Opeta ja opit itse

näinonnyt

Unohtakaa valmennuskurssit!
Parhaimman opin saat, kun keräät porukan, jonka kanssa opiskelet yhdessä. Opetatte toisianne vuorotellen. Oppi menee paremmin perille myös itselleen, kun joutuu valmistelemaan luennon toisille.

8

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pöytis

      Kaikilla ei nyt ole mahdollisuutta sellaiseen porukkaan. Eikä esim. meidän paikkakunnalta tunnu kukaan muu edes hakevan yliopistoon tai samalle alalle allekirjoittaneen lisäksi.

      Terveisiä Pöytyältä.

      • rohkeasti_vaan

        Kukaan koskaan kuullut verkko-opiskelusta? ;)

        Ehkäpä opiskelupiiri voisi onnistua internetin välityksellä, esim. skypessä, mesessä, ircissä? Kyllä ihminen keinot keksii jos oikeasti haluaa saada jotain aikaan :D Eiköhän niitä samaan paikkaan hakevia löydy esim. foorumeilta, facebookista ym jos vain etsii, rohkeasti vaan tutustumaan ja yhdessä pänttäämään!

        Itse pääsin sisään yliopistoon ihan ilman valmennuskursseja vaikka ala mille hain ei ollut mikään oma erikoisosaamisalue. Luin varmuuden vuoksi samalla kertaa kaksiin täysin eri aineen pääsykokeisiin (toisessa kaksi pääsykoekirjaa), ja kovan työn avulla pääsin molempiin sisään, toisesta olisin päässyt kahteen eri yliopistoonkin. Menestyminen pääsykokeissa vaatii vain ahkeraa lukemista ja paneutumista, ja tähän pystyy kuka vaan myös itse jos haluaa :) Jos tietää ettei pohja ole ehkä paras mahdollinen lukion jälkeen (kuten minulla), kannattaa tiedostaa omat heikkoutensa ja panostaa niihin enemmän.

        Ja btw kannattaa etsiä vanhoja pääsykokeita netistä, yleensä niitä kyllä löytyy (alasta riippuen helpommin tai vaikeammin). Valmennuskurssit on täyttä rahastusta; ainoa selvä erityinen hyöty jonka niistä yleensä voi saada on tieto siitä mitä kannattaa lukea enemmän ja millaisia pääsykokeita on aiemmin ollut. Kuten jo kerroin, vinkkejä pääsykokeiden sisällöistä ja vanhoja pääsykokeita kuitenkin löytyy myös ilmaiseksi netistä, joten säästä rahojasi :) Jos menee valmennuskurssille vain siksi että opettaja siellä kaataisi tiedon päähäsi, tai vain siksi että saisi motivaatiota lukea pääsykokeisiin, sanoisin että on aika kalliit potkut persauksille. Säästä rahojasi parempaan, vaikka itsesi palkitsemiseen kun saat tiedon yliopistoon pääsemisestä :) Jos et pääse ensimmäisellä kerralla sisään, ei maailma siihen kaadu. Yritä ajatella asiaa positiivisesti: nyt sinulla on vuosi aikaa tehdä töitä ja kerätä rahaa opiskelijaelämän varalle / lukea pääsykokeisiin / lähteä vaikka ulkomaille reilaamaan tai vapaaehtoistyöntekijäksi! Miehet voivat tietenkin käyttää ajan kätevästi vaikka intin käymiseen pois alta :)

        Valmennuskurssin käyminen ei ole pakollista yliopistoon pääsemisen kannalta, ei edes lääkikseen tai oikikseen! Eivät ne yliopistojen pääsykokeet ole tehty niin mahdottomiksi, etteikö niistä pääsisi ilman valmennuskursseja läpi - ne on tarkoitettu sellaisiksi, että alalle oikeasti haluavat (eli ne jotka vaivautuvat valmistautumaan pääsykokeisiin ja/tai omaavat jo pohjatietoja alasta esim. lukion kautta) sinne myös pääsevät. Totta kai kilpailu voi olla joillekin aloille rankkaa, mutta silloin täytyy ottaa oikea asenne ja lukea entistä enemmän! Kun sitten pääset sisään ilman valmennuskursseja, on olo tuplasti mahtavampi :)

        Siitä vaan verkko-opiskelupiiriä pystyyn tai etsimään joku (jo yliopistoon päässyt?) tuttu/tuntematon verkkotuutoriksi!


    • 14

      Miksi minusta tuntuu siltä, että nuo valmennuskurssit ovat muutenkin hieman turhia? Voi olla, että olen erehtynyt, mutten kykene tajuamaan, mitä oppimista tehostavaa valmennuskurssit voisivat minulle tarjota; valintakoekirja, internet ja kasa kirjoituspaperia riittävät vallan mainiosti! Vai olenko väärässä?

      PS En lukenut muuta kuin aloitusviestin, joten en tiedä, mitä kaksi muuta aiemmin kommentoinutta on kirjoittanut.

      • jhbyfdfgh

        Monet odottavat valmennuskursseilta saavan helpon tien. Loppu pelissä jokaisen on se työ tehtävä itse. Jos paikkakunnaltasi ei löydy porukkaa, käy laittamassa ilmoituksia lähilukioille ilmoituksia lukupiiristä tai kauppojen ilmoitustauluille.
        Tuutoria voi etsiä, vaikka yliopisto-opiskelijasta. Itsekin joudun puurtamaan yksin koska asun hyvin pienellä paikkakunnalla. Lähin lukiokin n. 70km päässä. Tosin valmennuskurssille vieläkin pitempi matka. Jokainen oppii itse. On vaan etsittävä se keino, mikä itselleen passaa. turha maksaa valmennuskursseista niin kauan kuin ne eivät kykene aivopestä sinulle niitä tietoja aivoihisi.


    • Tässä on ideaa! Olisko täällä ketään sellaista pirkanmaalta, joka olis hakemassa tänä keväänä oikikseen?

    • 2+8

      Ja siinä sitten lukiopohjalta valmennatte toisianne vastaustekniikassa! Onnea vaan...

      • fsghjkllk

        Vastautekniikkan harjoittamiseenkaan ei tarvita valmennuskursseja.
        Tulostakaa netistä vanhoja pääsykokeita ja niiden analyysit.
        Opiskelutekniikoita kannattaa käyttää monia avukseen, niin oppii parhaiten.
        Jokainen tajuaa, että pääsykoevastaus oltava erittäin tiivistettynä, mutta sisällöltään runsas.
        Todella tärkeää, että saisi edes yhden opiskelukaverin mukaan, niin voitte repata toisianne. Jos ette löydä, tehkää vanhoja kokeita paljon!!!!!


    • Miten niin lukiopohjalta? Mulla on pohjaa aika paljon karttunut lukion jälkeen, sekä koulu -että työelämässä. Olen ammatiltani poliisi ja uskon, että siitä työstä ja koulutustaustasta on hyötyä näissäkin bileissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      204
      8284
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4678
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2250
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2148
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1835
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1746
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1746
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe