Mitä kärpäsen toukat syö?

jomppe010

Niin eli mitä ne syö ja miten ne elää parhaiten et niistä kuoriutuis kärpäsii??

5

478

Vastaukset

 • ai luuletko sä että ruokavalio vaikuttaa siihen mikä siitä kuoriutuu? :DD

 • Riippuu kärpäsen toukasta. Joidenkin kärpästen toukat ovat petoja tai loisia. Toiset syövät sienirihmastoa, toiset syövät kasveja, joillekin kelpaa hedelmä, toiset taas syövät lihaa. Jotkut ovat koprofageja, eli syövät ulostetta.

  Tietämättä kärpäsen lajia ei voi sanoa, mitä se syö.

  Mutta:
  Se, mistä kärpäsen toukan löysit, kertoo, mitä se syö: emo munii munat sopivaan ravinnonlähteeseen.

  Jos sinulla on kärpänen jonka haluat lisääntyvän, anna sille erilaisia muninta-alustoja - kakkaa, kypsiä hedelmiä, pilaantunutta lihaa... se valitsee lajinsa mukaisen sopivan muninta-alustan.

 • mitä esim punaiset kärpäsen toukat syövät

 • mitä semmoset toukat syö joilla on ruskeeta mut ei mitää karvaa ja niilla on semmone tosi ohut valkone viiva selässä?? :O

 • Minulla oli aikanaan lapsena lemmikkikärpänen huoneessani. Sen nimi oli Seppo. Se oli hyvin käyttäytyvä kärpänen. Ei koskaan tullut yöllä pörisemään naamalle tai muihin paikkoihin. Ikkunalla vain päivysti aamuaurinkoa, joskin silloin tällöin tietokoneen ruudulle eksyi lämmittelemään kaveriksi, kun pelasin Amigallani.

  Sokerivedestä Seppo piti kovin ja eli useita viikkoja hyvinvoipaisena kanssani. Harmitus oli kuitenkin suuri, kun lähdimme lomamatkalle Särkänniemeen ja viiden päivän kuluttua Seppo makasi kuolleena ikkunalaudalla, vaikka olin jättänyt sokerivettä ja muutakin herkullista sapuskaa Sepon natusteltavaksi. Itkuhan siitä pääsi, enkä enää oikein koskaan toipunutkaa Sepon poismenosta.

  Vieläkin on Seppoa ikävä. Se oli hieno kärpänen se.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.