Menu in English?

kohta siellä

Mahtaako siellä Lissabonin ravintoloissa löytyä ruokalistat englanniksi? Paljonko on tapana jättää tippiä? Kelpaako Visa ihan yleisesti?

11

500

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Löytyy ja ei. Lissabonin ravintolakirjo saattaa yllättää, sillä ruokapaikkoja löytyy joka joka kukkarolle. Vaikka lista olisi vain portugaliksi, nälkäiseksi siinä kaupungissa ei pitäisi kuitenkaan kenenkään jäädä. Usein joku ravintolan henkilökunnasta osaa englantia ja pystyy auttamaan. On toki hyödyllistä osata muutama sana portugalia ja/tai ottaa mukaan opaskirja, jossa on ravintolasanastoa.

      Ravintolakirjon kuvaaminen vaatisi jonkin verran palstatilaa, sillä kulttuuri Portugalissa siinä lajissa poikkeaa kovasti siitä, mihin Suomessa on totuttu. Tällä palstalla aiheesta on kirjoitettu useasti. Nämä aikaisemmat viestiketjut löytyvät kätevästi tämän sivun oikeassa yläreunassa olevalla hakutoiminnolla "Laaja haku", hakusanana vaikka ravintola ja/tai ruoka ja haku palstalta Lissabon.

      Omana käytäntönäni on antaa tippiä noin 10 prosenttia tilauksen hinnasta. Pyöristystapauksessa tippi saattaa jäädä vahäisemmäksi.

      Portugalissa kelpaavat kansainväliset luotto- ja käteismaksukortit yleisesti. Vahvistus pinkoodilla.

      • kohta siellä

        Kiitos vastauksista, tulivat tarpeeseen!

        Lueskelin noita ravintola- ym vinkkejä käyttäen "Laaja haku"-toimintoa ja löytyihän sitä tietoa. Googlen street view on myös auttanut, kun olen hiukan katsellut kulmia näin etukäteen. Jostain syystä Lissabonissa on todella paljon katuja, joihin Googlen auto ei ole päässyt kuvaamaan, mistä lie johtuu.

        Hotellimme on Sao Jorgen linnan vieressä, mutta minulle on epäselvää onko tämä alue Alfamaa vaiko Mourariaa. Vierekkäin nämä alueet ovat, joten ei sinänsä väliä, mutta kun tarkoituksenamme on liikkua jalkaisin ja siksi olisi hyvä tuntea aluksi ainakin nämä "kotinurkat" ja esimerkiksi hyvät ravintolat siellä.

        Olemme ensimmäistä kertaa matkalla Portugaliin ja siksi kaikki on uutta ja kiehtovaa.


      • kohta siellä kirjoitti:

        Kiitos vastauksista, tulivat tarpeeseen!

        Lueskelin noita ravintola- ym vinkkejä käyttäen "Laaja haku"-toimintoa ja löytyihän sitä tietoa. Googlen street view on myös auttanut, kun olen hiukan katsellut kulmia näin etukäteen. Jostain syystä Lissabonissa on todella paljon katuja, joihin Googlen auto ei ole päässyt kuvaamaan, mistä lie johtuu.

        Hotellimme on Sao Jorgen linnan vieressä, mutta minulle on epäselvää onko tämä alue Alfamaa vaiko Mourariaa. Vierekkäin nämä alueet ovat, joten ei sinänsä väliä, mutta kun tarkoituksenamme on liikkua jalkaisin ja siksi olisi hyvä tuntea aluksi ainakin nämä "kotinurkat" ja esimerkiksi hyvät ravintolat siellä.

        Olemme ensimmäistä kertaa matkalla Portugaliin ja siksi kaikki on uutta ja kiehtovaa.

        Vaikuttaisi siltä, että Castelo de São Jorge kuuluu Alfamaan. Alfama ja Mouraria ovat molemmat kaksi Lissabonin 53 kuntaa pienemmästä hallintolaueesta,freguesia:sta. Alue on varmasti haasteellinen paitsi matkailijalle, myös Googlen kuvausautolle. Tässä yksi monista alueesta olevista kuvasarjoista netissä: http://www.joaoleitao.com/viagens/2008/03/11/fotografias-alfama-lisboa-portugal/.

        Käsite "hyvä ravintola" on kovin persoonakohtainen. Meillä täällä Portugalissa eriasteisia ravintoloita monin verroin enemmän kuin Suomessa. Suomelle ovat tyypillistä kalliit Institutionaaliset suuren rahan pyörittämät ravintolat ja niiden ketjut. Portugalissa suurin osa ravintoloista taas on pieniä perheyrityksiä. Menu on perinteinen ja sen pohjana on kotiruoka. Ruokalista on ulkonäöltään vaatimaton, sillä pitkät selvitykset eivät ole tarpeen, koska kaikki paikalliset asiakkaat tuntevat nimeltä ruokalistan ruoat ja annosten koostumukset. Pienillä paikoilla ei myöskään ole mahdollisuutta tuottaa listoja eri kielillä, sillä siihen ei riitä niin kielitaito enempää kuin rahatkaan.

        Alfaman ravintoloista on netissä joitakin listauksia, esim. http://www.portugalrestaurants.com/regioes/alfama.html. Alueella on ravintoloita, joissa esitetään fadoa.

        Eri puolilla Portugalia toimii myös moderneja ravintoloita. Niitä on etenkin Lissabonissa ja Portossa.

        Olen syönyt portugalilaisissa ravintoloissa vuodesta 1994 saakka. Suurin osa niistä ollut varsin vaatimattomia. Tällaiset paikat tunnistaa paperisista pöytäliinoista, jotka vaihdetaan jokaisen aterioitsijan jälkeen. Kertaakaan en ole tullut kipeäksi. Kerrottakoon vielä, että ravintoloita valvoo ja tarkastaa valtion elin nimeltä ASAE, Agência de Segurânca Alimentar e Económica.


    • Portossa

      Terveiset Portosta, viikon reissu alkaa kääntyä loppupuoliskolle. Googlen autolla lienee resurssipula joten kaikkia kulmia ei ole ehditty kiertää. Mitään kiellettyä noilta kujanpätkiltä tuskin löytyy. Paikkoja voi koittaa tutkailla myös BingMaps -viistokuvista joskaan ravintolankyltit ei aivan noistakaan näy.

      Kasvissyöjänä minun on vaikea löytää ruokapaikkaa Portugalissa. Lissabonissa se oli kyllä helpompaa kuin täällä Portossa. Muista maan kolkista ei ole kokemusta.

      • Miten olisi matkailijat, voisitteko jättää joitakin asioita yllätykseksi? Onko tarpeen nähdä kaikki etukäteen netistä?

        On aivan mahdotonta, jopa Googlenkin, saada kuvaa jokaisesta ravintolakyltistä eikä kaikissa ravintoloissa ole edes kylttiä. Lissabonissa, joilla ravintolatiheys on erittäin suuri, ts. niitä on tietyillä alueilla vieri vieressä. Monin paikoin maasto on varsin vaativaa. Ravintola-alalla myös vaihtuvuus on suuri, mikä tekee mahdottomaksi tiedon jatkuvan ajan tasalla pitämisen. Suomalaisen ravintolakulttuurin lähtökohdat ovat kovin erilaiset.

        Kasvissyöjä ei ole yksiselitteinen käsite. Pelkästään kasviksia syövällä on hankalampaa, mutta jos kala, juusto tai kanamunat käyvät, paikkoja kyllä löytyy. Esim. munakas ei ole harvinainen portugalilaisen ravintolan listalla. Kannattaa myös ottaa lukuun jotkut etniset ravintolat. esim. intialaiset, kiinalaiset, japanilaiset. Portossa ja Lissabonissa on molemmissa kasvisravintoloita, tässä yhden haun tulos Portosta: http://www.centrovegetariano.org/Restaurantes-Porto.html. Lissabon: http://www.centrovegetariano.org/Restaurantes-Lisboa.html


    • Portossa

      Mukava maa tämä on. Minä olen käymässä jo neljättä kertaa parin vuoden sisään. Ehkäpä käyn vielä viidennenkin...

    • Miksi Street View ei yllä kaikkialle: Koska osa kaduista (mm. suurin osa linnoituksen tienoista) on rajattu kadusta ylös tulevilla tolpilla. Ne saa alas vain taksit ja ne, joilla on lupa tulla alueelle. Lissabonissa emme törmänneet yhteenkään ravintolaan, jossa ei olisi ollut myös englanninkielistä menua. Paitsi Assinatura, joka oli juuri silloin avattu. Meille selitettiin kuitenkin seikkaperäisesti kaikki ruokalajit ja niiden sisältö. Nyt se on kai noussut Lissabonin ykköseksi. Suosittelen lämpimästi.

      Linnoituksen lähellä on paljon pieniä ravintoloita, joista monia en suosittelisi. Sen sijaan suosittelen Senhora Mãe ravintolaa. Löytyy hieman matkaa näköalapaikalta ratikkareittiä alaspäin. Hinnatkaan eivät olleet kovin suuria. Eteisessä sellainen suuri kynttiläjuttu.

      http://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g189158-d805100-r33467630-Senhora_Mae-Lisbon_Estremadura.html

      • Eemeli, niin kuin yllä ja monesti aikaisemminkin olen kirjoittanut, Suomen ja Portugalin ravintolakulttuurit ovat kovin eri maata. Portugalilaiselle ravintola on paikka, johon mennään syömään eikä hienostelemaan. Kaurismäen elokuvat kuvaavat erinomaisesti suomalaista kulttuuria, siten myös ravintolakulttuuria. En ole vielä löytänyt Portugalissa ravintolaa, jossa en olisi voinut syödä. Käyn vuodessa pari kolme kertaa Lissabonissa ja syön yleensä aina eri paikoissa joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Jos Lisabonin ja maan muut ravintolat kelpaavat portugalilaisille, miksi ne eivät kelpaisi myös suomalaisille? Jos joku paikka ei sataprosenttista täytä toivomuksia, niin "vahinko" on merkittävästi pienempi kuin Suomessa

        Ravintoloita, joissa ei ole englanninkielisiä ruokalistoja, löytyy runsaasti ja niissä saattaa olla hyvä ruoka ja palvelu.


    • Portossa_äskettäin

      Kävin tuolla Assinaturarin sivuilla. Sehän myy autonrenkaita , jotain miseliinejä. Kuka haluaa lomalla syödä jossain rengasliikkeen kahviossa?

    • Katsopa kirjoitusasua: Assinatura. http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g189158-d1811292-Reviews-Assinatura-Lisbon_Estremadura.html

      On kalliinpuoleinen paikka. En väitä, etteikö monessa paikassa saa ihan "kelvollista" ruokaa. Enkä halua hienostella. Masseur on oikeassa, että pieleen mennyt ravintolareissu ei ole välttämättä iso asia. Enkä puhu 100% tyytyväisyydestä. Puhun vain omasta puolestani ja omista kokemuksistani. Joku voi käyttää niitä "hyväkseen" ja joku toinen sitten ei. Ja joku loukkaantuu, sanoi ihan mitä tahansa. Minä puhun omalla tavallani. Arvostan suuresti Masseurin mielipiteitä ja maan tietämystä sekä neuvoja Portugalin suhteen. Olen moneen otteeseen kertonut, ettei sanomisistani pidä ottaa hernettä nenäänsä. En hauku mitään paikkaa tai ketään, mutta jos joku ei mielestäni mennyt ok, voin sen mielestäni ilmaista, eikö.

      Yksi parhaista Madeiran Funchalin kokemuksista (hinta/laatusuhde) oli ihan pienen pieni ravintola keskustan läheisyydessä. Sitä olisi Suomessa kutsuttu baariksi.

    • kohta siellä

      Taas kotona. Ruoka oli hyvää ja englannilla pärjättiin. English menu löytyi jokaisesta ravintolasta, vaikka välttelimme "pahimpia" turistirysiä, eli niitä, joissa sisäänheittäjät nuottasivat ohikulkijoita. Pääsääntöisesti ruokalistat muistuttivat toisiaan, niin hintojen kuin sisältönsäkin puolesta.

      Maaliskuinen Lissabon oli lämmin ja aurinkoinen. Kaupunki tuntui turvalliselta ja tunnetta lisäsi sekin, että poliiseja riitti lähes joka nurkalle, ainakin keskustassa. Poliiseilla näytti olevan aikaa ja halua auttaa jopa mummoja katujen ylityksissä. Muutaman kerran kohtasimme huumekauppiaita, jotka oli helppo hätistellä pois (onnistui jopa suomenkielellä).

      Kaiken kaikkiaan Lissabon on aivan erinomainen kaupunkilomakohde.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe