22WMR Pystykorvan kaveriksi.

Hau hau hau hau PAM!

Metsäalueet ovat niin talopitoisia että ei kiväärillä uskalla ampua mihinkään suuntaan ja haulikolla pitää ryömiä kuin etena eikä se puuha huvita. 22wmr:llä saa täräyttää 100m teeren koiran haukusta ja tarkkakin on tuolle matkalle.

Tulisipa jo syksy !

14

6001

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • daikadaikaduu..

      Saathan sillä ampua metson, jäniksen, hanhen,ketun,susen(OHO) lain mukaan. Sadalle metrille tappava peli.

    • naksnaksnakkonen

      Jos mikä niin pirun tuuli herkkä. Suosittelisin sentään kunnon kivääriä lintu jahtiin. Yhtälailla se 22 saa aikaan pahaa osuessaan vahingossa niihin taloihin kun muutkin kiväärit.

    • nuusk nuusk

      Kyllä 22 tehot katoaa nopeasti pitkällä matkalla. Huomaa kun ammutaan vaikkapa 150 m miten paljon putoaa luoti tuolla matkalla. Onhan siinä nyt eroa kilometrin päässä vaikkapa 308 ja 22 wmr:ä 22wmr ei taida enää nahkatakin läpi mennä kun taas kiväärillä menee läpi ukon että heilahtaa. Eikä tuo tuuli mikään haitta ole sillä kun tarpeeksi tuulee niin ei koiran kanssa homma muutenkaan pelaa kun hajuja ei saa enään puusta.

    • kiiivvvääääri

      Kyllä lintu sillä tipahtaa. Varsinkin wincesterin mallissa on sievää mallia, jolla tulee toimeen lyhyellä matkalla 0-130m.Kiikari päälle:Kaariase on, mutta kun kyselit kaks2 sesta. Älä hävitä sitten ikinä ....

    • joulet riittää

      Ei kovin suuri kaari. Ammuskelin viime kesänä tauluun noin 80 m ja laski tuollaiset 2 cm . Kyllä teeri tulee alas kun totuttelee ja harjoittelee. Täällä eteläsuomessa ei oikein edes ole alueita joilla pääsee ampumaan yli 100m etäisyydelle lintuja.
      Eikä tuohon 22 wmr:ää panoksetkaan ole niin kallita mitä ne ovat 308:iin.

      Mutta eihän oikeaa kaliberia ole olemassakaan vaan on erilaisia ampujia jotka tykkäävät kukin eri vempeleistä. Tärkeintä on täyttää joulevaatimukset.

      • 5,7*43rem @.com

        5,7*43 rem parasta linnulle


    • Ex pystykorvamies

      Ei kaarevalentorataiset kaliiperit mikään ongelma ole enää nykyisin. Burris ja Bushnell myyvät tähtäinkaukoputkia, joissa on kororistikko ja myös vaakaviivassa on poikkiviivat tuulikorjaukseen. Hintakin 250...300. Tällaisella päiväkiikarilla (2-7x35) hoituu lintuhommat 7x33 Sakollakin tuonne 200m. saakka tuulella ja tyynellä. Harjoitusta siinä vain tarvitaan. 50 ja 60-luvuilla kiikarit olivat tavallisen tallaajan ulottumattomissa ja siitä kai johtuu, ettei niitä osata etsiä ja ostaa. Luotetaan kovaan vauhtiin ja manaillaan kun linnun pää ja pyrstö löytyy eri puolelta puuta.

    • "linnuton"

      Onkohan noissa patruunoissa isojakin eroja ? En ole omallani ampunut kovin paljoa, muita kuin vaihtopiippuisen LR;n kuteja, joissa ainakin on isoja eroja. Etupäässä olen ampunut subsonic paukkuja muualla kuin radalla, koska niillä kehtaa ampua änkkärin kanssa. Myös kiikarin olen kohdistanut lapuan LR paukuille, joten onko niin, ettei toimi alkuunkaan WMR paukuilla ?

      • Latailija....

        WMR ja LR eri eriaseita.


    • tsop

      WMR kestää lr;n mutta toisinpäin en menisi vannomaan.

      Kyllä wmr 100 m on aivan tarkka peli ja varmasti lintu tippuu. Pystärin kanssa tilanteet että pitäisi ampua yli 100 m on aniharvoin.

      Tuo subsonic voisi olla mukava peli teerelle ja tulee sillä metsokin alas kun keskelle pajauttaa.

      • Latailija...

        Ne on täysin eri pateja, aseis erilainen patruunapesäkin. Et sinä muissakan aseis käytä vääriä paukkuja.


    • Ex pystykorvamies

      Tällä "Linnuttomalla" taitaa olla Sakon vaihtopiippupiekkari. Sitähän myydään 4:llä (?) erikaliiperin piipulla. Uskoisin, että kiikarin korosäädöllä pärjää, kun vaihtaa .22LR:n .22WMR:ään. .17HMR lentää suorimmin, mutta taitaa olla laiton linnustukseen. Merkkaa vain muistiin korotornin lukeman kullekin kaliiperille, niin kaikki 250e ja sitä kallimmat kiikarit osuu piipunvaihdon jälkeenkin ilman uutta kohdistusta. Itse ammun .22WMR täysvaipalla n. 70metriin saakka ja 70...125m:iin reikäpäisellä osavaipalla. Kyllä putoaa, eikä riko lintua. Lintu lentää kymmeniä metrejä läpi ammuttunakin ja saattaa olla vaikea/mahdoton löytää. Koiramiehelle ei tietenkään mikään ongelma. Federal valmistaa .22WMR:ään kalkkunapatruunaa Federal 50 gr JHP (3,24g reikäpää, nopeus 480,5m/sek). Vahvempi luoti ei rikkoudu metsokukon siipiluissa ja supikoirakin kellahtaa paremmin. Lentorata tietysti kaarevampi, joten kannatta opetella ja laittaa kiikarin korolukema muistiin. Kororistikkokiikarit mainioita; olisipa ollut kolmekymmentä vuotta sitten näin halpoja ja toimivia (...huokaus).

    • "linnuton"

      Jep. Sakon quad, jossa LR ja WMR piiput. Paukkuja en ammu ristiin "väärillä" piipuilla, vaan sillä millä pitääkin. LR on tosiaan siitä kiva, että pienelläkin metsäpläntillä voi subbareita ampua isommin häiritsemättä naapurustoa.
      LR:llä voi myös ampua pyyn, tai sorsan, muttei isompaa, edes teeriä.
      Nää on vaan niin rajallisia nää metsät joita saan käyttää, mutta kyllä se teerikin jokupäivä istahtaa sille "oikealle" oksalle. Kannaltani siis.
      Vielä tosta kiikaroinnista, että LR ja WMR voinee käyttää aikalailla samaa tähtäyspistettä tommosille alle 100m matkoille, ei siinä varmaan montaa senttiä ole pystyheittoa. Pidemmille matkoille kaiketi järeämpää kalustoa, jolla taas ei uskalla ruuhka-alueilla paljon ampua ku puun alta ylöspäin.

    • vexil

      Kävin testaamassa Winchester Subsonic 45MAX panosta, ase Remington 597, puoliautomaaatti, äänenvaimennin ja kiikari Cabelas 3-17x40
      Normaalisti olen käyttänyt S&B 2.6g JHP ja 100m sattuu ilmakivääritauluun mustalle 3/5.
      Winchester Subsonic 45MAX 2.9g kiikarin säätö sama kuin S&B panoksella, 100m n. -40cm mustalla 1/5 osumaa, 50m n. -20cm mustalla 3/5 osumaa, aivan mukavia kasoja joilla osuu kyllä lintuun.
      Panos ei jaksa tehdä uudelleen latausta vaan hylsy jää puolittain poistoaukkoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3633
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      165
      2242
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1959
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1834
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      396
      1268
    6. 80
      1195
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      134
      1071
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1010
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      960
    Aihe