sopivatko 2kissaa ja mäyräkoirapentu yhteen?

(:

meillä on 2kissaa ollut jo 3vuotta, uros ja narttu. nyt ollaan hankkimassa mäyräkoirapentua (kk narttua), sopivatko ne yhteen?

15

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hvgkh

      joo sama kysymys pyörii myös mielessä. ollaan ottamassa mäyräkoira ja meillä on jo ennestään kollikissa 4v. vastauksia pliis:)

    • kissoista kiinni

      Se riippuu kissojenne luonteesta. Jos ne ottavat koiranpennun kiltisti vastaan, niin ongelmia ei varmasti tule olemaan tiedossa, vaan koiranne suhtautuu kissoihinne perinteisinä lauman jäseninä.

    • 3245wfegfwgf

      Riippuu täysin kissoista. Jos ne antavat koiran haistella ja tutusta niin no problem. Jos taas antavat kynttä ja juoksevat pakoon niin ei tule mitään.

      Meidän mäykky yritti 14 viikkoisena tutusta samanikäiseen kissanpentun ja kynttähän sieltä vain tuli. Tällä hetkellä kissan tavatessaan tulee katille noutaja.

    • Meillä...

      Meillä on tarkoitus ottaa hiiriä kahden kissan seuraksi. Tarkoitus on, että ne saisivat olla vapaana kissojen kanssa. Tulevatkohan ne toimeen keskenään?

      Viime kesänä meillä oli kettu lemmikkinä kanatarhassa eikä se oikein onnistunut. Siksi kysyn nyt täältä neuvoa.

    • (:

      Ne meidän kissat ainakin pyörii tuolla naapurin pihalla, vaikka naapurin koira olisikin ulkona. Toivottavasti ne tulee toimeen uuden ja oman koiran kanssa! (:

    • kisut ja koiruudet

      mut mielummi just noin päin et eka kisut sit koira, no mäykkypentu tietty käyttäytyy pentumaisee tapaa eli varmasti tulee kiusaa ja ärsyttää kissoi, mut mun mielestä se on vaan hyvä näyttää koiralle missä kaapin paikka on. meillä on aina ollu koiria ja kissoja, välil tulee kränää mut tuleehan meil ihmisilläki :) jotku veritappelut on eriksee sit..... mut toimeen ne tulee, ja meillä koirat ei hypi kissojen silmille :) ja parempi niin päin.... hyvin siinä käy, kumminki koiranpennusta kyse, aikuinen koira olis eri asia. eikä heti alkuun se olekka ruusuilla tanssimista, anna ajan mennä, hyvä tulee, äläkä heti surkuttele ja ole koira pois antamassa, hiljaa hyvä tulee!

      • 235wfw

        Meillä katit kiertää koirat kaukaa vaikka mitään ei koskaan ole tapahtunutkaan. Itsesuojeluvaisto kunnossa siis.


    • täältä maalta vaan47

      entä miten ku meiän kissa kulkee vapaana ulkona(asutaan maaseudulla) pelkään että kissa tulee mustasukkaiseksi ja häipyy. olen yrittänyt ajatella positiivisesti. mutta kissakin on tietysti meille hyvin rakas.

      • no jaa´´´

        No se on sitten kissan luoneen vika, eikä koiran. Meillä on aina ollut vähintään 2 kissaa, jotta ne olisivat tottuneet jakamaan huomiota tulevien lemmikien varalta.


    • jbklhjdfghdj

      ahaa...............

    • moooopekoira

      Meillä oli kk mäyris ja kissa.

      Ensin tuli kissa ja sitten mäyris, ei ongemia. Sitten kissa tuli vanhaksi ja nukkui pois, tuli uusi pieni kissanpentu ja suhtautui todella epäluuloisesti koiraan ja kynnetkin kävi ja mäyris ihan hämillään miksi..? Ei tehnyt kissalle mitään pahaa.. muutama viikko meni ja sitten tuli taloon rauha.. olivat todella hyvät ystävät..nukkuivat yhdessä ja siivosivat toistensa korvat ja jne..

      Kissoissa on luonne eroja.. jos kissa on ystävällinen ja rohkea, pärjää varmasti koiran kanssa..
      Jos kissalla on koirista huonoja kokemuksia, niin pitää varata aikaa uuteen tilanteeseen.. ja loma aika on muutenkin se paras aika uuden lemmikin totuttamiseen.

      Kissa voi ehkä jopa paremmin suhtautua uuteen koiraan, kuin että perheeseen tulisi toinen kissa, se voi kokea lajin sisäistä kilpailua.

      Kirjoittelee tällainen keski-ikäinen äitee, jolla on aina ollut joku hyvn pidettu lemmikki maalla..

      Nyt kyselen, että kun meidän mäyräkoira pysyi todella hyvin kotona, ei käynyt kertaakaan kylillä juoksemassa.. niin pysyykö mäyrikset omassa pihassa näin hyvin vapaana kuin meidän koira pysyi.. nyt on haaveissa uuden koiran hankita ja rotuja on mietitty... kuten mäyrykoira ja jackrusselinterrieri..

      • 23rwefw

        Ja tämähän toki pätee toisinkin päin.. Jos koira saa pentuna vain kynttä kissoilta niin voi olla melko varma että myöhemmin kissat saa kyytiä.


      • 432tgwdrgr

        Meidän mäykky lähtee kyllä heti ajoon jos näkee kotipihasta kissaa, fasaania tai jänistä (ja niitähän riittää). Ei mitään mahdollisuutta että pysyy paikallaan ilman narua.

        Jos päädyt jackrusseliin niin kannattaa pitää kuri sitten tiukalla. Vielä tiukemmalla kuin mäykkyjen kanssa. Ne nimittäin on vielä kovapäisempiä.


      • moooopekoira
        432tgwdrgr kirjoitti:

        Meidän mäykky lähtee kyllä heti ajoon jos näkee kotipihasta kissaa, fasaania tai jänistä (ja niitähän riittää). Ei mitään mahdollisuutta että pysyy paikallaan ilman narua.

        Jos päädyt jackrusseliin niin kannattaa pitää kuri sitten tiukalla. Vielä tiukemmalla kuin mäykkyjen kanssa. Ne nimittäin on vielä kovapäisempiä.

        Kyllä mäyräkoirissa on ihan kilttejä ja lempeitä koiria.. ainakin meidän karkeakarvainen mäyräkoira oli ihan kiltti.. muutama ihminen oli josta se ei pitänyt.. (en minäkään pidä kaikista) eli ei mennyt silitettäväksi jne.. mutta ei meillä koskaan sen kanssa mitään ongelmia ollut.

        Sitten kun vauva tuli taloon, niin en voinut kuin katsoa kuinka koira piti siitä hyvää huolta, heräsi jokaiseen vauvaan syöttöön ja vaipan vaihtoon ja sillä oli niin huolestunut ilmekin, jos vauvalla joku hätä.. ja oli ekana se kuka tiesi, että nyt on kakkavaippa... todella uskollinen ja luotettava koira.

        Mäyräkoira oli tosi onnellinen, kun koko perhe koossa tai kun vietimme lomaa vesillä.. se todella nautti yhdessä olosta..

        Kuria meillä ei tarvinnut pitää.. :) Minusta meidän mäyräkoira oli kuin herrasmies:)

        Meillä on tähän ikään ollut koiria ja kissoja, niin kaikkien kanssa on mennyt mukavasti, suurimmat huolet ovat olleet nuo sairaudet..


    • täältä maalta vaan92

      isot kiitokset sinulle moooopekoira, helpotit oloani suuresti kertomalla kokemuksesi mäyräkoirasta ja kissasta. joo meidän kolli-kissa on sellainen laiskan pulskea ja useimmiten todella fiksu ja rauhallinen(mitä nyt joskus jonkun hepulikohtaukssen saa:) eli toisin sanoen toivon vain parasta:) ja KIITOS vielä kerran!!!!!!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1485
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      156
      1159
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1050
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      917
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      860
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      65
      773
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      757
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      702
    Aihe