Muistaminen ..

Etiketit hallussa?

Kyllä pakko luovuttaa idea, että kun kaverille menee kylään on aina jotain pientä tuliaista piristämään vierailua. Muistaminen ei pidä olla suurta ja kallista vaan
vaikka yhdet oluet ottaa mukaansa juttutuokioon taikka muuten vaikka kahvipaketilla, kukkasin ym muistaa.. eli elämän pieniä iloja antaa ja muistaa..

Tuossa kun olen käynyt kaverin ja hänen vaimonsa luona on aina reilusti juomaa
vaikka en itse juuri juo, kun olen autolla, mutta tarkoitus on että juomat jäävätkin
isäntäväelle tuliaisena pääosin.
Lähtiessä kaveri huomauttaa ihan tosissaan, että juomia jäi..
Siihen leikkisästi vastaan, että juon sitten ensikerralla, eli enhän ala muutamia
juomatölkkejä kotiin rahaa, kun ei ole edes tarkoitus vaan isäntä voi vaikka nauttia emännän kanssa kutsujen jälkeen vaikka tuomamme juomat saunajuomana jne..kiitokseksi ruokailusta ym..

Päätin lopettaa muutaman vuoden jälkeen tervetuliaislahjat tai miksi noita kutsutaan, kuin ei kertakaikkiaan toimi toiseensuuntaan..
Kesämökillä porukat tulee uimaan ja saunomaan ja omat juomat visusti mukana ja yhden kerran kaveri tuonut isännälle viinipullon, joka hämmensi minut suuresti.
Muuten kaverit vie joka ainoan tölkin kotiin lähtiessä ja jään sitten vieraiden lähdettyä siivoamaan ..
Ruokailuja emme ole enään tarjoilleet vuosiin, eli kyllä vieraita piisaa, kun kutsuu mökkeilemään ja ruokatarjoilut samaan.

Eilen oli pariskunta meillä kylässä ja odottelin, jos vaikka olisi joku hyvä ruokaviini tulossa kaverilta, kun itse kanssa yleensä viemme sellaista kylään mennessämme.. Hommasin jo olutta kylmään ja emäntä kokkasi..

Kaveri tuli kuskin kera, kuin taksilla koska tarkoitus oli kai nauttia hieman enemmän juomaa illalla..
Siinä sitten pihalla tarjosin samantien oluen, kun poltti savukkeen.. Istuttiin siinä ja juteltiin tarjoilin lisää juomaa.. Tuossa mitään tuliaista ei ollut kummaltakaan
..Syötiin ja otettiin olutta kaverin kanssa ..lopetelin sit tarjoilun, hieman pettyneenä illanaikana kahvin jälkeen..

Kyse ei siis ole mistään pakollisesta kuviosta vaan siitä että muistaan isäntäväkeä joteskin ihan pienelläkin muistamisella.

No joku pieni whiskipullo vaikka sarjassa taskumatti olisi taatusti virkistänyt
iltaamme, mutta en minäkään baarikaalille sitten lähtenyt drinksuja tekemään
kun oli aika toispuolista koko homma..ainahan saa tarjota..

No taloudellisesti ei ole kummallakaan estettä olla huomioimatta pienellä muistamisella, eli eihän tuo nyt ole kuin periaatteessa hyvää etikettiä antaa
joku juttu.. OIkeesti kai kukkia emännälle ja pullo isännälle.. tyyliin..

Pettynyt tähän, ettei ole sellaisia etikettejä enään käytössä ainakan täällä
kellään..

Onkohan facebookiss ajo olemassa etiketti säännöt keskustelua, eli olisi kiva saada ryhmää, jossa näitä pieniä asioita vaalittaisiin ja opetettaisiin muillekkin
miten olisi kivaa etikettiä noudatten vierailla jne..

Pettynyt kyllä kavereihin totaallisesti....

22

3059

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ......

      Meillä on aina ollut tapana muistaa isäntäväkeä tuomisillamme, joko semmoista mikä liittyy siihen iltaan ja tarkoitus on nauttia yhdessä tai sitten jotakin, jonka isäntäväki nauttii keskenään joskus myöhemmin. Useinhan menu on valmiiksi mietitty eikä kaikkia tuomisia millään pysty siihen edes sovittamaan.
      Meidän vieraat myös noudattavat samaa mukavaa tapaa, ei tulis mieleenkään olla montaa kertaa se tarjoava osapuoli, onneksi ollaan samanmielisiä!

      ps. meitä on usein koolla lähes 10 aikuista ja lapset päälle, olis siinä tarjoamista, jos aina kaiken tarjoais eikä kukaan vieras toisi mitään tullessaan.

    • KettiEti

      Meillä on tapana tavallaan kierrättää niitä viemisiä. Jos jollain on jotain tarpeetonta voi sitten tarjota toiselle että otatko ja kelpaisko sulle tämmönen.
      Taustana se että meitä on 5 lasta jotka tekee enempi vähempi töitä ja remppaa,lapsia kaikilla. Se vieminen voi olla vaikka tuubi sikaflexiä, lastenvaatteita, leluja, aikakauslehtiä, tasohiomakone, kukkanen jota itse et tarvia, takki tai kengät joihin ei itselle käynytkään. Ei kaiken tarvitse aina olla uutta.
      Elintarvikkeista : ne tehdään aika pitkälti itse, kellä mitäkin on. Minä innokkaana sienestäjä ja säilöjänä teen jo syksyllä purkit valmiiksi, on helppo sitten napata mukaan. Suolasieniä, hilloja, mehuja, kurpitsaa, maustekurkkuja. Sisko asuu leipomon kupeessa ja tuo sieltä leipää, samoin isä, äiti yleensä pizzaa, vanha ihminen on hurahtanut motsarellapitsaan :o))) Homma toimii niin että tulee soitto laitahhan kahvia tippumaan , me oltaisiin tulossa. Viinaksia viedään tosi harvoin, ellei ole merkkipäivä. Ei kellään varmaan riittäisi rahkeet siihen että koko porukalle tarjoaa ja kun on niitä lapsiakin. Muitakin tuliaisia on ja aika harvoin kukaan menee minnekkään tyhjin käsin. Viimeisin persoonallinen tuliainen oli peräkärri, ja nauroin katketakseni. (no se on lainassa) Velipoika veti kärrin oven eteen ja sanoi että kun sulla on toi muutto kesken niin arvelisin että tarviaisit tätä. Ja joskus ollaan viety meidän äidille kissanpentu. Hetkeksi kalpeni mutta Onni oli maailman rakkain eläin...

    • hehhehhehehhehhehhhe

      Joo olen huomannut että usein ei kiitellä mistään vaikka antaisi mitä ihan hyvän hyvyyttä, vaikka metsästä kerättyjä marjoja. Sitä kai ihminen alkaa olla niin omaan napaan tuijottaja että ei edes sitä kiitosta heru. NO eipä sitten kyllä toista kertaa olla tarjottu mitään juttuja. Kyllä kalat, marjat,sienet jne otetaan ilolla vastaan jne. Mulle on lapsena opetettu kyllä että kiittää pitää. Ja jos noita juttuja ei halua niin voi sanoa että ei kiitos emme halua. Onko jotkut saanu elämässään sitten kaiken niin heti ensi rääkäisyllä ettei tuu aatelleksi ettei kaikki saa noita juttuja. Näitä kultalusikka ****** syntyneitähän on. Tai ainakin jotka itse aattelee niin että se on ihan itsestään selvyys että he saa kaiken.

      JA toi vastavuoroisuus ja tuliaiset. Meillä on kyllä tapana tuoda tuliaisia jne vaikka ei olla ees varakkaita, mutta on sitten ihmissii jotka ei tuo ikuna mitään. Siis jos pidemmän matkan päältä tullaan kylään. Ja vaikka meen vaan jonkun luo kahville niin saatan viedä pullaa. Ja yritetään katsoa että jos ollaan toisten luona usein kylässä niin viedään sinnekin päin jotain ettei olla aina heidän ruuissaan. En tiijä mikä vaikuttaa tuohon. Sitten on sellassii ihmisii jotka käy meillä syömässä, kylässä jne mutta ei sieltä oo mitään tullu niinku ap kirjotti. Mutta ollaan kyllä lopetettu nää kestitykset kokonaan. Ei kuiteskaan olla velvollisia siihen että ruokitaan toista osapuolta ja sitten kun sinne mennään niin saattaa olla että sori ei mulla nyt ole mitään tarjottavaa. Tää oli kyl kaiken huippu. :D

    • junttilan väki

      Varsinkin kesämökkivieraat ovat usein sellaisia, että tuomisina saattaa olla muutama grillimakkarapaketti, ja olut/limppari. Sillä sitten muka tullaan toimeen koko viikonloppu. Ei välttämättä edes omaa pyyhettä mukana, puhumattakaan pesuaineista, vaikka kuitenkin uidaan ja saunotaan moneen kertaan. Eikä tietenkään omia vuodevaatteita, vaikka sekin olisi fiksua, kun samoilla lakanoilla ei kuitenkaan ennen niiden pesua nuku kukaan muu. Ja mökillä kun aika harvoin on pesukone, niin aikamoinen rahtaus on monien liinavaatteiden ja kylpypyyhkeiden kuljettaminen kotiin ja taas mökille.

      • KetiEtti

        Joo tuon muistan lapuudesta, kun se auto täynnä sukulaisia parkkeeraa kesällä pihaan niin äiti komentaa meidät lattialle makaamaan ja olemaan hiljaa hetken. Kesken heinänvetokiireiden sitä vaan tulla päräytetään mukana puolikuiva pullapitko ja karkkipussi. Syötäppä niillä sitten muutaman päivän "loisivat" kesävieraat kun muilla on kädet täynnä töitä. Tulevat vaan sillä periaatteella että sommartiden hej hej ja kun muutenkiin niitä oikeita työmiehiä plus perhe on ruokittava.

        Meillä on aina se periaate että vieraan tulosta ei talo saa köyhtyä vaan rikastua. Eikä nämä kaikki sukumaatilat ole mitään bed and breakfast paikkoja, ilmaisia semmosia !


      • Lonkalta
        KetiEtti kirjoitti:

        Joo tuon muistan lapuudesta, kun se auto täynnä sukulaisia parkkeeraa kesällä pihaan niin äiti komentaa meidät lattialle makaamaan ja olemaan hiljaa hetken. Kesken heinänvetokiireiden sitä vaan tulla päräytetään mukana puolikuiva pullapitko ja karkkipussi. Syötäppä niillä sitten muutaman päivän "loisivat" kesävieraat kun muilla on kädet täynnä töitä. Tulevat vaan sillä periaatteella että sommartiden hej hej ja kun muutenkiin niitä oikeita työmiehiä plus perhe on ruokittava.

        Meillä on aina se periaate että vieraan tulosta ei talo saa köyhtyä vaan rikastua. Eikä nämä kaikki sukumaatilat ole mitään bed and breakfast paikkoja, ilmaisia semmosia !

        No, olisitte laittaneet ne kesävieraat heinätöihin. Eiköhän niille olisi koti muistunut mieleen, :D


      • Vieraan silmin

        Minä toivoisin, ettei mökkiläiset ihan joka ikinen suvi kutsuisi pari kertaa kesässä käymään mökillään. Miten sen saisi kauniisti sanottua, että jos olisimme mökki-ihmisiä, meilllä olisi itselläkin se mökki. :D
        Heräät ennen ylösnousua, ajat aamuvarhaisella torille ja kauppaan, pakkaat autoon leivät, lihat, juomat ja jonkun tarvekalun tuliaisiksi. Ajat pari tuntia jonnekin jumalan selläntaakse, lopun matkaa hiekkatietä, joka kapenee ja kapenee. Perille päästyä on tosin ihana jälleennnäkemisen hetki ja kahvit, mutta sitten alkaa se aktiviteetti, kun mökkiläiset ovat keksineet toimintaa hikiseksi kesäpäiväksi. Ainahan mökki tai pihamaa kaipaa jotain kunnostusta.
        Onneksi on viety kunnon tuliaiset, niin ruokapuoli on hyvää, vaimo laittaa ruokaa ja lopuksi tiskaa emännän apuna. Lopuksi peseydytään alkeellisissa olosuhteissa.
        Iltapuolella alkaa jo oma sänky kutsua ja yritäpä keksiä verukkeita että pääset kotiin. Onneksi on lemmikki, jolle ei "aina saa" hoitajaa. ;)
        Kotona ollaan yömyöhällä ja huokaistaan "tehtävä suoritettu".


      • KettiEti
        Lonkalta kirjoitti:

        No, olisitte laittaneet ne kesävieraat heinätöihin. Eiköhän niille olisi koti muistunut mieleen, :D

        Kyllähän sitäkin koitettiin mutta rukkaset ja hanko on aika monelle vieraita käsitteitä, saatikka paalikuorman teko , traktorilla ajaminen peräkärrin kanssa, siinä väleissä sadalle sonneille niitten purkaminen ja siihen vielä sitä sapuskaa pitäsi jonkun ehtiä laittamaan.
        Yleensä heinät vielä tehdään helteillä ennen ukkosia ettei ne pilaannu.

        Se lattialla makaaminen oli totisesti iisimpi vaihtoehto kun siihen vielä passata aurinkorasvoja levittelevät "kesävieraat" ! Varsinkiin kun etimmät pellot on parinkymmenen kilsan päässä...

        Nyt tässä nostalgiasyistä käyn ite "lomittamassa" tuttavia ihan tois puolen Suomea mutta se onkiin sitten työleiri eikä telttaretki. Ihan mukavaa vetää aamu kuudelta haalarit niskaan, lantsarit jalkaan ja lähteä jahtaamaan pikkuvasikoita aitaukseen tai heppoja karsinaan.

        Vieraanvaraisuutta kai tääkin :o))) Ojentaa auttavan kätensä kun sitä tarvitaan.


      • Cityholidays rules

        Jos Junttilan väki kutsuu vieraita mökilleen, niin muistaa sitten antaa tarkat ohjeet mitä pitää olla mukana viikonlopuksi: ruokaa ja juomaa koko viikonlopuksi niin että sillä ravitaan myös isäntäväki, kertakäyttöastoita, vessapaperia, talouspaperia, kahvia, tuoreita mansikoita tai jäätelöä, pyyhkeitä, lakanoita, pussilakanoita, tyynyliinoja, shamppoota, suihkusaippuaa välttämättömän hygieniatuotteiden, vaatetuksen ja jalkineiden lisäksi juu ja korillinen olutta pari pullo viiniä.
        Jep, jep. Tämä oli kieli poskella kirjoitettua, mutta itse isäntänä haluan olla vieraanvarainen tai jätän kyllä vieraat kutsumatta, jollen kohtuulliseen vieraanvaraisuuteen kykene tai vieraiden tulo aiheuttaa enemmän pahaa mieltä kuin iloa. Kaikki löytyy talon puolesta. :D


      • Junttilän väki
        Cityholidays rules kirjoitti:

        Jos Junttilan väki kutsuu vieraita mökilleen, niin muistaa sitten antaa tarkat ohjeet mitä pitää olla mukana viikonlopuksi: ruokaa ja juomaa koko viikonlopuksi niin että sillä ravitaan myös isäntäväki, kertakäyttöastoita, vessapaperia, talouspaperia, kahvia, tuoreita mansikoita tai jäätelöä, pyyhkeitä, lakanoita, pussilakanoita, tyynyliinoja, shamppoota, suihkusaippuaa välttämättömän hygieniatuotteiden, vaatetuksen ja jalkineiden lisäksi juu ja korillinen olutta pari pullo viiniä.
        Jep, jep. Tämä oli kieli poskella kirjoitettua, mutta itse isäntänä haluan olla vieraanvarainen tai jätän kyllä vieraat kutsumatta, jollen kohtuulliseen vieraanvaraisuuteen kykene tai vieraiden tulo aiheuttaa enemmän pahaa mieltä kuin iloa. Kaikki löytyy talon puolesta. :D

        Ihan napakasti tartuit kirjoitukseeni, ja hyvä niin :)

        KUN meidän perhe kutsuu vieraita mökilleen, olemme tietenkin varautuneet heidän tuloonsa.
        Edellisellä kirjoituksellani tarkoitin lähinnä kutsumattomia - tai sanotaanko kauniimmin - YLLÄTYSVIERAITA.

        Kun vieraat tulevat ilmoittamatta makkaralenkki ja limpparit mukanaan, niin silloin alkaa tällä emännällä pinna kiristyä. Kauppaan kun kuitenkin on jonkin verran matkaa, eikä kauppareissu muutenkaan välttämättä onnistu heti.

        Meillä on tietysrti ylimääräisiä lakanoita ja pyyhkeitä mökilläkin, mutta aika usein kutsutut vieraat tuovat OMASTA TAHDOSTAAN myös petivaatteet ja pyyhkeet mukanaan .
        Ja kun vieraat on kutsuttu ja heidän tuloonsa varauduttu, en tietenkään odota heidän tuovan ruokia mukanaan, vaan todellakin se tarjotaan heille.


      • Cityholidays rules
        Junttilän väki kirjoitti:

        Ihan napakasti tartuit kirjoitukseeni, ja hyvä niin :)

        KUN meidän perhe kutsuu vieraita mökilleen, olemme tietenkin varautuneet heidän tuloonsa.
        Edellisellä kirjoituksellani tarkoitin lähinnä kutsumattomia - tai sanotaanko kauniimmin - YLLÄTYSVIERAITA.

        Kun vieraat tulevat ilmoittamatta makkaralenkki ja limpparit mukanaan, niin silloin alkaa tällä emännällä pinna kiristyä. Kauppaan kun kuitenkin on jonkin verran matkaa, eikä kauppareissu muutenkaan välttämättä onnistu heti.

        Meillä on tietysrti ylimääräisiä lakanoita ja pyyhkeitä mökilläkin, mutta aika usein kutsutut vieraat tuovat OMASTA TAHDOSTAAN myös petivaatteet ja pyyhkeet mukanaan .
        Ja kun vieraat on kutsuttu ja heidän tuloonsa varauduttu, en tietenkään odota heidän tuovan ruokia mukanaan, vaan todellakin se tarjotaan heille.

        Kiitos, näinhän tätä keskustelua saadaan ylläpidettyä ja asioita käsiteltyä puolin jos toisin. :)

        Hyvä, että tarkensit ensimmäisen viestisi koskeneen yllätysvieraita. Tuntuu kylllä aika tavattomalta mennä kutsumatta koko viikonlopuksi jonkun mökille eväänään grillimakkarapaketti, ja olut/limppari, mutta ehkä tälläisiäkin ihmisiä on?

        Minulla itselläni on kai jonkilainen mökkifobia eli en viihdy pitkään mökeillä ja yöksi en jäisi jollei "pakotettaisi". Omakotiasujana en tarvitse ehkä luonnonrauhaa, kun siitä voin nauttia omalla pihallanikin.

        Itse olen vieras, joka ei halua olla isäntäväelle kohtuuttomasti vaivaksi, en mene kutsumatta ja otan liinavaatteet mukaan/kysyn tarvitseeko ottaa, vien tuliaisia, mutta samalla emännöidessä tunnen jonkinlaista kiusaannusta, jos vieraat tuovat "liikaa" tuliaisia tai ovat lähes aivan omavaraisia. En osaa tätä paremmin selittää.


      • Junttilan väki
        Cityholidays rules kirjoitti:

        Kiitos, näinhän tätä keskustelua saadaan ylläpidettyä ja asioita käsiteltyä puolin jos toisin. :)

        Hyvä, että tarkensit ensimmäisen viestisi koskeneen yllätysvieraita. Tuntuu kylllä aika tavattomalta mennä kutsumatta koko viikonlopuksi jonkun mökille eväänään grillimakkarapaketti, ja olut/limppari, mutta ehkä tälläisiäkin ihmisiä on?

        Minulla itselläni on kai jonkilainen mökkifobia eli en viihdy pitkään mökeillä ja yöksi en jäisi jollei "pakotettaisi". Omakotiasujana en tarvitse ehkä luonnonrauhaa, kun siitä voin nauttia omalla pihallanikin.

        Itse olen vieras, joka ei halua olla isäntäväelle kohtuuttomasti vaivaksi, en mene kutsumatta ja otan liinavaatteet mukaan/kysyn tarvitseeko ottaa, vien tuliaisia, mutta samalla emännöidessä tunnen jonkinlaista kiusaannusta, jos vieraat tuovat "liikaa" tuliaisia tai ovat lähes aivan omavaraisia. En osaa tätä paremmin selittää.

        Meillä on tosiaan käynyt yllätysvierailulla perhe (vanhemmat 3-vuotias ja vastasyntynyt lapsi), jotka vain "ajelivat ja päättivät pistäytyä" meidän mökillä. Tulivat lauantai-aamuna ja sunnuntai-iltana lähdimme yhdessä mökiltä pois.
        Mukanaan heillä oli pari kolme pakettia grillimakkaraa, muutama olut- ja limpparipullo lapselle muutama Piltti-purkki. Vastasyntynyt on rintaruokinnassa, joten hänen ruokailunsa oli järjestetty äidin rintamaidolla.
        Emme tienneet heidän jäävän yöksi, mutta kun ilta alkoi pimetä, ja kolmevuotias väsyä, perheen isä tokaisi, että eikös me voida samantien jäädä yöksi, kun on jo niin myöhä. He puhuivat lähtevänsä aamulla, mutta iltaanhan se lähtö meni kuitenkin. Siinä meidän isäntä sitten joutui käymään reilun parinkymmenen kilometrin päässä ABC:llä. Toki naapurin isäntä lähti mukaan, mutta kustannuksiin hän ei osallistunut (ei kyllä pyydettykään).

        Eräänä juhannuksena tuli lapseton pariskunta yllätysvierailulle makkaralenkkeineen ja oluineen. Yöksihän hekin jäivät, kun olutta joivat, eikä autolla enää voineet mihinkään lähteä. Makkaraa ja olutta oli vain heidän omiksi tarpeiksi, mutta toki he söivät laittamaani ruokaa siinä kuin muutkin.

        Onneksi tuttavapiirissämme ei ole mukta tällaisia vieraita , ja näillekin olemme nyt sanoneet, että ilmoittakaa etuköteen tuloistanne. Siltikin mökillä ollessamme joskus iskee paniikki, että jospa he taas yhtäkkiä saapuvat yllätysvierailulle.


      • Kaupunkilainen
        KettiEti kirjoitti:

        Kyllähän sitäkin koitettiin mutta rukkaset ja hanko on aika monelle vieraita käsitteitä, saatikka paalikuorman teko , traktorilla ajaminen peräkärrin kanssa, siinä väleissä sadalle sonneille niitten purkaminen ja siihen vielä sitä sapuskaa pitäsi jonkun ehtiä laittamaan.
        Yleensä heinät vielä tehdään helteillä ennen ukkosia ettei ne pilaannu.

        Se lattialla makaaminen oli totisesti iisimpi vaihtoehto kun siihen vielä passata aurinkorasvoja levittelevät "kesävieraat" ! Varsinkiin kun etimmät pellot on parinkymmenen kilsan päässä...

        Nyt tässä nostalgiasyistä käyn ite "lomittamassa" tuttavia ihan tois puolen Suomea mutta se onkiin sitten työleiri eikä telttaretki. Ihan mukavaa vetää aamu kuudelta haalarit niskaan, lantsarit jalkaan ja lähteä jahtaamaan pikkuvasikoita aitaukseen tai heppoja karsinaan.

        Vieraanvaraisuutta kai tääkin :o))) Ojentaa auttavan kätensä kun sitä tarvitaan.

        "..äiti komentaa meidät lattialle makaamaan ja olemaan hiljaa hetken"

        Siis mitä tuo tarkoitti?
        Leikittekö siis sairaita vai mitä?
        Ystävällisin terveisin utelias.


      • Mekään emme
        Vieraan silmin kirjoitti:

        Minä toivoisin, ettei mökkiläiset ihan joka ikinen suvi kutsuisi pari kertaa kesässä käymään mökillään. Miten sen saisi kauniisti sanottua, että jos olisimme mökki-ihmisiä, meilllä olisi itselläkin se mökki. :D
        Heräät ennen ylösnousua, ajat aamuvarhaisella torille ja kauppaan, pakkaat autoon leivät, lihat, juomat ja jonkun tarvekalun tuliaisiksi. Ajat pari tuntia jonnekin jumalan selläntaakse, lopun matkaa hiekkatietä, joka kapenee ja kapenee. Perille päästyä on tosin ihana jälleennnäkemisen hetki ja kahvit, mutta sitten alkaa se aktiviteetti, kun mökkiläiset ovat keksineet toimintaa hikiseksi kesäpäiväksi. Ainahan mökki tai pihamaa kaipaa jotain kunnostusta.
        Onneksi on viety kunnon tuliaiset, niin ruokapuoli on hyvää, vaimo laittaa ruokaa ja lopuksi tiskaa emännän apuna. Lopuksi peseydytään alkeellisissa olosuhteissa.
        Iltapuolella alkaa jo oma sänky kutsua ja yritäpä keksiä verukkeita että pääset kotiin. Onneksi on lemmikki, jolle ei "aina saa" hoitajaa. ;)
        Kotona ollaan yömyöhällä ja huokaistaan "tehtävä suoritettu".

        ota koskaan koiraa mukaan "ikävälle, pitkälle matkalle". Kotiin on sitten aina pakko mennä yöksi...
        Mekin viemme aina omat syömisemme ja juomisemme plus hiukan extraa sekä tuliaisen.


    • Vieraan silmin

      Mulla on sellaisia kokemuksia, että kun viet tuliaisiksi mm. hyvää punaviiniä, isäntäväki kiikuttaa sen äkkiä hyvään talteen ja alkaa tarjoilemaan vieraille hiivaista kotiviiniä, yöks. No, onpa ainakin helppo kieltäytyä tarjoilusta, mutta kyllä kyläilytkin harvenee.

    • Emännälläkin on loma

      Kutsuja päättää, mikä on teema. Jos pyydetään hommiin, vaikkapa vain pienimuotoiseen, niin ruokapalkalla se tehdään. Olisihan aika outoa, että tarvitsisi vielä ruoatkin tuoda, jotta pääsee talkoisiin. Isännän velvollisuus tosin on kysyä, sopiiko aktiiviloma?

      Jos pyydetään löhölomalle, voi myös kysyä, sopiiko, että alkoholin tuo jokainen itse. Talo tarjoaa ruoan ja tervetuliaismaljan. Jos ei sovi, niin mennään sitten kahvilinjalla tai ei mennä ollenkaan.

      Jos vieras kysyy, mitä tuodaan, niin ei kannata vastata ettei tarvitse tuoda mitään. Siitä vaan ehdotuksia riviin: kertakäyttöastoita, vessapaperia, talouspaperia, kertakäyttölakanoita, kahvia jne., sellaista, mikä helpottaa isäntävaen elämää tai säilyy pitempään ilman kylämävarastoja, jos jää. Jos haluaa ruokaa, se on sitten tarjottava myös. Kiva, jos saa vaikka tuoreita mansikoita tai jäätelöä, jos mökki on korvessa.

      Näin toimin minä, eikä koskaan ole ollut mitään ongelmia. Jos joku tuo kuitenkin vaikka korillisen olutta, niin ei sitä takaisin anneta. Eihän niitä muitakaan tuliaisia palauteta. Jos joku on niin epäkorrekti, että luulee voivansa kaljoitella vapaasti, niin pysyköön kotonaan.

      Meidän mökille ei tulla kutsumatta, se on tehty kaikille selväksi. Kun sanoo, ettei olla koko ajan paikalla, vaan käydään kulttuririennoissa tai sukuloimassa, ei kukaan tule kokeilemaan vaan soittavat etukäteen. Kun on känny, ei soittaja edes tiedä, missä ollaan. Helppo todeta, ettei nyt sovi, kun ollaan Perähikiällä serkun kaiman luona lantaa lastaamassa....

      • summeri

        Hienoa toimintaa, läpy läpy ja tapu tapu. Ken ei tahdo lähteä mökkeilemään tai muuten maalle niin onhan noita hop loppeja mihinkä parkkeerata se karvanaamariauotonsa. Sielläpä se ilo irtoaa sitten asfalttiparkkikksella lasten kirmatessa.

        Ilmoitusvelvollisuudesta oon täysin yhtä mieltä, ei kenenkään perherauhaa voi häiritä periaatteella "nehän on vain mökillä".

        Ja itelle ei tulis mieleenkään mennä jonnekkin cityasuntoon ihan tuosta vain asenteella TERVE. Nyt tultiin.


      • Cityholidays rules
        summeri kirjoitti:

        Hienoa toimintaa, läpy läpy ja tapu tapu. Ken ei tahdo lähteä mökkeilemään tai muuten maalle niin onhan noita hop loppeja mihinkä parkkeerata se karvanaamariauotonsa. Sielläpä se ilo irtoaa sitten asfalttiparkkikksella lasten kirmatessa.

        Ilmoitusvelvollisuudesta oon täysin yhtä mieltä, ei kenenkään perherauhaa voi häiritä periaatteella "nehän on vain mökillä".

        Ja itelle ei tulis mieleenkään mennä jonnekkin cityasuntoon ihan tuosta vain asenteella TERVE. Nyt tultiin.

        Juu, kyllä kaupunkilomat esim. Euroopan pääkaupungeissa aina mökkeilylle pärjää ihanine, idyllisine hotelleineen, joissa sielu lepää, koska lapsiperheet eivät ole niitä vielä löytäneet.


      • summeri
        Cityholidays rules kirjoitti:

        Juu, kyllä kaupunkilomat esim. Euroopan pääkaupungeissa aina mökkeilylle pärjää ihanine, idyllisine hotelleineen, joissa sielu lepää, koska lapsiperheet eivät ole niitä vielä löytäneet.

        On tullut oltua enkä vaihtais järvenrantaa ja saunaa keähelteiseen suurkaupunkiin. Siellä ehtii käymään vaikka marraskuussa, nähtävyydet ei katoa mihinkään mutta Suomen suvi on siinä vaiheessa ohi. Oikeestaan ne kapitaalikaupungit on parhaimmillaan joulun alla kun on joulukadut ja koristeet ja valot. Idyllinen hotellihuone voi muuten välillä olla ahdistava rotanloukku varsinkin jos on tottunut siihen että lääniä riittää. Pari päivää suurkaupungissa on ihan OK, mutta kun kone laskeutuu Helsinki-Vantaalle ja tuntee sen raikkaan ilman... kiva oli käydä, kivempi palata takaisin


      • Cityholidays rules
        summeri kirjoitti:

        On tullut oltua enkä vaihtais järvenrantaa ja saunaa keähelteiseen suurkaupunkiin. Siellä ehtii käymään vaikka marraskuussa, nähtävyydet ei katoa mihinkään mutta Suomen suvi on siinä vaiheessa ohi. Oikeestaan ne kapitaalikaupungit on parhaimmillaan joulun alla kun on joulukadut ja koristeet ja valot. Idyllinen hotellihuone voi muuten välillä olla ahdistava rotanloukku varsinkin jos on tottunut siihen että lääniä riittää. Pari päivää suurkaupungissa on ihan OK, mutta kun kone laskeutuu Helsinki-Vantaalle ja tuntee sen raikkaan ilman... kiva oli käydä, kivempi palata takaisin

        Lämminhän ei tietysti luita riko ja missään ei kai voisi olla liian kuuma Suomen pitkän, kylmän talven jälkeen. Meillä on tasainen lämpö sisällä eli n. 22-24 astetta. Ei laske lämpö alle tuon talvella, eikä nouse kesällä. Hyvin myös jaksaa viikon cityloman tehdä, kun tietää pääsevänsä yöksi hyvin ilmastoituun hotellisuoneeseen ja reissun jälkeen tasalämpöiseen kotiin.

        Sitä vastoin, kun saat kutsun yökylään mökille, voit unohtaa yöunet, koska mökeillä on usein vierasmajoitus saunan viereisessä huoneessa (lämmintä riittää koko yöksi) tai vaihtoehtoisesti "piha-aitassa", joka kuumenee myös samaan tapaan kuin eristämätön leikkimökki. Kolmanneksi tarjotaan telttamajoitusta, mikä ehkä näistä onkin se houkuttelevin. :D

        No varmaan kummallakin on puolensa: Jos tykkää "lomailla" kesällä alkeellisissa oloissa, niin ei siinnä mitään. Se on jokaisen oma valinta.


      • Raikasta ilmaa?
        summeri kirjoitti:

        On tullut oltua enkä vaihtais järvenrantaa ja saunaa keähelteiseen suurkaupunkiin. Siellä ehtii käymään vaikka marraskuussa, nähtävyydet ei katoa mihinkään mutta Suomen suvi on siinä vaiheessa ohi. Oikeestaan ne kapitaalikaupungit on parhaimmillaan joulun alla kun on joulukadut ja koristeet ja valot. Idyllinen hotellihuone voi muuten välillä olla ahdistava rotanloukku varsinkin jos on tottunut siihen että lääniä riittää. Pari päivää suurkaupungissa on ihan OK, mutta kun kone laskeutuu Helsinki-Vantaalle ja tuntee sen raikkaan ilman... kiva oli käydä, kivempi palata takaisin

        Menee ohi aiheen, mutta jotenkin on vaikea kuvitella Helsingissä tai Vantaalla raikasta ilmaa...


      • Kyllä se on
        Raikasta ilmaa? kirjoitti:

        Menee ohi aiheen, mutta jotenkin on vaikea kuvitella Helsingissä tai Vantaalla raikasta ilmaa...

        Suomessa on ihanan raikas ja puhdas ilma lähes joka paikassa, varsinkin Helsinki-Vantaan lentokentällä joka on lähes keskellä metsää.

        Asun itse todellisessa suurkaupungissa Keski-Euroopassa ja tiedän mitä on kun ilmanlaatu on niin huono että siitä varoitetaan ja autoliikenteen nopeuksia rajoitetaan. Kyllä se Suomen ilma on mahdottoman raikasta ja ihanaa kun siellä lomilla käyn.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      4
      1569
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      20
      1209
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1049
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1038
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1031
    6. 4
      932
    7. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      928
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      3
      921
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      914
    10. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      902
    Aihe