Tässä pohdiskelin,että jos haluaa taidemaalariksi ja haluaa taulujaan näytille ja myytäväksi .
miten niitä saa gallerioihin tai jonnekkin missä ihmiset käy? Eli miten tämä koko homma toimii?
Etsiskelin Googlen avulla, mutta en löytänyt kuin taiteilijoiden omia sivustoja...
Taidemaalariksi
31
2214
Vastaukset
- Kannattaa...
...ensin aloittaa omista kotisivuista ihan omalla domainnimellä. Jos onnistut saamaan sivuillesi paljon kävijöitä päivittäin niin jo se on ikäänkuin rahaa pankkiin. Nimesi nousee silloin kohinalla hakukoneissa ja sehän tarkoittaa myös sitä että galleriat myös kiinnostuu sinusta ja taiteestasi.
Mikään ei tapahdu silmänräpäyksessä vaan vaatii oman aikansa. Se vaatii myös sinulta aktiivisuutta ja yhteisöllisyyttä. Älä missään nimessä yritä erakoitua ikäänkuin odottamaan että ihmiset löytävät sinut. Aina lisäksi löytyy joitakin pieniä näyttelytiloja mistä aloittaa esim. kirjastot, terveykseskusten aulat jne... joista kannattaa aloittaa ja pyri silloin olemaan niissä mahdollisimman paljon tavoitettavissa. Tule ihmisten kanssa toimeen myöskin "rakentavaa palautetta" saadessasi. Se on merkki siitä että sinulla on edellytyksiä merkittäväksi ja tavoitelluksi taiteilijaksi.
Ensimmäiseksi hanki itsellesi oma domainnimi ja kotisivun tekoon ja se on hyvä ensiaskel. :) - :)
Yllä tulikin jo todella hyviä neuvoja!
Kyllä, omat nettisivut on minunkin mielestäni ensimmäinen askel. Kunnon portfolio, johon vakuuttava otanta teoskuvia ja ansioluettelo sekä henkilötietoja. Tosin en tiedä onko ansioluettelo tarpeellinen alussa, jos ei kokemusta ole, eiköhän ne loistavat teoskuvatkin riitä vakuuttamaan ;)
Mulla on ollut tapana lähetellä sähköpostia galleristeille. Kunnon kuvia ja CV (= linkki omaan nettiportfolioon) ja kyllä kiinnostuneet ottavat takaisin yhteyttä. Peräänkin voi soitella, mutta en ole itse tehnyt niin, tuntuu että jos eivät reagoi sähköpostiini, eivät varmaankaan ole pätkän vertaa kiinnostuneita. Mene ja tiedä. Olen kyllä kuullut, että viisaampi tapa olisi mennä galleriaan tauluinensa ja esitellä itsensä ihan livenä. Mutta kallistahan se olisi ympäri maata ravata...
Sellainen varoituksen sana, että kallista puuhaahan näyttelytoiminta pahimmillaan (ja useimmiten) on. Galleriavuokrat ja välityspalkkiot on todella kovia. Kirjastoissa yms. on halvempaa, joskus jopa ilmaista näyttelytilaa, mutta ne ei tietenkään CV:ssä paina lähimainkaan niin paljon kuin hienot, arvostetut galleriat. Mutta alussa on tärkeää saada teoksensa/ nimensä näkyviin, siihen käy paikka kuin paikka, missä ihmisiä liikkuu.
...Ja sitä paitsi: eihän näyttelytoiminnalla niin pahasti takkiinsa ota rahallisesti, jos teoksesi ovat sitä "kuumaa, myyvää, kamaa" ;)
Niin, nyt tietty tässä vaiheessa tulee mieleen kysyä että jokos sulla muuten on netissä sivut?
Kovasti tsemppiä, toivottavasti menestystä alkaa tulla!! - Sontakuski
Ennen kuin teet mitään muuta, niin lue taidegraafikko Pekka Hannulan kirjoitus "Itsensä toteuttamisella on hintansa" tämän päivän, 19.3., Helsingin Sanomain sivula C6.
- Jossain mättää
Mistähän johtuu se ristiriita, että toiset antavat ymmärtää, ettei kuvataiteen tekemisellä elä ollenkaan ja taiteilijat itse kertovat, kuinka he pitävät näyttelyitä pilvin pimein, CV:t loistavat ja ovat pitkiä ja tauluja myydään näyttelyissä. Mikähän on totuus, puolitotuus, todellisuus?
- :)
Jossain mättää kirjoitti:
Mistähän johtuu se ristiriita, että toiset antavat ymmärtää, ettei kuvataiteen tekemisellä elä ollenkaan ja taiteilijat itse kertovat, kuinka he pitävät näyttelyitä pilvin pimein, CV:t loistavat ja ovat pitkiä ja tauluja myydään näyttelyissä. Mikähän on totuus, puolitotuus, todellisuus?
Niitä totuuksia on niin monta kuin taiteilijaakin. Joku myy, toinen ei. Ei kai siinä mikään sen kummemmin mätä.
- Anonyymi
Jossain mättää kirjoitti:
Mistähän johtuu se ristiriita, että toiset antavat ymmärtää, ettei kuvataiteen tekemisellä elä ollenkaan ja taiteilijat itse kertovat, kuinka he pitävät näyttelyitä pilvin pimein, CV:t loistavat ja ovat pitkiä ja tauluja myydään näyttelyissä. Mikähän on totuus, puolitotuus, todellisuus?
Olen maalannut 2 vuotta harvakseltaan itse en niissä nää mitään taidetta mutta muut sanovat taiteelliseksi .
- Seurannut
Kesällä järjestetään paljon navettataidenäyttelyitä, kokeile sellaista.
- harjoittelua-yksin
Suosittelen nyt kuitenkin ensiksi sen taiteen treenaamista ja sitten vasta, kun oikeesti näyttää toimivan ja olevan sitä tuotantoakin (selkeätä linjaa) niin sitten vasta julkisuutta töille.
- Ennen kaikkea!
Jos laitat töitäsi julkisesti esille mihin tahansa niin valmistaudu ottamaan myös palautetta vastaan oikealla tavalla. Myöskin 'rakentava' palaute useinmiten on kallisarvoista joissa piilee totuuden siemen. Jos olet 'kyvytön' ottamaan palautetta vastaan, osoitat ihmisille että olet vielä 'raakile' taiteilijana.
- Päin tuiskuja
Palautettahan voi toki ottaa vastaan, mutta suuntaa ei tarvitse muuttaa. ; )
- Ei toki
Päin tuiskuja kirjoitti:
Palautettahan voi toki ottaa vastaan, mutta suuntaa ei tarvitse muuttaa. ; )
Mutta näissä hommissa palautetta annetaan ja saadaan. Olisi idioottimaista ryhtyä rähjäämään sellaisista. On pikkusieluista sallia itselleen vaan kehuja ja ylistystä. Osoittaa taiteilijasta että ei ole vielä läheskään valmis.
- ammatti_on_haastava
Galleria-aikojen saaminen on valitettavasti vaikeaa, sanon suoraan. Jos haluat saada näyttelyn johonkin ns. varteenotettavaan galleriaan, niin olen pahoillani, mutta se on käytännössä mahdotonta ilman ammatti- ja koulutuspohjaa. Hyvien gallerioden vuokrat lähtevät 2000 eurosta / 3 vkoa, se maksetaan itse, joskus harvoin joku saa kohdeapurahan. Artisti maksaa.
Aika usein ihmiset luulevat, että näyttelytilat ovat ilmaisia tai taiteilijalle jopa maksetaan näyttelyn pitämisestä. Jos teoksen myy, niin siitä menee todennäköisesti kaiken lisäksi vielä provikka gallerialle. Eli taide työnä tulee helkkarin kalliiksi.
Suosittelisin sinulle näyttelyn pitämistä kirjastossa. Monissa kirjastoissa on hyviä tiloja, jotka ovat jopa ilmaisia. Ota yhteyttä kirjastoon ja kysy miten voisit hakea näyttelyä ja hyvässä lykyssä saat ajan. Esim. Leppävaaran galleria Anna kirjastossa on hyvä tila, tosin maksullinen. Kirjastoissa käy paljon enemmän ihmisiä, kuin gallerioissa.
Ammattitaiteilijana ei Suomessa pärjää ilman koulutusta, mielellään opinnot tulisi suorittaa maisteritasolle. Olen pahoillani, että tämä on hankalaa, mutta suosittelisin taiteen pitämistä ihan harrastuksenakin. Taide voi olla oikein antoisa harrastus jossa ei myöskään törmää ammatillisiin paineisiin ja taloudelliseen konkurssiin. Harrastuksena taide myös usein pysyy mielenkiintoisella tavalla itseilmaisullisena jota taide taas ammatillisessa mielessä ei ole. Yleensä nykytaide pohjautuu yhteiskunnallisiin, poliittisiin tai nykytaiteen kaanoniin liittyviin kysymyksiin.
Toivottavasti tästä vastauksesta oli Sinulle hyötyä. Halusin olla rehellinen jotta välttyisit pettymyksiltä. Taide on kiinnostava harrastus, ammattina se on vaativa, hajanainen ja taloudellisesti mahdoton. Taiteilijat useinmiten rahoittavat työnsä jollakin sivutyöllä. Keskimääräinen taiteellinen ansio kuvataiteilijalla on taiteellisesta työstä 200 e / kk...Ei hyvä. Harkitse syvästi ennenkuin hakeudut taideopintoihin. Työväenopistoissa on usein ammattitaiteilijat opettajina joten voisit sieltäkin saada hyvää oppia.
Tsemppiä kuitenkin ja menestystä hyvän harrastuksen parissa :). Toivottavasti saat pidettyä näyttelyn jossain Sinulle mieluisassa paikassa.
T: Kuvataiteilija- :)
Tähän voisin huomauttaa, että kirjoittajalla on paljon hyviä pointteja. Kivinen on kuvataiteilijan tie, etenkin ilman koulutusta.
...mutta kukaan ei ole nähnyt yhtään ainoaa työtä aloittelijalta. Ties mikä taiteen tuleva mestari siellä kirjoittaa. Ei nyt heti oteta juro-asennetta ja lytätä kaikella masentavalla olettaen, että tie nousee pystyyn ennen kun toinen on aloittanutkaan.
Voihan se tietysti olla, että niissä Tosi Kovissa Gallerioissa (joita siis on Suomessa vain jokunen hassu) ei hyvällä katsota koulutuksen puutetta, mutta sitten on huomattavan suuri määrä hyviä gallerioita/ näyttelypaikkoja, joihin kyllä pääsee olemalla taitava.
- ammatti_on_haastava
Joo, tietenkin aloittelija voi olla hyvin lahjakas taiteilija. En ole missään nimessä sitä arviomassa. Ehkä tekstini oli huonosti aseteltu.
Kuvataiteen kentältä löytynee jokunen taiteilija ilman koulutusta, mutta suosittelisin aloittajalle kuitenkin koulutukseen hakeutumista, vaikealla alalla on kuitenkin huomattavasti helpompaa olla mukana koulutettuna. Meitä on nimittäin täällä aika monta taiteilijaa hakemassa niitä paria apurahaa, muutamaa hyvää näyttelyä jne...Mukaan pääsee paljon paremmin jos on koulutustausta (ja ammatti), vaikka tärkeintä on tietenkin ne teokset :).
Niitä mainittuja "tosi kovia gallerioita" on pakko yrittää kahlata läpi, koska täällä Suomen maassa on niin kova kilpailu kuvataiteen kentällä, että eteenpäin pääseminen on käytännössä mahdotonta ilman tiettyjä (suomen taiteilijaseuran jäsenyys, koulutus, palkinnot, jurytetyt näyttelyt jne, hyi itseäkin ahdistaa) virstanpylväitä. Eteenpäin halutaan päästä, että saadaan näyttelyitä, voidaan hakea apurahaa ja joissain tapauksissa, harvemmin, saadaan myytyäkin joku teos jne. Ja tietenkin ammatillisestikin on pakko yrittää pitää pyöriä pyörimässä.
Mitä ovat tosikovat galleriat? Mitä ovat hyvät galleriat joihin pääse olemalla taitava? Tämä kysymys koska näkemys asiasta kiinnostaa.
Edelleen aloittelijalle suosittelen tsekkaamaan niitä kirjastojen näyttelytiloja. Ne ovat jopa ilmaisia ja kävijöitä riittää. Itselläkin on ollut joissain kirjastoissa näyttelyitä, niissä kovissa gallerioissa ei juurikaan, ei ole laittaa sitä 3000 euroa sellaiseen :). Olen muuten myynytkin joskus jonkun teoksen kirjaston näyttelystä.
Aloittelijalle vielä, että pidä lippu korkealla. Hakeudu koulutukseen jos se on mahdollista. Tämä on järkevin siirto, vaikka viekin joitakin vuosia. Pitää vielä lisätä kuitenkin, että kannattaa harkita haluaako sitten kuitenkaan tätä ammattia...Ihan harrastuksenakin taide on erittäin antoisa, eikä tarvitse murehtia niitä taloudellisia ongelmia eikä käyttää taiteeseen tarkoitettua aikaa noihin hakuprosesseihin, eli olla sihteerinä. Sitä tämä on aika paljon.
En itse aikoinani osannut ollenkaan arvata millainen kuvataiteilijan ammatti on. Vaikka taiteentekemisen palo olikin opintoihin hakeutuessani kova, niin ehkäpä jos olisin saanut maistaa ammattitaiteilijan hommia, niin olisin harkinnut pari kertaa...Elämästä puuttuu kaikki säännöllisyys, taloudellinen turva, en koskaan tule omistamaan asuntoa, saamaan lainaa, eläke ei kerry...Välillä kuulee ilkeitä kommentteja ihmisiltä, jotkut jopa luulevat, että yhteyskunta maksaa nämä hommat...Kaikkea tällaista tylsempää sivutuotetta.
Saat kyllä varmasti näyttelyaikoja joistakin kivoista paikoista, kun haet. Et ehkä silti gallerioista, jos ymmärsin oikein mitä tarkoitit. Mutta jos haluat itse selvittää asiaa, niin homma toimii niin, että katsot vaikkapa gallerian nettisivuilta milloin hakuajat ovat ja miten voit näyttelyaikaa hakea. Jos liityt esim. johonkin taideyhdistykseen, saatat heidänkin kautta saada infoa tärkeimmistä hakuajoista.
Taideyhdistykseen voi liittyä usein kuka vain ja heidän kauttaan pääsee mukaan myös ryhmänäyttelyihin ja joskus ihan hyviin paikkoihinkin, esim. Kaapelitehdas tai Sanomatalo.
Toivottavasti tästä oli jotain vinkkiä.- :)
Kyllä niitä itseoppineita tosiaan löytyy ihan jokunen kuvataiteen kentältä. Suomen kärkinaivisteista taitaa olla suurin osa.
Minä olen ehkä naivi, naivistikin, mutta uskon vakaasti että kaiken saavuttaa tekemällä työtä, uskomalla itseensä.
Ihan hirveätähän se on kun joutuu käyttämään valtavasti aikaa siihen, että tulisi huomatuksi. Myymään osaamistaan vaikka haluaisi vain maalata. Sitten saa jatkuvasti niitä "ei kiitoksia" tai jää kokonaan noteeraamatta. Eikä rahaa tule mistään, mutta maksaa saa kaikesta. Tämä lienee ainoa ammatti, jossa täytyy maksaa siitä että saa tehdä haluamaansa työtä: olen kuullut huhuja että monessa ammatissa voisi sen sijaan saada maksun itse. Palkkaa. Tai jotain sellaista.
Aloittajalle: käy hyvä koulu (se on oikeasti viisasta) tai jos ei siihen ole mahdollisuutta, puske eteenpäin kuin mikäkin pässinpää mikäli todella, todella uskot lahjoihisi. Kyllä sinä hiljalleen alat nähdä kannattaako se.
Tutustu "kenttääsi", etsi netistä mielenkiintoisia näyttelypaikkoja (googleta vaikka "galleria", "taidegalleria", "näyttelytila" tms.) ja ota taidevälittäjiin yhteyttä mikäli sinulla on jo näyttää hyvää matskua.
Jos alat hiljalleen päästä ITSEÄSI KIINNOSTAVIIN näyttelyihin mukaan, se on hyvä alku. Jos saat näyttelyistä hyvää palautetta, se on mainiota. Jos saat teoksiasi myytyä, huikeaa. Ja siitä on sitten vielä heeemmmmetin pitkä tie siihen, että oikeasti elättäisit itsesi taiteella ;)
Mä olen sen pitkän tien alussa. Intoa ja uskoa riittää vielä. Voihan ääni muuttua kellossa, kun vielä kymmenen vuoden päästäkin tahkoan samassa pisteessä. Olen hirrrrvvveeen, hirrrvveeen hyvä mutta kukaan ei vaan käsitä sitä ;D
- t aiteiliva
Kokeileppa erilaista lähestymistä ja ala purkamaan luovuuttasi kansantaiteilijana esim. ITE taiteella on nostetta , eikä tarvi perässähiihtää minkään kukkenheimin jäljillä ...
- vinkkinä,,,,
Aloita siitä että laitat kankaan telineeseen ja pensselin käteen.
Ole ennakkoluuloton ja maalaa mitä tulee mieleen taiteen ei ole tarkoitus olla valokuva kuten jotkut luulee.
Siitä aloitin itse ja näyttelyitä on ollut ja tauluja ostettukin.
Kun kehityt löydät oman tyylisi ja tietysti se myös kasvaa kuten sinäkin taitelijana. - helppipetteri
En saanu käsitysatä minkälaista historiaa sinulla on taiteen tekemisessä, kannattaa mennä johonkin kuvataidekouluu tai opistoon ja opetella tekniikat.
- 885kr3
Tai ehkä on helpointa unohtaa koko homma ja helpon rahan perässä juokseminen.
Kiltisti vaan luet ittes hoitajaksi. - taidokas
No, joo. Liity ensin paikkakuntasi taitelijaseuraan tai ellei ole niin lähipaikkakunnan. Siitä se sitten lähtee. Siellä on neuvojia jotka pvat varmaan pitäneet omiakin taidenäyttelyitä.
Voit tietenkin kysyä tiloja paikkakuntasi ravintolasta, ruokaravintolasta, tms. olisiko sopivaa seinää tauluille. Laitat sitten lehteen ilmoituksen että taidettasi on nähtävissä siellä ja siellä sinä aikana... Myös kaupungin- ja kunnantalot ovat hyviä näyttelynpitämispaikkoja. - kokemus opettaa
Siis taiteilijanahan ei juosta helpon rahan perässä vaan tyydytään olemaan rahattomia sittenkin, vaikka oltaisiin kuuluisia. Kehitä ensin taidettasi ajattelematta ollenkaan rahaa, ja myynti tulee itsestään sitten aikanaan. Osallistu näyttelyihin siksi että töitäsi nähdään, älä myynnin vuoksi. Myyntitavoitteet rajoittavat ja ohjaavat luovuutta väärään suuntaan etkä pysty olemaan kyllin rohkea. Opiskelemalla ja seuroihin kuulumalla opitaan taiteen lisäksi taiteilijana olemisen käytäntöjä, joten opiskelu on hyvin suositeltavaa.
Etsi halpoja näyttelypaikkoja ja seurojen näyttelyjä, kalliisiin gallerioihin kannattaa mennä vasta kun saat siihen apurahan. Apurahahan menee sitten maksuina galleristille, mutta et ainakaan kärsi isoja tappioita. Hyvin toteutettu näyttely on arvokas myös ilmaisessa paikassa, näyttelyn arvo ei riipu siihen satsatusta rahasta.
Melkein kaikki ammattitaiteilijat hankkivat rahaa elämiseen jollain muulla työllä kuin taiteilijana. Monet toimivat lisäksi opettajina tai muissa osa-aikatöissä. Sinunkin kannattaa hankkia lisäksi toinen ammatti, jolloin voit tuottaa taidetta taloudellisesti vapaana. Ammattilainen olet, jos sinulla on ammattitaito, ja muiden töiden tekemisen ei tarvitse sitä heikentää, jos osaat jakaa aikasi oikein.- Idea 1
Ala galleristiksi, ensin hankit kunnon ammatin ja tahkoat rahaa muutaman hassun vuoden, sitten ostat velaksi hyvältä paikalta näyttelytilan, haet starttirahat yksityisyrittäjyyteesi ja alat tahkoamaan rahaa "kuuluisilta ammattitaitelijoilta" ja sivuhuoneessa pidät omaa näyttelyäsi kokoajan pystyssä, johon vaivihkaa ohjaat kaikki katselijat.
- jårma
Hej jårma här
aloitA vaikka ens kesänä ja tule maalaamaan mun taloni. väri punamulta ja valkoinen. Kysy kirjastoista. Joissakin niissä on näyttelytilija paikallisille taiteilijoille.
Jk. Voin tulla malliksi, kiinnostaisiko?- taidetiellä matkaa..
Taiteiljaksi julkisuuteen, etenkin, jos on se lahjakkuus todella olemassa, on paljon raskaampi kuvio kuin vain hyvin maalaavan teokset. Hyvä maalaus on aina myös taulu, joka ei lopu koskaan katsomalla, aina se saa ajattelemaan jotain uutta.
Oman taiteellisuuteni kanssa on pitänyt opetella elämään ensin itseni kanssa. Teen niitä sisäisen maailmani pohjalta vailla mitään pinnallista hyödyn hakemista, rahaa tai nimeä julkisuuteen. Omaa "luovaa lastani" ei vain voi kahlita johonkin, vapaana ilman pakkoa se toimii, rikastuttaa omaa elämääni.
Tunnen muutamia, jotka maalaavat ns. leipätyökseen, eikä heillä kyllä ole oikein mahdollisuutta tehdä niin kuin se oma sisin haluaisi maalata. Se ei myy. Ihmiset kun "apinoivat" usein jotain mieltymystä ja se sanelee myös yrittäjänä toimivan taiteilijan tekemistä. Omaa sisintä vasten maalaaminen jättää herkästi teokset "mitään sanomattomaksi" tauluksi taulujen joukossa. Toki se jonkin silmää hivelee ja saat siitä jonkin kympin, mutta kattaako se arkea, on toinen juttu. Taiteen tekeminen teokseksi asti on yleensä pitempi prosessointi, ei liukuhihnatyötä, jonka yrityskulttuuri sanelee helposti myös taidemaalarille.
Pohjalle Suomen oloissa suosittelen aluksi ainakin muun työn tekemisen kautta tapahtuvaa vapautta tuoda se oma taide esille, kuulostella sen "kysyntää". Nimi julkisuudessa on parempi tuoda itsenäistymisen jälkeen esiin kuin tuoda se ajatuksena nimi julkisuuteen. Riippuvuussuhdetta markkinoihin ja oman nimen näkyviin saattamiseen on syytä harkita. Itsenäistynyt taiteilija ei putoa korkealta kun on se oma elämä olemassa kun taas jalustalle pyrkivien elämä on riippuvainen muista ihmisistä ja kritiikin vastaanotto kyky vaikeampi juttu, heiluttelee mielialaa ja tuo myös arjen ongelmat sen oman luovan prosessin haitaksi.
Tsemppiä oman taiteesi tielle;) - kivinen tie
Pidä aina joku toinen työ rinnalla, niin et joudu "myymään" luovuuttasi kaupallisuudelle. Satsaa taiteeseen sydänverellä, älä kysynnän ja markkinoiden sanelemana. Seurojen avulla saat teoksesi esille, ja omatoimista kekseliäisyyttä voi toteuttaa ihan missä vaan. Jyrytetyt yhteisnäyttelyt ovat hyvä paikka testata, kuinka teoksesi tulevat vastaanotetuiksi.
Ei riitä että maalauksesi ovat hyviä vaan ne on saatava myös näkyville ja on nähtävä vaivaa myös tiedottamiseen ja pr-työhön, joka ei ole kaikille taiteilijoille ollenkaan mieluisaa. Jos tiedotus- ja myyntityötä ei halua tehdä itse, sitä varten ovat galleriat ja se maksaa - ja hyöty myynnistäkin menee lopulta galleristille. Taiteilijaseurat järjestävät halvempia mahdollisuuksia päästä teoksineen eteenpäin. - ammatti_on_haastava
Hyviä kannanottoja. Useinmiten taiteilijoilla on tosiaan palkkatyö ja taiteellinen työ, jotka kulkevat rinnakkain. Eli jos olet työteliäs tyyppi, niin tästä löytyy kyllä :).
Taiteilijan työ on myös sihteerin työtä paljon paljon enemmän, kuin kuvittelisi.
Hyviä ideoita olivat nuo taideyhdistyksiin liittymiset, sitä kautta pääset mukaan yhteisnäyttelyihin ja mahdollisesti pitämään myös yksityisnäyttelyitä, riippuen vähän millaiset on yhdistyksen tilat. Kirjasto on myös harvinaisen kätevä näyttelypaikka, niissä käy paljon paljon enemmän ihmisiä, kuin gallerioissa, kokemusta on.
Eli näistä kannattaa aloittaa ja koulutus tietenkin helpottaa vaikealla alalla etenemistä ja jaksamista.
Tsemppiä! - jostakin aloittaisin
Laita vaikkapa nettihuutokauppaan joku töistäsi. Aika moni seuraa sivustoa ja voithan saada työsi myydyksi!
- aleALEale
Joooo-o, vaikka Huutonettiin suosittelee hän. Siellä on pilvin pimein tätä öljyväreillä maalattua Suomi-maisemaa eikä yhtään huutoa....täysin turhaa vaivannäköä. Siellä on nähtävissä sitä sydänverellä "taiteiltua" kansallisromantiikkaa polkuhintaan.
- jostakin aloittaisin
aleALEale kirjoitti:
Joooo-o, vaikka Huutonettiin suosittelee hän. Siellä on pilvin pimein tätä öljyväreillä maalattua Suomi-maisemaa eikä yhtään huutoa....täysin turhaa vaivannäköä. Siellä on nähtävissä sitä sydänverellä "taiteiltua" kansallisromantiikkaa polkuhintaan.
tottahan toki Huutonetti ei ole mikään hyvä myyntipiste, vaikeaa on keksiä kovinkaan hyvää myynti foorumia jos on aloitteleva taiteilija. Kuitenkin puoltaa paikkana jossa myyntikustannukset ovat ilmaiset eikä tappioo pääse tulemaan. Huutonetissä myydään tauluja, jos hinta ja laatu kohtaavat.
- WilliHurtta
Hei vaan kaikille! Minullekin tuli vähän aikaa sitten kova into perustaa oma kuvataidenäyttely esim. johonkin kirjastoon. Ja siitä sitten kasvoi ajatus oman gallerian perustamisesta mutta taitanee jäädä nyt ihan siihen ajatuksen tasolle :D Olen itsekin harrastelija mutta hyvin olen saanut piirustuksiani myytyä (suurin osa tilaustyönä)..Harmi vain etten ole vielä saanut tarpeeksi tuotettua maalauksia/piirustuksia jotta niitä kannattaisi lähteä näytille viemään. Juuri katsastin omien maalaustarvikkeiden kunnon ja pitihän se laittaa tilaus uusista siveltimistä ja muusta "tarpeellisesta" artshoppiin menemään.
Mitä mieltä muuten olette oman gallerian perustamisesta kotiin? Elikkäs jos on ylimääräinen piharakennus jonka voisi sitten sisustaa mieleisekseen ja laittaa sinne töitään näytille? ps. tässä olisi minun ensimmäiset sivustoni jota olen pitkin kevättä värkkäillyt (ja vieläkin vähän vaiheessa): willihurtta.nettisivu.org/
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1323807- 851895
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap151741Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541402Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1231284VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu961258Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi371229- 701146
- 691023
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k102985