VOIKO OLLA TOTTA?

LUOTTO MENEE

RUNE REHNBERG PORVOOSTA VÄITTÄÄ SAAVANSA SUOMEN KAIKKIEN OP-TILINOMISTAJIEN TIEDOT OP-PORVOON KONTTORISTA, KOSKA OP-PORVOON KONTTORISSA ON YKSI REHNBERG.

SE PANKKISALAISUUDESTA

12

279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EinoArmas

      Kaukolle tiedoksi!
      OP lienee ollut sinuun yhteydessä!

    • SalkkuMulkkuJaValkku

      KRP:n ansiosta 3200 Wincapita-jäsenen pankkitilinumerot, pankkitilitiedot, puhelinnumerot, osoitteet ja henkilötunnukset julkaistiin kaikkien halukkaiden saataville pankkiryhmästä riippumatta!

      Ole tyytyväinen, että Porvoossa vain OP:n tiedot on saatavilla. Mieluummin sinä kuin Valkku!

    • Avaaja parkuu, että voiko olla totta. Luultavimmin ei voi.

      Ei pidä sekoittaa pankin velvollisuutta käsitellä asiakastietoja suurella luottamuksella ja toisaalta oikeudenkäynnin julkisuutta. Nämä ovat hieman eri asioita.

      Mutta toki yleisenä periaatteena näin: mieluummin sinä kuin minä. ;))))

      • ValePääLääkäri

        "toisaalta oikeudenkäynnin julkisuutta"

        Wincapitaa lukuunottamatta missään muussa jutussa ei ole myyty henkilörekistereitä viranomaisten toimesta.

        Teko on törkeydessään ainutlaatuinen.

        Kaikkein hitaimminkin hahmottavien olisi syytä tiedostaa, että heidän henkilötietonsa on useissa rekistereissä eri viranomaisilla - mitäpä jos tulosvastuullisuus ajaa muutkin julkisen hallinnon virastot myymään henkilörekistereitä?

        Sehän kun on täysin laillista ihan oikeuskanslerinkin mielestä.

        Mm. potilastiedostojen myynnillä olisi mahdollista keventää julkisen talouden ahdinkoa jopa kymmenillä miljoonilla euroilla. Noin niinkuin ensialkuun.

        Perseentervaajankin käynnit päälääkärin vastaanotoilla olisivat mielenkiintoista luettavaa.


      • ”Perseentervaajankin käynnit päälääkärin vastaanotoilla olisivat mielenkiintoista luettavaa.”

        http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/lauerma-wincapitassa-hurmoksellisuutta-ja-kulttipiirteita/673428/
        Mikäli koskaan pääsen tai joudun nuppitohtori Lauerman syynättäväksi, lupaan kirjoittaa asiasta avoimesti ja mitään salaamatta raportin tänne yleisesti luettavaksi.

        ”...missään muussa jutussa ei ole myyty henkilörekistereitä viranomaisten toimesta.”
        Älä nyt tyhjää höpötä. Esitutkintapöytäkirja ei millään muotoa ollut henkilöstörekisteri. No koijarit siellä seikkailivat omilla nimillään, mutta sehän tulee jo oikeudenkäynnin julkisuudesta. Kun on henkilö, on osoite ja on syntymäaikakin. Nyt taisi olla sotukin, mutta sehän on vaan oiva tarkenne. Tuleepa koijarit identifioitua kerrankin pätevästi.

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990523
        Ennen kuin alat pää punaisena inttämään muuta, tästä löydät henkilöstörekisterin määritelmän. Toki henkilötietolaki sanoo myös, että henkilötietojen käsittelyssä tulee noudattaa huolellisuutta.

        Kaupparekisteristä vielä muutama vuosi sitten sai ihan saman henkilötietosatsin. Pyysit kaupparekisterin otteen yhtiöstä ja siinä oli hallituksen joka jeppe osoitettu sotua ja osoitetta myöten. Vasta viime vuosina on sotu jätetty pois otteesta.

        Tokihan tiedän, että suomalainen on kaino, vaatimattomuus kaunistaa. Mutta jos lähtee noin innokkaasti rikolliseen kouhotukseen mukaan, kuten sinäkin teit, ihminen astuu tavallaan framille ja siinä tulee nuppi näkyviin ennemmin tai myöhemmin.

        Mitä läksit, minä en lähtenyt. ;)))


      • SaaraSanktio

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990523#L7

        "7 luku
        Tietoturvallisuus ja tietojen säilytys
        32 §
        Tietojen suojaaminen

        Rekisterinpitäjän on toteutettava tarpeelliset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet henkilötietojen suojaamiseksi asiattomalta pääsyltä tietoihin ja vahingossa tai laittomasti tapahtuvalta tietojen hävittämiseltä, muuttamiselta, luovuttamiselta, siirtämiseltä taikka muulta laittomalta käsittelyltä."

        Asiattomilta...
        Laittomasti luovuttamiselta...
        Muulta laittomalta käsittelyltä....

        "Esitutkintapöytäkirja ei millään muotoa ollut henkilöstörekisteri."

        3200 ihmisen esitutkintapöytäkirjakokoelmako ei ole henkilörekisteri???

        Ja miksi eräänkin poliisijohtoon kuuluvan klubilaisen kuulustelukertomuksesta oli onnistuttu jättämään mm. sotu pois?

        Turha siitä on kinastella - rikos on tehty ja rikoksen tekijä on rikollinen.
        Saipa sitten sanktioita tai ei...


    • No ei se nyt vaan ole henkilörekisteri. Se on esitutkintapöytäkirja.

      Rekisteri on järjestetty tietojoukko, lue lakitekstistä:
      ” 3) henkilörekisterillä (tarkoitetaan) ...tietojoukkoa, jota käsitellään osin tai kokonaan automaattisen tietojenkäsittelyn avulla...”

      Esitutkintapöytäkirjassa oli henkilötietoja, mutta ne olivat ripoteltu sinne ja tänne, eikä esitystapa mitenkään mahdollista henkiötietojen automaatista käsittelyä. On täyttä skeidaa huudella, että poliisi olisi myynyt henkilörekisterin.

      Totta on, että Winkkarin esitutkintapöytäkirja turhaan sisälsi sensitiivisiä henkilötietoja. Tästä asiasta apulaisoikeuskansleri lausuikin, että soo soo, olkaapa ensi kerralla nohevia ja hommatkaa enemmän mustaa tussia. Olen samaa mieltä, että sotua tai pankkiyhteystietoja on turhaa julkisesti esittää näin identiteettivarkaiden aikakaudella.

      Mutta muuten olen sitä mieltä, että julkisessa asiakirjassa tulee esittää henkilöistä myös oikeat nimet ja oikeat osoitteet. Ei sovi oikeudenkäynnin julkisuuteen se, että esitutkinta-asiakirjassa lukisi, että todistaja N.N. osoite Y.Y kertoo asiasta kuultuna seuraavaa. Wincapita oli poikkeuksellisen laaja rikosvyyhti. Niinpä asianomistajia, todistajia ja rikoksesta epäiltyjä onkin sitten kuin puolukoita paljussa. Ei ole viranomaisetn vika, että näitä nimiä kertyi 3200.

      On se nyt ihme, että klubilaiset ovat näin herkkänahkaista porukkaa. Minunkin nimeni kaikkinen henkilötietoineen on parissakin oikeuden pöytäkirjassa. Nämä pöytäkirjat ovat kaikkien saatavissa oikeuden kansliasta enkä minä ole asiasta mitenkään parkumassa. ;)))

      • SaaraSanktio

        Tilaappa perseennuolija tietosuojavaltuutetun toimistolta seuraava asiakirjakokonaisuus:

        Dnro 707/44/2011, 24.5.2011
        Poliisihallitus
        PL 302
        00101 Helsinki

        Asiahan koskee juuri WinCapita-asiakirjojen myyntiä ja tietosuojavaltuutettu toteaa saatekirjeessään poliisihallitukselle mm. seuraavaa:

        "Henkilötunnuksen merkitsemistä rekisteritulosteisiin ja esitutkinta-asiakirjoihin on arvosteltu myös eduskunnan oikeusasiamiehen toimesta (eduskunnan oikeusasiamiehen kannanotot Dnro 1/4/2007, Dnro2492/4/08 ja Dnro 4322/03/09 )."

        Ja edelleen:

        "Henkilötietolain 13 §:n 4 momentin mukaan rekisterinpitäjän on huolehdittava siitä, että henkilötunnusta ei merkitä tarpeettomasti henkilörekisterin perusteella tulostettuihin asiakirjoihin."

        Koko ajan käsitellään WinCapitan myytyjä tiedostoja (huomautus lienee tarpeen, jottei kukaan eksy harhapoluille).

        Tietosuojavaltuutettu huomauttaa myös, että" rekisterinpitäjän (tässä tapauksessa KRP, kirj. huomautus) tulee käsitellä rekisteriin merkittyjä tietoja siten, ettei rekisteriin merkityn yksityiselämän suojaa ja muita yksityisyyden suojan turvaavia perusoikeuksia rajoiteta ilman laissa säädettyä perustetta."

        Tietosuojavaltuutettu nostaa myös esiin mm. identiteettivarkauksien ehkäisyn, jonka puitteissa tehdyistä suunnitelmista ja toimenpidesuosituksista on sisäministeriö laatinut erillisiä julkaisuja jo ennen kuin KRP teki pikku bisnestä (sisäministeriön julkaisuja 32/2010).

        KRP:n rikollisjärjestön oma näkemys kyseisessä asiakirjakokonaisuudessa on, että "henkilötiedot, mukaan lukien henkilötunnus eivät ole salassapidettäviä".

        KRP toteaa myös, että: "Ennen WinCapita-esitutkintamateriaalin saataville asettamista on arvioitu muun ohella myös sitä, millaisia seuraamuksia kyseisten tietojen luovuttaminen yksittäisten henkilöiden kannalta merkitsee. Tässä arvioinnissa on päädytty siihen, että tiedot tulevat tätä kautta laajan henkilöpiirin tietoisuuteen."

        Mikä mainio tilaisuus tehdä bisnestä. Aineiston myynnistä saatuja tuloja ei ole kirjattu KRP:n vuosikertomuksiin. Missä rahat...?

        Poliisihallitus on omassa sopertelussaan pyörtänyt aiemman kantansa ja on nyt tullut siihen tulokseen, että "Poliisihallituksen nykyisen näkemyksen mukaan on riittävää, että henkilön yksilöimiseksi tarvittavat henkilötiedot ovat tallennettuina tietojärjestelmiin kyseisen asian/asiakirjan yhteyteen."

        Tietosuojavaltuutettu toteaa ratkaisussaan ryhdikkäästi ja selkä suorana ( vitsi, vitsi ; ))) ), että "Näiden säännösten (621/1999) valvonta tai soveltamisen ohjaaminen ei kuulu tietosuojavaltuutetun toimivaltaan".
        Heh.

        Tietosuojavaltuutettu arvostelee kuitenkin KRP:n omaa tulkintaa tiedostojen myynnin puolustelemiseksi, "koska väärien henkilötietojen hyväksikäyttö rikoksien yhteydessä on huomattavasti lisääntynyt".

        Tietosuojavaltuutettu kehtaa vielä mainita, että sisäministeriö on julkaisemassaan 15.12.2010 identiteettiohjelman loppuraportissa maininnut yhtenä keinona identiteettivarkauksien ehkäisyssä kansalaisten valistamista omasta vastuustaan.

        Voi prrrkkkllllle!

        Miten kansalaiselle voidaan sälyttää vastuuta virkarikollisten tekemisistä?

        Poliisihallituksen nykyistä kantaa henkilötietojen suojan kannalta tietosuojavaltuutettu pitää perusteltuna ja tervetulleena.

        Tallin ovia suljetaan kun konit ja kaakit ovat kopotelleet tipoteihinsä mikä minnekin.

        Aivan näyttäisi siltä kuin tietosuojavaltuutetulta olisi tipahtanut pari itsekehun kyyneltä allekirjoituksensa viereen.

        Hyvää viranomaistyötä kaikin puolin, lähetään pullakahveille ja ehotellaan toisillemme kunniamerkkejä tuleville itsenäisyyspäiville.


    • Ihan hyvän kirjoituksenhan sinä pykäsit. Olen ihan samaa mieltä kanssasi. Näinä tautisina identiteettivarkaiden aikoina älkäämme turhaan levitelkö sensitiivisiä henkilötietoja.

      Sotu ei alun alkaen ollut mitenkään salassapidettävä tunnus, joka helkutin lappuunhan sitä kyseltiin. Olen itsekin monelle kyselejälle todennut, että et sinä sitä sotua tarvitse mihinkään, joten sitä myöskään ei tipu.

      Oikeudenkäynti on kuitenkin julkinen ja sen pituinen se. Todistajalla, syyttäjällä, asianomaisella, asianajajilla ja tumioistuimen jäsenillä tulee olla nimi ja se kirjataan. Hyvä on lykätä osoitekin, niin henklö on yksilöity tarkemmin. Sosiaaliturvatunnuksen käytöstä olen jo kertonut kantani.

      ”...loppuraportissa maininnut yhtenä keinona identiteettivarkauksien ehkäisyssä kansalaisten valistamista omasta vastuustaan.”
      Hyvä lause tämä on, turhaan kiroilet. Kyllä sinä itsekin olet omista toilailuistasi vastuussa. Älä mene rikolliseen touhuun mukaan, niin nimi, sotu, osoite ja pankkitilin numero kyllä pysyvät poissa julkisuudesta.;)))

      • Tulvahuippu

        Menithän sinäkin Talvivaara-keplotteluun mukaan.

        Sehän taitaa sijoittua top 5:seen Suomen suurimmissa talousrikosjutuissa.


      • Tulvahuippu kirjoitti:

        Menithän sinäkin Talvivaara-keplotteluun mukaan.

        Sehän taitaa sijoittua top 5:seen Suomen suurimmissa talousrikosjutuissa.

        Miten sen nyt ottaa. Suoritin pörssissä täysin laillista ja erittäin voitollista kauppaa Talvivaaran osakkeilla. Pitää tietää, mitä on tekemässä.


      • SalkkuMulkkuJaValkku
        Perseentervaaja kirjoitti:

        Miten sen nyt ottaa. Suoritin pörssissä täysin laillista ja erittäin voitollista kauppaa Talvivaaran osakkeilla. Pitää tietää, mitä on tekemässä.

        Et viitsisi taas valehdella. Lopputulos oli Talvivaarasta sinulle se, että jäit pahasti tappiolle.

        (Juu, ja hei! Totta kai sinä jäit omasta mielestäsi voitolle, tiedetään, ei tarvitse kertoa sitä enää toista kertaa. Olet kertonut, että olet kaiken muun lisäksi Suomen paras sijoittaja. Elämän- ja sijoittajakokemusta sinulla on enemmän kuin Katto-Kassisella. Mutta... älä siis suotta vaivaudu tähän asiaan sen enempää.)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2711
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1165
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      94
      1151
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1094
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1021
    6. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      943
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      42
      845
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      38
      817
    Aihe