Koss Porta Pro on täysi p...a!

-Hifisti-

Olen kuunnellut viimeiset 10 vuotta Audio-Technican ATH-908-kuulokkeilla ja eilen päätin testata vaimon Koss Porta Pro-kuulokkeita. Kokeilin sekä tiukalla että löysällä puristuksella.

Noita Kosseja on hehkutettu vuosikausia ja kokeilun jälkeen jäi ihmettelemään, että miksi ihmeessä?. Kossissahan on se sama vika kuin kaikissa ei-hifi-kuulokkeissa eli ääni jää pään sisälle eikä tilavaikutelmaa synny. Kaiken huipuksi äänessä on selvästi kuultavia vääristymiä. Silti näitä pidetään jotenkin hyvinä... :O

Jotenkin jäi sellainen maku noista, että trendi painaa enmmän kuin ääni.

Kyllähän nuo välttää johonkin MP3-raiskatun äänen huudattamiseen katuvilinässä, mutta hifistä ne ovat valitettavan kaukana.

40

12391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hiffisti69

      En minäkään Koss Porta Prota omaan käyttöön hankkisi.

      Erityisesti minua häiritsee niiden basso-osasto, joka on jotenkin epämääräinen, kaikka muuta kuin tarkka ja napakka. Kuitenkin monet kehuvat Porta Pron bassoja. Muutenkin Kossien ääni on heikompi kuin Grado SR-80i:n, joita käytän mp3- ja muussa liikkuvassa käytössä, puhumattakaan kotona vakavampaan kuunteluun käyttämistäni Staxin elektrostaateista.

      Mutta.

      Yksien Gradojen (nuo avauksen Audio-Technicat taitaa olla samaa hintaluokkaa) hinnalla saa kolmet tai neljät Porta Prot. Staxien hinnalla PortaProita saisi ostettua yli kaksikymmentä paria.

      Hintaansa nähden, ja verrattuna muihin neljänkympin kuulokkeisiin, Koss Porta Pro tarjoaa ihan hyvää ääntä, jossa ei ole todella pahoja vikoja (kuten tuon hintaluokan kuulokkeissa usein on). Lisäksi Kossit on kevyet ja helpot käyttää vaikkapa ulkona lenkillä, mihin Gradot ei enää niin hyvin sovellukaan.

      En ollenkaan ihmettele, että Porta Prot ovat vaimon mielestä paljon paremmat kuulokkeet kuin nuo toiset. Hänelle ne tarjoavat riittävää ääntä ja ovat muilta käyttöominaisuuksiltaan loistavat.

    • kovia kilpailijoita

      "verrattuna muihin neljänkympin kuulokkeisiin, Koss Porta Pro tarjoaa ihan hyvää ääntä"

      Koss Porta Pro:n ääni ole ei kovin hyvä verrattuna edes muihin saman hintaluokan kuulokkeisiin. Keskitasoa ehkä tai jopa parempi kuin 10 vuotta sitten myynnissä olleet parinkympin kuulokkeet. Mutta nykyään tuossa hintaluokassa PortaPron ääni on tunkkainen ja ala-arvoinen, ja halvatkin esim. creative aurvana luurit ym ovat paljon parempia.

    • toivoja.

      siis, jos nuo on 4-kympin kuulokkeet, niin olet varmasti oikeassa.

      .......toivottavasti et hauku erikseen kaikkia muitakin samanhintaisia......

    • jeesus666

      Koss Porta Pro on suunniteltu käsittääkseni kannettaville soittimille, ja siinä tehtävässä ne ajavat asiansa paremmin kuin hyvin. Parempiin kuulokkeisiin lenkkeilyyn tai pyöräilyyn en ole vielä törmännyt. Kuuntelen liikkuessa usein tasabiittistä ja menevää elektronista musiikkia, ja tällaisen toistamiseen Porta Pro toimii. Miinuksena lelumainen rakenne, rikki on mennyt ~10v käyttöhistorian aikani pari kappaletta. Mutta tämä on kai keveyden hinta.

    • platinakorva H-4

      Olipa provosoiva kirjoitus sinulta. Oikeastaan tuommoiseen ei pitäisi edes tarttua vaan ohitaa kusipään lausahduksena...
      Sinä apinan kusiaivoinen yksilö,älä hyvä edellämainittu henkilö ,loiskahdusvara lopussa, vertaa nyt hobby kuulokkeita jotka on tehty vain nuorisokäyttöön tai muuten vaan kaupalloisen jytkeen käyttöön ja nyt vertaan niitä isoihin möhkäle luureihin!

      Itse kuuntelen hyvin vähän enää ja ne kuuloke kuuntelut akg 702 nekin on aika passkat ja muut harvat kuuntelu kerrat sähköstattisilla paneeleilla jotka siis perinteiset lattia mallit nekään ei ole hyvät mutta menettelee joten kuten. Nekin pölyttyy enää kun eipä kuuntele juuri mitään. Itse aion ostaa uudet kossit kun vanhat ne täyspaskakerit hajosi joten ostan uudet.Mitkä muuten on vastaavan kokoiset ja selvästi paremmat?
      tartee liikkumiskäyttöön tollaset pikkuiset.

      Pyydän keskustelu jatkossa asialliseilla sanoilla niin minäkin teen jos metsä vastaa. Herra 47v.

      • prologue ja koss

        Tämä on S24 foorumeilla yleisemminkin esiintyvä ilmiö. Samaan tapaan s24:n muoti/kellot-foorumilla pyörii tyyppejä jotka kehuvat Clas Ohlsonin prologue-kelloja maailman parhaiksi, joten ei ole yllätys että vastaavasti myös kuulokefoorumilla on koss-porukkaa kehumassa kosseja (porta protahan myydään nimenomaan ohlssonilla 30 euron hintaan).


      • eino portwoman
        prologue ja koss kirjoitti:

        Tämä on S24 foorumeilla yleisemminkin esiintyvä ilmiö. Samaan tapaan s24:n muoti/kellot-foorumilla pyörii tyyppejä jotka kehuvat Clas Ohlsonin prologue-kelloja maailman parhaiksi, joten ei ole yllätys että vastaavasti myös kuulokefoorumilla on koss-porukkaa kehumassa kosseja (porta protahan myydään nimenomaan ohlssonilla 30 euron hintaan).

        Kikuli korvaan ja vispaus käyntiin, niih


      • Telehvooni_Afrikassa
        eino portwoman kirjoitti:

        Kikuli korvaan ja vispaus käyntiin, niih

        KIKKELI PANNAAN TOISEEN KORVAAN TOINEN PERÄREIKÄÄ KÄYTTÄÄ!


    • viisas ihminen

      Kyllä suomi on tyhmä kansa. Aika hyvin kiteyttää kun lukee tätäkin ketjua. Ei mulla muuta.

    • Kössi

      Parhaimmat kuulokkeet mitä ole ikinä omistanut.

    • Bronttosaurus

      Itse ostin porta pro:t jollain 19,90e hinnalla (siis ihan uutena). En tiedä yksiäkään näin hyviä kuulokkeita tähän hintaan.

    • 13+2

      Jaa, mistä tuohon hintaan?

    • Tilaaja1

      Amazon.de

    • portapro11

      Mä oon ihan tykänny Kosseista kun kuuntelen hiphoppia ja muuta teknopoppia, mutta muuten jos jotain rokkia kuuntelee niin parempiakin löytyy. Isona miinuksena että mulla mennyt jo kahdet sillä tavalla rikki että ei enää ääni kuulu kuin toisesta kuulokkeesta. Takuulla tosin saa aina uudet..

      • Kalakkuna

        Juu, takuusta antavat uudet elementit jos on rikkoutunut vaikka johto.
        Aika hyvä takuu.


      • Pottu-kaali
        Kalakkuna kirjoitti:

        Juu, takuusta antavat uudet elementit jos on rikkoutunut vaikka johto.
        Aika hyvä takuu.

        Vaativatko ostokuitin?


      • Pottu-kaali
        Pottu-kaali kirjoitti:

        Vaativatko ostokuitin?

        Ostetut ovat, ihan suomalaisesta kaupasta, mutta sen kuitin kanssa ...


      • yleensä kyllä.
        Pottu-kaali kirjoitti:

        Ostetut ovat, ihan suomalaisesta kaupasta, mutta sen kuitin kanssa ...

        Kylläkait nyt kuitti on oltava, muutenhan voisi marssia mihin vaan liikeeseen ja hakia uuret kuulottimet.


    • tirppanen

      itellä on ollu koss porta pro kuulokkeet jo pidempään ja ite oon ainaki tykänny tosi paljon, parhaimmasta päästä mitä mulla on koskaan käytössä ollu. Ja se niiden takuu on tosi hyvä.

      kauheena ihme kitinää täällä :D

    • juuh..

      Kuulokkeen panta kiristää päätäsi. Löysää vähän ja katso ympärillesi.

    • servizia di arrogant

      kossit ollu tietsikkakäytössä jo muutaman vuoden. en valita hinta/laatu -suhteesta. yks pari hajosi kun lensi seinään tilapäisessä mielenhäiriössä.

    • DF123

      Koss PortaPro on juuri mobiili laitteille tarkoitetut kuulokkeet esim lenkkeilyn, salitreenin yms aikana. Juuri tämän vuoksi kun olen poissa kotoa Kosseja käytän, mutta kotona tietenkin on laadukkaammat kaiuttimet ja kuulokkeet. Olisi hauska nähdä ihmisten menevän esim lenkille tai salille tällaisilla suurilla kuulokkeilla. Juuri siinä on mielestäni Kossien ero, että ovat liikkeessä todella hyvät, ja elinikäinen takuu varmistaa on vain plussaa.

    • Yksi käyttäjä

      Minulla on näitä kaksi paria. Vanhemmat ovat olleet tietokonekäytössä kymmenisen vuotta eivätkä ole menneet miksikään, koska näihin saa ostettua uusia tyynyjä.

      Uudemmat ostin parisen vuotta sitten, enkä ole ollut yhtä tyytyväinen. Laatu on selvästi huonompi. Johdot ovat jäykempää muovia, pistoke on suoraa mallia (eikä 90 asteen kumassa), eikä äänen laatukaan ole entisen veroinen.

    • Käyttäjä kaksi

      Ostin eilen Koss PortaPron ja pettymään jouduin... onhan nämä kevyet kantaa.. Äänenlaatu on vaan jotenkin tunkkainen ja olematon.
      Saman hintaluokan sennheiser px 100 ii antaa paljon elävämmän ja paremman äänenlaadun ja on myös kevyt ja taittuu kasaan.

      • Hipsteri hiiri

        Itse voisin hankkia kossit ihan vain keveyden ja halpuuden ja helppo käytöisyyden takia sillä omistan kahden sadan viiden kympin hipsteri kuulokkeet mutta niiden kanniskelu kouluun ja takaisin kirjojen ja muun seassa tuntuu vain jotenkin väärältä mutta tämän foorumin perusteella aplen nappi kuulokeetkin kelpaavata (ovat han ne perjaateessa ilmaiset kun kerta sellaiset on puhelimen mukana tulleet)


      • Koss on hifi

        Kannattaa ehkä panostaa siihen musiikin pakkauslaatuun enemmän.


    • Koss rules

      Tarkistapa ensin lääkityksesi...sitten voitaisiin funtsata asiaa siltä kannalta, että onko järkevää verrata kahta täysin erilaiseen käyttötarkoitukseen suunniteltua tuotetta? Vähän niinkuin vertaisi Toyota Land Cruiserin ja Chevy Corveten maasto-ominaisuuksia. Riidan saa varmasti aikaan...ja ihan ilman syytä.

      Hyvää loppuelämää sulle. Ei varmasti ole antoisa sellainen, mikäli samalla linjalla jatkat, mutta toivotin nyt kuitenkin.

    • paskatnyivät

      Koss PortaPron kuulokkeiden pehmusteet kuluvat hetkessä rikki. :(

      Ei siis mitään laatua.

      • Älä-hinkkaa

        Eipä ole ikinä vielä kovassakaan käytössä kuluneet ja uusiahan saa liikeestä ostaa tai sitten hajet takuuseen uudet.


      • Anonyymi

        Pese korvasi edes kerran vuodessa niin kuuloketyynytkin kestävät pidempään.


    • päänsärkyä

      Sanonpa minäkin oman mielipiteeni. Itsellä on mm Senheiser-mallit 201 ja 205 , joihin voin verrata. Kun luin jostain, miten Porta Pro on hintaisekseen erinomainen, niin ostin tarjouksesta muutama vuosi sitten.
      Ei voinut kuin ihmetellä, miten niitä on kehuttu. Voihan olla, että nykyiset ei vastaa enää aiempia. Kuitenkin bassot on kuin löisi nuijalla päähän ja vastaavasti musiikin hiljaisemmat kohdat kuuluu todella hiljaa, aivan kuin dynamiikkaa olisi luonnottoman paljon. Kauaa ei jaksa kuunnella. Sennheiser 201 verrattuna 205 taas kuulostaa jotenkin kliiniseltä ja tylsältä, alapää kadoksissa. SH 205:n ääni taas on mielestäni todella viihdyttävä, sopivan tukeva basso omaan makuun, pehmeä ilman yläbassokorostuksia. Tämä siis vain oma mielipide.
      Voihan myös olla, että Koss:in basso on lähinnä oikeaa näistä, mutta omaan korvaan vaan sietämätön. Muutenkin Porta Pro:n ääni muistuttaa enemmän SH 201:tä kuin 205:tta. En tiedä ovatko Sennheiserit muuttuneet ääneltään vuosien varrella, omat 201 ja 205 ovat kuitenkin ehkä noin 10-15 vuotta vanhoja.

    • vaihtotyynyjäkoss

      Koss porta pro on erinomainen kuuloke. Toisena kuulokkeena käytän AKG 702 ja nekin on hyvät.

    • Orkesteri

      Se johtu sittä että porta pro on huono halpis johto eli äänen tule paljon roska.

      Kande vaihta parempi johto mitä tehokasti poista roskat äänestä.

      Tila vaikutelma parane ihan älyttömästi eikä kuulosta silttä että pään sisällä on orkesteri.

      • audiohifistiylijumala

        Johto tekee melkoisen pienen eron kuulokkeen tai kaiuttimen äänenlaatuun, etenkin tuossa hintaluokassa.

        Kalliimmissa eron saattaa jopa huomata, mutta usein johto maksaa puolet- tai jopa ylikin kuulokkeen hinnasta.

        Koss Porta Pro on halpa ja kevyt, sekä melko bassoisa, huonoääninen kuuloke. Sen tuunaamisessa ei ole mitään järkeä, muuten kuin harrastemielessä. Tätäkin kuuloketta toki legendaarisen statuksensa myötä ovat ihmiset parantaneet huomattavasti, esimerkiksi pantaa tai tyynyjä voi vaihtaa parempaan, mikä johtaa huomattavasti parempaan käyttömukavuuteen. Lisäksi ne johdot voi vaihtaa, jotkut ovat tehneet jopa custom-kuppeja. Elementeillekin voinee jotain pientä viilausta tehdä.


      • KossiKossila
        audiohifistiylijumala kirjoitti:

        Johto tekee melkoisen pienen eron kuulokkeen tai kaiuttimen äänenlaatuun, etenkin tuossa hintaluokassa.

        Kalliimmissa eron saattaa jopa huomata, mutta usein johto maksaa puolet- tai jopa ylikin kuulokkeen hinnasta.

        Koss Porta Pro on halpa ja kevyt, sekä melko bassoisa, huonoääninen kuuloke. Sen tuunaamisessa ei ole mitään järkeä, muuten kuin harrastemielessä. Tätäkin kuuloketta toki legendaarisen statuksensa myötä ovat ihmiset parantaneet huomattavasti, esimerkiksi pantaa tai tyynyjä voi vaihtaa parempaan, mikä johtaa huomattavasti parempaan käyttömukavuuteen. Lisäksi ne johdot voi vaihtaa, jotkut ovat tehneet jopa custom-kuppeja. Elementeillekin voinee jotain pientä viilausta tehdä.

        Kossit on hyvä ääniset, huippuluokan äänet ja halvat, olen verrannut yli satasen kuulokkeisiin ja ei kalpene kossit yhtään.
        Korvakuulottomat voi tosin olla eri mieltä.


    • 345353467467

      Koss Porta Prohon olen itse ollut tyytyväinen. Ostin ekat sellaiset joskus vuonna 1990, jolloin niissä oli vielä ikuinen takuu. Kun niistä tuli joskus viisitoista vuotta myöhemmin suositut kuulokkeet niin laadun laskua on ollut havaittavissa.

      Kuulokkeiden johdossa olisi parantamisen varaa. Ei äänentoistoa silmälläpitäen vaan siksi, että johdin vuosien varrella kovettuu huomattavasti. Kovettuminen tapahtuu siinä osassa johtoa, jossa kaapeli on haarautunut kahdeksi erilliseksi johtimeksi. Ilmeisesti ihon rasva vaikuttaa muoviin. Kovettumisaika on alle kymmenen vuotta.

      Kovettunut kaapeli haurastuu ja lopulta murtuu läheltä kuulokekapselia, jossa jäykäksi muuttuneeseen kaapeliin kohdistuu suurin vääntö. Johtimen katkaisu ja uudelleenjuottaminen kiinni kuulokekapseliin on varsin ikävää puuhaa, sillä kaapeli on litz - rakenteinen muodostuen hyvin ohuista eristetyistä emaloiduista säikeistä. Itse en ole saanut sitä kunnolla juotettua muuten kuin käyttämällä "tip cleaner" - tuotetta, joka on tarkoitettu karstan poistamiseen juottimen kärjestä. Hieron säienipun varovasti tuohon kuumalla kolvinkärjellä ja annan eristeen palaa pois. Näin vanhalle kuulokkeelle tulee uutta käyttöikää kiinteässä käytössä vaikkapa tietsikan tai telkkarin luurina. Laitan yleensä johtimen päälle ohuen kutistesukan suojaamaan sitä jatkossa väännöltä.

      • Anonyymi

        Väsyin lopulta kovettuneen Kossin johdon uudelleenjuotteluun kun se aina kuitenkin hajosi. Nykyään mulla on paritkin vanhat PortaPro kuulokkeet korjattu siten, että juotan alkuperäisen litz - langasta tehdyn kaapelin tilalle ihan tavallista (Partco) ohutta diodikaapelia ja siihen päähän muovisen halpis 3.5 mm liittimen. Ainoa ongelma tähän mennessä on ollut se että kännykän suojakotelossa audioliittimen aukko on liian pieni itse asennettua halpisliitintä varten. Diodikaapeli on siitä kätsy että kun siinä on kaksi erillistä johdinta niin jakaminen kuulokekapseleille onnistuu hyvin helposti halkaisemalla kaapeli keskeltä.

        Jos asennatte itse kuulokkeita niin katsokaa mihin kohtaan juotokset teette. Kuulokekapselin kalvoon kiinnitetyltä äänikelalta tulee hyvin ohuet käämilangat kapselin ulkoreunan yli ja ne on juotettu lähelle ulkoreunaa ja suojattu joustavalla massalla juotoksen päälle. Varsinaista johtimen juotosta varten juotostäplät ovat ne lähempänä kapselin keskikohtaa olevat isommat alueet. Suojana oleva pieni kotelo pitää varovaisesti irroitella ruuvimeisselillä nostamalla vuoron perään molemmilta puolilta tasaisesti ettei sen kiinnitystapit katkea.

        Lisävarusteina näille kuulokkeille on mulla ollut Koss - yhteensopivat varatyynyt kun kuulokkeiden omat tyynyt ajan kuluessa hapertuu ja hajoaa. Viimeksi taisin ostaa Kärkkäiseltä. Näitä on vuosien varrella kulunut usemman pakettia kun kuulokkeitakin on varmaan neljät tai viidet.

        Olen ainakin yksiin kuulokkeisiin laittanut kireyden valintanappulan kohdalle muovipalaset pitämään kuulokkeet kaikkein löysimmässä asennossa. Muuten kireys automaattisesti palautuu tiukimmilleen kun kuulokkeen ottaa päästä pois.

        Erittäin käyttökelpoinen lisävaruste on ollut Kossin VC/20 johtojatko jonka päässä on äänenvoimakkuuden säädin.


    • Parinkympin

      Minulla on Koss Pro4S porta pro kin ollut nekin oli hyvät parin kymppin kuulokkeeiksi tietekin Pro4S on kallimpi ja ladukampi.

      Spark plug on kans ihan hyvä parin kympin koss nappi kuulokkee.

    • Anonyymi

      paskat housussa

    • Anonyymi

      Millaset puristukset vaimollasi on :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4914
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3227
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1375
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1206
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      64
      887
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      868
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      847
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      708
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe