Suomenpystykorvien opetustapa

koirakoulukaikenajao

Kuinka olette kouluttaneet tuittupäisiä pystykorvianne tottelemaan ja näyttäneet niille, että omistaja on pomo?
Onko käytetty/tarvittu ''kättäpidempää'', mitä? Milloin koira on antanut periksi?
Missä iässä yhteenottoja on tullut?

5

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaksikättämutta

      black&deckeriä ilman on pärjätty. Koira tuli vuoden iässä. Ja kotiuduttuaan koetteli sitten aikalailla urakalla sen ja seuraavan vuoden. Jotkut asiat meni läpihuutojuttuina, kuten oikean ja vasemman puolen opettaminen. Mutta sitten jotain asioita tahkottiin pidempään ennenkuin mahtui selkäytimeen. Yksi näistä oli seis-käsky. Sen kuultua jäädään siis niille sijoilleen eikä hievahdetakaan. Ei hievahdeta mihinkään, vaikka olisi kymmenen oravaa keskellä tietä ja näyttäisi pitkää nenää sekä huutaisi kuorossa lälläsläätä. Joskus sitä paikalla pysymistä harjoiteltiin parikin tuntia itkupotkuraivarien kera aina paikalle uudelleen palaten. Mutta voitto tuli. Toinen missä tahkottiin oli remmiräyhäys, siinä voittojutuksi osoittautui kuiskaus ja rauhallinen puhe koko ohituksen ajan. Vain kerran muistan että teki mieli lätkästä lättyyn turhautuneena. Nyt vain joskus harvoin joillekin isommille hermoilee...

      Nyt kuusivuotias ja käyttäytyy yleisesti ottaen mallikelpoisesti ja herrasmiesmäisesti. Vain herkkupersehunajan maistelu keväisin ja syksyisin saa pään sekaisin. Pitää vain huolen ettei päästä niitä nuolemaan, niin selviää vähemmällä stressillä itse ja koirakin.

      Tärkeimpiä opetuksia ollut että kestä lapsi-kulta se koiran toinen ja kolmas ikävuosi, niin sen jälkeen helpottaa yllättävän paljon. Kun jotain päätät koirasi oppivan, laita se oppimaan kärsivällisesti äläkä anna periksi käskyjesi noudattamisen ehdottomuudesta. Kun joudut väkisinkin joskus hakaukseen, niin pura tilanne huumorilla ja hämää tiukoissa neuvotteluissa. Esim. vaikka hanskaa heittäen itsestä pois kun koira hilluu hampaillaan hihassasi.

      Ja tärkein kaikessa: Riittävästi - suom. aivan helvetisti - sitä liikuntaa sille.

      Kaikki mitä tarvitset on ihan normaali maalaisjärki, määrätietoisuus, ja hyvä huumorintaju - ei siis mitään rakettitiedettä.

    • Koulutusta

      Morjesta "Kaksikättämutta"

      Kirjoitit että oikea ja vasen tuotti tuskaa sekä seis käsky ? Onko nuo välttämättömiä oppeja lintukoiralle? Itellä on tuo pystäri ja tärkeimpänä olen pitänyt luoksetuloa. Pystykorva on muutenkin melko puupäinen otus joten riistan jäljillä ollessaan taitaa olla turha huudella mitään kun ei se kuitenkaan kuule eikä näe kuin sen oksalla pällistelevän linnun.

      • Kakskättä vastaa

        Ihan pikkusen luit väärin. Nimittäin oikea ja vasen oli maailman helpoin juttu koulata sille. Ilman mitään vaikeuksia meni läpi kahdessa viikossa. Eikä muuten lipsu kun puoli on annettu. Kuunteleekin senverran että jos on kolme lähekkäistä risteystä voin kolmannen päähän ohjeistaa kulun. Menee kuin robotti ;D

        Tuon seis-käskyn varmaan kyllä olet huomannutkin miksi sen opettaminen oli vaikeaa, tai oikeammin missä tilanteissa sen noudattaminen on ylivoimaista. Kun näkökentässä vilahtava elukka on niin PERSKELEEN MIELENKIINTOISTA!!! Se pitää saada ja heti, eikä silloin mietitä tuleeko jostain auto tai mopo eikä aina sitä mitä omistaja siellä vinkuu.

        Luoksetuloa ei tarvinnut opettaa lainkaan, koska kaupungissa ei voi kulkea vapaana. Metsässä taas ei niin kauheeta väliä ole tuleeko heti vai viidestoista päivä, kunhan tulee. Kyllä se yleensä parinsadan metrin säteellä pysyy. Ja haukusta kuulee missä haahuillaan.


    • sps-poika

      En ole tarvinnut kovia otteita, vaan omat pystärini ovat olleet suht. helppoja saada kunnioittamaan omistajaansa. En siis osaa tarkkaan vastata, koska itselläni ei juurikaan ole kokemusta noin kovapäisistä suomenpystykorvista.

    • Herkkyys tallella

      Meidän herra on kovin herkkä loukkaantumaan jos sitä kovin kaltoin kohtelee. Narttu pystykorvat varsinkin ovat kovaäänisestä komentamisesta loukkaantuneita pitkän aikaa.

      Tuominen kirjoitti hyvin että kiintymyksen pitää ylittää kurittamisen. Kyllä pystykorvien kanssa pärjää ilman suurempia isäntä maaotteluita sillä sen verran herkkiä koiria ovat ja kovan kurituksen muistavat verisesti ja kauan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4633
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe