Lopettakaa jo törkeä arvostelu, hei teinit !

pystisisäntä

Miksi täällä kaikki haukkuvat suomenpystykorvaa ? Minusta se on todella erinomainen rotu, mutta pohjanpystykorvien fanit vain haukkuvat sitä. Mukavaa että teillä kaikilla on omat suosikkirotunne, mutta miksi teidän täytyy silti vähätellä samalla muiden rotuja, kuten suomenpystykorvaa ? Minusta suomenpystykorva on täydellinen rotu, mutta en sen takia ala kritisoimaan muiden suosikkirotuja, kuten pohjanpystykorvaa. Minulla on todella surullinen ja pahoitettu mieli siitä, kun kaikki pohjanpystykorvia rakastavat teinit haukkuvat minun lempirotuani ja pilaavat täten sen maineen metsästys- ja perhekoiranakoirana. Ärsyttävää, kun toisten lempirotuja kritisoidaan vain oman lempirotunsa maineen parantamiseksi. Se ei ole suomenpystykorvien eikä niiden omistajien vika, jos pohjanpystykorva ei ole saanut paljoa suosiota, joten älkää haukkuko viattomia ! Omaa lempirotua saa kehua, mutta täytyy myös kunnioittaa muita ja olla arvostelematta negatiivisesti heidän koirien rotuja.

15

313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saakelin teini taas.

      kuinkahan pitkään sä oot ollu täällä palstalla lukemassa näitä juttuja? AINA on ollut niin päin että pohjista haukutaan, mutta nyt kun nämä "vakio" käyttäjät on lähteneet tulee pohjisten suunalta takaisin maksu.

      Mitäs tämä sitten on? "Se ei ole suomenpystykorvien eikä niiden omistajien vika, jos pohjanpystykorva ei ole saanut paljoa suosiota, joten älkää haukkuko viattomia !"

      Eikö pohjikset ole viattomia? Otahan asiosta vähän selvää niin pohjis on aika suosittu rotu sen kantaan nähden.

      Itselläni on suomenpystykorva mutta tappelen täällä pohjiksen puolesta koska se on upea koira!

      • pystisisäntä

        Suomenpsytiksiä rekataan Suomessa noin 3 kertaa pohjiksia enemmän. En pidä pohjanpystykorvaa harvinaisena.

        Ja kun seurailin näitä viestiketjuja åari sivua taakse päin, niin kaikkialla melkein kirjoiteltiin, että kannattaa unohtaa suomenpystykorva, koska pohjanpystykorva on muka parempi, tai jotain sellaista.

        En ole täällä pitkään käyttäjänä ollut, mutta kumpi sitten onkaan aloittanut sen tappelun, niin hällä väljä, minusta sellaisen jatkaminen kummaltakaan on aivan lapsellista ja loukkaa toisen rodun edustajien suosijoita.

        Häipykää kinastelevat teinit näiltä palstoilta, jotta vuorostaan aikuiset saavat täällä sijansa !


    • huvittavia teinejä

      Olette sellaisia räksyttäjiä kumpikin jo keskenänne, että teille sopii kyllä jompi kumpi noista roduista :-)

    • SP nro 1

      Pohjanpystykorva on kaikenviljankoira eli suomeksi tarkoittaa: Haukkuu kaikkia muttei mitään kunnolla. Toista se on kauniin suomenpystiksen kanssa joka kirmaa metson perässä haukkuen yli 100 minuutissa. Pohjis on ruotsalaisviritys eli coctail, sekuli sieltä ja piski tuolta. Pohjis on puhdas sekarotuinen.

      Kyllä koirien määrä jo kertoo kumpi on parempi. Pohjiksia hamuavat persoonat jotka aikoinaan ylistivät Ladoja ja kulkivat vihreissä tuulipuvuissa metsällä.

    • Mitään tietämättömät

      Hohoooiii.... Kumpa joku jaksaisi ottaa joskus asiosta selvää......

      Suoraan kennel sivulta: " Pohjanpystykorva on monipuolinen kaikenriistan metsästyskoira, joka ilmaisee haukkumalla ja samalla pysyttämällä missä riista on. Vesilinnustuksessa se on myös apuna, koska saaliin noutaminen luonnistuu itsenäisesti. Se soveltuu parhaiten yhden ihmisen kanssa metsästäväksi koiraksi. Pohjanpystykorva on myös vahtiva metsästyskoira. Pohjanpystykorvat kilpailevat linnunhaukku- (LINT) ja hirvenhaukkukokeissa (HIRV) sekä metsästysjäljestyksessä (MEJÄ)."


      JA TÄMÄKIN SUORAAN KENNEL SIVUILTA;
      " Vuonna 2006 suomenpystykorva ja sen venäläinen sisarrotu karjalais-suomalainen laika yhdistettiin samaksi roduksi. Kummastakaan rodusta ei ole varhais tietoja, mutta molemmat on luultavasti lähtöisin maatiaskoirista, joille ei ole omaa rotua. Suomenpystyorva on maatiaskoira ja lähimmäisenä sukulaisena sille voidaan pitää ruotsin-suomalaista pohjanpystykorvaa"

      Ottakaa asioista selvää ennenkuin tulette mollaamaan! Totta on että suomenpystykorva on todella kaunis, kauniit rukkaset siitä ainakin saa!

      Miettikää hei vähän! S*atana kun olette pilanneet niin hienon rodun kuin pohjanpystykorva! Hävettäis kyllä omistaa haukkuva pommi eli suomenpystykorva.....

    • pystisisäntä

      Jos kerran pohjanpystykorvan omistajat tosiaan näin raukkamaisesti levittävät paskatietoa suomenpystykorvasta kuin täällä heti monet alkoivat, täytyy miettiä tarkempi menetelmä, jolla saa koko Suomen unohtamaan pohjanpystykorvan. Jostain vain täytyy ensiksi saada juttuun mukaan heikkoviettisiä ja aggressiivisia pohjiksia sekä voimakasviettisiä ja sosiaalisia suomenpystykorvia. Tämä palsta ei riitä suomenpystiksen maineen parantamiseen pohjanpystykorvan kustannuksella, joten jokin kovenmpi ratkaisu on keksittävä, jossa koko Suomi kuulee "heikkoviettisestä ja aggressiivisesta suomepystykorvan ruotsalaisesta sukulaisesta". Täytyy pelastaa suomenpystykorvan maine, ennen kuin lapselliset pohjisten omistajat pilaavat sen.

    • Pohjis is the best!

      "pystisisäntä" aloitti ketjun että lopettakaa törkeä arvostelu.... Mitä lie itse tekee..?

      Sinä tai kukaan muukaan mollaaja ei ole koiran luottamuksen arvoinen. Jos oikeasti on "oikea" metsämies tai "oikea" koira- ihminen niin rodulla ei ole väliä tai varsinkaa olenu tuommoiseen mollaamisen!

    • tassunaamallejaomist

      Trololololololol :D Kyllä taas on vajottu alas :DDD Aika naurettavaa keskustelua. Se on kenenkin oma asiansa mistä tykkää ja mistä ei. Säälittää, kun ihmisillä ei muuta elämää ole kuin toisten koirarotujen haukkuminen *VUFVUF*. Koiraakin hävettäisi lukea näitä kirjoituksia *pitkä facepalm*

    • katarrriina

      Tottakai on jokaisen oma asia mistä pitää ja mistä ei. Mutta jos joku oikeasti haluaa keskustella "oman rotunsa" käytöksestä, metsästyksestä ym. niin tarviiko sinne keskusteluun aina sitten tulla mollaamaan ko. rotua. Jonkin verran se pahoittaa mieltä, kun olisi halunnut oikeasti keskustella asioista järkevästi ja samankaltaisten tapausten kanssa, niin joku tulee heti esittämään asiattomia kommentteja.

      Itse pidän monista roduista, enkä koskaan ole morkannut rotua. Omistajia kyllä, rodusta viis. Koiran käytös on pitkälti perimässä ja kasvatuksessa. Kaikista saman rodun edustajista ei vaan ole kaikkeen ja kaikista omistajista ei ole kouluttamaan koiraansa. En varmaan koskaan ole syyllistänyt koiraa sen huonosta käytöksestä tms.

      Nyt täytyy kyllä rehellisesti myöntää sekin, että Suomen pystykorvista on itselläni jonkin verran kokemusta, omakohtaista sen verran, että koirani on puoliksi pystykorva, mutta myös ystävieni taholta. Suoraan sanon senkin, että ei kaikista niistä pystykorvista joita tuttavillani on ollut, ole ollut metsästyskoiriksi. Osa taas on ollut vallan loistavia sellaisia. En silti ole pitänyt niitä koiria sen huonompina, kuin niitä jotka ovat heti hoksanneet mitä siellä metsässä pitää tehdä.

    • housutpuolitankoonja

      Miksi aiheen aloituksessa teinitellään? Helppohan se on jokaisen aikaihmisenkin epämieluisat puheet laittaa vain ''teinien'' syyksi. Teinit on kuraa ja lokaa, mikä tuolla ulkonakin autojen mukana tiellä lentää.. Huoh. Vanhempia ihmisiä arvostetaan, mutta nuoria haukutaan. Ilmeisesti osalta vanhemmistä teineistä on jäänyt kasvatus puolitiehen.

      Hirveästi liittyi asiaan, mutta haluaisin lopuksi sanoa pari rumaa sanaa. Ihan teidän silmienne säästämiseksi en sano.

    • Jaa'a..

      Kaikki saa tykätä mistä rodusta haluaa.. Roduissa on eroja, joten joku on toiselle parempi ja joku huonompi vaihtoehto, mutta ei se tee mitään ROTUA itsessään huonoksi.

      Joku mainitsi jossain vaiheessa viestiketjua, että paremmuuden tietää siitä, että rodun edustajia on enemmän kuin toisen, mutta liekö noinkaan.. En ehkä ottaisi maailman suosituinta rotua vaan siks, että se on suosituin; yleensä ne suosituimmat on myös sairaimpia.

      Aloittajalle: näitten palstojen lapselliset väittelyt tuskin pilaa minkään rodun mainetta.. turha ottaa itseensä mitään täällä kirjoitettua ja lähteä väittelyyn mukaan.

    • Haista_paska

      No suomenpystykorva ja pohjanpystykorva on kummatkin iha paskoja joten ei kiinnosta onko sulla jotain ******* ongelmia!!

    • mitäjärkeääääää?

      Suomenpystykorva ja pohjanpystykorva on kummatkin mahtavia metsästyskavereita ja jokainen itse valitsee oman lempirotunsa ja saa toki puolustaa sitä, mutta mielestäni on hieman lapsellista, että täällä syntyy "tappelu" siitä, että kumpi nyt onkaan parempi! Jokaisella on oma mielipide!

      Itse omistan suomenpystykorvia, mutta en silti tuomitse pohjanpystykorvia vain sen takia, että itse satun pitämään enemmän jostain toisesta rodusta!

      RAUHOITTUKAA, IHMISET! HYVIÄ KOIRIA NE ON MOLEMMAT!

    • ygvj

      Musta tuntuu, että teinit ne on ainoita järkeviä täällä! Vaikuttaa vähän siltä, että keski-ikäiset ne täällä kinaavat :DD

      • Suomi on ihana maa

        Täällä ihmiset ovat niin rauhaarakastavia ja sopuisia että. Vain riidanhaastajia ei suvaita.

        Ennenmuinoinkin kun savumökeissä virtojen rannoilla asuttiin, niin nähtiin virran lainehilla lastu. Kas isäntä siitä herkeni aatoksistaan ongen ääreltä ja nouti aitasta astalon. Kävi hän tutustumassa ylävirran naapuriin. Ja pian uiskenteli lainehilla veri.

        Oli palannut rauha taas syvän, synkän virran laaksoon.

        Perinteet siis velvoittaa, myös nuoria.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      429
      1906
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      198
      1593
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1441
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      179
      1423
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1066
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      1050
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      976
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      120
      968
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      96
      948
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      906
    Aihe