Ei turisti kohteisiin vaan kauas viidakkoon

jaa

Olen jo pitkään halunnut mennä amazonian viidakkoon ja löytää sieltä kaukana ulkomaailman tohinoista elävän intiaaniheimon, jonka jäseneksi pyrkisin. Taitaa olla mahdotonta?

En siis todellakaan tarkoita mitään turisteille järkättäviä keikkoja jonkun itseään poseeraavan heimon pariin vaan eristäytyneiden alkuasukkaiden luokse.

46

1627

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei onnistu...

      Oikeassa olet, se on mahdotonta, suurinpiirtein yhtä mahdotonta kuin sellaisen intiaanin mahdollisuus saada viisumi EU-alueelle.

      Muihin kuin turistiryhmiä vastaanottaviin kyliin on vaikeata päästä vaikka ne eivät olisikaan varsinaisesti eristäytyneitä, eivät ne halua uteliaitä töllistelemään. Itse tiedän muutaman paikan Loreton alueella Perussa joissa kylään pääsyyn tarvitaan lupa. Yleensä lupaa ei tule paitsi harvoille ja valituille. Eivät edes naapurikylien mestitsit ole tervetulleita.

      Varsinaiset eristäytyneet ryhmät ovat pieniä, muutaman kymmenen ihmisen ryhmiä jotka ovat sukupuuton partaalla.

      • matkaan lähden

        kyllä puhutte hulluja.lomalle voi mennä minne haluaa paperit kuntoon ja matkalle.itse olen lähdössä kanadaan alkukansojen vieraaksi ja karhujahtiin.ei ole mitään estettä mennä minne tuuli kuljettaa asiapaperit kuntoon ja matkaan.


      • ab-naali
        matkaan lähden kirjoitti:

        kyllä puhutte hulluja.lomalle voi mennä minne haluaa paperit kuntoon ja matkalle.itse olen lähdössä kanadaan alkukansojen vieraaksi ja karhujahtiin.ei ole mitään estettä mennä minne tuuli kuljettaa asiapaperit kuntoon ja matkaan.

        Niin no Kanada on vähän samanlainen maa kuin Suomi, Ruotsi ja Norja tosin siellä on kaikki vähän suurempaa.

        Ei kannata viedä noiden oikeiden alkuperäiskansojen pariin mitään länsimaista tai muuta sivistys p...aa eikä muutaa millään tapaa heidän kultuuriaan...


      • http://v.gd/7k3Bl0
        ab-naali kirjoitti:

        Niin no Kanada on vähän samanlainen maa kuin Suomi, Ruotsi ja Norja tosin siellä on kaikki vähän suurempaa.

        Ei kannata viedä noiden oikeiden alkuperäiskansojen pariin mitään länsimaista tai muuta sivistys p...aa eikä muutaa millään tapaa heidän kultuuriaan...

        http://v.gd/7k3Bl0


    • Bulimiaaviidakossa

      Kysy Stingiltä! Jos pääset mukaan meininkiin, niin soita, mäkin tuun. Kannattaa alkaa harjoitella lävistyksien tekoa(esim.pakaralävistys). Toukkien syöntiä voi harjoitella kotimaisilla kastemadoilla.

    • rikkaruoho ei kuole

      Itse olen toteuttanut tuon suunnitelmasi. Tässä Sinulle tiekartta: Ensin bussilla Huancayoon, jossa voit tutustua Mantaro-joen laakson rikkaaseen kansanperinteeseen ja käsityöläiskyliin. Sitten otat allesi Lobato-yhtiön bussin ja suuntaat Satipo nimiseen kaupunkiin. Matkalla voit jäädä La Merced nimiseen kahvikaupunkiin , josta osa kahveistamme on kotoisin. Satiposta jatkat matkaa kimppataxeilla ja microbussilla Puerto Ocopan luostarin viereiseen Chatan satamaan. Aamulla lähtee linjaveneitä kohti Atalayan kaupunkia . Matkalla on
      ashaninkojen isompi keskuskylä Poyeni, jossa kävin usein. Viidakosta nämä ashaninkat karkoitetttiin ennen öljynporaajien tuloa eräänlaisiin keskitysleireihin.
      Poyenista kävelin itään 5 tuntia ja löysin Kakatenien kylän,jossa koululaiset alastomina lauloivat kunniakseni Perun kansallislaulun. Kylän miehet olivat piilossa peläten tietysti gringoa. Urubambajokea voi nousta myös Atalayasta veneillä kohti Cuscoa. Matkalla on useitakin heimoja. Valkoista miestä he eivät kelpuuta kylänsä jäseneksi ymmärrettävästä syystä. Manun kansallispuiston alueen laidoilla on vielä ei kontaktissa olleita intiaaniryhmiä. Yhtä paljon kuin sinä kaipaat heidän seuraansa he haluavat pysyä sinusta erossa. Jos kuitenkin otat riskin niin vie heille pari kiloa suolaa mennessäsi. Kirjoita myös testamenttisi ennen matkalle lähtöä. Puerto Ocopassa lyhyt alkuperäisasukas
      yritti murskata kalloni kivenmurikalla. Onneksi ohimoon suunnattu isku takaapäin mossahti vain poskeeni !

      • ravintoladuunari

        Ikävää, että isku meni vähän ohi. Jos olisi osunut paremmin, sinut olisi varmasti sen jälkeen syöty ja olisit omalta osaltasi parantanut aliravittujen intiaanien muonitusta.


    • minna

      Moikka!

      Onhan tuo ajatuksena todella kiehtova ja itsekin sellaisesta haaveilin, kunnes rupesi miettimään asiaa hiukan pidemmälle ja totesin että ei kannata väkisin yrittää tuhota vahoja perinteitä.
      Olen itse tällä hetkellä Leticiassa. Perun-Kolumbian ja Brasilian rajalla Amazoniassa. Tulin eile Iquitoksesta jossa olin viikon verran viidakossa pienessä kylässä Napo joen varella tapaamassa vanhaa ystävääni ja hänen perhettä joihin tutustuin kuusi vuotta sitten ollessani ensimmäistä kertaa Perussa. Jos viidakkoon mielit niin todella suosittelen että otat yhteyttä ystävääni Mayhin, hän on kotoisin pienestä viidakko kylästä ja toiminut oppaana pitkään. Tuntee viidakon todella hyvin. Hän tietää paljon paikkoja joihin mennä ja hänen kanssa voi suunnitella juuri sellaisen retken kuin haluat. Ja varmasti on mahdollista päästä vierailemaan pieniin kyliin joissa valkoisia ei ennen ole nähty, sähkö tai juoksevaa vettä ei ole, elämää toimii omavaraisesti joten rahalle ei juuri ole käyttöä. Mielettömiä paikkoja, antaa ajankulua ja ajatella omaakin elämää hiukan toisella tavalla. Itse nautin suuresti vaeltelusta päivän viidakosta ja illan koittaessa rakensimme pienen majan jossa yöpyä ja seuraavana päivänä matka jatkui. Vain viidakon äänet ympärillä. Suosittelen todella!! Mayhin saa parhaiten yhteyden sähköpostilla [email protected], tai voit käydä katsomassa facebookista SIENTE EL AMAZONAS TOUR & EXPEDICIONES. Tai jos haluat vielä lisätietoa minulta niin sähköposti [email protected]

    • CATSY

      Juttusi paljastaa loogisen mahdottomuuden: haluat päästä sinne ulkopuolisena, muttet halua muita ulkopuolisia ja sitten vielä kysyt ulkopuolisilta apua.

      Esikolumbiaanisena aikana viidakko oli hyvin asuttu, mutta taudit levisivät sinnekin hyvin nopeasti ja hävittivät kokonaisia heimoja sukupuuttoon. Nyt asutus levittäytyy viidakkoon uudestaan. Viidakon asumattomuus ei ole siis alkuperäistä, vaan se on valkoisten toiminnan tulos.

      Conapacin kautta on mahdollisuus käydä Sucusarin varrella olevassa intiaanikylässä tekemässä jotain avustustyötä.

      Perulaiset ovat hyvin aitoja sielläkin, missä turismia on paljon. Viidakossa, jos tapaat intiaaneja tai pikemminkin mestitsejä ne ovat todennäköisimmin omia itsiään yrittämättä myydä sinulle joitain keksittyjä tansseja tai rituaaleja.

    • plörö

      Nämä kaikenmaailman maailmanmatkaajat tuhoavat alkuperäiskulttuurin pikkuhiljaa...järki käteen ,kattele attenborougta telkkarista ja lue vaikka aiheeseen liittyvää....Siitä vaan maailmanpelastaja vihreät jetillä kohti uusia seikkailuja ja luomaan uusia kohteita massaturismille....

    • Älä!

      Kiva idea, mutta älä mene toteuttamaan käytännössä. Tuskin tuollainen olisi käytännössä edes mahdollista, mitä luulet että he tykkäisivät tulostasi, millä kielellä heille puhuisit? Ihminen on pilannut jo ihan tarpeeksi monien alkuasukasheimojen elämän. Kaikista kunniottavinta on jättää heidät rauhaan.

      • .................

        Jaa ihmiset pilanneet alkuasukkaiden elämän? Hyvä, etteivät ne alkuasukkaat ole ihmisiä, nehän pilaisivat oman elämänsä.


    • pohjois-koreaan

      jos erikoista etsit

    • Pohjois-Sentinelin (North Sentinel) saari on taatusti eksoottinen. Maahantulomuodollisuudet tosin ovat ...laisensa... Väestö ei pidä ulkopuolisista, koska heillä on erittäin painavat syyt suhtautua poikkeuksellisen nuivasti vierailijoihin: se kun saattaa maksaa heidän henkensä. Heillä ei ole vastustuskykyä sairauksillemme. Sen lisäksi syitä voi olla muitakin. Vaikea sanoa, koska kukaan ei tunne pohjoissentineliläisten kieltä. Heidän kuitenkin arvellaan asuneen saarellaan vuosituhansia, kenties jopa kymmeniä tuhansia vuosia.

      Kyseinen saari kuuluu Intiaan ja Andamaanien saariryhmään ja sijaitsee siis Intian Valtamerellä. Tietääkseni turisteilla on pääsy Andamaaneille ainakin joillakin ehdoin, mutta sielläkin kanssakäymistä alkuperäisheimojen kanssa on rajoitettu tai säännelty.

      Arvelen, että me länsimaiset olemme niin sopeutuneet omaan elämäämme, että jo jonkin heimon ruokavalio voisi tuottaa konkreettisia ongelmia. Toukat eivät ehkä maita, ja lisäksi masu saattaa esittää pitkäkestoisen ja haisevan vastalauseen. Lisäksi tosiaan tarjolla on kielen lisäksi tukku muitakin kulttuurisia ongelmia.

      Eksoottista eskapismia yksinkertaisuuden hengessä voinee harjoittaa hiukan kohtuullisemminkin. Ja sellainen kokemushan voisi olla hyväksi monillekin.

    • gfdfgh

      Itsekästä. Mitäs jos me tullaan teille?

    • ULKOM

      etkohan sä pelkä siittä että sua hauku paikaliset ihmiset....kun suomalaiset hauku muut kansalaisuksia MUUTOKUONOKSI...... KUVETELLE ETTÄ SÄ JOUDUT MAISTA SAMA SOPPA MITÄ TÄLLÄ SUOMESSA ULKOMALAISET KUULE JOKA PÄIVÄ....
      HA..HA.. HA.. ETTÄ NYTTE SUSTAKIN TULE SAARVIKUONO.....

    • hihi hih

      Haluat käärmeitä, hämähäkkejä ja skorpioneja sun muuta mukavaa petiisi kun siellä elelet? Meitä on jopa kielletty tartuttamasta heille hengenvaarallista bakteeri ja viruskantaamme ja käsketty pysymään loitolla. Tutkijoille ei ole mitään iloa alkuperäiskansasta joka on joiltakin meiltä omaksunut vähänkin länsimaisuutta jota tulisit kyllä tahtomattasikin heille opettaneeksi jos vähän ajan päästä edes sinussa henki pihisee.

    • Salli Kuha

      Oletko ajatellut Keravaa mahdollisena matkakohteena ? Se vastaa kutakuinkin kuvaustasi ja on kohtuullisen lyhyen välimatkan päässä.

      • enpä nyt tiiä

        Taitaa kuule Lohja käydä paremmin. Kaikkia ulkopaikkakuntalaisia kyylätään ja annetaan turpaan nakkijonossa. Onneksi pääsin eroon tuosta peräkylien peräkylästä reilut 30 vuotta sitten, eikä mieli tee mennä sinne takaisin.


    • LieksassaKäyny55

      Älä vaan mee sinne Lieksaan. Siellä alkuperäisväestö pieksee sinut heti ekana räkäkuppilailtanasi henkihieveriin ja sen jälkeen vielä somalit vie sulta viimesetki korut ja kellot ja lompakon kortteineen kaikkineen. Jos haluat nähdä Afrikan alkuasukasheimon elämää, niin mene käymään Mähköllä. Siellä paksuhuuli toisensa perään kulkee silmänvalkuaiset muljahdellen ohitsesi ja puhuu viimeisimmän mallin kännykkään neuvoen miten merirosvo pääsee nauttimaan Suomen alkuperäisväestön vieraanvaraisuudesta ja saa siitä vieläpä reilusti rahaakin.

    • fghdfsg

      sinulla käy hyvä tuuri jos nuo heimot sinua edes huolivat sinne. voithan sinä mennä sinne sademetsään muutenkin tutkimusmatkalle mutta paikallinen opas olisi hyvä olla ettet henkeäsi siellä menetä.

    • eiku grön

      Hyvin tuntuu olevan fyffeä, jos on varaa matkustaa Amazonin viidakkoon. Kuulostaa elitistiseltä. Elämyksiä ja kuppikuntia löytyy lähempääklin ilman liiallista kerosiinin polttamista, kuten Ruåtsinkielisistä Pohjanmaakylistä (elämyksiä suomenkielisille).

    • Thorbj:n broidis

      Kerroin sinusta veljelleni Thorbjoernille. Hän sanoi: sinun pitää työnnellä nystyräistä dildoa sun perssereikään.
      Itse olen samaa mieltä.

      • peppu-reiska

        Thorbjörn är bäst och Thorbj:n broidis är mycket bra.

        med vänliga hälsiningar Peppu-Reiska från Åbo


    • Luonnollinen.

      Googlaapa Xingu-heimoa. Heidän pariinsa kannattaa pyrkiä.

    • toimelias t.

      Haista vitttu, saaatanan kusivitttu!

    • toimeeliaalle t:lle

      Ei kusi tule vitusta. Kusi tulee vitun vieressä olevasta pissareiästä. Kaks eri asiaa.

      • akateemikko aa.

        Me akateemisen loppututkinnon suorittaneet henkilöt tiedämme, että kusivitttuiset henkilöt OVAT kusivitttuja.


    • tenochtitlan

      Jätä ne inkkarit rauhaan. Näin kunnioitat heidän kulttuuriaan parhaiten.

    • TUNTEMATON11

      MIELENKIINTOISTA. KIVA OLISI TOSI MÄYDÄ HIUKAN TUTKIMASSA KULTUURIA..TERVEISIÄ VINMINNALLE. KIRJOITAN SINULÖLE JOSKUS. S,MOI

    • ei se nyt niin vaike

      Kuten näkyy moni muukin jo tehneen/ käyneen niin olen itsekkin moisen reissun tehnyt hiukan pienemmässä mittakaavassa. Ensin vaan koneella vaikka esim Limaan ja sieltä pienkoneella jollekkin pienelle viihdakko kentälle (juu siellä ei ole teitä) ja sieltä hommaat sitten paikallisen oppaan ja vuokraat veneet ja ostat tarvikkeet ja eikun matkalle viihdakkoon... ihan turvallista se ei kuitenkaan ole joten kannattaa olla hyvissä väleissä lääkärin kanssa että saat oikeat "pulverit" matkaan että pääset hengissä sairaalaan jos ja kun siellä sattuu jotain.

      Oikeastaan harmittaa jo kun maapallo on niin pieni että mitään löydettävää eikä seikkailtavaa ei enää ole.....

      • CATSY12

        Sieltä ei pääse sairaalaan, sitä paitsi kehitysmaiden sairaaloita ei olla tarkoitettu turistivaivojen hoitamiseen.
        Ensimmäiseksi tulee ripuli. Yhden matkaoppaan mukaan 70% Etelä-Amerikkaan matkaavista kärsii ripulista. Ripulin kärsiminen hotellihuoneessa on ihan eri kuin viidakossa. Viidakossa nestevajari johtaa auringonpistokseen.
        Viidakossa ei ole kunnollista, puhdasta vettä. Likainen vesi aiheuttaa sairauksia, esimerkiksi koleraa.
        Jokainen haava tulehtuu. Jokainen hyönteisen pisto tulehtuu. Jokainen piikkipalmun pistos tulehtuu.
        Kaksi viikkoa sitten olin Amazonilla, tulehduksista on vieläkin jäljet iholla.

        Heimojen elämä on rankkaa, jatkuvaa työntekoa ravinnon hankkimiseksi.


    • oikea osoite

      Painu vitttuun!

      • noh noh

        Kuka täällä oikeen vitttuttelee kokoajan?


      • ohjeistava tim.
        noh noh kirjoitti:

        Kuka täällä oikeen vitttuttelee kokoajan?

        Ei kukaan, me vaan annetaan oikeaan osuvia ohjeita tolle pöllölle.


    • jaquarpaw

      http://www.bookplus.fi/kirjat/krogh,_anders_c./jaguaarin_voima-4349376

      tämä kirja juuri itsellä menossa... sieltä saa paljon vinkkejä.

      itsellä sama unelma, kuka tietää vaikka se joskus toteutuisikin...

    • hiiri ja villa

      Retkiä viidakkoon taidetaan järjewstää, mutta HEIMON löytämistä ei usko järjestettävän eikä onnistuneesti tehtävän.

      Miksi ihmeessä pitkään haluat, mikset mene?
      Paikan päälle, Amazon kohteeseen.

      Ja voit varmaan toteuttaa sen EI TURISTI matkan, kunhan rahaa löytyy. Menet privaattina viidakkoon.

      Ei nämä ole niin vaikeita juttuja. Siitä vain lähdet, etkä kaikuile täällä suomipalstalla, tyhmä.

      • CATSY789

        Perussa ei ole jokamiehen oikeutta, vaan maat kuuluvat yleensä aina jollekulle ja tarvitsee luvat.


    • no way José

      Toivottavasti et lähde haahuilemaan viidakkoon. Poliittisista oloista ei ole takuuta.

      Sekin on totta, että vieraissa oloissa pärjääminen vaatii tietoa ja osaamista, jota sulla tuskin on. Catsyn kommentit ripulista, ym. pitävät paikkansa.

      Lisäksi voit tarttuttaa jonkun meikäläisen taudin alkuperäiskansaan, jolla immuniteetti sellaisia vastaan voi edelleen olla alhainen.

      Ota myös huomioon että monet ryhmät taistelevat siellä olemassaolostaan kuten esim. äsken Brasiliasta uutisointikin kertoi. Miksi itsekkäästi menisit tunkemaan itsesi heidän vaivoikseen?

      Koita nyt keksiä jotain tapaa, jolla voit avustaa ko.kansoja eikä asettaa omia "elämyksiäsi" heidän etunsa edelle.

      Länsimaisena hyvinvointivaltion kasvattina olet aivan uuno noissa oloissa, niin se on, olet vain taakka paikallisille.

    • No access

      Jos haluaa tavata Brasilian alkuasukkaita, joutuu hakemaan lupaa alkuasukasvirastosta ja luvan saaminen on erittäin epätodennäköistä, jos ei ole hyvää syytä, miksi pitää alkuasukkaiden pariin päästä.

      • get's harder

        Haluan samanlaisen luvansaantipakon suomeen pyrkiville. Alkuasukkaana en tahdo saada virikkeitä mambojamboilta enkä yön timoilta. Hyvästä syystä (kaunis isotissinen ja uhkeavartaloinen aasialaistytsy) voidaan päästää suomeen kokeilemaan alkuasukkaan kovuutta.


    • jspoy

      Eristäytyneeseen heimoon just...Kuulostaa siltä että olet käynyt teneriffalla ja katsonut liikaa madventuresta, heh

    • ohjeistava tim.

      Jos jotain elämyksiä haluat Heimolta, niin kuuntele äänilevyltä Heimo Haiton viulunsoittoa.

    • jl651

      Jaa. Tämäkin keskustelu kääntyi paskan jauhannaksi netissä makaavien älykääpiöiden ansiosta. Jos aihe ei teitä oikeasti kiinnosta, niin älkää lainkaan kommentoiko.

    • Hai sie digiboy

      Pelätä hirvikärpäsiä ja näkäräisiä marjametsässä ja puhua nyt alkuasukaselämästä viidakkoheimon parissa tiettömillä mailla.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1619
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      25
      1341
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1089
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1062
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1061
    6. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      954
    7. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      2
      953
    8. 5
      945
    9. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      932
    10. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      924
    Aihe