsotyyppinen häiriö tältä ekalta kallonkutistajalsta. Menin sitten toiselle psykiatrille, jolle kerroin myös kaikki psyykkiset ongelmani, mutta hän totesi minut terveeksi ja töisää taas ollaan bussin ratissa! No, kun aletaan tutkia päätä kuin päätä, niin kyllä sieltä aina jotain sanomista tulee! Tämä ensimmäinen psykiatri tarjosi myös ketiapiini (ketipinor) lääkettä 300 mg päivässä unettomuuteen. Onneksi katsoin netista ketiapiinin haittavaikutukset ennen kuin olisin lääkkeet hakenut. Ketiapiinin pystyy lopettamaan vain yhden kerran ja seuraavaavalla kerralla se ei enää onnistu. Tuhoaa aivojen säätely osat ja nukkuminen ei enää onnistu. Useilla lopetuskerroilla aivot tuhoutuvat ja alkaa hidas mutta varma kuolema.

    • Joo .olen lukenut tuon saman ja minulla sama unilääkitys ketipinorilla,aika hirveää juttua,että aivot tuohoutuvat lopettamisyrityksistä.On ollut kyllä hyvä lääke opamoxin rinnalla nukkumiseen,mutta että ei voi lopettaa.huh huh.Voiko lla noin? Neuropletit itsessän vähentävät oletettua elinikää.Mutta tuo ketiapiini juttu on pelottavaa tietoa.Aion tästä lähtien vaan syödä vaihtelevan määrän ketiapiinia nukkumisvaivoihin eli joko 100 mg tai 200 mg illalla.Päivällä on turhaa syödä ketiapinni,joka lamauttaa.Itselleni on määrätty myös 100 mg aamulla,jota en ole yli kuukautteen syönyt ja hyvin menee.Ketiapiini lamauttaa ja siihen sen teho unessa pitävyyteen juuri kai perustuu.

    • JK

      EI OLE

    • Voi sinua JK, nauruhuutoa:)
      Markovehvilainen,hiukanko sinä kirjoitat hyvin.Tosiaankin kun kuulee omassa päässään puhetta se on vaan ajatuksia.Joskus ajatukseni ovat voimakkaampia ja ne ovat vaan ajatuksia.Sain tosi paljon ahaa-elämyksiä kirjoituksistasi,kun taas tuo JK ei tuo muuta kuin naurua...Mutta naurukin on ihan jees.

    • skitso1

      itte en nykyää uskalla edes elää ilman lääkkeitä. hyväolo ja sitä rataa. mieluummin mä niitä napsin, kun näen hahmoja, hyökkääviä kasvoja unissani, ääniä ja pakkoajatuksia.

      ittellä aloitettiin 600mg Ketipinoria v.2010. kun niistä ei ollu apua ni vaihdettiin risperidoniin josta tuli hieman haittavaikutuksia.

      nyt mennään Olanzapin Lilly:llä ja Sertralin Hexalilla.

      olo on hyvä eikä erityisemmin harhoja :) mutta nyt sitten on ollu hypomaniaa ja kausia kun ei jaksa tehdä mitää. vähä niinku kakssuuntasessa mutta ei läheskää niin pahoin.

    • tapaus tuokin

      Mielenkiintoista. Sairaalassa tapasin skitsofreenikon, joka selitti mulle samaa. Peilistä näkyy joku ihan muu kuin hän. Tää tapaus oli kuullut ääniä, tyylliin hitler ja useampi muu, useamman vuosikymmenen mutta oli vaan jatkanut töiden tekoa aika hyvässä asemassa. Joskus viiden kympin paikkeilla oireet pahenivat niin paljon, että joutui sairaalaan ja työnteko ei enää onnistu. Sai vasta tuolloin skitson diagnoosin vaikka oireita oli ollut jo kauan. Lääkkeetkään ei oikein toimi mutta kotiutettiin, kun kuitenkin pystyi huolehtimaan itsestään. Oli mielenkiintoista keskustella hänen kanssaan vaikka joskus kävi silleen, ettei hän enää pystynyt jatkamaan keskustelua.

    • heipä hei

      Olen lukenut, että on ihan normaalia, että koet itsesi terveeksi, vaikket ole. Nimittäin persoonallisuushäiriön omaavat eivät useimmiten huomaa itsessään mitään vikaa. On siis itse vaikea havainnoida omat mielenterveyden häiriöt.

      Eikä se minun mielestäni tee sinusta hullua, että sinulla on skitsotyyppinen mielialahäiriö.

      Enpä tiedä mitä sitten sanoa :P

    • Seronil vaara

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      188
      4386
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      116
      2764
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2254
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2215
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1942
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1516
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      113
      1424
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1352
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1180
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1071
    Aihe